тому що я за прогрессtornadox: ↑ 31.03.2025 17:39Ось я не розумію, який твій посил. Чому ти постійно пишеш, що ARM, M4 чи гіпотетичний M5 "швидший" то за один процесор, то за іншу відеокарту? Намагаєшся порівняти непорівнюване?yuriy_dd: ↑ 31.03.2025 15:36ну і добре - у проців АРМ / М5 - буде більше часу наздогнати
хоча - що там казати - в робочих завданнях інтеграшка в М4 - взуває 5090 споживаючи в рази менше
M4 навіть не можна придбати окремо, щоб перевірити його в незалежних тестах чи запустити на реальних задачах, які не були спеціально оптимізовані під нього (привіт, Samsung і їхні бенчмарк-режими). Ми ж розуміємо, що Apple сам собі малює зручні сценарії, де їхній процесор виглядає ідеально.
Навіщо весь цей марафон порівнянь з 4090, 5090 чи найпотужнішим x86? Яка мета? Ти сподіваєшся, що одного дня люди відкриють очі, повикидають свої ПК і почнуть вклонятися M4? Чи це такий фанатизм заради фанатизму – головне, щоб Apple була "швидша" на папері?
і це маячня про спеціальні оптимізація - я перевіряв на реальних задачах - і так він дуже швидкий і мало споживає