Мобільна GeForce RTX 5090 виявилася вдвічі повільнішою за десктопний аналог

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 31.03.2025 17:39
yuriy_dd: 31.03.2025 15:36ну і добре - у проців АРМ / М5 - буде більше часу наздогнати

хоча - що там казати - в робочих завданнях інтеграшка в М4 - взуває 5090 споживаючи в рази менше :super:
Ось я не розумію, який твій посил. Чому ти постійно пишеш, що ARM, M4 чи гіпотетичний M5 "швидший" то за один процесор, то за іншу відеокарту? Намагаєшся порівняти непорівнюване?

M4 навіть не можна придбати окремо, щоб перевірити його в незалежних тестах чи запустити на реальних задачах, які не були спеціально оптимізовані під нього (привіт, Samsung і їхні бенчмарк-режими B-) ). Ми ж розуміємо, що Apple сам собі малює зручні сценарії, де їхній процесор виглядає ідеально.

Навіщо весь цей марафон порівнянь з 4090, 5090 чи найпотужнішим x86? Яка мета? Ти сподіваєшся, що одного дня люди відкриють очі, повикидають свої ПК і почнуть вклонятися M4? Чи це такий фанатизм заради фанатизму – головне, щоб Apple була "швидша" на папері?
тому що я за прогресс
і це маячня про спеціальні оптимізація - я перевіряв на реальних задачах - і так він дуже швидкий і мало споживає
dead_rat
Member

Повідомлення

erazel: 31.03.2025 14:42 Питання, а чому не випускати десктопні відяхи з споживанням мобільних? от хтсоь би зараз відмовився від відяхи з швидкодією 5090laptop і з споживанням до 200 ватт? Виробники самі себе загнали в такі умови по суті.
Хто б купив 5090 з половиною продуктивності за повну ціну?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Беручи до уваги, що 5000 не відрізняються від 4000 в плані енергоефективності, не дивно, що в лептопи вони нічого не привнесли.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Rhizone: 31.03.2025 15:18 А ще цікаво, що по характеристикам це практично аналог десктопної 5080, але у мобільної версії 24Гб пам'яті при 256-бітній шині.
І що заважало поставити такий же об'єм в десктопну 5080? :gigi:
Вірогідність випустити 5080 24гб едішон, але краще такі чіпи продати як професійну картку ;)
fantomrulezz
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2025 22:13я перевіряв на реальних задачах - і так він дуже швидкий і мало споживає
Він дуже швидкий і мало споживає в короткому переліку задач, для яких реалізована апаратне прискорення і це працює лише в оптимізованому софті.
В усіх інших картина відрізняється всього лише так трошечки, на порядок
Зображення
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2025 22:13тому що я за прогресс
і це маячня про спеціальні оптимізація - я перевіряв на реальних задачах - і так він дуже швидкий і мало споживає
тільки в сусідньому треді ви написали що у вас немає реального заліза. Тому не розумію на яких реальних задачах ви перевірили?
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22 у мене нема макбука, але я визнаю що М4 - вже недосяжний для х86
taras_cs
Member

Повідомлення

OdeMix: 31.03.2025 15:09В два раза ниже по производительности чем 5090 - это 3090 и 6900xt. Замечу, что себестоимость того, что вы хотите, никак не изменится. Готовы ли вы заплатить 2000 баксов за видяху уровня 6900хт?
Заплатять. І будуть розповідати, що ці кадри кращі та тепліші за бісовські кадри 6900.
А ще є такий секретний проєкт Хуанга, має назву "Кожному По Куртці" - вмикає промені навіть на старих іграх, DirectX 8-9
jiganhir
Junior

Повідомлення

Трошки не в тему. Чекав ноут на 5070 ті, всеж таки 12 гіг рам, в компютер юневерсі, очікують десь з 17.04 можливо з'являться, але ціни від 2300 євро. Дивлячись обзори швидкодії 5000 серії, щось не радує. Але є ноут в компютерюніверсі на 4070, не знаю можно ли викладати зсилки, вибачьте якщо не прав, з супер знижкою, по ціні 999 євро. https://www.computeruniverse.net/en/p/1C47-024.
У нас такий в Україні, тільки рама 24, а не 16 як у Німеччині (15.6", 1920х1080 (FullHD), IPS, AMD Ryzen 7 7435HS (3.1 – 4.5 ГГц), 24 ГБ, SSD - 1 ТБ, NVIDIA GeForce RTX 4070, GPU - 8 ГБ) з усіма, усіма знижками можно купити 1400 баксів. Може простіше купити його ? Зараз родичі в Німечині є, доставка не є проблема, 10 євро через маршрутку та нова пошта по Україні, але дуже дивує ціна, не рефабішед ? чи може там буди по приїзді 4050? Не купляв нічого на компютерюніверсі, не знаю наскільки це порядна контора. Вибачьте, що не в тему, але якщо швидкодія, буде процентів на 20 +, а різниця в цені у два с половиною рази, хочеться поплекати внутрішню жабу.
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

fantomrulezz: 01.04.2025 09:37
yuriy_dd: 31.03.2025 22:13я перевіряв на реальних задачах - і так він дуже швидкий і мало споживає
Він дуже швидкий і мало споживає в короткому переліку задач, для яких реалізована апаратне прискорення і це працює лише в оптимізованому софті.
повна маячня

можете ще глянути на реальне порівняння - інтеграшки М4 та 5090, і також скільки споживає:

Відправлено через 57 секунд:
tornadox: 01.04.2025 11:35
yuriy_dd: 31.03.2025 22:13тому що я за прогресс
тільки в сусідньому треді ви написали що у вас немає реального заліза. Тому не розумію на яких реальних задачах ви перевірили?
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22 у мене нема макбука, але я визнаю що М4 - вже недосяжний для х86
зараз я не володію макбуком - але я маю можливість тестувати

також я собі вже замовив мак міні М4
fantomrulezz
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.04.2025 14:50можете ще глянути на реальне порівняння - інтеграшки М4 та 5090, і також скільки споживає
Ви хоч самі цей тест дивились?
По перше, там і наведені саме ті задачі, які використовують апаратне прискорення.
По друге, в половині наведених задач М4 програє.
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Це безумовно круто, що вузькоспециалізований чіп може в деяких оптимізованих під нього задачах бути на рівні універсального, при цьому споживаючи на порядок менше.
І це може бути гарний вибір саме для тих, хто працює виключно в цьому вузькому переліку софта.
Але не треба нести дичину про "взагалі нінужни ваші топові карти, інтегряшка в M4 всюди крутіше за 5090", бо це неправда і маячня.
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

fantomrulezz: 01.04.2025 15:06
yuriy_dd: 01.04.2025 14:50можете ще глянути на реальне порівняння - інтеграшки М4 та 5090, і також скільки споживає
Ви хоч самі цей тест дивились?
По перше, там і наведені саме ті задачі, які використовують апаратне прискорення.
а саме по собі використання ВК - це не апаратне прискорення?

а чому ви пропустили як 5090 зливає?
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.04.2025 14:50зараз я не володію макбуком - але я маю можливість тестувати
Ну але всі тести, які ви наводили як "докази" переваги - не ваші, а з інтернету. Тобто джерело натхнення все те ж саме - маркетингові матеріали Apple, трохи бенчмарків з умовами, які їм вигідні, і купа віри. Виглядає так, ніби ви спочатку переконали себе, що це "революція", а потім пішли спамити форуми, щоби самому ж собі довести, що не дарма хочете купити М4. :idea:
yuriy_dd: 01.04.2025 14:50також я собі вже замовив мак міні М4
І що ще цікавіше - виявляється, мова йшла не про M4 Max, а про звичайний M4 в Mac Mini. Я щиро думав, що ви топовий конфіг мається на увазі, раз стільки пафосу й гучних заяв було. А так… "пшик" :laugh: .
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 04.04.2025 15:52
yuriy_dd: 01.04.2025 14:50зараз я не володію макбуком - але я маю можливість тестувати
Ну але всі тести, які ви наводили як "докази" переваги - не ваші, а з інтернету. Тобто джерело натхнення все те ж саме - маркетингові матеріали Apple, трохи бенчмарків з умовами, які їм вигідні, і купа віри. Виглядає так, ніби ви спочатку переконали себе, що це "революція", а потім пішли спамити форуми, щоби самому ж собі довести, що не дарма хочете купити М4. :idea:
як тільки вийшов М1 - я його купив, особисто протестив і переконався що він дійсно крутий
tornadox: 04.04.2025 15:52
yuriy_dd: 01.04.2025 14:50також я собі вже замовив мак міні М4
І що ще цікавіше - виявляється, мова йшла не про M4 Max, а про звичайний M4 в Mac Mini. Я щиро думав, що ви топовий конфіг мається на увазі, раз стільки пафосу й гучних заяв було. А так… "пшик" :laugh: .
зараз мені важливий одно-потік - а він однаковий у всіх М4
Відповісти