Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
strang
Member

Повідомлення

leif: 04.08.2025 17:16скоріше за все, він і є,
ні, не він
замикав контактні площадки сокету - нема спрацювання (на сусідніх перевіряв - все нормально).
або шось з доріжками або шось з єлектронікою. але не. сильно спеціаліст шоб ото розбиратись далі (і ще шось в процесі зламати ))))

leif
і правда купити щось нове буде кращою ідеєю
та перебитись є 2 повнорозмірні, + lofree + F99 ще занедорого купив недавно.
але крутілку хочеться...
leif
Member

Повідомлення

strang: 04.08.2025 17:29або шось з доріжками або шось з єлектронікою
блін, ну тоді не пощастило ще сильніше :-/
7mindfields
Member

Повідомлення

strang: 04.08.2025 15:17 Один глаз выбит, ухо оторвано, задние лапы перебиты, одной передней не хватает, на боку ожёг, хвост обрублен. Отзывается на кличку "Счастливчик"
strang: 25.05.2025 13:13забрав щойно свою на Ice Vein Axis.
глобалка, без ієрогліфів, 4 запасних свіча, південні світлодіоди.
короч радість з F75 була не довгою :laugh:

ні з того ні з сього перестала працювати цифра "шість"
ну думаю, шось рано свічі здаються...
поставив один із запасних - не працює
прозвонив - нормально з свічами все
думаю, мабуть сокет...
відкрив клаву (не сама приємна процедура)
роз'єм аккуму ну ніяк не хотів відчеплятись - напіврозламав
позамикав контакти - нема реакції
візуально все норм, де міг потикав мультиметром
поки збирав назад доламав роз'єм аккуму :facepalm: припаяв напряму
знову ж таки в процессі зборки (а воно ще й не збиралось нормально з першого разу) відламав штирьок кнопки :facepalm: bt/wired/2.4

клава юзалась бережно, не падала, не заливалась, на ніч під кришечкою від пилу (класна штука до речі)

отак :(

не спішно шукаю шось такого або більшого формату, з крутілкою звуку.
Оце qc рівень… який бюджет?
strang
Member

Повідомлення

7mindfields: 04.08.2025 20:41Оце qc рівень… який бюджет?
та я умовно обмежений тіко жадібністю та своїм розумінням наскіки воно треба). ну хай буде 75-150 без доставки
я не сильно гурман :shuffle:
всякі там люксово преміальні прибамбаси і кремовий звук третьої симфонії баха на свічах не шукаю.

аула f75 в цілому влаштовувала.
з хотілок наразі -- шось НЕ темне, крутілка звуку, таке ж або більше за розміром (точно не менше), мабуть з бездротом (хоча аулу переважно юзав тіко по usb).
бачив купу прикольних на тао...
розумію що з аулою скоріше не звезло, но осадочек остался :laugh:

а ще підкажіть будь-ласка (вже напевно питав але..) от бюджет на кейкапи з кирилицею скільки закладати, де дивитись? знову ж таки звичайні, але шоб не хотілося викинути одразу взявши в руки.
гравіювання складно. наклейки не подоб.
в укр бачив тіко оті хатори які зовсім не внушають довіри якістю, а на аліку всі однаково невідомі ..
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

strang
Скорее всего обрыв дорожек до диода или неисправность самого диода. Если хотите отправьте мне на ремонт
7mindfields
Member

Повідомлення

strang: 04.08.2025 21:15 та я умовно обмежений тіко жадібністю та своїм розумінням наскіки воно треба). ну хай буде 75-150 без доставки
Я б дивився в сторону womier sk75, на розпродажах можна взяти десь за 3300-3400, якщо крутілочка не дуже важлива :)
strang: 04.08.2025 21:15 а ще підкажіть будь-ласка (вже напевно питав але..) от бюджет на кейкапи з кирилицею скільки закладати, де дивитись? знову ж таки звичайні, але шоб не хотілося викинути одразу взявши в руки.
Десь від $20 вже можна знайти нормальної якості на алі
strang
Member

Повідомлення

krivonos-kolya: 05.08.2025 01:55или неисправность самого диода
шлю лучи благодарности сему господину :beer:

утром прочитал, подумал "а че уж..."
открыл, немного попрозванивал, нашел рядом с соседним свичем, DW в котором одна пара лап была в обрыве, нашел в хламье какую-то плату c похожим по разхмеру трехногим диодом. пересадка, проверка, WIN!

итого, не считая потерь в дезигне и удобстве (минус разьем и переключатель) можно считать что пронесло.
могу со спокойной совестью купить кейкапы на сэкономленное.
7mindfields: 05.08.2025 03:59Десь від $20 вже можна знайти нормальної якості на алі
дякую за орієнтир, буду придивлятись.
6
leif
Member

Повідомлення

strang
прикольно) але як це взагалі сталось? брак з заводу який з часом остаточно тріснув?

Відправлено через 33 секунди:
до речі, ви так і не розповіли, що там з пересадкою світчів на асусі. зробили чи закинули це діло? як враження?
strang
Member

Повідомлення

leif: 05.08.2025 11:06прикольно) але як це взагалі сталось? брак з заводу який з часом остаточно тріснув?
меджік, як вже писав - не падала, не заливалась ,просто натискаю "6", а воно не працює ...
leif: 05.08.2025 11:06що там з пересадкою світчів на асусі. зробили чи закинули це діло? як враження?
та ото там же наприкінці травня запаяв без особливих пригод. випаювати було в рааази складніше.
поставив LEOBOG GrayWood V3 Switch (хоча замовляв купу якихось бюджетних Outemu Clicky Ocean, Kailh blue axis, KTT wine red HIFI linear :laugh: , KTT V3, Black Snake Star Flower, KTT Cabbage Tofu. всі назви переклад з китайської, не знаю як воно насправда має звучати)

стало набагато краще (були kailh brown) тактильно і по звуку (imho) навіть незважаючи на просту стару клаву.

але вона чорна як і попередня основна ThinkLife, а хотілося оновитись. тож купив лофрее lite на пробу, аулу f75 (основна наразі), aula F99 (гарна пропозиція була, взяв дівчині замість лофрее, але так і не заставив перейти зі старої лоджітек мембранки).
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

leif
диоды бывают умирают сами по себе (скорее всего брак в диодах), токов и напряжения там для пробоя никогда не бывает.
Telcontar
Member

Повідомлення

Нарешті митниця відпустила мого Кейхрончика :super:
спойлер
photo_2025-08-06_20-16-07.jpg
7mindfields
Member

Повідомлення

Telcontar: 06.08.2025 20:50 Нарешті митниця відпустила мого Кейхрончика :super:
спойлер
photo_2025-08-06_20-16-07.jpg
Все-таки білі кєкрони краще виглядають, субʼєктивно звісно

leif, AI вже на порозі, куплю ваші клавіатури дешево, поки вони ще чогось варті :kbd: viewtopic.php?f=23&t=289949
Відтермінував фото нео, зʼявився ще один борд, знову капи обирати :lamer:
artko
Member

Повідомлення

ну шо, сьогодні помітив (коли дійсно це - не знаю) - що мій кейхрон Q3 HE теж захворів, як K2 HE, K6 HE. Відмова клавіши F2... :)

розібрав, трохи потикав приладами в нього, паяльником, зламав ще більше, "відремонтував" до стану одна клавіша не працює, написав в сапорт кейхрону, може хоч схемою поділяться... (так, ліниво самому на зараз це все роздивлятися)
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 06.08.2025 21:31AI вже на порозі, куплю ваші клавіатури дешево, поки вони ще чогось варті
:eek: :eek: :eek:

курва, шо ж робить :weep: по 18грн/кг забереш, чи вже пізно для таких цін на тлі такого потужного і раптового поступу прогресу?

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
7mindfields: 06.08.2025 21:31зʼявився ще один борд
:spy: опа! а шо там, шо там?

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
artko: 07.08.2025 15:51теж захворів, як K2 HE, K6 HE
в тому сенсі, що це типова для них історія?

якось швидко вилізло, направду :-/ він же у вас зовсім недавно
artko
Member

Повідомлення

leif: 07.08.2025 16:34
artko: 07.08.2025 15:51теж захворів, як K2 HE, K6 HE
в тому сенсі, що це типова для них історія?

якось швидко вилізло, направду :-/ він же у вас зовсім недавно

ну, є непоодиноки скаргі на реддіти https://www.reddit.com/r/Keychron/comme ... _as_k2_he/
кому не пощастило - з коробки проблеми.

трохи більше 4 місяців.
leif
Member

Повідомлення

мені тим часом доїхав новенький Geon F1-8X Classic:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
тут з GMK Analog Dreams

замовляв з Кореї в магазині у власне виробника, але через штати. по цінах сама клавіатура $320 (продається без пцб, плейтів, без нічого взагалі), плейт + флай дотер ще $53. пцб у мене до неї були з запасом, інакше довелось би ще додатково до цього баксів ~60 віддати, в залежності від того яку брати. доставочка вийшла доволі дорогою -- $102 (62 корея-штати + 40 штати-Україна) + митниця, бо розмитнював я її повноцінно і офіційно.

в підсумку вийшла досить недешева клавіатура навіть без світчів та кейкапів, але ця ціна, на мою суб'єктивну думку, повністю виправдана. неймовірно крута дошка в усіх можливих аспектах.

постійні читачі, моливо, пам'ятають, що я планував придбати Hyperbeige версію цієї клавіатури, до одноіменного сету GMK, який я передзамовив весною, але коли я побачив просто класичну бежеву, я миттєво вирішив, що це виконання мені подобається набагато більше ніж хайпербеж :pray:

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
artko: 07.08.2025 17:00ну, є непоодиноки скаргі на реддіти https://www.reddit.com/r/Keychron/comme ... _as_k2_he/
кому не пощастило - з коробки проблеми.
жесть :-/
artko: 07.08.2025 17:00трохи більше 4 місяців.
мда...за ці гроші вже б хотілось контролю якості покраще. не за 50 же баксів дошка, як fun60
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 07.08.2025 17:13 мені тим часом доїхав новенький Geon F1-8X Classic
Уф, вживу ці кейкапи непогано виглядають, довго придивлявся до клонів цього сету, але так і не наважився
leif: 07.08.2025 16:34 :spy: опа! а шо там, шо там?
У Дмитра забрав новий баребон evo80 в tyrian кольорі, довго я ходив навколо, але мабуть таки мене чекав…
тепер можна neo80 продавати, але це не точно, бо якість обробки і дизайн мені таки більше в neo сподобалися, а колір, підсвітка, звук, робота через кабель з ноутом - evo :shuffle:
Востаннє редагувалось 07.08.2025 17:44 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 2 разів.
leif
Member

Повідомлення

також доповідаю, що мною були опробірувані стабілізатори Swagkeys Knight Stabilizer V3, які я поставив в цей же новенький геон:
спойлер
Зображення
купити ці стаби зараз практично неможливо, тому я взяв по невеликому, але цілком справедливому, оверпрайсу на sacredkeebs
власне опис звідти:
спойлер
Хайпова новинка в світі механічних клавіатур - Swagkeys Knight Stabilizer V3.

Стеми відлиті по дабл-шот технології, з силіконовим шаром, за рахунок чого відчутно зменшуєтся звук раттлу як від контакту скоби з стемом, так і звук стему, який контактує з корпусом (хаузінгом).
Також можна відзначити заокруглені скоби, які менше чіпляются за стем та не продукують зайвих призвуків.
Стаби розраховані на PCB товщиною 1.6мм, для 1.2мм PCB в комплекті присутні шимси (прокладки) по 0.4мм.

Я не можу сказати що вони прямо краще за ТХ, але велика кількість ентузіастів це стверджують та змітають їх з полиць клавіатурних магазинів.
Тому у вас є можливість спробувати та відповісти на це питання самостійно.
‍ну шо, це новий лідер мого особистого заліку стабів. знову ж таки, у мене стоять різні стабілізатори в різних клавіатурах і я не вважаю, що це принциповий момент в білді. але тут прям дуже добре вийшло. рівненькі скоби, гарна якість хаузінгів, якийсь покращення силіконовим шаром, ну все прям ідеально. ще раз повторюсь, це, поза всякими сумнівами, найкращі стаби, з якими мені взагалі коли небудь доводилось мати справу. змащував: скоби - оригінальним-дорогим XHT-BDZ, хаузінги - крайтоксом 205м

Відправлено через 56 хвилин 14 секунд:
7mindfields: 07.08.2025 17:34Уф, вживу ці кейкапи непогано виглядають, довго придивлявся до клонів цього сету, але так і не наважився
сет справді вдалий і саме IRL виглядає ще краще ніж на фотографіях, як і практично будь-який гмк сет
7mindfields: 07.08.2025 17:34evo80 в tyrian кольорі, довго я ходив навколо, але мабуть таки мене чекав
клас, мої вітання :beer:
а вони хіба є бербоуни? я думав тільки пребілди :insane:

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
ево 80 взагалі вийшов дуже потужним, алексотос он його теж нещодавно нахвалював на всі гроші, хоча дістався до нього після того як огляди вийшли від усіх кого можна. особисто я одобряю його як мінімум за прикольний диз і вкрай привабливе співвідношення ціна/якість (наскільки це можна оцінити без особистого знайомства, офк)

Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
7mindfields: 07.08.2025 17:34тепер можна neo80 продавати, але це не точно, бо якість обробки і дизайн мені таки більше в neo сподобалися
якість фарбування маєш на увазі в першу чергу? нео в будь-якому випадку продукт на сходинку вище в ієрархії контори, тому в цілому це не дуже дивно, звичайно. а що з роботою через кабель з ноутом? чим нео гірше?

Відправлено через 47 секунд:
а які світчі стоять?
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 07.08.2025 18:35 а вони хіба є бербоуни? я думав тільки пребілди :insane:
Так і є, то був якийсь лімітований оффер, як я зрозумів :)
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.08.2025 18:40 лімітований оффер
непогано) а що входило в комплект? кейс, пцб, плейт і стаби? тобто пребілд мінус кейкапи і світчі?
Відповісти