Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 22.04.2025 22:35 Цікаво вийшли з ситуації. :up: Мені подобається.
https://www.aliexpress.com/item/1005006614899572.html
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 22.04.2025 22:38
Ekz0rcyst: 22.04.2025 22:35 Цікаво вийшли з ситуації. :up: Мені подобається.
https://www.aliexpress.com/item/1005006614899572.html
Hold my двосторонній скотч :gigi:
Valdey377
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 22.04.2025 22:35 crumd
Вибір TP-Link думаю виправданий в доволі специфічній ситуації, на приклад, - дуже обмежений бюджет, треба вже ось ось на вчора, і іншого нічого по місцю немає, ну і якщо кейс користування, максимально примітивний, базовий доступ до інтернет, все. В інших випадках, що може такого запропонувати tp-link чого не можуть інші вендори? Про міфічну стабільність роботи, або швидкісні показники роботи мережі, в своєму ціновому сегменті або підтримку виробника краще не починайте, тут вам не лазня немає ні голих ні дурних.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
strang
Цікаво вийшли з ситуації. :up: Мені подобається.
Да вот как то роутеры тп линк в ограниченный бюджет попадают с натяжкой, разве что С 64 и С80, ну или совсем печальные модели 10х годов,
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Valdey377
Ну так про бюджетні моделі, початкової ланки і йшла мова, - більш дорогі моделі я не розглядаю, ну там умовний ax10 чи ax23 нехай, за умови відсутності вибору по місцю та терміновості, ну і від завдання звичайно. В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
artko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 22.04.2025 21:56 Нещодавно "грався" з Linksys MX4300, - дуже пристойний пристрій, за 2к грн ...... Перешив в OpenWRT, швидкість не змінилась. Але в 160Мгц "вафелька" так і не запрацювала, що шкода, але не критично.
в нього фізично нема 160мгц. чипсет не підтримує.

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Avenger80: 22.04.2025 22:02 но просто вы пишите странные вещи, которые просто не опираются ни на что и прям какие-то общие и рекламные. Хотя, не знаю как сейчас прям дела обстоят у TP-Link, но пару лет назад их точно подводила глючность именно самого ПО в определённые неожиданные моменты и причем техподдержка вообще не могла ни как помочь.
та це, схоже, рекламний SEO бот тплінка. дуже схожа манера на інших сеошників - просто купа ствержень на рівному місці, під пошукові системи.
Valdey377
Member

Повідомлення

Вот вчера по дороге с работы, проходямимо будок с аксесуарами для электроники, куда ни кинь взгляд везде коробки с типилинками, в Алло тоже самое, Комфи, Фокстрот в основном полки в офлайн магазинах заставленытем же типилинком, ну разбавлены немножко Тендой и иногда асусами, не самыми продвинутыми, чаще начальной линейкой, на их фоне типилинк таки смотрится победителем)) Так шо маркетинг великая сила :D
crumd
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
Как раз Сяоми с алибабы - для замены младших моделей ТП-Линк wr841 или С64. Альтернативы мощным стабильным АХ55 и АХ72 просто не существует. Про ещё более мощные АХ80, АХ90, АХ95, линейку АХЕ - вообще нет смысла говорить. У других брендов просто не существует аналогичных моделей.
Valdey377: Так шо маркетинг великая сила
Объяснение очень простое - у торговых сетей с роутерами ТП-Линк минимальное количество гарантийных случаев по сравнению с другими брендами.
slmr
Junior

Повідомлення

crumd это похоже чел под ником hogherd с 4пда, тупо лупит свою мантру про божественные тплинки 24/7 на всех доступных форумах
Valdey377
Member

Повідомлення

crumd: 23.04.2025 09:18
Ekz0rcyst: В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
Как раз Сяоми с алибабы - для замены младших моделей ТП-Линк wr841 или С64. Альтернативы мощным стабильным АХ55 и АХ72 просто не существует. Про ещё более мощные АХ80, АХ90, АХ95, линейку АХЕ - вообще нет смысла говорить. У других брендов просто не существует аналогичных моделей.
Valdey377: Так шо маркетинг великая сила
Объяснение очень простое - у торговых сетей с роутерами ТП-Линк минимальное количество гарантийных случаев по сравнению с другими брендами.
Насчет альернативы, в чем ее не существует?Чем асус АХ 57 хуже того же 55 го типилинка?Ну 58 му асусу и АХ 3000 , 55й просто сливает во всем и везде, даже никому не нужной версией 55 Про, которая вообще не понятно зачем на свет народилась, а в 73м и 72 м сделать платную подписку на функции защиты это же вообще гениально, ни кто до этого не додумался , а типилинк смог и это при том шо все знают что никакой реальной поддержки эти роутеры в дальнейшем не получат, про качество типилинков можно почитать на их форуме
Gold_Star
Member

Повідомлення

Я думав він хоч принесе результати швидкості Wireguard на AX72, але ні, скоріш за все він там дійсно не підтримується, за такі-то гроші :D
А ось де він точно є – так це в повному по залізу аналозі gl.inet marble, який, по-перше, коштує вдвічі (!!!) дешевше, а по-друге працює на openwrt з фірмовою оболонкою, і в третіх просто виглядає мило і стильно. Висновок: ТП-Лінк AX72 – застарілий (вийшов аж в 2021), дорогий (дорожче навіть за потужніший кінетік), безперспективний пристрій без підтримки сучасних технологій та без регулярних оновлень безпеки.
Ra1n
Member

Повідомлення

crumd: 22.04.2025 13:43
Gold_Star: Чесно кажучи, після ваших коментарів мені перехотілось радити знайомим продукцію TP-Link.
" ВСЕ интернет провайдеры рекомендуют своим клиентам роутеры ТП-Линк..."
Аvenger80: Ну во-первых, если идут обновления, значит что-то исправляют и обновляют.
То есть, вы не знаете что обновляется. И не знаете нужны эти обновления вам. Главное - что-то обновляется. То есть такой себе сеанс психотерапии.
Заблокуйте будь ласка цього користувача принаймні у цій темі за систематичну брехню, відсутність корисних порад і зухвале просування продукції одного з виробників.
Тут є адміністратор?
Avenger80
Member

Повідомлення

crumd
Valdey377
artko
Не знаю как совсем последние модели у TP-link (по обзорам смотришь - оболочка приятная, насыщенная, раньше такого не было), но... всё кроется в деталях (нюансах). Как вспомню штудирование форума TP-link (профильного), та и на других форумах, но по конкретным моделям TP-link (любым), так возникает ощущение (аналогии) с красивой обёрткой, но... внутри сырость, глюки и неоправданные ожидания пользователей. Раньше так вообще - смотришь, дорогая модель, всё при ней. Начинаешь читать форум по ней - скорости маленькие, нестабильная, перегревается и ещё куча всяких нюансов - а на вид, блин, крутейшая штука... Ответы на форуме - максимум - это обратитесь в АСЦ, ну или на других форумах - как прошить OpenWRT. :) Это так, личный опыт нервотрёпки с TP-Link в определённый период. И не может быть истиной в этом вопросе. :)
Ra1n
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.04.2025 14:00 На счёт 7621 - честно, ни разу не смог загрузить его по полной за эти все годы.
Так, якщо не використовувати OpenVPN, то його зазвичай цілком достатньо. За допомогою transmission можна завантажити, але це вже трохи більше за функціонал звичайного роутера.

Отправлено спустя 22 минуты 14 секунд:
Ortyomko: 22.04.2025 19:55 Туполинк декларируют ах5400, кинетик ах3000 :dontknow:
А навіщо вам те ax5400? Як ви його збираєтесь використати? Якщо не усі підключені пристрої підтримують mu-mimo, то ніяк. Можливо для backhaul, але це лайно навіть easymesh не підтримує, лише свой пропрієтарний OneMesh, пристрої якого коштують як окремі роутери, а місце їм на смітнику.
Тобто за цю ціну Ви можете отримати або більший функціонал або більше універсальних точок доступу, якщо треба велика площа (easymesh або звичайний для AX mesh з k/v).
crumd
Member

Повідомлення

Gold_Star: скоріш за все він там дійсно не підтримується, за такі-то гроші
Что мешает зайти на сайт ТП-Линк и посмотреть какие vpn серверы/клиенты поддерживает данная модель? Зачем слушать испорченные телефоны таких же "знатоков"?
Ra1n: зухвале просування продукції одного з виробників.
То есть, хвалить Микротики можно, а ТП-Линки нельзя?
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 23.04.2025 10:53 Что мешает зайти на сайт ТП-Линк и посмотреть какие vpn серверы/клиенты поддерживает данная модель? Зачем слушать испорченные телефоны таких же "знатоков"?
Зайшов і впевнився в своїх же словах. Там дійсно немає підтримки Wireguard: :lol:
VPN Сервер
• OpenVPN Server
• PPTP VPN Server
• L2TP VPN Server
VPN Клієнт
• Open VPN Client
• PPTP VPN Client
• L2TP VPN Client
crumd: То есть, хвалить Микротики можно, а ТП-Линки нельзя?
Нєльзя. Принаймні тому, що AX72 за офіційні 4499 грн має двоядерний IPQ5018 1 ГГц та 512 мб ОЗП, а у мікротіка hap ax3 за 5419 грн стоїть чотирьохядерний IPQ6010 1.8 ГГц з 1 гб ОЗП.
neo89skynet
Member

Повідомлення

crumd: 23.04.2025 10:53То есть, хвалить Микротики можно, а ТП-Линки нельзя?
Так коли не має за що хвалити... :shuffle:

Отправлено спустя 4 минуты 52 секунды:
crumd: 22.04.2025 13:43Именно поэтому ВСЕ интернет провайдеры рекомендуют своим клиентам роутеры ТП-Линк, а не Сяоми, Линксис или Микротик.
Хто всі ці провайдери? Що за нісенітниця, рекомендувати "туполінк" можуть тільки люди, що не шарять у цій справі.

Отправлено спустя 3 минуты 17 секунд:
crumd: 22.04.2025 13:43То есть, вы не знаете что обновляется. И не знаете нужны эти обновления вам. Главное - что-то обновляется.
Так як правило нормальна компанія, яка випускає обладнання та програмне забезпечення, що випускає для нього, пише список змін у нових наступних версіях. І коли ти приймаєш рішення оновлюватися, ти знаєш, що конкретно ти отримаєш після оновлення. Ну це у адекватних компаній, а не як у того ж "туполінка".
crumd
Member

Повідомлення

Gold_Star: Там дійсно немає підтримки Wireguard
Может вы не понимаете что смотрите?
https://www.tp-link.com/en/home-network ... ifications
Gold_Star: AX72 за офіційні 4499 грн
3885 грн.
https://comfy.ua/marshrutizator-interne ... -ax72.html
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 23.04.2025 11:30 Может вы не понимаете что смотрите?
https://www.tp-link.com/en/home-network ... ifications
Я відкриваю український сайт TP-Link, де в розділі ЗАХИСТ вказано те, що я процитував вище. Якщо в англійській версії є підтримка Wireguard, тоді знову ж підтверджується моя теза щодо приверженості TP-Link до регіональних прошивок, і не факт що англомовну прошивку з Wireguard можна встановити на роутер куплений в Україні.
Ще один сайт вирішив скинути неліквід по ціні більш потужнішого кінетіка.
Avenger80
Member

Повідомлення

Gold_Star
neo89skynet
crumd
Я понимаю, минусы наставите и всё такое за ресурс: https://www.ixbt.com/nw/tp-link-archer- ... eview.html - вот обзор AX72 - оболочка стала крутой, не спорю, повторюсь, раньше такого ПО не было (приятно). Почитайте комментарии под статьёй, некоторые настораживают и узнаются характерные черты поведения роутеров TP-Link, о которых я писал раньше в комментарии - красивая обёртка, а внутри может быть не всё так радужно.
neo89skynet
Member

Повідомлення

Avenger80: 23.04.2025 11:46красивая обёртка, а внутри может быть не всё так радужно.
Цілком вірно!
Я працюю у сфері "інтернет провайдерів", і спілкуюся по своїй роботі з багатьма провайдерами, великими і маленькими, і ось у більшості лише негативний досвід роботи з обладнанням "туполінк" (зокрема з бездротовими маршрутизаторами).
Відповісти