Ну то так ТОЩО потужна, тут і не посперечаєшся.
Новини
Останні статті і огляди
AMD згортає постачання процесора Ryzen 7 5700X3D для платформи AM4
-
Аціо
Member
-
erkins007
Member
Сначала проц перестал выходит из ждущего, потом из перезагрузки, потом включаться совсем. Плата asus ROG x 670e-e.RAZOR 9280: ↑ 12.08.2025 10:42А что случилось, прогар? какая плата?
В итоге проц и мать уехали по гарантии и за них вернули деньги в полном объеме, а я в очередной раз получил подтверждение необходимости гарантии на такие вещи.
-
Klon
CG graphikos fan
120Вт в 5700х під андервольтом? Ви щось плутаєте там ліміт в 70Вт с коробки, у мене він зараз стоїть під зовсім легенькім андервольтом (вольтаж оффсетом і РВО -20) на старенькой міні Таф450В та боксовим ВайтПРизмом (з 2700х) держе температури в 70градусів та крутиться в іграшках на своїх 4,6, в рендерах десь під +-4 (іноді більше\іноді меньше).alexeygalas: ↑ 12.08.2025 12:15У мене до 9800X3D був 5700X. Тому, ІМХО, 5700X3D в принципі був мертвонароджений через низьку частоту. 5700Х ще мав право на існування, так як за рахунок низької частоти його можна було поставити в коробку з під сірників і він в андервольті при всьому бажанні більше 120вт в стрес тестах не видавав. Це був його єдиний козир. А цьому приліпили кеш і він став ще гарячіший, від того довелось йому ще зарубити частоти. І навіть попри це став він 105W поряд із 5800X3D та 5900X по нагріву.
Дивився на 5700х3д, но переплачувати в 2х від 5700х - це вже забагато, но в іграшки я іноді граю, з 3060 проца хватає вдосталь.
А 120Вт , це можливо коли ліміти зняти і навалити на нього розгону, але тоді незрозуміло навіщо ви пишете що андервольт і проста доска, для розгону цього проца треба дуже хороший охлад в ціну цього проца...
-
Grava
Member
Дійсно щось плутає, в мене зі знятими лімітами, курвою -25 на всі ядра 4.65гц тримав лише при 140вт.Klon: ↑ 12.08.2025 18:58120Вт в 5700х під андервольтом? Ви щось плутаєте
-
Earanak
Member
Вставлю пару копеек своих (чужих), про 5700X. Мне вот буквально на днях друган написал с 5700X (стоковым, без всяких Курв/PBO/Андервольтов и прочих настроек по процу, на Dark Rock 4 не-PRO) с подуставшей пастой ~трехлетней давности... Мол нормально ли что у него BF6 греет проц до 82c в пике. Как на скрине видно игра с него тянула 124вт
Частоты и VCore, жаль что не видно на скрине. К чему я это пишу - сам не знаю. Прост увидел что написали про 70вт в Стоке. Может там Асусовский улучшайзер как их там MCE/Enchancer или как там его работает по дефолту.
- спойлер
-
Striker
Member
Прочитав всі коментарі. Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво. 
Я на своєму 7700 планую мінімум років хоча б три відсидіти, а там може буде сенс пригнути на б/в 9800x3d ще на пару років. Материнку брав з цим розрахунком. А як не буде сенсу, то продам все разом і куплю може новий Інтуль чи знову АМД. Минулий сетап 11400f, H510M H, DDR4 2x8 3200 і блок Vinga 700W бронза улетіли на ОЛХ за 8650 грн (-193 грн комісія) десь за тиждень. І 3060 12 Гб також продана весною за 11400 грн вживу через олх, купував за 16400.
Я на своєму 7700 планую мінімум років хоча б три відсидіти, а там може буде сенс пригнути на б/в 9800x3d ще на пару років. Материнку брав з цим розрахунком. А як не буде сенсу, то продам все разом і куплю може новий Інтуль чи знову АМД. Минулий сетап 11400f, H510M H, DDR4 2x8 3200 і блок Vinga 700W бронза улетіли на ОЛХ за 8650 грн (-193 грн комісія) десь за тиждень. І 3060 12 Гб також продана весною за 11400 грн вживу через олх, купував за 16400.
-
Grava
Member
Earanak
Це зняті/збільшені ліміти. В дефолті без мінусової курви може так грітися, особливо зі знятими лімітами.
Це зняті/збільшені ліміти. В дефолті без мінусової курви може так грітися, особливо зі знятими лімітами.
-
Klon
CG graphikos fan
Earanak: ↑ 12.08.2025 19:34Вставлю пару копеек своих (чужих), про 5700X. Мне вот буквально на днях друган написал с 5700X (стоковым, без всяких Курв/PBO/Андервольтов и прочих настроек по процу, на Dark Rock 4 не-PRO) с подуставшей пастой ~трехлетней давности... Мол нормально ли что у него BF6 греет проц до 82c в пике. Как на скрине видно игра с него тянула 124втЧастоты и VCore, жаль что не видно на скрине. К чему я это пишу - сам не знаю. Прост увидел что написали про 70вт в Стоке. Может там Асусовский улучшайзер как их там MCE/Enchancer или как там его работает по дефолту.
странно, там прям жесткий лимит в биосе должен быть на 70-80Вт. Может и правда какието улучшалки, ну или биос старый\человек сам снял лимиты и забыл )
По обзорам на 120Вт он приблежаеться к 5700х3д , а так в дефолте крутой хороший проц даже для слабого охлада
-
Earanak
Member
Klon, Биос обновлялся до актуальной версии на момент установки проца в конце ~2022. Человек не умеет в Биос заходить, не знает что такое Ryzen Master, и доступа к компу ни у кого нету кто бы это мог сделать, насколько я знаю. Плата ASUS B550-F Strix. Я например и не знал, думал что 125вт для 5700Х это норм, не интересуюсь прост младшими/средними процами.
-
Klon
CG graphikos fan
Earanak
ну это надо смотреть в какие моменты он дает такое напряжение, если плата пропускает всплеск на секунду - это одно, а если в играх молотит постоянно - то уже смотреть на температуры в эти моменты.
В целом там 90градусов отсечка, у меня на Боксовом держит 60-70 градусов , это в тихом режиме, у человека нормальная башня - если там и 80 ничего с процем не должно быть.
Если ему интересно\боится = пусть графики настроит (температура процессора, материнской платы, и ватты) и в игре потестит. А дальше уже смотреть - или уже новейший биос накинуть или в биосе копаться (на мою старую 450и до сих пор обновляют биосы)
ну это надо смотреть в какие моменты он дает такое напряжение, если плата пропускает всплеск на секунду - это одно, а если в играх молотит постоянно - то уже смотреть на температуры в эти моменты.
В целом там 90градусов отсечка, у меня на Боксовом держит 60-70 градусов , это в тихом режиме, у человека нормальная башня - если там и 80 ничего с процем не должно быть.
Если ему интересно\боится = пусть графики настроит (температура процессора, материнской платы, и ватты) и в игре потестит. А дальше уже смотреть - или уже новейший биос накинуть или в биосе копаться (на мою старую 450и до сих пор обновляют биосы)
-
alexeygalas
Member
-23 по кривій і +150 по частоті. Ліміти зняті. Корпус той же, кулер is-55 з ноктуа 120мм. З такими парамами він до ліміту в 90с набирав 122вт в cb23. В cb24 менше десь 115 здається.
Це був мега легкий проц для кулера через дохлі частоти. А ставив на його місце 5800х і одразу 55с idle і до 90с за 10 сек сінебенчу гг))
Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Але зараз так 9800 стоїть і нічого. Задушений до ppt 120w але для ігор достатньо
Відправлено через 9 хвилин 30 секунд:
Earanak
Ну для гри 120 і правда забагато. Для сінебенча норм, а в іграх там 60-70вт в середньому виходить з андервольтом. В стоку може і бути. Але я його в стоку не заміряв.
Це був мега легкий проц для кулера через дохлі частоти. А ставив на його місце 5800х і одразу 55с idle і до 90с за 10 сек сінебенчу гг))
Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Але зараз так 9800 стоїть і нічого. Задушений до ppt 120w але для ігор достатньо
Відправлено через 9 хвилин 30 секунд:
Earanak
Ну для гри 120 і правда забагато. Для сінебенча норм, а в іграх там 60-70вт в середньому виходить з андервольтом. В стоку може і бути. Але я його в стоку не заміряв.
-
Ektalion
Member
Поки ми тут обговорювали, ціна стала 12500-14000 грн, так ще трошки і обжене 7800х3д трейKlon: ↑ 12.08.2025 18:58 Дивився на 5700х3д, но переплачувати в 2х від 5700х - це вже забагато, но в іграшки я іноді граю, з 3060 проца хватає вдосталь.
-
zaqik
Member
Был момент, когда стоил нормально, тысяч 8. За ту цену, что сейчас - не нужен, туда ему и дорога. А вы цены на 7600хзд видели? Две тыщи доложить и 7800хзд можно взять. Цирк...
-
vmsolver
Member
Earanak
Klon
120 Вт там максимальная, но средняя мощность за время работы программы всего 46 Вт, что значит 120Вт были не долго.
Klon
120 Вт там максимальная, но средняя мощность за время работы программы всего 46 Вт, что значит 120Вт были не долго.
-
Earanak
Member
vmsolver, учитывая что там есть зафиксированные 0 RPM на видяхе при 30 градусах он просто держит включенным HWInfo64 фоном 24/7 а не в игре.
alexeygalas, у меня BF6 грузил на 70% 9950X3D и тянул 180вт с него при 250FPS
А у чувака с канала Frame Chaser 14900KS выжирал 215-230вт во время игры. Так что кто его знает, например мне показывали как 5600Х там лупится в 98-99% загрузки, прям плотненько так )) Я не дергаю другана с этим 5700Х, он прост спросил не страшно ли это, я сказал что 82 градуса в пике в общем то не страшно, но пора за ~3 года пасту поменять, на всякий. Сейчас мне не до этой истории, на работе душат меня.
P.S. Меня уже конечно поддостало постоянно упоминать BF6, я за эти пару дней наверное выс*ал сообщений с 30+ с его упоминанием, пожалуй пора охладить траханье
alexeygalas, у меня BF6 грузил на 70% 9950X3D и тянул 180вт с него при 250FPS
P.S. Меня уже конечно поддостало постоянно упоминать BF6, я за эти пару дней наверное выс*ал сообщений с 30+ с его упоминанием, пожалуй пора охладить траханье
-
sensey
Member
Підтримую, краще вже почекати АМ6.avuremybe: ↑ 12.08.2025 06:46Так.Ektalion: ↑ 11.08.2025 19:49Пропонуєш продати 5600х за 3200-3500 грн і купити 5700х3д за 11000 грн, та продовжувати сидіти далі на старій платформі? Надійний план!
Загальні вкладення порядка 8к.
Варіанти перейти на дно АМ5 при вкладеннях х2-3 мені подобаються значно менше. А перейти на щось серйозне з АМ5 - це взагалі космос по ціні.
На сьогодні сенсу не бачу.
Ну і точно не бачу де це вигідніше, ніж за 8к проапгрейдитись до 7800х3д, як ти кажеш.
-
erkins007
Member
Совершенно верно. Обновляться имеет смысл на старте поколения, а не щас когда ам5 осталось жить тройку летsensey: ↑ 13.08.2025 06:56Підтримую, краще вже почекати АМ6
-
avuremybe
Member
Залежить від твоєї тактики.erkins007: ↑ 13.08.2025 07:08Совершенно верно. Обновляться имеет смысл на старте поколения, а не щас когда ам5 осталось жить тройку летsensey: ↑ 13.08.2025 06:56Підтримую, краще вже почекати АМ6
Якщо ти мессія треба топовий топ - звичайно, оновлятись треба на релізі за будь-які гроші.
Якщо ти не вибагливий користувач - оновляєшся раз на 10 років на те, що продають по ціні бака бензину.
І ще є варіант по середині, коли твоя діюча платформа ще вартує грошей, а перші проци/плати наступної платформи уже суттєво просіли в ціні.
Я вчора весь день коперсався в магазинах і барахолці.evenmore: ↑ 12.08.2025 11:50По выбору на ам5 - всё зависит от бюджета. Как я уже писал, ок даже а620. На вторичке гигабайты b650 гейминг/элит недорогие, но выбор большой, тонкостей мгого, вариантов масса. Лично я готов переплачивать ~50$ за рычажок для слота пси, например. Большинству это не нужно.
З платами (як і завжди у мене) нічого дешевого підібрати не вийшло: наявність S/PDIF одразу піднімає мінімальний цінник до 10к у гігабайта і 12к у всих інших. При цьому до гіги я ставлюсь негативно останні років 15, тому спинився на стріксу В650 за 13к.
З процесорами значно простіше - їх вагонами возять на барахолку. Спинив свій вибір на 7600Х за 6.7к
По пам'яті, як і говорив раніше, гнатися за великими швидкостями/низькими затримками зараз все таки відчутно дорого. Тому обрав класичний варіант 2х16 6000с36 за 3.5к - у майбутньому можна буде оновити, за потреби.
Загалом виходить 23.2к
Існуючу платформу реально оцінюю десь в 9к
Тобто перехід на АМ5 потребує 14.2к миттєвих інвестицій.
У той же час 5700X3D дешевше 12к вже навряд чи десь з'явиться.
Продаж існуючого 5600 реально оцінюю в 2.8к
Тобто апгрейд АМ4 потребує 9.2к інвестицій.
З урахуванням всіх моїх побажань і запасом під майбутні апгрейди маємо різницю в 5к при співставній продуктивності.
Визнаю, що апгрейд до 5700X3D станом на сьогодні це інвестиція внікуди.
Срач на 8 сторінок був не марним. Вдячний всім учасникам
-
Striker
Member
А якщо ціна на нове покоління буде завищена? Тому може на моменті бути так, що вигідніше буде зібрати адекватну систему на АМ5.erkins007: ↑ 13.08.2025 07:08Обновляться имеет смысл на старте поколения
-
BoJIbHbIu
Member
Striker
ну то знову напишуть який ти дурень шо зібрав комплект на мертвій платформі, вже є божественний am6, а ти купив застарілий am5. гроші на вітер, нема потанцевалу
ну то знову напишуть який ти дурень шо зібрав комплект на мертвій платформі, вже є божественний am6, а ти купив застарілий am5. гроші на вітер, нема потанцевалу