Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Блін, зі всією цією епопеєю не встиг допройти сюжет Тригер в Зенлессі і забрати тимчасові нагороди. Там хоч і 100 поліхромів було, але все одно.
lewerlin: 21.04.2025 11:24Це точно не було сплановано, бо витівки певної "групи", яка все спровокувала(і продовжує організовану антикуро кампанію), неможливо було передбачити.
Добре, це не сплановано. Але поясніть, як так вийшло, що чотири місяці назад вони випускають Лумі з подібною до Кантарелли мапою нормалей. Потім прибирають цю мапу нормалей. Прибирають ще тоді, а не після випадку з Кантареллою. Тобто вже тоді щось пішло не так, що вони були змушені прибрати цю мапу нормалей. І зараз вони спокійно релізять Кантареллу, тільки мапа нормалей вже не на штанях, а на білизні. Це ідіотизм чи як це пояснити? Ви ж вже один раз випустили персонажа з таким дизайном, а потім були змушені зацензурити його. Тепер ви випускаєте персонажа зі ще більш відвертим дизайном і надієтеся, що тепер його не треба буде цензурити? Поясніть мені будь ласка цю логіку.
Щоб ви мали уявлення про що мова, ось подивіться момент цього відео на 25:23 і трохи далі.
спойлер
Я чудово пам’ятаю, що коли цензурили Геншин, також була інформація про витівки якоїсь певної групи, пов’язаної з Тенсентом. Це було перед банером Яе Міко і Міхойо були змушені змінити білизну Яе Міко в бета-версії гри, на релізі вона вийшла в панталонах і було багато негативу в бік Міхойо. Але тоді вони не продали її без цензури, вони зацензурили її до продажу. Приблизно тоді ж вони зацензурили багато персонажів в Хонкай Імпакт і зацензурили чотирьох стандартних персонажів в Геншині, але для глобального сервера зробили цю цензуру опціональною.

Продовжувати організовану антикуро-кампанію доволі легко, коли СЕО тільки підкидає хмизу у жар своєю поведінкою на стрімі. Він повинен був в першу чергу принести вибачення за цензуру Кантарелли і за поведінку тих, хто відповідає за зв’язки з громадськістю. Але ні, він розповідав про плеєр-френдлі 24 банери з 50/50 і платні скіни за 30 доларів. А під кінець відео, коли у всіх були очікування чогось дуже крутого, він сказав, что вони перероблять карту в патчі 2,4. Одночасно з цим модератори на всіх майданчиках продовжують видаляти всю критику, не даючи людям випустити пар, і цим тільки підкидають хмиз у багаття.
lewerlin: 21.04.2025 11:24Фактично офіційно затверджено " у вас є персонажі не старіше трьох патчів і глобал пасивки. Все інше не іграбельне", хіба що Давей не прочитав це вголос.
Зараз такого поки що немає. Пропоную дочекатися, коли персонажі, які вийшли рік або навіть півроку назад, стануть зовсім неспроможними в новому контенті. Розробники ж навіщось анонсували бафи для старих персонажів, в тому числі для Кафки. Це якось не відповідає майже офіційним планам швидкого паверкріпу персонажів.
lewerlin: 21.04.2025 11:24Це тут я говорю адекватно. Десь на Ютубі/Реддіті я принципово поливатиму лайном Хойо, поки вони лідери. Стануть лідерами Куро - отримуватимуть вже вони. Бо це в інтересах гравців.
Донедавна ви дуже хвалили Хойо і говорили, що це єдина приватна компанія, якій вдалося і тому подібне. Коли вийшла ВуВа ви говорили, що гра буде лайном, бо за нею стоїть Тенсент. Після глобальної пасивки Хойо стали поганими, а Куро гарними. Хоча в Зенлессі ніякої глобальної пасивки немає, а це теж Хойо. І поки що того негативного сценарію, який ви передбачаєте для ХСР, також немає. Паверкріп є і він вже всім набрид, але персонажі залишають актуальними більше трьох місяців. Поки що.

Моя думка щодо Хойо – компанія лайно. Скам 50/50 і ціна 300 доларів за персонажа це мабуть найгірше, що вони зробили для індустрії. Якщо не брати до уваги механіки, коли в гачах взагалі не було ніякого гаранту. Тому тут спірно – все-таки є гарант, але залишається питання ціни персонажа.

Геншин – лайно, я граю в нього просто по інерції. Та і як граю – просто роблю дейліки. Витрачати на нього гроші я вже давно перестав, навіть на підписку. І причина не в сюжеті чи персонажах, а саме в тому, що мені набридло програвати 50/50. Я кілька років підряд програвав майже всі 50/50. Останньою краплею для мене було мабуть те, що вони зробили з однією із найбільш очікуваних мною персонажів – Дехією.

ХСР – лайно. Вже на Пенаконії мені почав не подобатися сюжет. Пенаконію для мене витягнула виключно Ахерон і моменти з нею. Вдача в гачі ХРС трохи краща, тому я дожував Пенаконію, але Амфореус виявився ще гіршим. І як не дивно, сюжет обох частин пише одна людина. Саме той покидьок, який вбив Хімеко в Хонкай Імпакт. Верніть мені людину, яка писала про Білобог та про Кафку. Саме за це я полюбив гру.

Зенлесс – гра чудова. НАйкраща, що я зараз граю. Але спочатку не сподобалася. На той момент я і так багато витрачав на ігри, тому не хотів витрачати гроші ще й в цій грі і без підписки та БП гра видалася дуже жадібною. Персонажі сподобалися, хоча на той момент їх промо не дотягували до промо персонажів ХСР. Але коли я виграв Елен та почав нею грати, відношення помінялося. Коли почав читати сюжет і виявилося, що це не щось розбавлене водою і повторюванням одного і того, як в геншині, і не полотна тексту з пошуком глибокого змісту, як у ХСР, а проста подача сюжету як в аніме, до якої звик за роки перегляду аніме. А після промо Чжу Юань я взагалі зрозумів, що тепер це моя улюблена гра. Моя вдача в грі посередня, але все одно негативу до гри немає. І я навіть знаю, чому. Бо я ще з самого початку вирішив, що в цій грі нарешті просто збиратиму гарем, а не перейматимуся ендгеймом. Відповідно мені тепер не треба крутити сігни, тому круток вистачає. Єдиний момент, який трохи бентежить, що новий регіон буде китайським. Хоч би не вийшло, як до цього в Геншині, а потім в ХСР, коли саме на китайському регіоні якість гри падає. Можливо це суб’єктивщина і просто втрачається інтерес до гри через китайщину, а не якість самої гри. Але коли дивлюся японське аніме про Китай, то інтерес не втрачається. Тому тут скоріше йдеться саме про якість гри.

Куро Геймс – я не мав з ними справу до ВуВи. З того, що сапостерігаю зараз – компанія лайно.

Вузерінг Вейвс – з самого початку гра видалася повним лайном. Величезні проблеми з оптимізацією гри дуже сильно зіпсували перше враження. Потім почав читати сюжет і зрозумів, що це просто лайно. Ще дуже сильно напрягала велика кількість китайщини в грі. Майже всі імена були китайські і тому подібне, це дуже сильно ускладнювало сприйняття сюжету. Пізніше сюжет виправився, але перше враження про гру вже створене. Зважаючи на це, я почав в неї грати просто виконуючи дейліки, не читаючи сюжет та не проходячи івенти. Я виграв кілька персонажів, але на банері Шоркіпер пішов такий скам, що я просто видалив гру. Повернувся до неї завдяки промо Кантарелли, вже майже докрутив до гаранту і тут вони цензурять Кантареллу. Як я маю після цього відноситися до цієї компанії?

На противагу цим китайським компаніям приведу приклад чудових розробників. Корейські розробники гри Браун Даст 2. Почав грати в неї коли грі було півроку, тоді в грі був зимовий івент на халф-аніверсарі. Спочатку мені не везло в гачі і я не зміг отримати персонажа, якого хотів – Екліпс в костюмі зайчика. Але тоді я отримав всіх інших персонажів з того івенту. Рерану Екліпс мені довелося чекати цілий рік і я її отримав. За цей час я отримав майже всіх персонажів гри і більшість персонажів, які мені сподобалися, я отримав з максимальними ейдолонами та сігнами. Все це безплатно. Все це не проходячи тривалий час ендгейм і не отримуючи круток з ендгейму. В грі є доволі відвертий одяг у персонажів. Після скандалу з Кантареллою у твітері набув популярності відеоролик з персонажем цієї гри — Вільгельміною.
спойлер
Изображение
Розробники подарували 20 круток за те, що люди 20 мільйонів разів переглянули цей ролик на твіттері.
спойлер
https://x.com/BROWNDUST2_EN/status/1909895275902317020
Розробники ще до цього казали, що якщо гугл чи еппл змусять їх цензурити гру, то вони шукатимуть інші майданчики для розповсюдження гри, але цензурити гру не будуть. Ось це я називаю devs listened.

Відправлено через 1 годину 10 хвилин 44 секунди:
Щойно Куро написали в твіттері, що вони дають ще 10 круток в івентовий банер, 10 в банер сігни і 10 в стандартний банер. І що вони припустилися помилки, коли писали сценарій до стріму, а потім неправильно його подали, що призвело до поганого враження від перегляду.
На реддіті в неофіційному сабреддіті по ВуВі показують скріншоти дуже провокативної поведінки адміна офіційного каналу в дискорді, де він відверто глузує з незадоволених гравців.
Можна подумати, що скаржаться в першу чергу ті, хто не витрачає гроші на гру. Якщо я весь рік витрачаю гроші на гру, інколи по декілька зарплат, то я у знак вдячності за підтримку очікую чогось більшого, ніж 10 круток на річницю гри. Найкращий варіант, це щось пам’ятне типу красивого і дорогого скіна. А якщо я граю ф2п, то мені будь-які безкоштовні крутки будуть за щастя.

Відправлено через 2 години 19 хвилин :
Події набирають обертів, на білібілі вже 100к коментарів під цим вибаченням за поганий стрім і оголошенням додаткових нагород. Людям не подобається ця подачка і не подобається, що нагороди для нових гравців або для тих, хто повертається в гру, значно кращі, ніж для тих, хто грає в гру постійно і підтримує її. Але така фігня є і в інших гача-іграх. Компанії зацікавлені у нових гравцях, а не в тих, хто вже і так грає та платить гроші.
daesz
Member

lewerlin: 21.04.2025 11:24 І до ГФЛ зі сноубрейком теж доберуться.
Не думаю, що жодній з них хоч щось загрожує. Змін ніяких також не буде, бо обидві себе позиціонували саме так (ну й в Китаї в обох 17+ висить) - то ж це проблема суто Куро на Хойо, бо вони і 12+ на Китаї хочуть, і більш дорослу аудиторію охопити також.
Kirakishou
Member

daesz: 21.04.2025 17:49Не думаю, що жодній з них хоч щось загрожує. Змін ніяких також не буде, бо обидві себе позиціонували саме так (ну й в Китаї в обох 17+ висить) - то ж це проблема суто Куро на Хойо, бо вони і 12+ на Китаї хочуть, і більш дорослу аудиторію охопити також.
До Сноубрейка добралися, але це вже було давно. На відміну від Куро, його розробники відразу вийшли на зв'язок і пояснили ситуацію, а потім неофіційно розповіли про спосіб обходу цензури для гравців не з Китаю у вигляді правки текстового файлу. Зараз вони випускають в грі одразу дві версії персонажів – одну з цензурою і одну без. Якщо у тебе в текстовому файлі прописано "локалізація = 1", то у тебе персонажі без цензури.
daesz
Member

Kirakishou: 21.04.2025 17:38 І що вони припустилися помилки, коли писали сценарій до стріму, а потім неправильно його подали, що призвело до поганого враження від перегляду.
Це доволі смішно, бо всі ці "лайв стріми" до патч апдейтів, річниць і так далі - записані напередодні. І коли час підходить - цей запис просто транслюють. Ну тобто виглядає як черговий скам, бо записали і не знайшлось жодної людини яка б це відео глянула перед тим як пустити в ефір? :)
Kirakishou: 21.04.2025 18:03
daesz: 21.04.2025 17:49Не думаю, що жодній з них хоч щось загрожує. Змін ніяких також не буде, бо обидві себе позиціонували саме так (ну й в Китаї в обох 17+ висить) - то ж це проблема суто Куро на Хойо, бо вони і 12+ на Китаї хочуть, і більш дорослу аудиторію охопити також.
До Сноубрейка добралися, але це вже було давно. На відміну від Куро, його розробники відразу вийшли на зв'язок і пояснили ситуацію, а потім неофіційно розповіли про спосіб обходу цензури для гравців не з Китаю у вигляді правки текстового файлу. Зараз вони випускають в грі одразу дві версії персонажів – одну з цензурою і одну без. Якщо у тебе в текстовому файлі прописано "локалізація = 1", то у тебе персонажі без цензури.
Interesting :)
Я в нього не грав дуже давно, пограв буквально 1 місяць, до того як його "розцензурили". Історія була доволі попередня і геймплей одноманітний, тож я дропнув.
Kirakishou
Member

daesz
Я також дропнув Сноубрейк після нетривалого часу гри, бо мені не сподобалася графіка та анімація персонажів, вони відчувалися якимись ляльками. Але в плані сюжету якби це було аніме, я б таке подивився.
daesz: 21.04.2025 18:06Це доволі смішно, бо всі ці "лайв стріми" до патч апдейтів, річниць і так далі - записані напередодні. І коли час підходить - цей запис просто транслюють. Ну тобто виглядає як черговий скам, бо записали і не знайшлось жодної людини яка б це відео глянула перед тим як пустити в ефір? :)
Люди очікували на якийсь дорогий подарунок на річницю, бо багато людей прийшло в ВуВу саме з ігор Хойо і сподівання на річницю гри було завищене. Людей дістали ці подачки і івенти, коли тобі треба витрачати гроші. А в підсумку, якщо судити тільки зі стріму, то на річницю люди отримали б грубо кажучи майже нічого. Трохи круток і крила. Тобто те, що й на першу річницю Геншина. Це розізлило людей, адже саме через це лайно вони втікли з Геншина в ВуВу, цілий рік підтримували гру на противагу Геншину, а розробники віддячили їм тим, що скопіювали поведінку Хойо.
Саме цікаве, що цю реакцію можна було передбачити. Але вони певно надіялися, що люди вже й так прив’язані до гри, що Геншин та ХСР їм зараз не конкурент, тому люди візьмуть ці крутки та крила, можливо хтось буде не задоволений, але основна аудиторія продовжить грати. Разом з цим вся критика видаляється, а контент-кріейтори кажуть, що все супер, що це вам не жадібний Геншин та ХСР.
І все це ще й на фоні скандалу з цензурою, тобто вже є підігріта частина аудиторії. Якщо скандал дійсно був спровокований якоюсь групою, то невже Куро гадали, що даючи такі хороші карти у вигляді скупих нагород цій групі в руки, вона цим не скористається? Я знаю, що на багатьох керівних посадах часто сидять просто ідіоти. Керівництво Куро саме з таких.
Особисто я б зробив наступне. Я б зараз оголосив про безкоштовний крутий скін для Кантарелли у вигляді вибачень за цензуру. Людей не цікавить, хто в цьому винен. Людей цікавить те, що вони витратили на Кантареллу гроші. Скін я б дав всім. Це б змусило якийсь відсоток тих, у кого немає Кантарелли, забрати її на рерані в тому числі і за гроші. А на річницю у вигляді компенсації я б дав якогось легендарного персонажа на вибір, але не з нових персонажів. Або зробив би гарант на перших два чи три банера з цих 20 банерів-реранів. Але ніяк не ці смішні 20 круток на річницю. Бо таке люди вже бачили у Хойо, вони саме тому і повірили, що Куро не такі, що Куро чують гравців.
daesz
Member

Kirakishou
говорячи про вуву - мені, насправді, прикро що Ізер Гейзер загнувася, бо геймплейно він був набагато цікавіший, персонажі краще виглядали, історія краще написана ніж у тій же вуві. Але от відсутність ПК клієнту для мене була вирішальним фактором. Я по тій же причині і ПГР не грав, бо там не було ПК клієнта на релізі, а як добавили - то грі вже було 2 роки.
lewerlin
Member

Kirakishou: 21.04.2025 17:38Після глобальної пасивки Хойо стали поганими, а Куро гарними.
Куро не стали "гарними", Куро виявились адекватним конкурентом, якого можна підтримати, для противаги. "Гарних" тут не може бути апріорі. Лише в моменті хтось може робити правильні для гравців речі і бути прикладом.
Kirakishou: 21.04.2025 17:38Зараз такого поки що немає.
Бо ви не граєте в гру, а збираєте вайфу :gigi: .
Kirakishou: 21.04.2025 17:38Моя думка щодо Хойо – компанія лайно. Скам 50/50 і ціна 300 доларів за персонажа це мабуть найгірше, що вони зробили для індустрії. Якщо не брати до уваги механіки, коли в гачах взагалі не було ніякого гаранту. Тому тут спірно – все-таки є гарант, але залишається питання ціни персонажа.
Хойо буквально змінили ринок в кращий бік, релізом Геншину. Це об'єктивно. А зараз повертаються до практик, які самі ж поховали(хоча я вже розписував, не стану повторювати, там чисто безлад).
Kirakishou: 21.04.2025 17:38СЕО тільки підкидає хмизу у жар своєю поведінкою на стрімі. Він повинен був в першу чергу принести вибачення за цензуру Кантарелли і за поведінку тих, хто відповідає за зв’язки з громадськістю. Але ні, він розповідав про плеєр-френдлі 24 банери з 50/50 і платні скіни за 30 доларів. А під кінець відео, коли у всіх були очікування чогось дуже крутого, він сказав, что вони перероблять карту в патчі 2,4.
На стрімі таке відчуття було, що на нього за кадром ствол наставили :laugh: . Сам по собі стрім дивний доволі і не типовий.
Kirakishou: 21.04.2025 17:38Одночасно з цим модератори на всіх майданчиках продовжують видаляти всю критику, не даючи людям випустити пар, і цим тільки підкидають хмиз у багаття.
ІМХО, всі ці функції перебрав на себе хтось зі сторони(Тенцент). Дуже різка зміна, у одних і тих же людей була б певна інерція.
Kirakishou: 21.04.2025 17:38Зенлесс – гра чудова. НАйкраща, що я зараз граю. Але спочатку не сподобалася.
Це остання гра Хойо на разі. Таке відчуття, що в них кожну останню гру хтось із трійки "веде" особисто. В перший рік ХСР теж так було.
Kirakishou: 21.04.2025 17:38На противагу цим китайським компаніям приведу приклад чудових розробників. Корейські розробники гри Браун Даст 2. Почав грати в неї коли грі було півроку, тоді в грі був зимовий івент на халф-аніверсарі. Спочатку мені не везло в гачі і я не зміг отримати персонажа, якого хотів – Екліпс в костюмі зайчика. Але тоді я отримав всіх інших персонажів з того івенту. Рерану Екліпс мені довелося чекати цілий рік і я її отримав. За цей час я отримав майже всіх персонажів гри і більшість персонажів, які мені сподобалися, я отримав з максимальними ейдолонами та сігнами. Все це безплатно. Все це не проходячи тривалий час ендгейм і не отримуючи круток з ендгейму. В грі є доволі відвертий одяг у персонажів. Після скандалу з Кантареллою у твітері набув популярності відеоролик з персонажем цієї гри — Вільгельміною.

спойлер

Розробники подарували 20 круток за те, що люди 20 мільйонів разів переглянули цей ролик на твіттері.

спойлер

Розробники ще до цього казали, що якщо гугл чи еппл змусять їх цензурити гру, то вони шукатимуть інші майданчики для розповсюдження гри, але цензурити гру не будуть. Ось це я називаю devs listened.
Це дещо інші вагові категорії. Відносно невеликих девів варто підтримувати, якщо вони роблять більш менш пристойно. Але вони не впливають на ринок(не ті оберти і доходи). З іншого боку - свободи маневру в них більше.
Куро зробили свій вибір, коли "прийняли" Тенцент. Це перетворило їх на великого гравця, але посадило на фінзвіт. І я писав - поки вони є реальним медійним конкурентом для лідера - я їх підтримуватиму. Не тому що вони гарні, а тому що це вірна політика для гравця(і в принципі по життю) - підтримувати слабшого.
Коли вийде Ендфілд і далі Ананта(але вона не вийде, якщо їм Тенцент грошей не занесе :lol: ), стане простіше, бо буде з кого обирати.
Kirakishou: 21.04.2025 17:38Щойно Куро написали в твіттері, що вони дають ще 10 круток в івентовий банер, 10 в банер сігни і 10 в стандартний банер. І що вони припустилися помилки, коли писали сценарій до стріму, а потім неправильно його подали, що призвело до поганого враження від перегляду.
На реддіті в неофіційному сабреддіті по ВуВі показують скріншоти дуже провокативної поведінки адміна офіційного каналу в дискорді, де він відверто глузує з незадоволених гравців.
Можна подумати, що скаржаться в першу чергу ті, хто не витрачає гроші на гру. Якщо я весь рік витрачаю гроші на гру, інколи по декілька зарплат, то я у знак вдячності за підтримку очікую чогось більшого, ніж 10 круток на річницю гри. Найкращий варіант, це щось пам’ятне типу красивого і дорогого скіна. А якщо я граю ф2п, то мені будь-які безкоштовні крутки будуть за щастя.
Скаржились на відсутність халяви. Перед тим Хойо "пробачили" системне лайно, за одну лише халяву. Уявіть в реалі таких людей, які за пакет гречки "забувають" власну позицію. Як ви до них поставилися б? Зовсім інша справа була, якби народ апелював до цензури і бомбив на це весь фідбек. А ж ні, всім чхати, заради "дайте халяву".
Kirakishou: 21.04.2025 18:37адже саме через це лайно вони втікли з Геншина в ВуВу
Не через це. І ніхто особливо з Геншину не тікав. Всі, хто подужали Натлан, там лишилися. Бо аудиторія Геншину, не хоче іншого Геншину, вона хоче позитивних змін в цьому. І горить на Куро, бо вони не достатньо сильно конкурують(а оцінюють по нікчемному гачаревеню, який погоду на Марсі показує).
Kirakishou: 21.04.2025 18:37Але вони певно надіялися, що люди вже й так прив’язані до гри, що Геншин та ХСР їм зараз не конкурент, тому люди візьмуть ці крутки та крила, можливо хтось буде не задоволений, але основна аудиторія продовжить грати. Разом з цим вся критика видаляється, а контент-кріейтори кажуть, що все супер, що це вам не жадібний Геншин та ХСР.
Я вище вже казав - скоріш за все втратили довіру до фідбеку. Після ряду скандалів, багатьох на пустому місці, я б теж втратив. Бо якщо прибрати фактор гачі і залишити чисто гру, то роботу девів видно і її хвалять. Ця ж сама аудиторія. Гача ніяк не мінялась, вона просто є і до неї претензій у маси гравців не було(за винятком базової, що це все ще гача :D ). А потім тебе массрепортять хейтери за одну декаль і понеслась. І більшості в цій історії чхати на персонажа, але вони доливають, розраховуючи на "компенсацію". Аудиторія ПГР завжди давала конструктивний фідбек. ВуВи теж, після провального старту. Якщо Хойо ігнорують саме конструктив, то тут і ігнорувати немає чого. Ніхто не говорив "підніміть рейтинг", "впорядкуйте політику цензури", "пропишіть чіткі правила", "зробіть нормальний манібек"(ну тут їх ЄК нагне в кінці кінців :-P ). Лише "дай".
Гравці тупо втратили суб'єктність на рівному місці за два скандали. Хойо просто купили халявою, тут народ сам почав вимагати халяви.
Ніхто. Ніколи. Не буде. Слухати. Жадібне ком'юніті(електорат).
Kirakishou: 21.04.2025 18:37що Куро не такі, що Куро чують гравців.
Чути гравців, це чути конструктив і реагувати на нього. "Дай" - не конструктив. Жодних запитів системних змін і грі чи в політиці цензури я не чув. А мали бути саме вони.
Kirakishou
Member

lewerlin: 21.04.2025 22:27Бо ви не граєте в гру, а збираєте вайфу.
Але ж гача-ігри в першу чергу саме про це. До того ж я проходжу увесь контент приблизно з банера Кафки. Всі івенти, МоС на всі зірки, віртуалку. Інша справа, що мене не цікавлять всі ці нуль циклів, турніри і тому подібне. До того ж мені ще й складніше грати, ніж пересічному гравцю, бо я не кручу чоловіків в гачі, тобто не маю Авантюрина, Сандея, хто там ще в меті? З початку Амфореуса я не продовжую підписку, але зміг забрати і Герту, і Касс з конусом. За весь час я тільки двічі чи тричі купував паки заради персонажів, всі решта вайфу просто з підписки. Я розумію, що ті, для кого важливо нуль циклів і т.д. переймаються цими пасивками, але для пересічного казуального гравця це великого значення не має. Який відсоток гравців, для яких в цій грі МоС на першому місці? Невже їх більше ніж тих, хто просто збирає вайфу?
lewerlin
Member

Kirakishou: 21.04.2025 23:05До того ж я проходжу увесь контент приблизно з банера Кафки. Всі івенти, МоС на всі зірки, віртуалку.
З Е6 персонажами. Маленький такий нюанс. Недавній МоС, МрПокке(а він мінмаксер) підписнику не зміг на Е2 Ахерон пройти. Фарфлай - все, якщо в неї немає грамотної пачки мінімум 7-8 кост(і то на тоненького). Річ не про 0 циклів(ці адепти кері Гепардом закривають, правда на констових сапортах :gigi: ), а про елементарну гру. Різниця просто шалена. Актуальний персонаж в 1-2-3 кости, робить 2-1-0 на автобатлі. Неактуальний - на 6-7 костах ледве в у всі * вписується. Рік тому можна було стандартом проходити, я на 1 кост Хімеко 2 цикли робив, без мінмаксу. Буквально в 3.0 люди ще могли закрити 4*. З лютим мінмаксом і абузом механік, але могли. Хойо після шитшторму зробили легкий апок, а потім викрутили на всю. Пересічному гравцю, якщо він не крутить Е6, або не збирає грамотно 6-7 кост пачку, буквально в останніх оновленнях перекрили кисень повністю. ФТП, які крутять по вайфу підряд, не світить нічого. В них просто не буде ресурсів прокачати/зібрати. Рейти на артефакти теж викрутили. ПВП ком'юніті, котре рахує подібну стату, в одни голос говорить, що без докупівлі енергії за нефрит, зібрати конкурентний сет неможливо. Це зміни буквально з 3.0 і вони 1:1 перекликаються з минулим Хі3, команда якого(сюрприз) наразі займається ХСР. За Хі3, думаю, пояснювати не потрібно. По зливам з тесту(а вони завжди підтверджувались) наступні ітерації вже ставитимуть в позу ЗеГерту без Анакси, або Е2+конст. А тест далеко не пересічні гравці мучать. Два патчі персонаж прожив.
Я вище сам ржав над Зеркалом 3.0, яке за рахунок механік цілком проходилось. Тепер тобі пхають прямий кокблок на персонажа.
Kirakishou
Member

lewerlin
Щось таке чув про той випадок з MrPokke. Якщо не помиляюся, потім на тому ж аккаунті модератор офіційного сабреддіта пройшла МоС на всі зірки.

Із лімітних персонажів у мене тільки Ахерон Е6, Кафка Е2 і Фуга Е1. Всі решта персонажі Е0. Якщо не рахувати стандартних, котрі падають на програні 50/50, але я ними майже не граю. В цій грі я всього тричі купував крутки – на першому банері Генерала, бо дуже хотів тоді Тіньюнь, потім на банері Кафки, щоб отримати Е2 з сігною та на банері Ахерон, бо вдалося отримати Е3 чи Е4 з того, що вдалося зібрати, а на решту вирішив витратитися і гра мене заскамила. Я не сперечаюся, що Кафка Е2 закривала весь контент до виходу Ахерон, а зараз Ахерон Е6 і досі закриває весь контент. Одночасно з цим я кручу купу персонажів, якими майже не граю. Тобто можна було б сконцентруватися тільки на імбових персонажах та крутити їм Е2 без покупки круток.

Я вчора допізна читав реддіт і знайшов тред, де гравець в ПГР, ВуВу і ХСР провів підрахунок шансу отримати легендарного персонажа за ф2п крутки і виявилося, що в ХСР та ВуВи однакові шанси. Ще він розповів про те, що Куро чудили в ПГР. На старті ПГР був баг, котрий дозволяв двічі забрати стартові нагороди. Вийшла ситуація, що ті, хто не знав про цей баг, отримали одну кількість круток, а ті, хто знав – отримали вдвічі більше. Це призвело до скандалу. І знаєте, що зробили Куро? Вони забрали ці крутки у всіх гравців, тим самим загнали багатьох в мінусовий баланс і поставили їх аккаунти перед загрозою видалення. Це вже після місяця гри, коли люди пройшли весь доступний контент і у них не було можливості заробити ці крутки, щоб виправити баланс гаманця. Як вам рішення? Після цього цей чоловік розповів про ще деякі схожі випадки і наголосив, що всі прояви щедрості трапляються саме після таких факапів, коли люди влаштовують їм те, що відбувається зараз. До речі, вже тоді модератори висміювали гравців, тобто це стала практика для цієї компанії. Також він пояснює про всі прояви щедрості в ВуВі, що це також сплановано, щоб не втратити гравців через поганий старт гри і виграти час на фікс багів. Саме тому роздавали легендарки на старті гри.
lewerlin
Member

Kirakishou: 22.04.2025 10:06що в ХСР та ВуВи однакові шанси.
Я бачив. І сам рахував. Цей момент не зачіпає взагалі сам по собі.
Важливим є:
1. Витрачений час/персонаж на ФТП.
2. Вплив на акк і геймплей наявності/відсутності конкретних персонажів.
По першому - ХСР топ, якщо ти граєш з релізу. Але в нових акків це жах, там півроку з гри потрібно не вилазити, аби почати контент закривати. Рекорд - два місяці, але це робив лютий мінмаксер на твінку. Простіше всього новачкам в Зенлессі, сказав би я, якби не гріндвол останніх рівнів, це просто жах.
Геншин і Вува - опенворлди, з луткою карти(і тут ВуВа виграє чисто). Поза ХСР, у Вуви найлояльніший до часу грінд, але дико душні по часу івенти.
По другому - Якраз ХСР саме дно. Це просто капець, в що на сьогодні загнали гру. В ЗЗЗ схожа історія, але більш лагідна, геймплей не дозволяє виїжджати на голих цифрах. Але оце Хойошне "продати особливих персонажів" ламає навіть тінь балансу і тягне їх у паверкріп, який вони самі ж Геншином "вбили". Ти буквально не можеш поєднати на ФТП вайфу з хоча б привидом мети(хіба що тобі пощастило і в тебе смаки співпадають зі смаками девів). На сьогодні це просто ідіть до дідька. Файрфлай(вона не моя вайфу, я принципово її не крутив :gigi: ) топ два по круткам після Ахерон, і на сьогодні не може нічого, буквально. Їй треба коляска з ейдолонів і івентових сапортів і навіть так вона гірше ДД Лінші(бо Лінша краще розкривається на хайкості). Гравцям дають Касс, яка має ширший пул слідів, що фактично робить її 6* і тут вже назад шляху немає. Можливостей забалансити гру більше немає. Привіт ТоФ.
В цьому питанні ВуВа і Геншин дві здорові людини, кожен по своєму. Але Геншин все одно відзначився, фактично "продаючи" QoL експлору. ВуВа ж просто урівняла все соулслайк босами і скіллволом - і це один з адекватних підходів до гри, бо робить гру грою, а не тупо гаремником. Зенлесс легко міг би лишатись таким же, якби не знову "особливі персонажі"(мисливці каверн). Асоціальні інцели на девах от серйозно, як в реалі не можуть до дівчини без гаманця, так і тут до гравців без паверкріпу ніяк.

Kirakishou: 22.04.2025 10:06Я вчора допізна читав реддіт і знайшов тред, де гравець в ПГР, ВуВу і ХСР провів підрахунок шансу отримати легендарного персонажа за ф2п крутки і виявилося, що в ХСР та ВуВи однакові шанси. Ще він розповів про те, що Куро чудили в ПГР. На старті ПГР був баг, котрий дозволяв двічі забрати стартові нагороди. Вийшла ситуація, що ті, хто не знав про цей баг, отримали одну кількість круток, а ті, хто знав – отримали вдвічі більше. Це призвело до скандалу. І знаєте, що зробили Куро? Вони забрали ці крутки у всіх гравців, тим самим загнали багатьох в мінусовий баланс і поставили їх аккаунти перед загрозою видалення. Це вже після місяця гри, коли люди пройшли весь доступний контент і у них не було можливості заробити ці крутки, щоб виправити баланс гаманця. Як вам рішення? Після цього цей чоловік розповів про ще деякі схожі випадки і наголосив, що всі прояви щедрості трапляються саме після таких факапів, коли люди влаштовують їм те, що відбувається зараз. До речі, вже тоді модератори висміювали гравців, тобто це стала практика для цієї компанії. Також він пояснює про всі прояви щедрості в ВуВі, що це також сплановано, щоб не втратити гравців через поганий старт гри і виграти час на фікс багів. Саме тому роздавали легендарки на старті гри.
Це вже відверто перегин, без жартів. Факти взяті реальні, а от трактовка виключно хейтерська. Бритву Хенлона ніхто не відміняв. Куро частенько факаплять просто дико, але явно не сплановано. Роздовбаї просто. І це далеко не погано, бо цілеспрямовано, як Хойо, в дупу лізти собі дозволити не можуть.
daesz
Member

lewerlin: 22.04.2025 22:04 Геншин і Вува - опенворлди, з луткою карти(і тут ВуВа виграє чисто).
Ліміт на експу та голду в оупен ворлді все ще є, після якоїсь певної кількості моби перестають давати експу та дропати голд.
Плюс в ХСР можна фармити експу з карти також (в 1.7 чи яка там остання версія апдейту повний ран займав десь 1-1.5 години, давав "умовно" 60к голди і десь 200к експи - загальної, НЕ на персонажа).
lewerlin
Member

daesz: 22.04.2025 22:19Ліміт на експу та голду в оупен ворлді все ще є, після якоїсь певної кількості моби перестають давати експу та дропати голд.
Я про "валюту" на крутки. В опенворлдах основна заначка ФТП - там. ВуВа заодно дає з карти "артефакти"(ехо), значно скорочуючи час на збір конкурентних сетапів(більш ранній вихід в лейтгейм). Система ехо в принципі краща за Хойошну, ти практично цілеспрямовано артефакти не фармиш, все якось само збирається.
Автобатл ХСР топ без варіантів, але Генш і Зенлесс... :-/
Тут до речі цікава реалізація в Ендфілді, з фабриками. Там система дозволяє Грифам доволі точно керувати прогресом гравців і легко на льоту балансити.
daesz
Member

lewerlin: 22.04.2025 22:34
daesz: 22.04.2025 22:19Ліміт на експу та голду в оупен ворлді все ще є, після якоїсь певної кількості моби перестають давати експу та дропати голд.
Я про "валюту" на крутки. В опенворлдах основна заначка ФТП - там. ВуВа заодно дає з карти "артефакти"(ехо), значно скорочуючи час на збір конкурентних сетапів(більш ранній вихід в лейтгейм). Система ехо в принципі краща за Хойошну, ти практично цілеспрямовано артефакти не фармиш, все якось само збирається.
Автобатл ХСР топ без варіантів, але Генш і Зенлесс... :-/
Тут до речі цікава реалізація в Ендфілді, з фабриками. Там система дозволяє Грифам доволі точно керувати прогресом гравців і легко на льоту балансити.
Зроз, думав ви про голду/експу :)
Я грав вуву перші 2 місяці, знаю про ехо. Мені вони наоборот здались душнішими :D
В першому АК також була фабрика, але у вигляді бази (читати : fallout shelter - рандомне відео з пошуку) x)
В ендфілді все те ж саме (ну тільки в 3д і поділена на 2 секції - "база" та "поле"), навіть бонуси від персонажів заасайнених в конкретні лабораторії/секції завезли
спойлер
Изображение
lewerlin
Member

daesz: 22.04.2025 22:36Мені вони наоборот здались душнішими :D
То з незвички. Хоча в прокачку/тюнінг QoL ще везти і везти. Але сам фарм взагалі як такий не потрібен - поки карту лутаєш, все само. Ну і там на БПшні квести сходити(чисто на прокачку набрати). В івентах ящики з ехо дають. Це не довбати данжі 24/7 без вихлопу. Вже не кажучи про відсутність прив'язки до слоту.
Kirakishou
Member

Я все одно вважаю, що станом на зараз проблема глобальних пасивок в ХСР перебільшена, тебе і без цих пасивок змушували крутити нових персонажів, бо кожен новий персонаж був імбою. Скоро буде Анакса, і він без пасивки, але він просто імба. Сандей Е0 на рівні Е6 Ханабі. Але це не означає, що Ханабі не працює. У мене вона Е0 і вона чудово працює з Ахерон разом з Пелою та Е0 Фу Сюань.
Я пропустив імбових чоловіків типу Авантюрина та Сандея і якось умудрився проходити МоС на всі зірки маючи лише одну Е6 Ахерон, та решту Е0 персонажів.
Файрфлай MoC зараз не тягне, але вона чудово проходить AS.

Щодо нових гравців – я теж до банера Кафки не міг проходити контент, у мене не було ким грати. В усіх гачах, в які я граю, теж так. Перших півроку ти не можеш нічого пройти, якщо не заносиш гроші. В Зенлессі точно так же. Якби я зараз почав заносити хоча б так, як заносив в ХСР, не кажучи вже про Геншин, то я б закривав увесь контент. Але я жодної крутки не кинув в банер сигнатурок, а вони в цій грі дають багато.

Щодо дейліків, то найшвидше, як не дивно, дейліки можна зробити в Геншині. Якщо ми говоримо про дейліки для отримання круток, а не для закриття БП. Тобі потрібно просто переконвертувати 120 енергії в три тугих смоли. Все, дейліки зроблені, біжи до Катерини по нагороди. Але це працює тільки при умові, що ти читаєш сюжет і накопичуєш спеціальні бали. Щоб закрити ще й БП, то треба відправити експедицію і зробити не три смоли, а чотири. Все це займає хвилину.
На другому місці по швидкості я б поставив Зенлесс. Тут без всіляких умов щодо читання сюжету тобі треба або витратити енергію в данжі, або зробити три дії – взяти безкоштовну енергію у вигляді кави, зіграти в лотерею і забрати виторг за прокат відеокасет. Перший варіант займай займає кілька хвилин, другий – хвилину. Я роблю і те, і те. Таким чином проходжу ще й дейліки для БП.
На третє місце я поставлю ВуВу. Тут треба злити енергію і виконати одне завдання. Буває, що якщо зливаєш більше енергії, ніж отримуєш за добу, то дейліки також проходяться. Але це не стосується БП. Якщо проходити БП, то треба шукати три довбаних еха і саме це мені в цій грі не подобається. Якщо для вас грінд еха тут легкий, то мені він навпаки не подобається, бо займає час. Якщо рахувати ще й цей аспект, то я ставлю ХСР на третє місце, а ВуВу на четверте, а то і на останнє.
ХСР я поставлю на четверте місце, тут все-таки треба злити 120 енергії, відправити експедицію і взяти чийогось персонажа, щоб пройти данж. Як на мене, то по часу це займає трохи довше. Інша справа, що це можна робити на фоні. БП тут закривається незалежно від дейліків.
А хоча, мабуть ХСР все-таки на третьому місці. Я зараз в ВуВі смолу зливаю на гроші, але якщо фармити матеріали, то це може займати більше часу.
Але все це не йде в жодне порівняння з Нікке і Браун Даст 2, вони вимагають більше часу на дейліки, по 10-20 хвилин на гру, але вони також робляться на фоні. І тут дейліки включають в себе ще й проходження івентів. Якщо порахувати проходження івентів, то Геншин з ХСР будуть на останньому місці, бо у них немає кнопки скіпу сюжету.
lewerlin
Member

Kirakishou: 23.04.2025 00:12Сандей Е0 на рівні Е6 Ханабі.
Це різні персонажі для різних архетипів.
В рамках архетипу, не дивлячись на паверкріп, свіжі персонажі і пачки могли витягувати старих, як це Сандей зробив з Генералом. Лишався вертикальний інвест(ейдолони і сігни на реранах). Поки кріп був виключно в цифрах, він обходився, а Холзе, на 1кост Зелє, - нульциклила. Кріп же механіками кокблочиться намертво.
Kirakishou: 23.04.2025 00:12Щодо дейліків, то найшвидше, як не дивно, дейліки можна зробити в Геншині. Якщо ми говоримо про дейліки для отримання круток, а не для закриття БП. Тобі потрібно просто переконвертувати 120 енергії в три тугих смоли.
А ліміт на 5 тугих смол прибрали вже? Бо як ні, то ой. Хоча коли ввели цю систему(я ще застав), то все достатньо швидко робилось.
Kirakishou: 23.04.2025 00:12На другому місці по швидкості я б поставив Зенлесс.
Головна проблема Зенлессу - фарм. До дейліків питань немає. Але збирати персонажів...
Kirakishou: 23.04.2025 00:12Якщо порахувати проходження івентів, то Геншин з ХСР будуть на останньому місці, бо у них немає кнопки скіпу сюжету.
Справа не в сюжеті. Більшість івентів - бойові і перетворюються на грінд в стилі Зенлессу. Мабуть якби я грав з релізу, воно швидко би пролітало, але в Зенлесс я зайшов на релізі і в якийсь момент задушився все рівно. А як згадаю риболовлю з Фібі... Бррр... Тупо купа грінду лише для закінчення квесту.
Kirakishou: 23.04.2025 00:12Інша справа, що це можна робити на фоні.
Це кіллер фіча насправді. Хоча об'єктивно виходить з бойовки, це не відміняє її імпакт. Ти буквально не витрачаєш час
Kirakishou
Member

lewerlin
Ні, ліміт на 5 тугих смоли не прибрали. Прийдеться ще раз зайти в гру вечором та злити цю смолу, це займе максимум п’ять хвилин.
В Зенлессі на початку гри були проблеми з браком ресурсів, але зараз ресурси на прокачування рівня персонажу та його талантів фармляться досить швидко. Для мене основна проблема це фарм дисків, бо тут їх треба шість, як і в ХСР, але тут це коштує 60 енергії, а не 40. Ну і на моєму аккаунті є проблема з вибором W-Engine, бо я ще не крутив цей банер, тому у мене навіть лімітні 4* ще не всі модифіковані до 5 фази.
Я думаю, що мені треба було крутити сігну для Міябі та Евелін. Цими двома персонажами я зараз найбільше граю. І сигнатурки в цій грі дають багато. Але в цій грі настільки круті персонажі, що хочеться всіх забрати і при цьому не витрачати багато грошей, тому всі крутки йдуть в банер персонажів.
Ось і зараз думаю чи крутити Вівіан, чи ні. З одного боку вона мила, вона корисна для підсилення тієї ж Джейн, але з іншого боку в наступному патчі буде І Сюань, яка в моєму смаку, бо доросла жінка, яка має бути імбою на рівні Міябі, і у якої легендарна сейю Ното Маміко. Втім у мене є запас круток щоб забрати і Вівіан, і І Сюань. Але тоді не залишиться запасів на випадок релізу якогось дуже крутого персонажу.
спойлер

Відправлено через 3 години 35 хвилин 47 секунд:
Ці розробники знають, що вони роблять. Я теж під час перегляду демо Вівіан згадав про цей момент з аніме Violet Evergarden. Вона ще й приземляється на поле фіалок, а саме відео зроблене у вигляді листа від Вівіан. Головна героїня цього аніме займається тим, що пише гарні листи на замовлення клієнтів, які хочуть поділитися своїми почуттями.
спойлер
Изображение
Японці в коментарях розшифрували, що означають квіти, які показані в демо Вівіан.
спойлер
Изображение
daesz
Member

З цікавості, порахував скільки часу займають дейлики в ГФЛ2 :D
https://fex.net/s/fbxctdd
Це зі "спаленням" смоли стаміни B-)
Ответить