Вище я вам написав рішення.
А на майбутнє бачите не стабільну поведінку - одразу міняйте. А не сподівайтесь на чудо.
Ви до речі під час оновлення БІОС скидали на заводські налаштування БІОС?
https://www.youtube.com/results?search_ ... d+vrm+test
Это может оказаться обманчиво и не иметь прямой зависимости. Тем более, если окажется дело в питании материнки, то от стоковых или "авто" лучше понизить. Исходя из скрина выше, вольтаж выше 1.22 даже не достигая частоты в 4000 - это, мягко говоря, дикостьChargerr69: ↑ 19.05.2025 11:16На сток значеннях ребути були частіші, після підняття рідше, але все ж буваютьlowskill: ↑ 19.05.2025 11:05 Так может нужно понизить, а не наоборот, нет ни одной причины повышать вольтаж на стандартных настройках![]()
Чому одразу дикість? На перших ревізіях 5ххх там наче по заводу йшло 1.224v до 4.2гГц.lowskill: ↑ 19.05.2025 11:29 вольтаж выше 1.22 даже не достигая частоты в 4000 - это, мягко говоря, дикость
В мене 3600 так працював десь 3-4 рокиlowskill: ↑ 19.05.2025 09:22 Меня смущает при 75w аж 1.4v, даже 5600x берет около 1.2v для работы. Можно попробовать в биосе вместо авто сделать хотя бы -0.1 для начала, потому что больше похоже на переизбыток, чем на нехватку.
автор сказал, что его процу около месяцаАціо: ↑ 19.05.2025 11:35Чому одразу дикість? На перших ревізіях 5ххх там наче по заводу йшло 1.224v до 4.2гГц.lowskill: ↑ 19.05.2025 11:29 вольтаж выше 1.22 даже не достигая частоты в 4000 - это, мягко говоря, дикость
Хоча може помиляюсь і то було на 3ххх Райзенах.
тут может быть дело не в том, сдохнет ли проц и что он умеет, а может ли материнка обеспечивать ему такие аппетиты. Проблема может оказаться и в полностью противоположном нашим мнениям, нужно все пробовать по мере возможностей, лишь прикидываю вариантыDonate: ↑ 19.05.2025 11:51В мене 3600 так працював десь 3-4 рокиlowskill: ↑ 19.05.2025 09:22 Меня смущает при 75w аж 1.4v, даже 5600x берет около 1.2v для работы. Можно попробовать в биосе вместо авто сделать хотя бы -0.1 для начала, потому что больше похоже на переизбыток, чем на нехватку.с 1.4 на максимальний турбобуст. Нічого не сдох
зараз працює без нього профіль від бусту мінімальний один фін
Чому тоді за активним PBO, він у мене хоч якось працював лише з curve -10 на всі ядра, усе що нижче тільки ставало гірше, та і з -10 теж не дуже стабільно.lowskill: ↑ 19.05.2025 12:26автор сказал, что его процу около месяцаАціо: ↑ 19.05.2025 11:35
Чому одразу дикість? На перших ревізіях 5ххх там наче по заводу йшло 1.224v до 4.2гГц.
Хоча може помиляюсь і то було на 3ххх Райзенах.тут может быть дело не в том, сдохнет ли проц и что он умеет, а может ли материнка обеспечивать ему такие аппетиты. Проблема может оказаться и в полностью противоположном нашим мнениям, нужно все пробовать по мере возможностей, лишь прикидываю вариантыDonate: ↑ 19.05.2025 11:51
В мене 3600 так працював десь 3-4 рокис 1.4 на максимальний турбобуст. Нічого не сдох
зараз працює без нього профіль від бусту мінімальний один фін
![]()
Біос скидав не раз, я їх три версії вже різні ставив.Аціо: ↑ 19.05.2025 11:20 Chargerr69
А на майбутнє бачите не стабільну поведінку - одразу міняйте. А не сподівайтесь на чудо.
Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно. Ще раз турбобуст це прогрів гоїв на доллари і не більшеChargerr69: ↑ 19.05.2025 13:11Чому тоді за активним PBO, він у мене хоч якось працював лише з curve -10 на всі ядра, усе що нижче тільки ставало гірше, та і з -10 теж не дуже стабільно.lowskill: ↑ 19.05.2025 12:26 автор сказал, что его процу около месяца
тут может быть дело не в том, сдохнет ли проц и что он умеет, а может ли материнка обеспечивать ему такие аппетиты. Проблема может оказаться и в полностью противоположном нашим мнениям, нужно все пробовать по мере возможностей, лишь прикидываю варианты![]()
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:Біос скидав не раз, я їх три версії вже різні ставив.Аціо: ↑ 19.05.2025 11:20 Chargerr69
На скільки я розумію, curve- працює лише коли всі ядра в макс бусті, я помітив що при високому навантаженні ребутів не було, зазвичай коли якесь змінне або не велике, типу 15%, дуже схоже справді на збій в роботі c-state, тільки не розумію що саме... і це не клеїться з тим, що вильоти були і на старому 2600, який працював без буста на вручну встановленій частоті..Donate: ↑ 19.05.2025 13:15Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно.Chargerr69: ↑ 19.05.2025 13:11
Чому тоді за активним PBO, він у мене хоч якось працював лише з curve -10 на всі ядра, усе що нижче тільки ставало гірше, та і з -10 теж не дуже стабільно.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Біос скидав не раз, я їх три версії вже різні ставив.
-30 нормально на більшості 5800x3d працює, на 5700x3d вже заводський вольтаж менший тому він добре з -20 -25 у більшості випадків, але є і чаклунські x3d які стабільні з -60 -55.Donate: ↑ 19.05.2025 13:15
Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно.
Офк якщо він впевнений то нехай міняє. Просто може бути випадок в тому що проц вставлять в іншу плату і все ОК, а в ту плату вставлять інший проц і теж буде все ОК і повернуть йому просто всеАціо: ↑ 19.05.2025 13:23-30 нормально на більшості 5800x3d працює, на 5700x3d вже заводський вольтаж менший тому він добре з -20 -25 у більшості випадків, але є і чаклунські x3d які стабільні з -60 -55.Donate: ↑ 19.05.2025 13:15
Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно.
Ну буст вимикати то також не вихід, нехай міняє по гарантії системну плату та процесор.
Ну от ви і прибрали з рівняння процесор, отож системна плата чи блок живлення.Chargerr69: ↑ 19.05.2025 13:20На скільки я розумію, curve- працює лише коли всі ядра в макс бусті, я помітив що при високому навантаженні ребутів не було, зазвичай коли якесь змінне або не велике, типу 15%, дуже схоже справді на збій в роботі c-state, тільки не розумію що саме... і це не клеїться з тим, що вильоти були і на старому 2600, який працював без буста на вручну встановленій частоті..Donate: ↑ 19.05.2025 13:15
Спробую, хоча з 8 гб буде важкувато відтворити ті умови, бо найчастіше воно у грі ребутиться.Аціо: ↑ 19.05.2025 13:55 А можете по черзі з 1 планкою ОЗП у різних слотах пам'яті системою покористуватись з годинку?
Нажаль плату і проц по гарантії не замінити, на плату вона здається вже закінчилася а проц з АліАціо: ↑ 19.05.2025 13:23Ну буст вимикати то також не вихід, нехай міняє по гарантії системну плату та процесор.Donate: ↑ 19.05.2025 13:15
Впринципі БЖ можу мультиметром сам потестити, увімкну OCCT на тест стабільності і пробіжуся по лініях.Аціо: ↑ 19.05.2025 15:19 Ну процесор в нас вже поза рівнянням, ми ж з'ясували - справа не в ньому.
А от підкинути плату та живлення було б цікаво, там десь біда схована.
Я б ставив с великою долею вірогідності на системну плату.
Живлення у вас наче нормальне.
Я б порадив вам у Гуглі пошукати поряд сервіси, та сходити туди перевірити блок живлення по усім лініям це справа буквально 200грн. та 5 хвилин праці. Якщо немає сусіда якому можна для перевірки підкинути на годинку блок живлення. І там методом виключення залишиться системна плата, яку я б і не радив ремонтувати.
Читав ж відгуки, нічого кримінаьного не знаходив, дивився огляди.. про ту плату.. а реальність виявилась інша.. або так мені з нею "пощастило"..Аціо: ↑ 19.05.2025 15:37 ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
ASRock B550M Pro
Якщо обирати з системних плат обирав би з цих.
Оптимальні дошки за 100 баксів.
Chargerr69
А нащо її здавати? Ми вже розуміємо що не процесор, адже і минулий процесор страждав, БЖ якщо зараз перевірите то і все рівняння - системна плата винна. І то ще легким переляком пройшло, адже такі гарні дошки люблять вбивати процесори, відеокарти та пам'ять.
Хіба після такого вона б могла працювати під макс навантаженнями без збоїв?Аціо: ↑ 19.05.2025 17:20 Chargerr69
Ну от коли перезбирали може не помітили та збили дріб'язок, а на такі дешеві дошки рідко трапляються дублюючи, чи запас міцності. Скоріше за все ви і не помітили як пара дріб'язку відлетіла, з усіма буває, ще може ви не здогадались засторогу від статики собі зробити, і таке буває.