https://www.aliexpress.com/item/1005006614899572.html
Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Ortyomko
Member
-
Gold_Star
Member
Hold my двосторонній скотч

-
Valdey377
Member
Да вот как то роутеры тп линк в ограниченный бюджет попадают с натяжкой, разве что С 64 и С80, ну или совсем печальные модели 10х годов,Ekz0rcyst: ↑ 22.04.2025 22:35 crumd
Вибір TP-Link думаю виправданий в доволі специфічній ситуації, на приклад, - дуже обмежений бюджет, треба вже ось ось на вчора, і іншого нічого по місцю немає, ну і якщо кейс користування, максимально примітивний, базовий доступ до інтернет, все. В інших випадках, що може такого запропонувати tp-link чого не можуть інші вендори? Про міфічну стабільність роботи, або швидкісні показники роботи мережі, в своєму ціновому сегменті або підтримку виробника краще не починайте, тут вам не лазня немає ні голих ні дурних.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
strang
Цікаво вийшли з ситуації.Мені подобається.
-
Ekz0rcyst
Member
Valdey377
Ну так про бюджетні моделі, початкової ланки і йшла мова, - більш дорогі моделі я не розглядаю, ну там умовний ax10 чи ax23 нехай, за умови відсутності вибору по місцю та терміновості, ну і від завдання звичайно. В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
Ну так про бюджетні моделі, початкової ланки і йшла мова, - більш дорогі моделі я не розглядаю, ну там умовний ax10 чи ax23 нехай, за умови відсутності вибору по місцю та терміновості, ну і від завдання звичайно. В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
-
artko
Member
в нього фізично нема 160мгц. чипсет не підтримує.Ekz0rcyst: ↑ 22.04.2025 21:56 Нещодавно "грався" з Linksys MX4300, - дуже пристойний пристрій, за 2к грн ...... Перешив в OpenWRT, швидкість не змінилась. Але в 160Мгц "вафелька" так і не запрацювала, що шкода, але не критично.
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
та це, схоже, рекламний SEO бот тплінка. дуже схожа манера на інших сеошників - просто купа ствержень на рівному місці, під пошукові системи.Avenger80: ↑ 22.04.2025 22:02 но просто вы пишите странные вещи, которые просто не опираются ни на что и прям какие-то общие и рекламные. Хотя, не знаю как сейчас прям дела обстоят у TP-Link, но пару лет назад их точно подводила глючность именно самого ПО в определённые неожиданные моменты и причем техподдержка вообще не могла ни как помочь.
-
Valdey377
Member
Вот вчера по дороге с работы, проходямимо будок с аксесуарами для электроники, куда ни кинь взгляд везде коробки с типилинками, в Алло тоже самое, Комфи, Фокстрот в основном полки в офлайн магазинах заставленытем же типилинком, ну разбавлены немножко Тендой и иногда асусами, не самыми продвинутыми, чаще начальной линейкой, на их фоне типилинк таки смотрится победителем)) Так шо маркетинг великая сила 

-
crumd
Member
Как раз Сяоми с алибабы - для замены младших моделей ТП-Линк wr841 или С64. Альтернативы мощным стабильным АХ55 и АХ72 просто не существует. Про ещё более мощные АХ80, АХ90, АХ95, линейку АХЕ - вообще нет смысла говорить. У других брендов просто не существует аналогичных моделей.Ekz0rcyst: В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
Объяснение очень простое - у торговых сетей с роутерами ТП-Линк минимальное количество гарантийных случаев по сравнению с другими брендами.Valdey377: Так шо маркетинг великая сила
-
slmr
Junior
crumd это похоже чел под ником hogherd с 4пда, тупо лупит свою мантру про божественные тплинки 24/7 на всех доступных форумах
-
Valdey377
Member
Насчет альернативы, в чем ее не существует?Чем асус АХ 57 хуже того же 55 го типилинка?Ну 58 му асусу и АХ 3000 , 55й просто сливает во всем и везде, даже никому не нужной версией 55 Про, которая вообще не понятно зачем на свет народилась, а в 73м и 72 м сделать платную подписку на функции защиты это же вообще гениально, ни кто до этого не додумался , а типилинк смог и это при том шо все знают что никакой реальной поддержки эти роутеры в дальнейшем не получат, про качество типилинков можно почитать на их форумеcrumd: ↑ 23.04.2025 09:18Как раз Сяоми с алибабы - для замены младших моделей ТП-Линк wr841 или С64. Альтернативы мощным стабильным АХ55 и АХ72 просто не существует. Про ещё более мощные АХ80, АХ90, АХ95, линейку АХЕ - вообще нет смысла говорить. У других брендов просто не существует аналогичных моделей.Ekz0rcyst: В іншому випадку сенсу немає звертати увагу на tp-link.
Объяснение очень простое - у торговых сетей с роутерами ТП-Линк минимальное количество гарантийных случаев по сравнению с другими брендами.Valdey377: Так шо маркетинг великая сила
-
Gold_Star
Member
Я думав він хоч принесе результати швидкості Wireguard на AX72, але ні, скоріш за все він там дійсно не підтримується, за такі-то гроші
А ось де він точно є – так це в повному по залізу аналозі gl.inet marble, який, по-перше, коштує вдвічі (!!!) дешевше, а по-друге працює на openwrt з фірмовою оболонкою, і в третіх просто виглядає мило і стильно. Висновок: ТП-Лінк AX72 – застарілий (вийшов аж в 2021), дорогий (дорожче навіть за потужніший кінетік), безперспективний пристрій без підтримки сучасних технологій та без регулярних оновлень безпеки.

А ось де він точно є – так це в повному по залізу аналозі gl.inet marble, який, по-перше, коштує вдвічі (!!!) дешевше, а по-друге працює на openwrt з фірмовою оболонкою, і в третіх просто виглядає мило і стильно. Висновок: ТП-Лінк AX72 – застарілий (вийшов аж в 2021), дорогий (дорожче навіть за потужніший кінетік), безперспективний пристрій без підтримки сучасних технологій та без регулярних оновлень безпеки.
-
Ra1n
Member
Заблокуйте будь ласка цього користувача принаймні у цій темі за систематичну брехню, відсутність корисних порад і зухвале просування продукції одного з виробників.crumd: ↑ 22.04.2025 13:43" ВСЕ интернет провайдеры рекомендуют своим клиентам роутеры ТП-Линк..."Gold_Star: Чесно кажучи, після ваших коментарів мені перехотілось радити знайомим продукцію TP-Link.
То есть, вы не знаете что обновляется. И не знаете нужны эти обновления вам. Главное - что-то обновляется. То есть такой себе сеанс психотерапии.Аvenger80: Ну во-первых, если идут обновления, значит что-то исправляют и обновляют.
Тут є адміністратор?
-
Avenger80
Member
crumd
Valdey377
artko
Не знаю как совсем последние модели у TP-link (по обзорам смотришь - оболочка приятная, насыщенная, раньше такого не было), но... всё кроется в деталях (нюансах). Как вспомню штудирование форума TP-link (профильного), та и на других форумах, но по конкретным моделям TP-link (любым), так возникает ощущение (аналогии) с красивой обёрткой, но... внутри сырость, глюки и неоправданные ожидания пользователей. Раньше так вообще - смотришь, дорогая модель, всё при ней. Начинаешь читать форум по ней - скорости маленькие, нестабильная, перегревается и ещё куча всяких нюансов - а на вид, блин, крутейшая штука... Ответы на форуме - максимум - это обратитесь в АСЦ, ну или на других форумах - как прошить OpenWRT.
Это так, личный опыт нервотрёпки с TP-Link в определённый период. И не может быть истиной в этом вопросе. 
Valdey377
artko
Не знаю как совсем последние модели у TP-link (по обзорам смотришь - оболочка приятная, насыщенная, раньше такого не было), но... всё кроется в деталях (нюансах). Как вспомню штудирование форума TP-link (профильного), та и на других форумах, но по конкретным моделям TP-link (любым), так возникает ощущение (аналогии) с красивой обёрткой, но... внутри сырость, глюки и неоправданные ожидания пользователей. Раньше так вообще - смотришь, дорогая модель, всё при ней. Начинаешь читать форум по ней - скорости маленькие, нестабильная, перегревается и ещё куча всяких нюансов - а на вид, блин, крутейшая штука... Ответы на форуме - максимум - это обратитесь в АСЦ, ну или на других форумах - как прошить OpenWRT.

-
Ra1n
Member
Так, якщо не використовувати OpenVPN, то його зазвичай цілком достатньо. За допомогою transmission можна завантажити, але це вже трохи більше за функціонал звичайного роутера.Avenger80: ↑ 22.04.2025 14:00 На счёт 7621 - честно, ни разу не смог загрузить его по полной за эти все годы.
Отправлено спустя 22 минуты 14 секунд:
А навіщо вам те ax5400? Як ви його збираєтесь використати? Якщо не усі підключені пристрої підтримують mu-mimo, то ніяк. Можливо для backhaul, але це лайно навіть easymesh не підтримує, лише свой пропрієтарний OneMesh, пристрої якого коштують як окремі роутери, а місце їм на смітнику.
Тобто за цю ціну Ви можете отримати або більший функціонал або більше універсальних точок доступу, якщо треба велика площа (easymesh або звичайний для AX mesh з k/v).
-
crumd
Member
Что мешает зайти на сайт ТП-Линк и посмотреть какие vpn серверы/клиенты поддерживает данная модель? Зачем слушать испорченные телефоны таких же "знатоков"?Gold_Star: скоріш за все він там дійсно не підтримується, за такі-то гроші
То есть, хвалить Микротики можно, а ТП-Линки нельзя?Ra1n: зухвале просування продукції одного з виробників.
-
Gold_Star
Member
Зайшов і впевнився в своїх же словах. Там дійсно немає підтримки Wireguard:crumd: ↑ 23.04.2025 10:53 Что мешает зайти на сайт ТП-Линк и посмотреть какие vpn серверы/клиенты поддерживает данная модель? Зачем слушать испорченные телефоны таких же "знатоков"?

VPN Сервер
• OpenVPN Server
• PPTP VPN Server
• L2TP VPN Server
VPN Клієнт
• Open VPN Client
• PPTP VPN Client
• L2TP VPN Client
Нєльзя. Принаймні тому, що AX72 за офіційні 4499 грн має двоядерний IPQ5018 1 ГГц та 512 мб ОЗП, а у мікротіка hap ax3 за 5419 грн стоїть чотирьохядерний IPQ6010 1.8 ГГц з 1 гб ОЗП.crumd: То есть, хвалить Микротики можно, а ТП-Линки нельзя?
-
neo89skynet
Member
Так коли не має за що хвалити...crumd: ↑ 23.04.2025 10:53То есть, хвалить Микротики можно, а ТП-Линки нельзя?

Отправлено спустя 4 минуты 52 секунды:
Хто всі ці провайдери? Що за нісенітниця, рекомендувати "туполінк" можуть тільки люди, що не шарять у цій справі.crumd: ↑ 22.04.2025 13:43Именно поэтому ВСЕ интернет провайдеры рекомендуют своим клиентам роутеры ТП-Линк, а не Сяоми, Линксис или Микротик.
Отправлено спустя 3 минуты 17 секунд:
Так як правило нормальна компанія, яка випускає обладнання та програмне забезпечення, що випускає для нього, пише список змін у нових наступних версіях. І коли ти приймаєш рішення оновлюватися, ти знаєш, що конкретно ти отримаєш після оновлення. Ну це у адекватних компаній, а не як у того ж "туполінка".crumd: ↑ 22.04.2025 13:43То есть, вы не знаете что обновляется. И не знаете нужны эти обновления вам. Главное - что-то обновляется.
-
crumd
Member
Может вы не понимаете что смотрите?Gold_Star: Там дійсно немає підтримки Wireguard
https://www.tp-link.com/en/home-network ... ifications
3885 грн.Gold_Star: AX72 за офіційні 4499 грн
https://comfy.ua/marshrutizator-interne ... -ax72.html
-
Gold_Star
Member
Я відкриваю український сайт TP-Link, де в розділі ЗАХИСТ вказано те, що я процитував вище. Якщо в англійській версії є підтримка Wireguard, тоді знову ж підтверджується моя теза щодо приверженості TP-Link до регіональних прошивок, і не факт що англомовну прошивку з Wireguard можна встановити на роутер куплений в Україні.crumd: ↑ 23.04.2025 11:30 Может вы не понимаете что смотрите?
https://www.tp-link.com/en/home-network ... ifications
Ще один сайт вирішив скинути неліквід по ціні більш потужнішого кінетіка.
-
Avenger80
Member
Gold_Star
neo89skynet
crumd
Я понимаю, минусы наставите и всё такое за ресурс: https://www.ixbt.com/nw/tp-link-archer- ... eview.html - вот обзор AX72 - оболочка стала крутой, не спорю, повторюсь, раньше такого ПО не было (приятно). Почитайте комментарии под статьёй, некоторые настораживают и узнаются характерные черты поведения роутеров TP-Link, о которых я писал раньше в комментарии - красивая обёртка, а внутри может быть не всё так радужно.
neo89skynet
crumd
Я понимаю, минусы наставите и всё такое за ресурс: https://www.ixbt.com/nw/tp-link-archer- ... eview.html - вот обзор AX72 - оболочка стала крутой, не спорю, повторюсь, раньше такого ПО не было (приятно). Почитайте комментарии под статьёй, некоторые настораживают и узнаются характерные черты поведения роутеров TP-Link, о которых я писал раньше в комментарии - красивая обёртка, а внутри может быть не всё так радужно.
-
neo89skynet
Member
Цілком вірно!Avenger80: ↑ 23.04.2025 11:46красивая обёртка, а внутри может быть не всё так радужно.
Я працюю у сфері "інтернет провайдерів", і спілкуюся по своїй роботі з багатьма провайдерами, великими і маленькими, і ось у більшості лише негативний досвід роботи з обладнанням "туполінк" (зокрема з бездротовими маршрутизаторами).