Тут проста математика. Січень+лютий Вуви десь трохи менше 50лямів на мобілках(дані обох сторів відкриті). Фондові ресурси ж кажуть, що Куро заробили за ті ж два місяці 250+. І на додачу, числа з мобілок до відрахувань гуглу і епплу.daesz: ↑ 13.04.2025 23:45В ПдСхідній Азії останнім часом набирають популярність ПК, в Китаї в часності, тмоу мобілки й справді відходять на другий план
Довгий час спілкувався із американцем який кожного місяця витрачав по 300-500$ на гачі при тому ПК у нього вдома не було лол. Схожа ситуація й з країнами ПдСхідної Азії.
Останні статті і огляди
Новини
Hoyoverse
-
lewerlin
Member
-
daesz
Member
До речі на рахунок попередньої теми з КПП й гачами, ось (платний) скін для нового персонажа (Робелла) в ГФЛ2 на Китаї.
Ну типу от таке в 12+ грі КПП не заважає, а вува/геншин/хср заважають? Не повірю ніколи
- спойлер
Ну типу от таке в 12+ грі КПП не заважає, а вува/геншин/хср заважають? Не повірю ніколи

-
lewerlin
Member
Рейтинги - типова бюрократія. Тобі потрібно відповідати їм не по суті, а по прописаним нормам. Більшість девів за них просто не думає і "втрапляє" часто на навіть на дрібницях. Якщо добре заморочитись, можна в рамках формально 12+ такого хентаю намалювати...daesz: ↑ 14.04.2025 00:40(китайський сервер десь на +-10-12 місяців впереді глобала)
Другий момент - бюрократи зазвичай ледачі і реагують на достатньо сильні подразники, щоб за одно видимість роботи всі бачили. Поки ВуВа, по хайповій статі гачаревеню, була малопомітною, Куро сходили з рук всякі Камелії. А як пішов хайп 2.0, і, особливо, антихойо бунт топ-стрімерів, котрі показово грали в ВуВу - в очі і нападало. Коли взагалі нічого нема, всякі комісії ще можуть пошарити по дну(роботу то треба показувати), так що можна подякувати ті й же ВуВі, що до ГФЛ поки не на радарі

Приблизно схожа історія була з Азуркою, коли вони з Варгеймінгом коллабились, там взагалі в Китаї 18+ вліпили на хайпі. Про Геншин взагалі промовчимо, він на виході став феноменом, щоб на нього тоді та увагу не звернули

-
daesz
Member
Та в ГФЛ2 такі скіни були ще до виходу вуви

-
lewerlin
Member
Малось на увазі вчасно підкинута чинушам робота, бо вони вже нудьгувати почали.
-
daesz
Member
lewerlin
ГФЛ2 точно має комерційний успіх на глобалі (на противагу Китаю), тож цікаво глянути як ситуація буде мінятись/розвиватись далі. 12+ в гуглплеї - це точно мем
Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
Kirakishou
нарешті закінчив 2 сезон соло левелін, перший був нормальний, мені в принципі зайшло, але другий тупо пік, 7 останніх епізодів (крім фінального) закінчувались на жирнючому кліфхенгері і доводилось чекати тупо тиждень на наступний епізод ізниваючи, самий останній трохи менший еффект мав, але все ж цікаво що буде далі. Якщо вони продовжать в тому ж дусі, то думаю в січні-лютому 2026 буде третій сезон (поки що обидва перші сезони вийшли із ризницею в рік - січень 2024 та січень 2025, при тому що анонс був в кінці 2022 якщо не помиляюсь). Думаю поставити гачу також назад, можливо там "епізоди" будуть раніше виходити (сама гача мені не сподобалась від слова зовсім, але мені сподобався вид сторітелингу в ній, чимось схоже на ЗЗЗ, але краще, імхо).
ГФЛ2 точно має комерційний успіх на глобалі (на противагу Китаю), тож цікаво глянути як ситуація буде мінятись/розвиватись далі. 12+ в гуглплеї - це точно мем

Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
Kirakishou
нарешті закінчив 2 сезон соло левелін, перший був нормальний, мені в принципі зайшло, але другий тупо пік, 7 останніх епізодів (крім фінального) закінчувались на жирнючому кліфхенгері і доводилось чекати тупо тиждень на наступний епізод ізниваючи, самий останній трохи менший еффект мав, але все ж цікаво що буде далі. Якщо вони продовжать в тому ж дусі, то думаю в січні-лютому 2026 буде третій сезон (поки що обидва перші сезони вийшли із ризницею в рік - січень 2024 та січень 2025, при тому що анонс був в кінці 2022 якщо не помиляюсь). Думаю поставити гачу також назад, можливо там "епізоди" будуть раніше виходити (сама гача мені не сподобалась від слова зовсім, але мені сподобався вид сторітелингу в ній, чимось схоже на ЗЗЗ, але краще, імхо).
-
Kirakishou
Member
ВуВі повернули 12+ в гугл та еппл сторі. Схоже, що цензура пов’язана саме з цим, Куро хочуть 12+ на цих майданчиках. В самому Китаї гра зі старту 16+.
Щодо Міки – ГФЛ2 має 17+, а також там, як і в Зенлессі, хоч може бути і доволі відвертий одяг, але все що треба прикрите, тому ніяких претензій з боку партії. Якщо не помиляюся, в Китаї для ігор 17+ треба підтверджувати свою особу за допомогою документу.
В цілому не дуже зрозуміло, хто саме відповідальний за цензуру Кантарелли. У ВуВи був скандал в Кореї пов'язаний з офлайн-івентом. До цього був офлайн-івент в Японії, на якому перекупи з Китаю скупили весь мерч і фанатам майже нічого не дісталося. Те саме ці перекупи спробували зробити в Кореї, але організатори зі сторони Кореї повісили табличку, що по якимось дням китайцям вхід заборонено. Якщо не помиляюся, то начебто через день можна заходити китайцям, а через день корейцям. Ці перекупи у відповідь назвали це нацизмом і влаштували скандал на просторах інтернету в Китаї, зіграли на патріотичних почуттях звичайних китайців, які навіть не грають в гру. Дійшло до того, що про це показали по телевізору. Куро Геймс довелося за це вибачатися.
Цим скандалом вирішила скористатися добре організована фанатська група Геншина, не просто фанати гри, а щось типу секти, і саме вони почали надсилати партії скарги на гру від імені стурбованих батьків, що в грі присутні матеріали для дорослих. До них підключилися хазбандо-енджоєри та феміністки, які незадоволені кількістю чоловічих персонажів та сексуалізацією жіночих.
Перших днів п’ять компанія відмовчувалась, модератори видаляли всі згадки про цензуру, контент-кріейтори також або замовчували проблему, або відразу стали на бік Куро. Згодом компанія написала, що це був просто баг і його виправили.
Ніякої компенсації за це немає. Підтримка відмовляє в поверненні не те, що грошей, а навіть ігрової валюти, витраченої на Кантареллу. Зі слів людей, які активно грають в цю гру, сама Кантарелла в плані мети ніяка, основна її фішка це саме відвертий одяг і тепер частину цього одягу прибрали цензурою.
Ситуація ще раз показала, що інвестувати гроші в гача-ігри треба дуже обережно, особливо в китайські, бо ваших дівчат можуть в будь-який момент зацензурити.
Щодо Міки – ГФЛ2 має 17+, а також там, як і в Зенлессі, хоч може бути і доволі відвертий одяг, але все що треба прикрите, тому ніяких претензій з боку партії. Якщо не помиляюся, в Китаї для ігор 17+ треба підтверджувати свою особу за допомогою документу.
В цілому не дуже зрозуміло, хто саме відповідальний за цензуру Кантарелли. У ВуВи був скандал в Кореї пов'язаний з офлайн-івентом. До цього був офлайн-івент в Японії, на якому перекупи з Китаю скупили весь мерч і фанатам майже нічого не дісталося. Те саме ці перекупи спробували зробити в Кореї, але організатори зі сторони Кореї повісили табличку, що по якимось дням китайцям вхід заборонено. Якщо не помиляюся, то начебто через день можна заходити китайцям, а через день корейцям. Ці перекупи у відповідь назвали це нацизмом і влаштували скандал на просторах інтернету в Китаї, зіграли на патріотичних почуттях звичайних китайців, які навіть не грають в гру. Дійшло до того, що про це показали по телевізору. Куро Геймс довелося за це вибачатися.
Цим скандалом вирішила скористатися добре організована фанатська група Геншина, не просто фанати гри, а щось типу секти, і саме вони почали надсилати партії скарги на гру від імені стурбованих батьків, що в грі присутні матеріали для дорослих. До них підключилися хазбандо-енджоєри та феміністки, які незадоволені кількістю чоловічих персонажів та сексуалізацією жіночих.
Перших днів п’ять компанія відмовчувалась, модератори видаляли всі згадки про цензуру, контент-кріейтори також або замовчували проблему, або відразу стали на бік Куро. Згодом компанія написала, що це був просто баг і його виправили.
Ніякої компенсації за це немає. Підтримка відмовляє в поверненні не те, що грошей, а навіть ігрової валюти, витраченої на Кантареллу. Зі слів людей, які активно грають в цю гру, сама Кантарелла в плані мети ніяка, основна її фішка це саме відвертий одяг і тепер частину цього одягу прибрали цензурою.
Ситуація ще раз показала, що інвестувати гроші в гача-ігри треба дуже обережно, особливо в китайські, бо ваших дівчат можуть в будь-який момент зацензурити.
-
daesz
Member
Kirakishou
ціла епопея лол; перекупів, напевно, можна було легше відсіяти - просто 1 товар в одні руки і тільки оффлайн продаж
ціла епопея лол; перекупів, напевно, можна було легше відсіяти - просто 1 товар в одні руки і тільки оффлайн продаж

-
Kirakishou
Member
Тим часом події набирають обертів, бо після скандалу з цензурою вони провели стрім з анонсом річниці та нагородами, приуроченими до неї — 20 круток, два платних скіни та крила. Також на банерах будуть доступні всі персонажі і всі банери матимуть 50/50. З новими персонажами це 12 банерів для персонажів та 12 банерів для сигнатурок.
Звісно, це розізлило звичайних гравців. Особливо розізлило китайців: на білібілі сотні тисяч негативних відгуків, в офіційному дискорді стоїть пауза між повідомленнями дві години, на реддіті також сотні нових тем про річницю. До речі, китайці повідомляють, що представники Куро видаляють негативні відгуки з білібілі. Тобто вони мають таку можливість.
Багато контент-крієйтерів стали на бік Куро. Те, за що вони хейтили Хойо, тут вони хвалять. Ці банери з 50/50 вони вважають правильним рішенням, адже тепер можна купити всіх персонажів без необхідності чекати їх реранів. Але коли в ХСР були рерани з чотирма банерами, ці ж контент-крієйтери критикували Хойо за жадібність. Нагороди вони спочатку вважали хорошими, але потім, коли побачили реакцію людей в коментарях та на реддіті, почали говорити, що нагороди погані.
Реакція Тектона це взагалі щось. Він вважає річницю хорошою, бо в грі хороша історія, а нагороди його не цікавлять, бо він мільйонер і може придбати будь якого персонажа. І взагалі нічого просити безкоштовних персонажів, їх треба купувати. Це той, що завжди на боці гравців, а не компаній. Але після цього він зробив штук п’ять відео, де почав перевзуватися і говорити, що нагороди погані. Але тільки нагороди погані, а сама річниця хороша.
Загалом, дуже цікаво спостерігати за цією епопеєю.
Звісно, це розізлило звичайних гравців. Особливо розізлило китайців: на білібілі сотні тисяч негативних відгуків, в офіційному дискорді стоїть пауза між повідомленнями дві години, на реддіті також сотні нових тем про річницю. До речі, китайці повідомляють, що представники Куро видаляють негативні відгуки з білібілі. Тобто вони мають таку можливість.
Багато контент-крієйтерів стали на бік Куро. Те, за що вони хейтили Хойо, тут вони хвалять. Ці банери з 50/50 вони вважають правильним рішенням, адже тепер можна купити всіх персонажів без необхідності чекати їх реранів. Але коли в ХСР були рерани з чотирма банерами, ці ж контент-крієйтери критикували Хойо за жадібність. Нагороди вони спочатку вважали хорошими, але потім, коли побачили реакцію людей в коментарях та на реддіті, почали говорити, що нагороди погані.
Реакція Тектона це взагалі щось. Він вважає річницю хорошою, бо в грі хороша історія, а нагороди його не цікавлять, бо він мільйонер і може придбати будь якого персонажа. І взагалі нічого просити безкоштовних персонажів, їх треба купувати. Це той, що завжди на боці гравців, а не компаній. Але після цього він зробив штук п’ять відео, де почав перевзуватися і говорити, що нагороди погані. Але тільки нагороди погані, а сама річниця хороша.
-
daesz
Member
Kirakishou
Недавно в стрічці проскакувало, що ВА паймон подала в суд на тектона, правда, відео не дивився - тож незнаю за що
Недавно в стрічці проскакувало, що ВА паймон подала в суд на тектона, правда, відео не дивився - тож незнаю за що

-
lewerlin
Member
Тут палка в двох кінцях, і винні самі гравці по суті. А і роги Тенценту стирчать на всюKirakishou: ↑ 20.04.2025 20:11Тим часом події набирають обертів, бо після скандалу з цензурою вони провели стрім з анонсом річниці та нагородами, приуроченими до неї — 20 круток, два платних скіни та крила. Також на банерах будуть доступні всі персонажі і всі банери матимуть 50/50. З новими персонажами це 12 банерів для персонажів та 12 банерів для сигнатурок.

З одного боку Куро мали би бути покараними проваленою річницею(хоча однієї помилки Хойо вони не зробили і відписались стосовно хейту). З іншого - поки немає( до виходу Ендфілду) повноцінного медійного конкурента Хойо і якщо Куро зараз проваляться, всі позитивні речі підуть коту під хвіст, а "стиль" Хойо висічеться в камені. Але гірше те, що таки не проваляться. На прикладі ХСР, гравці показали, що готові жерти кактус, а якщо халяви підкинути, то ще й оргазмувати в процесі. Хоча Касс і недобирає очікуваного, вона і не провалюється, як мало би бути.
Паралельно ще зійшлись два фактори - цілеспрямований булінг Куро з боку однієї "групи"

У Тектона в принципі біполярка типового електорату. Він з одного боку, дуже сильно хоче, щоб Хойо(Байден, Порох, підкреслити потрібне

-
daesz
Member
Вони аніме по дотці випустили. Перший сезон був доволі прохолодний, другий навіть не дивився. І це при тому що знімав його нетфлікс і у того нетфлікса є явно контакти із студіями які можуть знімати топові тайтли (edgerunners, dungeon meshi та навіть той же arcane, хоча останній не зовсім аніме, більше стилістично схожий на clone wars діснеєвський).
-
lewerlin
Member
Я мав на увазі гачу. Кров Дракона я і сам бачивdaesz: ↑ 21.04.2025 01:35Вони аніме по дотці випустили. Перший сезон був доволі прохолодний, другий навіть не дивився. І це при тому що знімав його нетфлікс і у того нетфлікса є явно контакти із студіями які можуть знімати топові тайтли (edgerunners, dungeon meshi та навіть той же arcane, хоча останній не зовсім аніме, більше стилістично схожий на clone wars діснеєвський).

-
daesz
Member
Зважаючи на те, яка у артифакта була монетизація - то воно й 2 місяці не проживеlewerlin: ↑ 21.04.2025 02:06Я мав на увазі гачу. Кров Дракона я і сам бачивdaesz: ↑ 21.04.2025 01:35Вони аніме по дотці випустили. Перший сезон був доволі прохолодний, другий навіть не дивився. І це при тому що знімав його нетфлікс і у того нетфлікса є явно контакти із студіями які можуть знімати топові тайтли (edgerunners, dungeon meshi та навіть той же arcane, хоча останній не зовсім аніме, більше стилістично схожий на clone wars діснеєвський)..

Хтось знову в тему на роботу прийшов

-
lewerlin
Member
Так це в якійсь мірі і буде плюсом - Вальв не надто перейматиметься саме доходом(не ганятиметься за надприбутками безпосередньо з гри), в неї інтерес буде дещо інший.daesz: ↑ 21.04.2025 02:48Зважаючи на те, яка у артифакта була монетизація - то воно й 2 місяці не проживе
-
daesz
Member
Чомусь мені здається, що вольво не будуть розуміти аудиторію гача ігор. Хоча хто зна.lewerlin: ↑ 21.04.2025 03:56Так це в якійсь мірі і буде плюсом - Вальв не надто перейматиметься саме доходом(не ганятиметься за надприбутками безпосередньо з гри), в неї інтерес буде дещо інший.daesz: ↑ 21.04.2025 02:48Зважаючи на те, яка у артифакта була монетизація - то воно й 2 місяці не проживе
А за артефакт трохи прикро, геймплейно він буде дуже цікавий

-
lewerlin
Member
Вони і не будуть. Це і добре, і погано водночас, але для ринку буде позитивом. Вальв чесно буде класти болтяру, але так само чесно кластиме її і на прибутки гри, аби тільки збитковою не була і аудиторію в Стім приводила(до речі не найгірший Екз для декоподібних). І звідси виходитиме відсутність потреби в хижацьких практиках нинішніх гач. Всрату монетизацію не відміняє, але є нюанс, коли вона така через пофігізм, а не жадібність.daesz: ↑ 21.04.2025 04:12Чомусь мені здається, що вольво не будуть розуміти аудиторію гача ігор. Хоча хто зна.
-
daesz
Member
Є дуже велика вірогідність того, що вона загнеться ще швидше за артефакт, бо в гачах потрібно релізити контент часто (я взагалі незнаю як грати в інші гачі після ГФЛ2, де новий апдейт/сторі кожні 3 тижні на противагу шести тижневому циклу в 99.9% інших гач) і через вольвівський пофігізм вона просто втратить 90% плєєрбейсу банально через відсутність контенту. Варто зазначити, що для того ж артефакту вони найняли геймдизайнера МтГ і воно не зрослось саме через дуже агресивну монетизацію. Якщо найняти потрібно людину для гачі - то зробити хорошу гру можна, але той же пофігізм + агресивна монетизацію можуть і її поховатиlewerlin: ↑ 21.04.2025 04:32Вони і не будуть. Це і добре, і погано водночас, але для ринку буде позитивом. Вальв чесно буде класти болтяру, але так само чесно кластиме її і на прибутки гри, аби тільки збитковою не була і аудиторію в Стім приводила(до речі не найгірший Екз для декоподібних). І звідси виходитиме відсутність потреби в хижацьких практиках нинішніх гач. Всрату монетизацію не відміняє, але є нюанс, коли вона така через пофігізм, а не жадібність.daesz: ↑ 21.04.2025 04:12Чомусь мені здається, що вольво не будуть розуміти аудиторію гача ігор. Хоча хто зна.

Я надіюсь АКЕФ задасть новий ритм в гача іграх, монетазиція яку вони показали в останній бетці - дуже ф2п френдлі.
-
Kirakishou
Member
lewerlin
Я не настільки гарно знаю Куро Геймс, бо ту ж ПГР я дропнув майже відразу через убогий ПК клієнт. Потім через деякий час ще раз повторно її встановив, але також майже відразу видалив. Зі слів гравців нагороди на річницю там також убогі. Тому не можу стверджувати, що вони святі, а це хтось з Тенсенту змушує їх цензурити персонажів, щоб втримати 12+ рейтинг, а потім на фоні скандалу з цензурою ще й робити таку убогу річницю. А також видаляти всю критику і на білібілі, і на реддіті, і в дискорді. Тим самим показуючи, що плювати вони хотіли на думку гравців. DEVS LISTENED!!1
Тут ось ще яка ситуація. Я знаю, що Кантарелла це не перший випадок цензури, але не вникав в подробиці інших випадків. Виявляється, що вже був персонаж з такою ж мапою нормалей на штанях, як у Кантарелли на білизні, і якого теж зацензурили, змінивши мапу нормалей. Постає логічне питання, якщо ви вже цензурили цю мапу нормалей для персонажа і до того ж на штанях, а не на сексуальній білизні, то якого дідька ви ще раз робите дуже сексуального персонажа, робите йому дуже сексуальне промо, робите йому цю мапу нормалей, продаєте її, а потім під кінець банера, коли основні прибутки вже отримані, ви цензурите її? Якщо до цього точно така ж ситуація вже була? Після цього люди мають повірити, що це співпадіння?
Вони ж не просто так поставили банер Кантарелли перед рераном Шоркіпер і перед банером Зані, а щоб змусити людей витрачати крутки і потім купувати їх. Рерана Шоркіпер чекали дуже довго, як і банер Зані. Але побачивши промо Кантарелли та її ігрову модельку багато людей злили крутки саме на Кантареллу. Я і сам минулого разу видалив гру після того, як програв 50/50 на банері Шоркіпер. Потім повернувся саме завдяки промо з Кантареллою.
Це вже виглядає як сплановане рішення, а не збіг обставин. Якби до цього не було персонажа з такою ж мапою нормалей, якого вони теж зацензурили, можна було б говорити, що Кантарелла це перший подібний випадок. І все одно потрібно було дати достойну компенсацію і відразу ж повідомити про цю проблему, а вони просто ігнорували всі скарги користувачів, змінили ТоС заднім числом, а потім написали, що це виявляється був баг. Тобто в промо-відео це також баг. Вони вважають людей за ідіотів? Питання риторичне.
Хоч я не витратив на Кантареллу гроші, але мене ця ситуація також розізлила. Я не дуже добре знайомий з Куро Геймс, але після цього всього враження у мене про цю компанію не дуже хороші. Просто подивіться на вираз обличчя СЕО, який розповідає, що 24 банери з 50/50 на першу річницю гри це дуже плеєр-френдлі. І нагороди у вигляді платних скінів по 30 доларів та 10 круток, бо решта це стандартні нагороди за патч. 10 круток дають після банера Зані, а не під час її банера. Це дуже плеєр-френдлі.
І я не виправдовую Міхойо, але вони після тих рекомендацій для розробників ігор 2021 чи 2022 року, коли китайська влада з подачки Тенсент, котра хотіла купити Міхойо, змусила зацензурили чотири стандартні скіни в Геншині, а також зацензурити багатьох вже проданих персонажів в Хонкай Імпакт. Так ось, після цього Міхойо не продали жодного персонажа, якого потім зацензурили. Навіть в тому ж Геншині вони зацензурили тільки стандартних персонажів, а не проданих. Саме тому Сьогун Райден в Геншині і досі має таку білизну, яка і не снилася персонажам ВуВи. Так, Міхойо цензурили персонажів, але цензурили на беті. Вже проданих вони не чіпали. Для мене це важливіше, ніж якісь 30 круток і безкоштовний стандартний персонаж на річницю. Тим більше, що і Міхойо, і ВуВа просто не дотягують до рівня щедрості інших гача-ігор. В той же день, що був стрім річниці ВуВи, також був страм 2,5 річниці Нікке. Нагороди – небо і земля не на користь ВуВи.
Пасивка Касторії дуже сильно перебільшена проблема, і перебільшена вона саме тими контент-кріейторами, які виправдовують цензуру Кантарелли та розповідають, що нагороди на річницю ВуВи чудові, адже можна придбати всіх персонажів і придбати скіни по 30 доларів. Коли в Геншині на першу річницю були схожі нагороди, то ці контент-кріейтори закликали бойкотувати Міхойо, але у випадку зі всіма факапами Куро Геймс вони на боці Куро. Цензура персонажа після продажу? Ні, це не скам, ця мапа нормалей на білизні Кантарели чи складки на сідниці Фльорделіс в грі нікому не потрібні і цього ніхто навіть не помітив. Треба грати в гру, а не розглядати персонажів. Ти що гунер? Піди потрогай траву або сходи на р34. На питання, якщо це нікому не потрібно, то навіщо це показали в промо і навіщо розробники заморочилися з тим, щоб це зробити — відповіді, звісно, немає. Справжнє лицемірство як воно є.
Подивимося, яка річниця буде в Зенлессі. Навіть якщо не буде жодних нагород, вже заслуговує на повагу той факт, що Чжу Юань, через дев'ять місяців після своєї першої появи, досі має мапу нормалей, яка ще й набагато детальніша за Кантареллу.
Я не настільки гарно знаю Куро Геймс, бо ту ж ПГР я дропнув майже відразу через убогий ПК клієнт. Потім через деякий час ще раз повторно її встановив, але також майже відразу видалив. Зі слів гравців нагороди на річницю там також убогі. Тому не можу стверджувати, що вони святі, а це хтось з Тенсенту змушує їх цензурити персонажів, щоб втримати 12+ рейтинг, а потім на фоні скандалу з цензурою ще й робити таку убогу річницю. А також видаляти всю критику і на білібілі, і на реддіті, і в дискорді. Тим самим показуючи, що плювати вони хотіли на думку гравців. DEVS LISTENED!!1
Тут ось ще яка ситуація. Я знаю, що Кантарелла це не перший випадок цензури, але не вникав в подробиці інших випадків. Виявляється, що вже був персонаж з такою ж мапою нормалей на штанях, як у Кантарелли на білизні, і якого теж зацензурили, змінивши мапу нормалей. Постає логічне питання, якщо ви вже цензурили цю мапу нормалей для персонажа і до того ж на штанях, а не на сексуальній білизні, то якого дідька ви ще раз робите дуже сексуального персонажа, робите йому дуже сексуальне промо, робите йому цю мапу нормалей, продаєте її, а потім під кінець банера, коли основні прибутки вже отримані, ви цензурите її? Якщо до цього точно така ж ситуація вже була? Після цього люди мають повірити, що це співпадіння?
Вони ж не просто так поставили банер Кантарелли перед рераном Шоркіпер і перед банером Зані, а щоб змусити людей витрачати крутки і потім купувати їх. Рерана Шоркіпер чекали дуже довго, як і банер Зані. Але побачивши промо Кантарелли та її ігрову модельку багато людей злили крутки саме на Кантареллу. Я і сам минулого разу видалив гру після того, як програв 50/50 на банері Шоркіпер. Потім повернувся саме завдяки промо з Кантареллою.
Це вже виглядає як сплановане рішення, а не збіг обставин. Якби до цього не було персонажа з такою ж мапою нормалей, якого вони теж зацензурили, можна було б говорити, що Кантарелла це перший подібний випадок. І все одно потрібно було дати достойну компенсацію і відразу ж повідомити про цю проблему, а вони просто ігнорували всі скарги користувачів, змінили ТоС заднім числом, а потім написали, що це виявляється був баг. Тобто в промо-відео це також баг. Вони вважають людей за ідіотів? Питання риторичне.
Хоч я не витратив на Кантареллу гроші, але мене ця ситуація також розізлила. Я не дуже добре знайомий з Куро Геймс, але після цього всього враження у мене про цю компанію не дуже хороші. Просто подивіться на вираз обличчя СЕО, який розповідає, що 24 банери з 50/50 на першу річницю гри це дуже плеєр-френдлі. І нагороди у вигляді платних скінів по 30 доларів та 10 круток, бо решта це стандартні нагороди за патч. 10 круток дають після банера Зані, а не під час її банера. Це дуже плеєр-френдлі.
І я не виправдовую Міхойо, але вони після тих рекомендацій для розробників ігор 2021 чи 2022 року, коли китайська влада з подачки Тенсент, котра хотіла купити Міхойо, змусила зацензурили чотири стандартні скіни в Геншині, а також зацензурити багатьох вже проданих персонажів в Хонкай Імпакт. Так ось, після цього Міхойо не продали жодного персонажа, якого потім зацензурили. Навіть в тому ж Геншині вони зацензурили тільки стандартних персонажів, а не проданих. Саме тому Сьогун Райден в Геншині і досі має таку білизну, яка і не снилася персонажам ВуВи. Так, Міхойо цензурили персонажів, але цензурили на беті. Вже проданих вони не чіпали. Для мене це важливіше, ніж якісь 30 круток і безкоштовний стандартний персонаж на річницю. Тим більше, що і Міхойо, і ВуВа просто не дотягують до рівня щедрості інших гача-ігор. В той же день, що був стрім річниці ВуВи, також був страм 2,5 річниці Нікке. Нагороди – небо і земля не на користь ВуВи.
Пасивка Касторії дуже сильно перебільшена проблема, і перебільшена вона саме тими контент-кріейторами, які виправдовують цензуру Кантарелли та розповідають, що нагороди на річницю ВуВи чудові, адже можна придбати всіх персонажів і придбати скіни по 30 доларів. Коли в Геншині на першу річницю були схожі нагороди, то ці контент-кріейтори закликали бойкотувати Міхойо, але у випадку зі всіма факапами Куро Геймс вони на боці Куро. Цензура персонажа після продажу? Ні, це не скам, ця мапа нормалей на білизні Кантарели чи складки на сідниці Фльорделіс в грі нікому не потрібні і цього ніхто навіть не помітив. Треба грати в гру, а не розглядати персонажів. Ти що гунер? Піди потрогай траву або сходи на р34. На питання, якщо це нікому не потрібно, то навіщо це показали в промо і навіщо розробники заморочилися з тим, щоб це зробити — відповіді, звісно, немає. Справжнє лицемірство як воно є.
Подивимося, яка річниця буде в Зенлессі. Навіть якщо не буде жодних нагород, вже заслуговує на повагу той факт, що Чжу Юань, через дев'ять місяців після своєї першої появи, досі має мапу нормалей, яка ще й набагато детальніша за Кантареллу.
- спойлер
-
lewerlin
Member
Я не про цензуру, а про сапорт і роботу з КК. Тенцент, маючи окремий підрозділ для цього, міг тупо взяти на себе ці напрямки, бо за витратами так оптимальніше. А решта просто наслідки.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35а це хтось з Тенсенту змушує їх цензурити персонажів, щоб втримати 12+ рейтинг
Це точно не було сплановано, бо витівки певної "групи", яка все спровокувала(і продовжує організовану антикуро кампанію), неможливо було передбачити.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35Це вже виглядає як сплановане рішення
Ця вся історія дуже підкосила їх незалежність від Тенценту, статус Райот їм тепер точно не світить. Що буде далі, ще треба дивитись, але я сильно сумніваюсь, що Куро зможуть в цьому безладі зорієнтуватись, це треба мати дуже холодну і дуже цинічну голову. Тому що всі їх проблеми йдуть від частини широкої аудиторії, яку практично неможливо відокремити і заодно неможливо відокремити, де реальний фідбек, а де голос хейтерів.
ІМХО, Куро втратили довіру до фідбеку. Досі в них було притомне ком'юніті. Якби просто наїхали органи, це одна справа, а тут не те що був, а продовжується перманентний хейтшторм. Дуже брудна кампанія.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35І все одно потрібно було дати достойну компенсацію і відразу ж повідомити про цю проблему, а вони просто ігнорували всі скарги користувачів, змінили ТоС заднім числом, а потім написали, що це виявляється був баг. Тобто в промо-відео це також баг. Вони вважають людей за ідіотів?
Знову таки, виключно ІМХО, але Солона вся ця хрінь розізлила теж(мене б на його місці точно). Я би зараз по максимум прибрав халяву, пожертвував би однією річницею( з фінансами і так все нормально) і зайнявся подальшим QoL.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35Просто подивіться на вираз обличчя СЕО, який розповідає, що 24 банери з 50/50 на першу річницю гри це дуже плеєр-френдлі. І нагороди у вигляді платних скінів по 30 доларів та 10 круток, бо решта це стандартні нагороди за патч. 10 круток дають після банера Зані, а не під час її банера. Це дуже плеєр-френдлі.
Це не на захист Куро, але якщо проти тебе грають брудно, режим no mercy має вмикатись автоматично, скільки б воно не коштувало.
Вже багато разів повторювалось - проблема не в Касс, а в самій механіці, як такій, в купі з попередніми заявами Хойо і їх реакції на фідбек щодо неї.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35Пасивка Касторії дуже сильно перебільшена проблема,
Вон прямо сказали, що їм не подобається, як гравці розставляють пріоритети щодо круток. В процесі демонстративно поклали болт на весь геймплей, замість привести все до хоч якоїсь системи. Фактично офіційно затверджено " у вас є персонажі не старіше трьох патчів і глобал пасивки. Все інше не іграбельне", хіба що Давей не прочитав це вголос. І хейт власне від людей, які саме грали, а не просто збирали вайфу, бо для них гра тепер фактично мертва.
А хтось подавав не неї групові скарги? Гра то теж 12+. А скриньку Пандори вже відкрили. Якщо вся ця історія інтоксикує достатньо ком'юніті Куро(як вже інтоксиковане ком'юніті Хойо), то з жанру можна лівати в принципі. Бо почнеться війна, спіраль розкрутися, а далі отримуватиму всі і відразу на релізі. І до ГФЛ зі сноубрейком теж доберуться.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35Подивимося, яка річниця буде в Зенлессі. Навіть якщо не буде жодних нагород, вже заслуговує на повагу той факт, що Чжу Юань, через дев'ять місяців після своєї першої появи, досі має мапу нормалей, яка ще й набагато детальніша за Кантареллу.
Халява - найбільша проблема сучасних гач. Це як дешевий дофамін у вигляді горілки. Деви, замість адекватного розвитку ігор, творять хрінь і гасять халявою. Приваблюють гравців халявою. А гравці жеруть халяву, замість вимагати нормальної роботи. Весь токсикоз в ком'юніті Хойо вийшов з роздачі Раціо. І тепер всі як торчки "дай халяву".Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35Тим більше, що і Міхойо, і ВуВа просто не дотягують до рівня щедрості інших гача-ігор. В той же день, що був стрім річниці ВуВи, також був страм 2,5 річниці Нікке. Нагороди – небо і земля не на користь ВуВи.
Наскільки я зрозумів, вони хочуть залишити систему на постійній основі. І це в цілому цілком тягне на QoL. З мінусів - ламає звичний гравцям, з релізу геншину, піті-менеджмент. Чисто логічно - це ок. На рівні сприйняття - хрінь, бо вганяє в дискомфорт( а в гачах протипоказано вганяти гравців в дискомфорт).Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35що 24 банери з 50/50 на першу річницю гри це дуже плеєр-френдлі.
Це політика. Чистої води політика(я свого часу варився в цьому). Якщо дивитись з точки зору особистості - це аморально. Але якщо дивитись з точки зору інтересів користувачів - це вірно. Бити завжди потрібно лідера ринку(владу), і підтримувати аутсайдера(опозицію), все решта не важливо. Якщо аудиторія(електорат) не буде "ділити і володарювати", то "ділитимуть і володарюватимуть" її(його). Така цинічна реальність. Моя позиція - потрібно розділяти особисте і загальне. І ніякої порядності по відношенню до корпорацій/партій. Це буквально злочин, бо все твоє порядне ставлення до них обернеться лихом для простих людей.Kirakishou: ↑ 21.04.2025 09:35Справжнє лицемірство як воно є.
Це не відміняє об'єктивності, але її теж треба використовувати обережно. Це тут я говорю адекватно. Десь на Ютубі/Реддіті я принципово поливатиму лайном Хойо, поки вони лідери. Стануть лідерами Куро - отримуватимуть вже вони. Бо це в інтересах гравців.