Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.05.2025 21:57Та наче все добротно, судячи з оглядів.
ну, може і так. треба подивитись відгуки/порівняння з вутінгом, у мене може бути і застаріла інфа щодо реальних альтернатив вутінгу. це дуже солодкий шматок пирога зараз, народ масово шаленіє від НЕ дошок і активно купує їх, цілком може бути, що хтось підвезе гідну альтернативу лідеру сегмента
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Мені раніше писали
Rainy 75
Womier sk75
Bridge 75 plus
Можливо у вас є кращі варіанти або ви згодні з цими :rotate: ?
leif
Member

Повідомлення

Юра Ray: 24.05.2025 22:05leifМожете порадити ТОП 3 клави 75%+ до 4-5 к з аліка?
наскільки мені відомо, оце основні лідери цього сегменту:
7mindfields: 24.05.2025 20:45Rainy 75
Womier sk75
Bridge 75 plus
7mindfields
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.05.2025 21:57
leif: 24.05.2025 21:55
а що там по софту?
Та наче все добротно, судячи з оглядів.
Chillkey nd75 відставав із коробки вже від попсових rainy, womier і bridge саме через відсутність підтримки via/qmk, сумніви що в цій slice все стало краще
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Дякую гарного та спокійного всім вечора!
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 24.05.2025 22:08Chillkey відставав від попсових rainy, womier і bridge саме через відсутність підтримки via/qmk, сумніви що в цій slice все стало краще
я не знаю, що там такого в тому вутінг софті, крім того, що він якось зручніше зроблений, але кількість позитиву, який я про нього чув досить серйозна.

і повторюсь, що по відгуках, саме софт є основним моментом по якому люди обирали вутінг, навіть коли у конкурентів може бути краща якість виконання/звук/ціна тощо. тому, якби я купував ігрову клавіатуру собі і розглядав альтернативи, я б дуже уважно вивчив би саме цей аспект, бо все решта, судячи з усього, не настільки вже важливо суто для ігрового використання.
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 24.05.2025 22:07
feniks_tm: 24.05.2025 21:57Та наче все добротно, судячи з оглядів.
ну, може і так. треба подивитись відгуки/порівняння з вутінгом, у мене може бути і застаріла інфа щодо реальних альтернатив вутінгу. це дуже солодкий шматок пирога зараз, народ масово шаленіє від НЕ дошок і активно купує їх, цілком може бути, що хтось підвезе гідну альтернативу лідеру сегмента
Насправді, гідних альтернатив було достатньо ще рік тому, зараз більшість переплюнули вутінг і технічно, і навіть софтово не відстають. А софтова частина була, по факту, єдиною реальною перевагою над китайцями. Тайпінг звісно справа суцільно суб'єктивна, але 60ка нічого хорошого не пропонувала з коробки, допоки її ручками не доведеш до розуму. 80ка стандартна пластикова комплектація теж не те, що б супер, а коштує уже 2 сотні, за металеву з цинку будь добрий відвалити всі 300.

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
7mindfields: 24.05.2025 22:08
feniks_tm: 24.05.2025 21:57
Та наче все добротно, судячи з оглядів.
Chillkey nd75 відставав із коробки вже від попсових rainy, womier і bridge саме через відсутність підтримки via/qmk, сумніви що в цій slice все стало краще
Вибачте, а вутінг пропонує VIA/QMK? Не бачу сенсу приплітати нішеву штуку до HE досок. Веб морди з людським функціоналом більш ніж достатньо.
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.05.2025 22:12Насправді, гідних альтернатив було достатньо ще рік тому, зараз більшість переплюнули вутінг і технічно і навіть софтово не відстають.
різні погляди на це існують, але ок.

добре, якщо ви слідкуєте за цим сегментом ринку, що тині вважається оптимальним варіантом покупки (можна декілька) без замовлень з тао та іншої екзотики? не для себе питаю, просто цікаво
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 24.05.2025 22:21 добре, якщо ви слідкуєте за цим сегментом ринку, що тині вважається оптимальним варіантом покупки (можна декілька) без замовлень з тао та іншої екзотики? не для себе питаю, просто цікаво
Якщо чесно, то особливо і не слідкую вже, після того як взяв свою ATK75, нема куди рипатись поки. Там уже встигли викатити таку штуку як TMR, яка працює як зі звичайними механічними свічами, так і магнітними. Причому воно ще і швидше та точніше за Hall Effect. Але поки що вибору там ніякого, M1 V5 TMR звучить якось дуже унило, а 60% формат мене в принципі не цікавить, але FUN60 багатьом зайшов за свої гроші.
Востаннє редагувалось 24.05.2025 22:49 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
artko
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.05.2025 22:14 Вибачте, а вутінг пропонує VIA/QMK? Не бачу сенсу приплітати нішеву штуку до HE досок. Веб морди з людським функціоналом більш ніж достатньо.
не згоден, але це суб'єктивизм. зробіть автоматичну зміну профіля на клавіатурі при завантаженні певної програми, з веб інтерфейсу? :)
feniks_tm
Member

Повідомлення

artko: 24.05.2025 22:30
feniks_tm: 24.05.2025 22:14 Вибачте, а вутінг пропонує VIA/QMK? Не бачу сенсу приплітати нішеву штуку до HE досок. Веб морди з людським функціоналом більш ніж достатньо.
не згоден, але це суб'єктивизм.
Ну тут справа в тому, що наче як VIA/QMK в принципі не існує на готових HE бордах, можу помилятись звісно. Проте, наче було пару плат з підтримкою.

Схоже, таки помилився, гугл каже у Keychron'ів є.
Востаннє редагувалось 24.05.2025 22:37 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
artko
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.05.2025 22:31 Ну тут справа в тому, що наче як VIA/QMK в принципі не існує на готових HE бордах, можу помилятись звісно. Проте, наче було пару плат з підтримкою.
Схоже, таки помилився, гугл каже у Keycrhon'ів є.
точно є. саме це було головною перевагою коли обрав собі keychron q3 he
є повні коди прошивки.
Юра Ray
Junior

Повідомлення

B-)
feniks_tm
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.05.2025 21:51
leif: 24.05.2025 21:47 бажано збільшити в 2-2.5 рази і взяти вутінг, в ідеалі з проапгрейдженими світчами і корпусом, але то вже таке, по бажанню.
А на біса... майже впевнений, що той же Chilkey Slice75 з коробки буде веселіше "грейженого" шмутінга. 115$ на тао, без доставки правда.
Нормально так пригоріло у фанатів вутінга, схоже. Налутаюсь мінусів досхочу :D При тому, що озвучений борд об'єктивно краще з коробки за 80 HE.
sh4rk
Junior

Повідомлення

помилився, бюджет 200$

Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
leif: 24.05.2025 21:47 взяти вутінг
Теж думав за нього, але ж в нормальній комплектації це 300+ тому спитав може є якісь альтернативи. Але вже бачу рекомендацію, буду думати
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Ознайомився з вашими рекомендаціями: Rainy 75
Womier sk75
Bridge 75 plus Клави по опису та ТТХ хороші але чекати майже місяць доставки якось не дуже хочется =(... Ось таке питання якщо візьму Aula F75 за 2500 на розетці та приїде вона до мене через день, я не стану ізгоєм :facepalm: :D ? На ваш погляд вона не дуже погана, як для першої механіки?
strang
Member

Повідомлення

Юра Ray
Треба самое офіційна аула ?
Бо но олх 1600 десь стартували...
leif
Member

Повідомлення

Юра Ray: 25.05.2025 03:17сь таке питання якщо візьму Aula F75 за 2500 на розетці та приїде вона до мене через день, я не стану ізгоєм ? На ваш погляд вона не дуже погана, як для першої механіки?
по-перше, як зазначили вище, сенсу брати оф. аулу небагато і краще взяти на олх значно дешевше.
по-друге, все залежить від того, наскільки вам важливі ті переваги, які має умовний вомієр над аулою і наскільки вони вам будуть вартувати тих грошей. а це питання суто індивідуальне, бо хтось може не бачити жодного сенсу у цій доплаті для себе: "і то клавіатура і то клавіатура, кнопок однаково, ну натискаютьсься, ну нормально", а хтось може отримати більш приємний досвід використання від дорожчого варіанту клавіатури і вважати витрачені гроші витраченими не дарма. до якої групи користувачів відноситесь ви ніхто тут сказати не зможе, адже кришталеві кулі погано працюють через активне використання засобів РЕБ :rolleyes:
strang
Member

Повідомлення

Юра Ray: 25.05.2025 03:17якщо візьму Aula F75 за 2500 на розетці та приїде вона до мене через день, я не стану ізгоєм ?
будемо триматись разом ))
забрав щойно свою на Ice Vein Axis.
глобалка, без ієрогліфів, 4 запасних свіча, південні світлодіоди.

перші враження:
тайпінг відчутно краще за тих 2-х (не рахучи lofree lite84) механік шо у мене зараз. і звук і тактильні відчуття. неочікував від "бюджетки" :shuffle:
дріт хотілось би трохи м'якішим
брав білу (Glacier Blue), попередні - чорні. на цій видно трохи краще.
leif
Member

Повідомлення

strang: 25.05.2025 13:13тайпінг відчутно краще за тих 2-х (не рахучи lofree lite84) механік шо у мене зараз
а дві механіки це, нагадайте, які?
strang: 25.05.2025 13:13не рахучи lofree lite84
лофрі сильно краще? інший рівень?
strang: 25.05.2025 13:13неочікував від "бюджетки"
то шо, не дарма аула має таку шалену популярність і носить горде звання "топчіку за свої гроші" ?))
Відповісти