На підході лінійка процесорів AMD Dragon Range Refresh для ігрових ноутбуків

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 16.04.2025 12:37 Так виглядають подібні заяви еплофанів про те, що X86 потрібно рятувати
в якій ситуації Інтел зараз і як було 5 років тому
рятувати не треба, помре само, як Нокія

Відправлено через 48 секунд:
tornadox: 16.04.2025 16:46
yuriy_dd: 16.04.2025 12:29шукайте мої перші повідомлення, зрозумієте
ми вас в принципі не розуміємо навіщо ви лізете в кожну тему х86 зі своїм м4? Можете пояснити? Більшості присутніх які сидять в вітках х86 не цікава екосистема епл і одноразові комп'ютери.
ну не всі в печерах живуть, хтось може просто не знає правду
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.04.2025 19:19ну не всі в печерах живуть, хтось може просто не знає правду
а до вашої просвітленості вже прийшов той самий хвалений м4 котрий ви замовили вже більше як два тижні назад згідно ваших повідомлень?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 16.04.2025 20:23
yuriy_dd: 16.04.2025 19:19ну не всі в печерах живуть, хтось може просто не знає правду
а до вашої просвітленості вже прийшов той самий хвалений м4 котрий ви замовили вже більше як два тижні назад згідно ваших повідомлень?
бачу що вже в Україні, до мене ще не прийшов
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.04.2025 19:19рятувати не треба, помре само, як Нокія
смерті нокія радіють тільки еплфанатики
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 16.04.2025 20:54
смерті нокія радіють тільки еплфанатики
я не є еплфанат, у мене нема жодного айфону чи макбуку (є старий айпад міні 2), я не мав нокіа - хоча хотів купити

але я знав що коли хтось каже що є нокія і є всі інші, є мерседес і є всі інші, є інтел і є всі інші - то так довго не буде
alexeygalas
Member

Повідомлення

Звичайно звичайно )) так і буде :lol: :lol: :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 16.04.2025 21:07
Звичайно звичайно )) так і буде :lol: :lol: :lol:
я не радію, мені дуже сумно і гірко бачити як падає Інтел, знаючи яким він був колись
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.04.2025 21:13я не радію, мені дуже сумно і гірко бачити як падає Інтел, знаючи яким він був колись
Це був сарказм. нікуди він не падає. Якби amd і apple ще до нього за 18a не прибігли, що дуже реально, якщо в них все вийде

От хто хто а інтел точно нікуди не впаде. Не дадуть. Занадто багато їх продуктів і технологій використовуються, лікують, рятують життя, захищають людей і гроші ))

В інший же час, якби apple завтра зник - ніхто би і не помітив. Просто купили би інші лептопи і телефони на свої потреби :dontknow:
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.04.2025 20:49на скільки ви не праві
і чому М1 став революцією
і так швидко вони вирішили зробити своє, то скільки часу Інтел не могла задовільнити
Але скільки б не співали оди Apple Silicon, треба дивитись на речі тверезо - Apple взагалі не має мети "задовільняти" користувача. Це не їхня гра. Це гра "у закриту екосистему", де ти або приймаєш правила, або проходиш повз.

От якби умовно якась інша компанія викотила такий самий чіп, назвавши його, скажімо, "Н4", і можна було б купити, протестувати, поставити куди хочеш - без питань. А так маємо черговий "революційний" девайс, який існує тільки в рамках святого купертінівського Писання.

Я десь ще бачив що ви писали що якщо би в епл були би проблеми то вони би їх швидко вирішили. Ось список список всіх "гейтів" Apple за останні 15 років.

iGate: Apple edition

Flexgate (2016–2018) – макбуки з тачбаром, де шлейф екрану ламався від відкривання-закривання. В результаті екран або мерехтів, або просто ставав чорним. Вирішили… збільшенням шлейфа на 2 мм в нових моделях.

Butterfly Keyboard Gate (2015–2019) – клавіатура-"метелик", яка забивалась пилом швидше, ніж ти встигаєш розлочити свій мак, а кнопки або залипали, або переставали натискатися. Ремонт клави? Міняємо весь топкейс!

Staingate (2012–2017) – антирефлект покриття дисплеїв MacBook Pro, яке облазило, ніби дешева китайська плівка. Виглядало так, ніби ти поливав екран соляною кислотою.
Bendgate (2014) – iPhone 6 Plus, який можна було зігнути в кишені без всяких зусиль. Люди просто сиділи з телефоном у джинсах, вставали, а у них iPhone уже під кутом 30°.

Touch Disease (2016) – iPhone 6 і 6 Plus, у яких дохнув контролер сенсора через те, що телефон гнувся. В результаті – глюки сенсора або повна його смерть.

Antennagate (2010) – легендарний iPhone 4, який втрачав мережу, якщо тримати його "не так". Стів Джобс тоді сказав: "You're holding it wrong". В результаті – купа мемів, а Apple довелось роздавати чохли.

Thermal Throttling Gate (2018) – MacBook Pro з i9, який тротлив сильніше, ніж твій старий Core 2 Duo. Apple "по фіксили" прошивкою, але все одно перетворили топовий ноут у тепловий обігрівач.
Chargegate (2018) – iPhone XS, який іноді не заряджався, поки ти не розблокував екран. Був такий мем "заряджати треба під правильним кутом".

Batterygate (2017) – Apple спіймали на тому, що вони штучно занижували продуктивність старих айфонів, якщо батарея зношена. Спочатку заперечували, потім довелося давати знижки на заміну акумуляторів.

Stage Light Effect (2018) – майже родич Flexgate. Підсвітка екрану MacBook Pro починала виглядати так, ніби це театральні софіти, бо шлейфи підсвітки теж ламались.

SSD Wearout Gate (2021) – M1 Mac'и, у яких система могла випалити 10% ресурсу SSD за пару місяців через активний своп.

Vibrationgate (2021) – iPhone 13, який міг втратити стабілізацію камери після поїздки на мотоциклі через вібрації.

RAM Swapgate (2020) – MacBook на M1, де 8 ГБ RAM = майже постійний своп на SSD, що знову ж таки з’їдало ресурс накопичувача.

M2 Heating Gate (2022) – MacBook з M2, який грівся так, ніби в ньому стоїть RTX 4090, бо Apple вирішили поставити радіатор розміром з ніготь.

Crackgate (2020–2023) – MacBook Air M1/M2, де екран міг тріснути буквально сам по собі.

Це тільки найжирніші гейти, я персонально стикався з Flexgate, Butterfly Keyboard Gate, Staingate, Thermal Throttling Gate але на і7
в друга був Stage Light Effect
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 16.04.2025 22:47 От якби умовно якась інша компанія викотила такий самий чіп, назвавши його, скажімо, "Н4", і можна було б купити, протестувати, поставити куди хочеш - без питань. А так маємо черговий "революційний" девайс, який існує тільки в рамках святого купертінівського Писання.
я вірю що так і буде, і саме Епл допоможе прокласти дорогу
і світ АРМ - буде таким ж відкритим як х86
tornadox: 16.04.2025 22:47 Я десь ще бачив що ви писали що якщо би в епл були би проблеми то вони би їх швидко вирішили. Ось список список всіх "гейтів" Apple за останні 15 років.
я абсолютно згідний що у Епл було багато проблем, саме тому як їх і не купував
але я також в курсі що багато уваги саме до них, і проблем у інших виробників - не менше, просто уваги не так багато
і гарантія у них - на висоті, до порівняння:
tornadox: 16.04.2025 22:47 SSD Wearout Gate (2021) – M1 Mac'и, у яких система могла випалити 10% ресурсу SSD за пару місяців через активний своп.
RAM Swapgate (2020) – MacBook на M1, де 8 ГБ RAM = майже постійний своп на SSD, що знову ж таки з’їдало ресурс накопичувача.
я маю доступ до М1 макбук Ейр на 8 Гб який активно працює з початку 2021
ось смартінфо:

Код: Виділити все

Available Spare:                    100%
Available Spare Threshold:          99%
Percentage Used:                    6%
Data Units Read:                    218,289,438 [111 TB]
Data Units Written:                 168,864,602 [86.4 TB]
Host Read Commands:                 2,506,476,879
Host Write Commands:                1,308,244,519
Media and Data Integrity Errors:    0
Error Information Log Entries:      0
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.04.2025 23:08я вірю що так і буде, і саме Епл допоможе прокласти дорогу
і світ АРМ - буде таким ж відкритим як х86
ви допустили дві помилки
alexeygalas
Member

Повідомлення

tornadox: 16.04.2025 22:47Thermal Throttling Gate (2018) – MacBook Pro з i9,
Маю зараз це чудо. Там би ніяка прошивка не допомогла. Вони припустились великої помилки, що один раз в житті зробили Macbook PRO таким тонким (Привіт Джонні Айв), попередні прошки були 1см, і наступні тепер знов 1см, як і має бути PRO лептоп. Буквально "обпеклись" на цьому і більше так не роблять. 2015 маки на хасвелах мали гарячіші проци і не мали цієї проблеми.

Відправлено через 11 хвилин 55 секунд:
yuriy_dd
Навіть якби ARM сьогодні не стало - нічого би не змінилось. Є ще купа RISC архітектур, які здатні гідно замінити ARM.
MIPS, SPARC, IBM Power.
Але ніхто ARM в реф дизайні не використовує. Кожен робить під себе, через те вони не сумісні один з одним і ніколи не будуть сумісні.
MediaTek не сумісний з AMLogic. А AMLogic не сумісний із Rockchip. A Rockchip не сумісний із AllWiner. і т.д.
Вони може і геніальні кожен сам по собі, але не можуть існувати самі по собі тут і зараз. Кожен існує в своїй закритій пісочниці, при чому софт дебажать під них саме на промисловій x86-64 системі. Ніхто не програмує під ARM на Raspberry Pi )).

Тому поки не буде затвердженого єдиного набору інструкцій, стандартних інтерфейсів для розширення функціональності - ніякої ери ARM не буде. Бо ніхто не візьметься розробляти Photoshop під 20 різних ARM проців. І кожній компанії потрібен буде девкіт. А підтримувати потім це як.

Щоб змінити кардинально - потрібно бути геймченджером. А Apple не стала нею. Все що вона подає вже було до цього або є зараз. І ніякої революції вона не приносить.
І якщо би завтра вони зникли - світ би і не помітив. Бо ця компанія не дає людям нічого революційного. Вона дає просто інакшу альтернативу.

Тому революції немає. Все так, як і було раніше. Просто Qualcomm намагається заскочити в потяг лептопів. а Apple, як вже казали вище - вони в свому закритому таборі і робитимуть, що їм захочеться, бо вони самі чудово розуміють, що без x86 вони існувати не зможуть. Бо в їх датацеентрах стоять не їх немічні Apple Silicon, а стоять Xeon Scalable. А тобі вони будуть продавати свій M4 і робити на графіках емейзінг, як вони зробили Core Ultra і Geforce RTX однією лівою

Відправлено через 57 хвилин 13 секунд:
tornadox
У мене доречі такий фейспалм стався, коли вони з помпою вийшли на сцену і заявили: Більше вам ніяких зіонів 56 поточних з 1,5ТБ RAM - жуйте наш новий Mac PRO на M2 ultra 24 потоки 192гб пам*яті. :super:
Я хоч думав вони ящик на колесиках залишать на Intel для більшої гнучкості

І як результат:
спойлер
apple_Sup_port.jpg
Евгений King
Member

Повідомлення

7745hx = 8745hx
7945hx = 8945hx

Тупо нуль відмінностей, думав хоч щось змінили, ні. Техпроцесс, розмір ядер, TDP - все однакове.
Який сенс тоді від цього ребренду/рефрешу?

Я розумію рефреш 6800h -> 7735hs, останній бустить на 100-150Мгц більше, гріється менше, має кращу енергоефективність.
Але тут на папері все однаково виглядає :dontknow:

PS: 7745hx прикольний проц, у мене зара в Legion 5 Pro 2023, але дика пічка
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 16.04.2025 20:23
мак міні вже прийшов, перші результати тестів провів - вражає !!!

і дуже мало споживає
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.04.2025 12:04мак міні вже прийшов, перші результати тестів провів - вражає !!!

і дуже мало споживає
Я думав тут форум серйозних оверклокерів, а не клуб мамів які хваляться про своїх синів. :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 27.04.2025 23:33Я думав тут форум серйозних оверклокерів, а не клуб мамів які хваляться про своїх синів
і багато повідомлень знайшли в цій темі про розгін?
tornadox
Member

Повідомлення

Слухайте, ми тут взагалі-то починали говорити про ноутбучні процесори, тому доцільніше вже говорити про андервольтинг, який я успішно застосовував на своєму ігровому ноуті для кращої продуктивності та контролю температур.
Щодо вашого захоплення мак міні без жодних конкретних цифр – вибачте, але моя аналогія про "на заборі написано" залишається актуальною. Ваші емоційні вигуки про "вражає" без жодних пруфів так і залишаються лише словами, які ми ніяк не можемо перевірити.
І наостанок, повертаючись до теми оптимізації – наскільки мені відомо, на вашому "вражаючому" мак міні така базова річ, як андервольтинг, просто недоступна. Це дуже показово ілюструє різницю між гнучкістю x86-платформ та закритістю екосистеми Apple, де користувачу часто нав'язують обмежений функціонал.
Тому, хай вам щастить у вашій екосистемі, але в контексті нашої дискусії про ноутбучні процесори та можливості їх налаштування, я залишаюся при своїй думці.
7mindfields
Member

Повідомлення

tornadox
alexeygalas
Цікава дискусія (хоч і не по темі), був кращої думки про apple silicon, дякую
tornadox
Member

Повідомлення

7mindfields: 01.05.2025 02:46Цікава дискусія (хоч і не по темі), був кращої думки про apple silicon, дякую
з soc від епл все дуже просто, якщо вам потрібна екосистема - то у вас нема вибору, якщо екосистема непотрібна то також. Яким би "крутим" в бенчмарках процесор не був він сильно зажати в еплівської ОС, а там з наступним релізом компанія може прийняти рішення порізати швидкодію заради "продовження" життя батареї як це було з айфонами. Лінукс як варіант, але розробка графічного драйвера практично повністю зупинена, тому сенсу купляти новий М4 заради лінукса немає.
Відповісти