Рандомні перезавантаження ПК

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Chargerr69
Вище я вам написав рішення.
А на майбутнє бачите не стабільну поведінку - одразу міняйте. А не сподівайтесь на чудо.
Ви до речі під час оновлення БІОС скидали на заводські налаштування БІОС?

Chargerr69: 19.05.2025 11:16
Як мені правильно перевірити живлення мат плати?
https://www.youtube.com/results?search_ ... d+vrm+test
lowskill
Member

lowskill: 19.05.2025 11:05 Так может нужно понизить, а не наоборот, нет ни одной причины повышать вольтаж на стандартных настройках :dontknow:
На сток значеннях ребути були частіші, після підняття рідше, але все ж бувають
Это может оказаться обманчиво и не иметь прямой зависимости. Тем более, если окажется дело в питании материнки, то от стоковых или "авто" лучше понизить. Исходя из скрина выше, вольтаж выше 1.22 даже не достигая частоты в 4000 - это, мягко говоря, дикость
Аціо
Member

lowskill: 19.05.2025 11:29 вольтаж выше 1.22 даже не достигая частоты в 4000 - это, мягко говоря, дикость
Чому одразу дикість? На перших ревізіях 5ххх там наче по заводу йшло 1.224v до 4.2гГц.
Хоча може помиляюсь і то було на 3ххх Райзенах.
Donate
Member

lowskill: 19.05.2025 09:22 Меня смущает при 75w аж 1.4v, даже 5600x берет около 1.2v для работы. Можно попробовать в биосе вместо авто сделать хотя бы -0.1 для начала, потому что больше похоже на переизбыток, чем на нехватку.
В мене 3600 так працював десь 3-4 роки :gigi: с 1.4 на максимальний турбобуст. Нічого не сдох ;) зараз працює без нього профіль від бусту мінімальний один фін
lowskill
Member

Аціо: 19.05.2025 11:35
lowskill: 19.05.2025 11:29 вольтаж выше 1.22 даже не достигая частоты в 4000 - это, мягко говоря, дикость
Чому одразу дикість? На перших ревізіях 5ххх там наче по заводу йшло 1.224v до 4.2гГц.
автор сказал, что его процу около месяца
Donate: 19.05.2025 11:51
lowskill: 19.05.2025 09:22 Меня смущает при 75w аж 1.4v, даже 5600x берет около 1.2v для работы. Можно попробовать в биосе вместо авто сделать хотя бы -0.1 для начала, потому что больше похоже на переизбыток, чем на нехватку.
В мене 3600 так працював десь 3-4 роки :gigi: с 1.4 на максимальний турбобуст. Нічого не сдох ;) зараз працює без нього профіль від бусту мінімальний один фін
тут может быть дело не в том, сдохнет ли проц и что он умеет, а может ли материнка обеспечивать ему такие аппетиты. Проблема может оказаться и в полностью противоположном нашим мнениям, нужно все пробовать по мере возможностей, лишь прикидываю варианты :rolleyes:
Chargerr69
Junior

lowskill: 19.05.2025 12:26
Аціо: 19.05.2025 11:35

автор сказал, что его процу около месяца
Donate: 19.05.2025 11:51

тут может быть дело не в том, сдохнет ли проц и что он умеет, а может ли материнка обеспечивать ему такие аппетиты. Проблема может оказаться и в полностью противоположном нашим мнениям, нужно все пробовать по мере возможностей, лишь прикидываю варианты :rolleyes:
Чому тоді за активним PBO, він у мене хоч якось працював лише з curve -10 на всі ядра, усе що нижче тільки ставало гірше, та і з -10 теж не дуже стабільно.

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Аціо: 19.05.2025 11:20 Chargerr69
А на майбутнє бачите не стабільну поведінку - одразу міняйте. А не сподівайтесь на чудо.

Як мені правильно перевірити живлення мат плати?
Біос скидав не раз, я їх три версії вже різні ставив.
Donate
Member

Chargerr69: 19.05.2025 13:11
lowskill: 19.05.2025 12:26 автор сказал, что его процу около месяца
Чому тоді за активним PBO, він у мене хоч якось працював лише з curve -10 на всі ядра, усе що нижче тільки ставало гірше, та і з -10 теж не дуже стабільно.

Аціо: 19.05.2025 11:20 Chargerr69

Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно. Ще раз турбобуст це прогрів гоїв на доллари і не більше B-)
Chargerr69
Junior

Donate: 19.05.2025 13:15
Chargerr69: 19.05.2025 13:11

Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно.
На скільки я розумію, curve- працює лише коли всі ядра в макс бусті, я помітив що при високому навантаженні ребутів не було, зазвичай коли якесь змінне або не велике, типу 15%, дуже схоже справді на збій в роботі c-state, тільки не розумію що саме... і це не клеїться з тим, що вильоти були і на старому 2600, який працював без буста на вручну встановленій частоті..
Аціо
Member

Тому що curve це для гарних екземплярів. Оці всі встановив curve -30 і все норм для людей які не використовують ПК. Воно не стабільно, МОЖЛИВО на якихось экземплярах все гарно але я щось навідь у знайомих навідь з х3д не бачив. Хочеш гарантовану стабільність і менші температури відрубаеш турбобуст і сидиш рівно.
-30 нормально на більшості 5800x3d працює, на 5700x3d вже заводський вольтаж менший тому він добре з -20 -25 у більшості випадків, але є і чаклунські x3d які стабільні з -60 -55.
Ну буст вимикати то також не вихід, нехай міняє по гарантії системну плату та процесор.
Donate
Member

Аціо: 19.05.2025 13:23

-30 нормально на більшості 5800x3d працює, на 5700x3d вже заводський вольтаж менший тому він добре з -20 -25 у більшості випадків, але є і чаклунські x3d які стабільні з -60 -55.
Ну буст вимикати то також не вихід, нехай міняє по гарантії системну плату та процесор.
Офк якщо він впевнений то нехай міняє. Просто може бути випадок в тому що проц вставлять в іншу плату і все ОК, а в ту плату вставлять інший проц і теж буде все ОК і повернуть йому просто все :laugh:
Аціо
Member

Chargerr69: 19.05.2025 13:20

На скільки я розумію, curve- працює лише коли всі ядра в макс бусті, я помітив що при високому навантаженні ребутів не було, зазвичай коли якесь змінне або не велике, типу 15%, дуже схоже справді на збій в роботі c-state, тільки не розумію що саме... і це не клеїться з тим, що вильоти були і на старому 2600, який працював без буста на вручну встановленій частоті..
Ну от ви і прибрали з рівняння процесор, отож системна плата чи блок живлення.
lowskill
Member

Как было указанно, вылеты были ещё начиная с r2600, я бы сначала все же рассмотрел вариант с этой бюджетной материнкой, потом уже копать дальше, при надобности, ее питание и работоспособность вызывает подозрения. И пробовать снижать не через курву, а offset в advanced
Аціо
Member

А можете по черзі з 1 планкою ОЗП у різних слотах пам'яті системою покористуватись з годинку?
Chargerr69
Junior

Аціо: 19.05.2025 13:55 А можете по черзі з 1 планкою ОЗП у різних слотах пам'яті системою покористуватись з годинку?
Спробую, хоча з 8 гб буде важкувато відтворити ті умови, бо найчастіше воно у грі ребутиться.
Ще із дивного, якісь дивні підвисання звуку, хоча я використовую навушники через блютуз адаптер.

Відправлено через 40 хвилин 16 секунд:
Аціо: 19.05.2025 13:23

Нажаль плату і проц по гарантії не замінити, на плату вона здається вже закінчилася а проц з Алі
Аціо
Member

Ну процесор в нас вже поза рівнянням, ми ж з'ясували - справа не в ньому.
А от підкинути плату та живлення було б цікаво, там десь біда схована.
Я б ставив с великою долею вірогідності на системну плату.
Живлення у вас наче нормальне.

Я б порадив вам у Гуглі пошукати поряд сервіси, та сходити туди перевірити блок живлення по усім лініям це справа буквально 200грн. та 5 хвилин праці. Якщо немає сусіда якому можна для перевірки підкинути на годинку блок живлення. І там методом виключення залишиться системна плата, яку я б і не радив ремонтувати.
Chargerr69
Junior

Аціо: 19.05.2025 15:19 Ну процесор в нас вже поза рівнянням, ми ж з'ясували - справа не в ньому.
А от підкинути плату та живлення було б цікаво, там десь біда схована.
Я б ставив с великою долею вірогідності на системну плату.
Живлення у вас наче нормальне.

Я б порадив вам у Гуглі пошукати поряд сервіси, та сходити туди перевірити блок живлення по усім лініям це справа буквально 200грн. та 5 хвилин праці. Якщо немає сусіда якому можна для перевірки підкинути на годинку блок живлення. І там методом виключення залишиться системна плата, яку я б і не радив ремонтувати.
Впринципі БЖ можу мультиметром сам потестити, увімкну OCCT на тест стабільності і пробіжуся по лініях.
А от системну плату навіть толком не здати на діагностику, бо я вчора сидів мучив комп десь годин 5-6 з перервами і він тільки один раз ребутнувся... на стільки це все рандомно..
Аціо
Member

ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
ASRock B550M Pro

Якщо обирати з системних плат обирав би з цих.
Оптимальні дошки за 100 баксів.

Chargerr69
А нащо її здавати? Ми вже розуміємо що не процесор, адже і минулий процесор страждав, БЖ якщо зараз перевірите то і все рівняння - системна плата винна. І то ще легким переляком пройшло, адже такі гарні дошки люблять вбивати процесори, відеокарти та пам'ять.
Chargerr69
Junior

Аціо: 19.05.2025 15:37 ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
ASRock B550M Pro

Якщо обирати з системних плат обирав би з цих.
Оптимальні дошки за 100 баксів.

Chargerr69
А нащо її здавати? Ми вже розуміємо що не процесор, адже і минулий процесор страждав, БЖ якщо зараз перевірите то і все рівняння - системна плата винна. І то ще легким переляком пройшло, адже такі гарні дошки люблять вбивати процесори, відеокарти та пам'ять.
Читав ж відгуки, нічого кримінаьного не знаходив, дивився огляди.. про ту плату.. а реальність виявилась інша.. або так мені з нею "пощастило"..

Ще з самого початку, як тільки збирав систему то вона була у старому простому корпусі, я не можу пригадати чи тоді були ребути, тоді процесор 2600 був у стоці і тоді досить рідко користувався компом, от коли перезібрав у новому то вже пам'ятаю ці ребути, але я тоді і частіше став ним користуватися, тому і пам'ятаю про це. Чесно навіть не думав що нова з магазину мамка не з алі може такі сюрпризи кидати...певно це для базових райзен 3 під офісні задачі.. Раніше завжди брав топові лінійки плат Асус, з ними ніколи не було проблем, є старий комп з ам3 сокетом, досі все працює як годинник..а тут таке.
Аціо
Member

Chargerr69
Ну от коли перезбирали може не помітили та збили дріб'язок, а на такі дешеві дошки рідко трапляються дублюючи, чи запас міцності. Скоріше за все ви і не помітили як пара дріб'язку відлетіла, з усіма буває, ще може ви не здогадались засторогу від статики собі зробити, і таке буває.
Chargerr69
Junior

Аціо: 19.05.2025 17:20 Chargerr69
Ну от коли перезбирали може не помітили та збили дріб'язок, а на такі дешеві дошки рідко трапляються дублюючи, чи запас міцності. Скоріше за все ви і не помітили як пара дріб'язку відлетіла, з усіма буває, ще може ви не здогадались засторогу від статики собі зробити, і таке буває.
Хіба після такого вона б могла працювати під макс навантаженнями без збоїв?
Ответить