Добре, це не сплановано. Але поясніть, як так вийшло, що чотири місяці назад вони випускають Лумі з подібною до Кантарелли мапою нормалей. Потім прибирають цю мапу нормалей. Прибирають ще тоді, а не після випадку з Кантареллою. Тобто вже тоді щось пішло не так, що вони були змушені прибрати цю мапу нормалей. І зараз вони спокійно релізять Кантареллу, тільки мапа нормалей вже не на штанях, а на білизні. Це ідіотизм чи як це пояснити? Ви ж вже один раз випустили персонажа з таким дизайном, а потім були змушені зацензурити його. Тепер ви випускаєте персонажа зі ще більш відвертим дизайном і надієтеся, що тепер його не треба буде цензурити? Поясніть мені будь ласка цю логіку.lewerlin: ↑ 21.04.2025 11:24Це точно не було сплановано, бо витівки певної "групи", яка все спровокувала(і продовжує організовану антикуро кампанію), неможливо було передбачити.
Щоб ви мали уявлення про що мова, ось подивіться момент цього відео на 25:23 і трохи далі.
- спойлер
Продовжувати організовану антикуро-кампанію доволі легко, коли СЕО тільки підкидає хмизу у жар своєю поведінкою на стрімі. Він повинен був в першу чергу принести вибачення за цензуру Кантарелли і за поведінку тих, хто відповідає за зв’язки з громадськістю. Але ні, він розповідав про плеєр-френдлі 24 банери з 50/50 і платні скіни за 30 доларів. А під кінець відео, коли у всіх були очікування чогось дуже крутого, він сказав, что вони перероблять карту в патчі 2,4. Одночасно з цим модератори на всіх майданчиках продовжують видаляти всю критику, не даючи людям випустити пар, і цим тільки підкидають хмиз у багаття.
Зараз такого поки що немає. Пропоную дочекатися, коли персонажі, які вийшли рік або навіть півроку назад, стануть зовсім неспроможними в новому контенті. Розробники ж навіщось анонсували бафи для старих персонажів, в тому числі для Кафки. Це якось не відповідає майже офіційним планам швидкого паверкріпу персонажів.lewerlin: ↑ 21.04.2025 11:24Фактично офіційно затверджено " у вас є персонажі не старіше трьох патчів і глобал пасивки. Все інше не іграбельне", хіба що Давей не прочитав це вголос.
Донедавна ви дуже хвалили Хойо і говорили, що це єдина приватна компанія, якій вдалося і тому подібне. Коли вийшла ВуВа ви говорили, що гра буде лайном, бо за нею стоїть Тенсент. Після глобальної пасивки Хойо стали поганими, а Куро гарними. Хоча в Зенлессі ніякої глобальної пасивки немає, а це теж Хойо. І поки що того негативного сценарію, який ви передбачаєте для ХСР, також немає. Паверкріп є і він вже всім набрид, але персонажі залишають актуальними більше трьох місяців. Поки що.lewerlin: ↑ 21.04.2025 11:24Це тут я говорю адекватно. Десь на Ютубі/Реддіті я принципово поливатиму лайном Хойо, поки вони лідери. Стануть лідерами Куро - отримуватимуть вже вони. Бо це в інтересах гравців.
Моя думка щодо Хойо – компанія лайно. Скам 50/50 і ціна 300 доларів за персонажа це мабуть найгірше, що вони зробили для індустрії. Якщо не брати до уваги механіки, коли в гачах взагалі не було ніякого гаранту. Тому тут спірно – все-таки є гарант, але залишається питання ціни персонажа.
Геншин – лайно, я граю в нього просто по інерції. Та і як граю – просто роблю дейліки. Витрачати на нього гроші я вже давно перестав, навіть на підписку. І причина не в сюжеті чи персонажах, а саме в тому, що мені набридло програвати 50/50. Я кілька років підряд програвав майже всі 50/50. Останньою краплею для мене було мабуть те, що вони зробили з однією із найбільш очікуваних мною персонажів – Дехією.
ХСР – лайно. Вже на Пенаконії мені почав не подобатися сюжет. Пенаконію для мене витягнула виключно Ахерон і моменти з нею. Вдача в гачі ХРС трохи краща, тому я дожував Пенаконію, але Амфореус виявився ще гіршим. І як не дивно, сюжет обох частин пише одна людина. Саме той покидьок, який вбив Хімеко в Хонкай Імпакт. Верніть мені людину, яка писала про Білобог та про Кафку. Саме за це я полюбив гру.
Зенлесс – гра чудова. НАйкраща, що я зараз граю. Але спочатку не сподобалася. На той момент я і так багато витрачав на ігри, тому не хотів витрачати гроші ще й в цій грі і без підписки та БП гра видалася дуже жадібною. Персонажі сподобалися, хоча на той момент їх промо не дотягували до промо персонажів ХСР. Але коли я виграв Елен та почав нею грати, відношення помінялося. Коли почав читати сюжет і виявилося, що це не щось розбавлене водою і повторюванням одного і того, як в геншині, і не полотна тексту з пошуком глибокого змісту, як у ХСР, а проста подача сюжету як в аніме, до якої звик за роки перегляду аніме. А після промо Чжу Юань я взагалі зрозумів, що тепер це моя улюблена гра. Моя вдача в грі посередня, але все одно негативу до гри немає. І я навіть знаю, чому. Бо я ще з самого початку вирішив, що в цій грі нарешті просто збиратиму гарем, а не перейматимуся ендгеймом. Відповідно мені тепер не треба крутити сігни, тому круток вистачає. Єдиний момент, який трохи бентежить, що новий регіон буде китайським. Хоч би не вийшло, як до цього в Геншині, а потім в ХСР, коли саме на китайському регіоні якість гри падає. Можливо це суб’єктивщина і просто втрачається інтерес до гри через китайщину, а не якість самої гри. Але коли дивлюся японське аніме про Китай, то інтерес не втрачається. Тому тут скоріше йдеться саме про якість гри.
Куро Геймс – я не мав з ними справу до ВуВи. З того, що сапостерігаю зараз – компанія лайно.
Вузерінг Вейвс – з самого початку гра видалася повним лайном. Величезні проблеми з оптимізацією гри дуже сильно зіпсували перше враження. Потім почав читати сюжет і зрозумів, що це просто лайно. Ще дуже сильно напрягала велика кількість китайщини в грі. Майже всі імена були китайські і тому подібне, це дуже сильно ускладнювало сприйняття сюжету. Пізніше сюжет виправився, але перше враження про гру вже створене. Зважаючи на це, я почав в неї грати просто виконуючи дейліки, не читаючи сюжет та не проходячи івенти. Я виграв кілька персонажів, але на банері Шоркіпер пішов такий скам, що я просто видалив гру. Повернувся до неї завдяки промо Кантарелли, вже майже докрутив до гаранту і тут вони цензурять Кантареллу. Як я маю після цього відноситися до цієї компанії?
На противагу цим китайським компаніям приведу приклад чудових розробників. Корейські розробники гри Браун Даст 2. Почав грати в неї коли грі було півроку, тоді в грі був зимовий івент на халф-аніверсарі. Спочатку мені не везло в гачі і я не зміг отримати персонажа, якого хотів – Екліпс в костюмі зайчика. Але тоді я отримав всіх інших персонажів з того івенту. Рерану Екліпс мені довелося чекати цілий рік і я її отримав. За цей час я отримав майже всіх персонажів гри і більшість персонажів, які мені сподобалися, я отримав з максимальними ейдолонами та сігнами. Все це безплатно. Все це не проходячи тривалий час ендгейм і не отримуючи круток з ендгейму. В грі є доволі відвертий одяг у персонажів. Після скандалу з Кантареллою у твітері набув популярності відеоролик з персонажем цієї гри — Вільгельміною.
- спойлер
Відправлено через 1 годину 10 хвилин 44 секунди:
Щойно Куро написали в твіттері, що вони дають ще 10 круток в івентовий банер, 10 в банер сігни і 10 в стандартний банер. І що вони припустилися помилки, коли писали сценарій до стріму, а потім неправильно його подали, що призвело до поганого враження від перегляду.
На реддіті в неофіційному сабреддіті по ВуВі показують скріншоти дуже провокативної поведінки адміна офіційного каналу в дискорді, де він відверто глузує з незадоволених гравців.
Можна подумати, що скаржаться в першу чергу ті, хто не витрачає гроші на гру. Якщо я весь рік витрачаю гроші на гру, інколи по декілька зарплат, то я у знак вдячності за підтримку очікую чогось більшого, ніж 10 круток на річницю гри. Найкращий варіант, це щось пам’ятне типу красивого і дорогого скіна. А якщо я граю ф2п, то мені будь-які безкоштовні крутки будуть за щастя.
Відправлено через 2 години 19 хвилин :
Події набирають обертів, на білібілі вже 100к коментарів під цим вибаченням за поганий стрім і оголошенням додаткових нагород. Людям не подобається ця подачка і не подобається, що нагороди для нових гравців або для тих, хто повертається в гру, значно кращі, ніж для тих, хто грає в гру постійно і підтримує її. Але така фігня є і в інших гача-іграх. Компанії зацікавлені у нових гравцях, а не в тих, хто вже і так грає та платить гроші.