Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 22.04.2025 20:24
Ortyomko: 22.04.2025 20:15 в туполинке 4T4R, а не 3T3R в кинетике. 6 антенн вместо 5. И это при меньшей цене (я скидывал выше).
Тобто у туполінка ЧИСТО ТЕОРЕТИЧНО закладена можливість працювати в 4 потоки по вайфаю при гіршому процесорі, повільнішій пам'яті, "прашивкє вмєсто ОС" без оновлень, нульовій підтримці і це все на 400 грн дешевше на сірому сайті з доставкою по наложці. Ну навіть не знаю. :apes:
Enko не сірий сайт. Багато там купував і гарантії мав офіційні.
А якщо ми про практику говоримо, що саме дасть ддр4 та той проц на кінетіку? Об'єктивно.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko
Gold_Star
Посмотрел, что тот же Sprinter SE может выдавать скорость - 1695/1787Мбит/c (обзор). Интересно, сколько может выдать TP-LINK Archer AX72, так особо не нашел - нашел смешные 1200Мбит/c - но может то адаптер (клиент) такой был.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 22.04.2025 20:25
Gold_Star: 22.04.2025 20:24

Тобто у туполінка ЧИСТО ТЕОРЕТИЧНО закладена можливість працювати в 4 потоки по вайфаю при гіршому процесорі, повільнішій пам'яті, "прашивкє вмєсто ОС" без оновлень, нульовій підтримці і це все на 400 грн дешевше на сірому сайті з доставкою по наложці. Ну навіть не знаю. :apes:
Enko не сірий сайт. Багато там купував і гарантії мав офіційні.
Ну добре, єдиний сайт який скидує неліквід 2021 року щоб не платити неустойку на складі. В комфі, алло, цитрус та решта офіціалів ціна така сама як в розетці. В підсумку маємо те, що казав наш мсьє диванний консультант по тплінкам: девайс виявився непотрібний навіть українським домогосподаркам та їхнім гікам.
Ortyomko:и есть 160мгц
На кінетіку він теж є. А ще завдяки філоджику без танців в бубен ставиться OpenWRT і можна в буквальному сенсі робити з роутером все що заманеться.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.04.2025 20:31 Посмотрел, что тот же Sprinter SE может выдавать скорость - 1695/1787Мбит/c (обзор).
Завжди було цікаво як тестять такі швидкості коли порти гігабітні?
tribute
Junior

Повідомлення

Ortyomko: 22.04.2025 20:35
Avenger80: 22.04.2025 20:31 Посмотрел, что тот же Sprinter SE может выдавать скорость - 1695/1787Мбит/c (обзор).
нічого дивного, порти на даному роутері працюють на 170-175% :gigi:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Так це швидкість вайфаю. Тестують між двома бездротовими клієнтами в одній мережі або між клієнтом та роутером через iperf.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko
Пишут вот так:
Поэтому следующий тест уже на замер скорости передачи данных в разных точках квартиры. Компьютер с сервером iPerf3 (TCP, 16 потоков) подключался к порту 2.5GbE роутера, установленного в точке 0. Либо для роутеров, у которых отсутствовали мультигигабитные порты, использовалось два или три гигабитных сервера, подключенных одновременно (для замеров в точках 3, 4 и 5, где скорость Wi-Fi могла превысить гигабитную). В качестве клиента выступал ноутбук с беспроводным адаптером Intel BE200, который обращался к одному (мультигигабитному), двум или трем (гигабитным) серверам одновременно. Полученные показатели суммировались.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 22.04.2025 20:42

Так це швидкість вайфаю. Тестують між двома бездротовими клієнтами в одній мережі або між клієнтом та роутером через iperf.
Хм. Типу між двома ноутами? Якось тупо, якщо чесно. Ну то таке, може комусь і треба..
Як на мене, то умовний сяомі 3000Т за умовні 1.3к грн закриває повністю всі потреби базового юзера з запасом, а для чогось більшого то є сенс тільки в 2.5гбіт. Оці все проміжні варіанти дуже мало кому треба.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
Avenger80: 22.04.2025 20:46 Ortyomko
Пишут вот так:
Коротше чисто теоретичний тест, на практиці це нікому не треба буде
Gold_Star
Member

Повідомлення

Там, до речі, є і 2.5Гбіт версія цього кінетіка всього на 100 грн дорожче офіційної вартості туполінка АХ72, але вже якось не хотілось робити прямий нокаут :D
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 22.04.2025 20:51 Там, до речі, є і 2.5Гбіт версія цього кінетіка всього на 100 грн дорожче офіційної вартості туполінка АХ72, але вже якось не хотілось робити прямий нокаут :D
Нокаут це сяомі 6500 з алі за ці гроші ;)
Або мій асус ахе7800 з США (так, б/в)
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 22.04.2025 20:58
Gold_Star: 22.04.2025 20:51 Там, до речі, є і 2.5Гбіт версія цього кінетіка всього на 100 грн дорожче офіційної вартості туполінка АХ72, але вже якось не хотілось робити прямий нокаут :D
Взагалі мова була про те, що кінетіки нібито роблять на старому залізі за високий прайс. Хтось за ті гроші може і ПК зібрати на комплектуючих з алі та зробити з цього роутер. Але ні в першому, ні в другому, ні в третьому випадку тплінк не переміг та виявився нікому не потрібний за свій оверпрайс. Тому маємо те що маємо. ;)
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 22.04.2025 21:06
Ortyomko: 22.04.2025 20:58

Взагалі мова була про те, що кінетіки нібито роблять на старому залізі за високий прайс. Хтось за ті гроші може і ПК зібрати на комплектуючих з алі та зробити з цього роутер. Але ні в першому, ні в другому, ні в третьому випадку тплінк не переміг та виявився нікому не потрібний за свій оверпрайс. Тому маємо те що маємо. ;)
Щодо тплінка і ваших аргументів згоден, звучить логічно.
А щодо кінетіка "топ за свої гроші" теж не виходить. Виходить просто девайс для своєї аудиторії.
По моїм внутрішнім відчуттям, я б не став його купляти через корні. Я тому і продав свій сяомі 7000 і перейшов на асус. Але це чисто особистий бзик, я розумію що це мало що змінить.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko: 22.04.2025 21:32А щодо кінетіка "топ за свої гроші" теж не виходить. Виходить просто девайс для своєї аудиторії.
Он никогда не был топ за свои деньги. Это было всегда по-другому - максимальное выжимание с платформы возможностей за счёт вылизанного ПО под эту платформу, из-за которого и получалось на относительно слабом железе обходить роутеры на аналогичном железе или чуть лучше. Просто отточенное ПО, вот и вся эта магия, не более.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 22.04.2025 21:32 А щодо кінетіка "топ за свої гроші" теж не виходить.
Та ніхто цього не казав. На кожну машину є свій клієнт. Просто приємно спілкуємося з прибувшим на рюмку чая щирим борцем з усіма виробниками роутерів, які не є тп-лінками :D
Якщо об'єктивно дивитись, то ідейно схожі до кінетіка девайси є у gl.inet та мікротіка, але для останніх потрібно новачкам трошки покурити мануал для первинної настройки. В загальному це просто роутери з можливістю тонкої настройки під себе, де і залізо найефективніше працює без усілякого маркетингу з АХover9000.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Нещодавно "грався" з Linksys MX4300, - дуже пристойний пристрій, за 2к грн. З особливостей, його не повісиш на стіну ну і ніякого тобі POE. Хоча як на мене, "зв'язка" роутер без wi-fi + AP що висить на стелі набагато краще. В метрі від нього наміряв спідтестом ~860Mbps. Перешив в OpenWRT, швидкість не змінилась. Але в 160Мгц "вафелька" так і не запрацювала, що шкода, але не критично. Споживання від розетки ~10W, якщо підключити в USB порт через кишеню HDD/SSD то вже ~14W. Доволі відчутно нагрівається корпус зверху, тому в закриту тумбу чи шафу я б його не рекомендував ставити.
crumd
Member

Повідомлення

Сравнивать чахлый wifi и тормознутость роутеров Кинетик с роутерами ТП-Линк вообще бессмысленно.
Какие-то сферические iperf в вакууме, без спецификации и методологии тестов. В реальности всё проверяется гораздо проще. Берете Кинетик и ТП-Линк. Подключаете по очереди к кабелю провайдера и начинаете тестить скорость и покрытие в разных точках и на разных задачах - сёрфинг, торренты и т.д. И приходит понимание что в качестве интернет раздатчика самый реальный роутер - это ТП-Линк. А если ещё подключить в wifi сеть десяток умных устройств, то Кинетик вообще откидывается.
Avenger80
Member

Повідомлення

crumd
Прикольно, насмешил. Кстати, у меня в 2019г. была возможность такого сравнения горячего, т.к. после неудачного Archer C60 мною был сразу куплен Кинетик Extra KN1710. Так вот, при более чахлом проце KN1710 полностью уделал Archer C60 во всём. Как так? Archer C60 задыхался чисто сам от себя в вебинтерфейсе, на торрентах по проводу, где кинетик вообще не напрягался. Это я описываю как было. Честно, не хочу много писать за кинетик, а то снова хейт начнётся :gigi: , но просто вы пишите странные вещи, которые просто не опираются ни на что и прям какие-то общие и рекламные. Хотя, не знаю как сейчас прям дела обстоят у TP-Link, но пару лет назад их точно подводила глючность именно самого ПО в определённые неожиданные моменты и причем техподдержка вообще не могла ни как помочь.
Востаннє редагувалось 22.04.2025 22:07 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 22.04.2025 21:56 Сравнивать чахлый wifi и тормознутость роутеров Кинетик с роутерами ТП-Линк вообще бессмысленно.
Avenger80: 22.04.2025 14:12 Так если бы... А оно не так было. :(
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 4 минуты 31 секунду:
Avenger80
Він наче про шифрування раніше казав. Чому тоді не покаже тести швидкості Wireguard на АХ72? По філоджику тести є, а ось невідомо чи на туполінку взагалі цей протокол підтримується :D
strang
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 22.04.2025 21:56Нещодавно "грався" з Linksys MX4300, - дуже пристойний пристрій, за 2к грн. З особливостей, його не повісиш на стіну
це якщо у тебе 3d принтера нема ;)
спойлер
Зображення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

crumd
Вибір TP-Link думаю виправданий в доволі специфічній ситуації, на приклад, - дуже обмежений бюджет, треба вже ось ось на вчора, і іншого нічого по місцю немає, ну і якщо кейс користування, максимально примітивний, базовий доступ до інтернет, все. В інших випадках, що може такого запропонувати tp-link чого не можуть інші вендори? Про міфічну стабільність роботи, або швидкісні показники роботи мережі, в своєму ціновому сегменті або підтримку виробника краще не починайте, тут вам не лазня немає ні голих ні дурних.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
strang
Цікаво вийшли з ситуації. :up: Мені подобається.
Відповісти