Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
Злой Гений
Member

Повідомлення

Lorichic: 20.03.2025 22:27
Hells Angels: 19.03.2025 16:17не знаю що по обертам помпи у арктик
Громкая помпа без настройки, желательно подключать через вариант с раздельной регулировкой вентиляторов радиатора\вентлятора vrm и помпы, поставил на помпу 40% постоянных оборотов, тихо и температура не выросла, там ещё при таком подключении прикол с мониторингом реальных оборотов помпы, Арктик об этом упоминает в инструкции, по типу 1500 оборотов по мониторингу = 1000 реальных, и не так просто отключить полностью фан vrm, вращается даже если не подключён конектор :facepalm: , ну не нужен он всем, пришлось скотчем заклеивать контакты на магнитной крышке(которая с логотипом), вообщем намудрили, но с функцией охлаждения справляется, всё остальное поправимо
поддерживаю, на полной скорости помпу очень слышно, вентеляторы же на полной скорости достаточно тихо работают)
Lorichic
Member

Повідомлення

Злой Гений
Я с 7800x3d пробовал помпу крутить на максимальных 2800 оборотах(по мониторингу hwinfo 4200) и 1800(2700 по hwinfo), разницы в температуре нет, так и оставил второй вариант, тишина, ну и никакой регулировки помпе не надо, стоит на постоянных оборотах, чуть вентили настроил в диапазоне 300-1000 в зависимости от темпы процессора, вентиль vrm отключил, вот и вся настройка
Злой Гений
Member

Повідомлення

Lorichic: 22.03.2025 20:34 Злой Гений
Я с 7800x3d пробовал помпу крутить на максимальных 2800 оборотах(по мониторингу hwinfo 4200) и 1800(2700 по hwinfo), разницы в температуре нет, так и оставил второй вариант, тишина, ну и никакой регулировки помпе не надо, стоит на постоянных оборотах, чуть вентили настроил в диапазоне 300-1000 в зависимости от темпы процессора, вентиль vrm отключил, вот и вся настройка
Арктик топ за свои деньги) по настройкам буду играться тоже, вот только собрал систему)
Hells Angels
Member

Повідомлення

інколи їх жирний радіатор не лізе в компакти, а з тонким не роблять
Злой Гений
Member

Повідомлення

Hells Angels: 23.03.2025 00:42
інколи їх жирний радіатор не лізе в компакти, а з тонким не роблять
Для компактов есть другие водянки) :gigi:
Hells Angels
Member

Повідомлення

Злой Гений: 23.03.2025 10:04Для компактов есть другие водянки)
у 3 версії кріплення зміщено відносно гарячої точки на проці, типу центр водоблоку над нею, а у інших хот-спот зазвичай знаходиться під нижньою частиною
Neuromantic
Member

Повідомлення

Чи впорається СВО Thermalright Aqua Elite 240 з охолодженням Ryzen 7 7700 краще, ніж башта Thermalright Peerless Assassin 120, яка стоїть у мене зараз?
Ще бачу Thermalright FROZEN INFINITY 240 за плюс-мінус схожий прайс. Як вона?

Можна брати, чи звернути увагу на щось інше? Розглядаю тільки 240 мм варіанти - більші в корпус не влізуть
cAkeJJ
Member

Повідомлення

Neuromantic: 01.04.2025 10:55 Чи впорається СВО Thermalright Aqua Elite 240 з охолодженням Ryzen 7 7700 краще, ніж башта Thermalright Peerless Assassin 120, яка стоїть у мене зараз?
Ще бачу Thermalright FROZEN INFINITY 240 за плюс-мінус схожий прайс. Як вона?

Можна брати, чи звернути увагу на щось інше? Розглядаю тільки 240 мм варіанти - більші в корпус не влізуть
Нашо взагалі міняти супербашню на 240мм аіо, скіки не дивився оглядів такі водянки десь на рівні з воздушними двобашенними кулерами по перформансу завжди. Я би взяв якийсь Арктік 3 280 якщо вже міняти асасіна 120.
nik1985
Member

Повідомлення

Neuromantic
Правильно кажуть міняти нормальне повітряне охолодження на недоводу так собі варіант!
Або кастом (навіть самий простий - з помпою за 25-30 уо, 240 радіатором і дешевим водоблоком)по ціні десь 100 уо або залишатись на повітрі.
Щоб менше грівся можна зробити андервольт -20 -23 без проблем, 7700 не є гарячий процесор.
Neuromantic
Member

Повідомлення

nik1985: 01.04.2025 22:27 Щоб менше грівся можна зробити андервольт -20 -23 без проблем, 7700 не є гарячий процесор.
На відео все просто і понятно, но я все одно трохи не второпав до кінця, бо інша материнка, Asus TUF Gaming B650-Plus WIFI, там інший біос. Не було впевненості, що все правильно зробив, тому залишив старі налаштування
lexter77
Member

Повідомлення

Посоветуйте хорошую водянку под AMD Ryzen 9 9950X3D.

Задача сэкономить не стоит, равно как и купить самую дорогую (только если в этом есть смысл). Корпус тоже надо брать новый, поэтому ограничений со стороны корпуса нет.
daesz
Member

Повідомлення

lexter77: 17.04.2025 08:12 Посоветуйте хорошую водянку под AMD Ryzen 9 9950X3D.

Задача сэкономить не стоит, равно как и купить самую дорогую (только если в этом есть смысл). Корпус тоже надо брать новый, поэтому ограничений со стороны корпуса нет.
Здається, по перформансу у арктика 3 420 немає конкуренції. Якщо він полізе звичайно
(вхідних даних замало).
lexter77
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 08:35 (вхідних даних замало).
Собираю комп с нуля, с процессором определился, теперь подбираю остальное.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

daesz: 17.04.2025 08:35 по перформансу у арктика 3 420 немає конкуренції
Десь в куточку тихенько посміхається MO-RA
Sanьka
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 17.04.2025 11:44
Мова ж за АіО, до чого тут кастом :think:
daesz
Member

Повідомлення

lexter77: 17.04.2025 08:52
daesz: 17.04.2025 08:35 (вхідних даних замало).
Собираю комп с нуля, с процессором определился, теперь подбираю остальное.
Мова була про корпус - не всюди 420 вода полізе.
спойлер
Зображення
Зображення
спойлер
Зображення
Зображення
спойлер
Зображення
Зображення
Ще з дуже хороших АІО СМ 360 атмос, але для цієї немає тестів на АМЖ, тільки інтел.
спойлер
Зображення
Зображення
LiquidStorm: 17.04.2025 11:44
Нижче вже відповіли :rotate:
InHale
Member

Повідомлення

Всім привіт, підкажіть, є в планах замінити мій 7500f на щось новіше можливо 9700Х або 9900 (але на рахунок постаннього не точно)
Думаю над охладом. Те що у мене в профілі (та і весь конфіг також) навряд справиться з 9900 з 9700Х може бути так
Але ця башня вже з АМ3 переїзжає до АМ4 тепер і на АМ5 :shuffle:
Думав оновитись, та взяти щось по типу бі кваєта дарк про 5, чи бивитись в сторону води ?
По термопасті почитав вітку, побачив рекомендацію - DOW CORNING, доволі не погано, сподобалось, але це ж більш на відкритий кристал (нотбуки та відеокарти) ? чи і на звичайні проци буде добре ?
Всім дякую за допомогу :beer:
daesz
Member

Повідомлення

InHale: 19.04.2025 18:04 Всім привіт, підкажіть, є в планах замінити мій 7500f на щось новіше можливо 9700Х або 9900 (але на рахунок постаннього не точно)
Думаю над охладом. Те що у мене в профілі (та і весь конфіг також) навряд справиться з 9900 з 9700Х може бути так
Але ця башня вже з АМ3 переїзжає до АМ4 тепер і на АМ5 :shuffle:
Думав оновитись, та взяти щось по типу бі кваєта дарк про 5, чи бивитись в сторону води ?
По термопасті почитав вітку, побачив рекомендацію - DOW CORNING, доволі не погано, сподобалось, але це ж більш на відкритий кристал (нотбуки та відеокарти) ? чи і на звичайні проци буде добре ?
Всім дякую за допомогу :beer:
Дарк рок 5 - це доволі таки хламний тавер, більш-менш нормальний на інтелах, на амд ніякий (особливо враховуючи його ціну та конструкцію середнього пропелера який ні зміниш, ні продаш в майбутньому якщо він вийде з ладу).
Вода на 65ти/105ти ватному проці надлишкова, але якщо дуже хочеться і є місце - то можна взяти 280/360, буде дуже тихо :)
Ви спутали - "термопрокладки" з фазовим переходом функціонують краще на відкритому кристалі, в той час як термопаста працює всюди добре.
Hells Angels
Member

Повідомлення

InHale: 19.04.2025 18:04Думав оновитись, та взяти щось по типу бі кваєта дарк про 5, чи бивитись в сторону води ?
дешево і сердито термалрайт башня люба котра подобається ззовні виглядом, по роботі вони всі адекватні
якщо серед води, то арктик 280мм але треба дивитись чи полізе радіатор бо доволі жирний
InHale
Member

Повідомлення

Дякую ! :beer:
Дуже разпіарений бі кваєт, навіть його в список бажань добавив, але у мене були сумніви...
Тобто в принципі добра башня (не бі кваєт) має справитись
А якщо ноктуа чи вона з того огороду, що і бі кваєт ?
У мене по висоті сильних вимог немає бо стенд відкритий, але в майбутньому коли доця підросте мабуть буду міняти на фуллватер щоб руці малі не полізли куди не потрібно :gigi:

Я планував десь в районі 5к на охолодження, але ні разу з водою не стикався, головне це мабуть менше шуму, бо система максимально тиха, але якщо є дорогі тихі варіанти то бюджет можна посунути, але якщо є без переплат то я б не цього не робив :shuffle:
Відповісти