Опубліковано перші тести AMD Ryzen 9 9955HX3D — топового CPU Zen 5 для ноутбуків

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

alexeygalas: 27.03.2025 22:37
yuriy_dd: 27.03.2025 21:52це вже кінець історії для х86 ..
Кінець буде, коли сервери перейдуть
сервери вже давно працюють на АРМ. Наприклад на AWS більше половини нових - йдуть саме на АРМ процах

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
rjavyi_pastor: 27.03.2025 23:06 угу, кінець. онбордив людину, локально так і не підняли проект бо в мене проблем нуль на лінуксі і райзені, в людини мак і косяк на косяку. і нашо мені ці проблеми?
поряд стоїть мак міні на м2+16 для іншого проекту: незручні шорткати, робота з вікнами незручна, інтерфейс в цілому - ну його, від браузеру та вскоду він вже тупить переодично. В цілому ВАУ від маку не розумію, працює і ладно.За свої гроші я б не купив і якби можна було працювати на лінуксі то мак би і не використовував.
проблеми з софтом і сумісністю є. Так само як і раніше у вас були проблеми з райзеном та лінуксом. Але їх вирішили.

а зробити швидкість одно-потоку як у М4 - цю проблему не вирішити як би не старались

Відправлено через 5 хвилин 4 секунди:
ronemun: 28.03.2025 00:44 як не дивно, в АМД х86 по ефективності/Вт вже перескочив ARM - це видно і по ноутах, і по серверах
я вам рекомендую ознайомитись з тестами: https://www.phoronix.com/review/apple-m ... md-linux/5

там є графіки енергоефективності, будете вражені, і більше ніколи не напишете маячню по х86

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
tornadox: 28.03.2025 11:46 M4 – це не про гнучкість і продуктивність у всіх сценаріях, а про контрольовану оптимізацію під конкретні задачі macOS
М4 - це приклад для індустрії що може АРМ

індустрія повірила

і зараз к-ть компаній які розробляють під АРМ - приголомшлива, включно з Майкрософт, Нвідіа, Гугл, Амазон, всі виробники ноутів

прогрес не зупинити

х86 - це тупик, де нема конкуренції

Відправлено через 8 хвилин 48 секунд:
до речі навіть АМД по чуткам розробляє під АРМ - можна пошукати в новинах
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 14:15 М4 - це приклад для індустрії що може АРМ
Зараз всі активно спостерігають чим закінчиться суд між ARM Qualcom:
ARM подала до суду на Qualcomm, яка хотіла розвивати ARM-сервери через Nuvia. Це показує, що ліцензування архітектури – не така вже й проста річ, і майбутнє ARM у серверному сегменті не таке безхмарне.
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15до речі навіть АМД по чуткам розробляє під АРМ - можна пошукати в новинах
Навіть у процесорах AMD є ARM-ядра (TrustZone), але вони приховані від користувача і використовуються для безпеки, а не для продуктивності. Це не означає, що AMD переходить на ARM.
ARM-процесори нормально почуваються у певних серверних задачах (AWS Graviton, Ampere), але вони не замінять x86 у всіх сферах – зокрема, у high-performance computing, CAD, емуляції та багатьох корпоративних рішеннях.
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15х86 - це тупик, де нема конкуренції
AMD і Intel конкурують сильніше, ніж будь-коли за останні 20 років. x86 не стає гіршим, а постійно розвивається.
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15всі виробники ноутів
Microsoft уже 10 років намагається зробити ARM-пристрої конкурентоспроможними, і що? Windows on ARM досі сирий, купа програм працює через емуляцію, а більшість виробників продовжує випускати ноутбуки на x86.
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15прогрес не зупинити
Прогрес йде в усіх напрямках. ARM буде розвиватись? Безумовно. Але це не означає, що x86 зникне завтра. Це просто різні рішення для різних задач.
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 28.03.2025 15:34
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15 М4 - це приклад для індустрії що може АРМ
Зараз всі активно спостерігають чим закінчиться суд між ARM Qualcom:
ARM подала до суду на Qualcomm, яка хотіла розвивати ARM-сервери через Nuvia. Це показує, що ліцензування архітектури – не така вже й проста річ, і майбутнє ARM у серверному сегменті не таке безхмарне.
щось ви дуже довго спите - АРМ вже давно той суд програла
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15до речі навіть АМД по чуткам розробляє під АРМ - можна пошукати в новинах
Навіть у процесорах AMD є ARM-ядра (TrustZone), але вони приховані від користувача і використовуються для безпеки, а не для продуктивності. Це не означає, що AMD переходить на ARM.
https://www.techradar.com/computing/cpu ... n-x-series
ARM-процесори нормально почуваються у певних серверних задачах (AWS Graviton, Ampere), але вони не замінять x86 у всіх сферах – зокрема, у high-performance computing, CAD, емуляції та багатьох корпоративних рішеннях.
М4 - найшвидший в одно-потоці. Це якраз х86 - вже не може в high-performance
а інші задачі - це просто софт, АРМ не має обмежень в ньому
yuriy_dd: 28.03.2025 14:15х86 - це тупик, де нема конкуренції
AMD і Intel конкурують сильніше, ніж будь-коли за останні 20 років. x86 не стає гіршим, а постійно розвивається.
нема там сильної конкуренції, і крім того лише 2 гравці які один одного підтримують
1234waltz
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 16:11 М4 - найшвидший в одно-потоці. Це якраз х86 - вже не може в high-performance
Якби ви трошки розбирались в темі з технічної точки зору, то подивились би різні бенчмарки single core продуктивності, та з подивом дізнались, що в частині завдань М4 програє Ryzen.
Якби цікавились ще трошки більше, то дізнались би чого М4 програє актуальним Райзенам, Корам, Снепдрегон Х Еліт, небу та Аллаху у багатопоточних завданнях.
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 16:11щось ви дуже довго спите - АРМ вже давно той суд програла
тобто на вашу думку питання повністю вичерпане? Гугліть краще
https://www.tomshardware.com/tech-indus ... technology
https://www.bloomberg.com/news/articles ... t-agencies
https://itc.ua/ua/novini/tse-vijna-qual ... ta-koreyi/
На даний момент це чутки які ще були в 2023 році
Крім того чим погане розширення портфоліо, у Інтел теж були АРМ ядра, а АМД недавно купили найбільшого виробника FPGA
https://www.datacenterknowledge.com/dea ... -of-xilinx
АМД і Інтел недавно вступили в союз по підтримці х86
https://www.capacitymedia.com/article/2 ... rotect-x86
Ви плутаєте м'яке з теплим.
yuriy_dd: 28.03.2025 16:11М4 - найшвидший в одно-потоці. Це якраз х86 - вже не може в high-performance
М4 нішевий процесор в нішевому закритому лептопі з нішевою закритою ОС за дуже немалі гроші цикл життя якого контролюється однією компанію і строго регламентований 3 параметрами
1. апдейтами ОС
2. циклами батареї
3. циклами незмінного NAND
Допустимо що на макміні немає батареї, і навіть хтось скаже що там ССД не впаяний, а рішення не від епл і не за всі гроші? як довго воно буде підтримуватися? Епл відома тим що знімає з підтримки макбуки по власному бажанню на яких ще можна було встановити завжди Він10 чи Лінукс.
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

1234waltz: 28.03.2025 16:34
yuriy_dd: 28.03.2025 16:11 М4 - найшвидший в одно-потоці. Це якраз х86 - вже не може в high-performance
Якби ви трошки розбирались в темі з технічної точки зору, то подивились би різні бенчмарки single core продуктивності, та з подивом дізнались, що в частині завдань М4 програє Ryzen.
Якби цікавились ще трошки більше, то дізнались би чого М4 програє актуальним Райзенам, Корам, Снепдрегон Х Еліт, небу та Аллаху у багатопоточних завданнях.
я достатньо розбираюсь
в яких тестах програє? але перед тим переконайтесь що вони достатньо оптимізовані під АРМ, а то знову буде що 20 років оптимізовували під х86 і воно під АРМ не тягне :lol:

а програє - бо ядер може бути менше, споживає сильно менше. А ще - тести що ви кажете - тестували від розекти, чи від батареї? х86 - дуже люблять працювати від батареї :lol:
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 17:37 в яких тестах програє? але перед тим переконайтесь що вони достатньо оптимізовані під АРМ, а то знову буде що 20 років оптимізовували під х86 і воно під АРМ не тягне :lol:
самоіронія це добре :gigi:
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 28.03.2025 17:29
yuriy_dd: 28.03.2025 16:11щось ви дуже довго спите - АРМ вже давно той суд програла
тобто на вашу думку питання повністю вичерпане? Гугліть краще
https://www.tomshardware.com/tech-indus ... technology
https://www.bloomberg.com/news/articles ... t-agencies
https://itc.ua/ua/novini/tse-vijna-qual ... ta-koreyi/
це інший позов. І те що його можна подати - це критерій що все демократично у світі АРМ
на відміну від х86
tornadox: 28.03.2025 17:29 АМД і Інтел недавно вступили в союз по підтримці х86
https://www.capacitymedia.com/article/2 ... rotect-x86
о, це для конкуренції смерть. Тим більше сумніваюсь у долі х86

tornadox: 28.03.2025 17:29
yuriy_dd: 28.03.2025 16:11М4 - найшвидший в одно-потоці. Це якраз х86 - вже не може в high-performance
М4 нішевий процесор в нішевому закритому лептопі з нішевою закритою ОС за дуже немалі гроші цикл життя якого контролюється однією компанію і строго регламентований 3 параметрами
1. апдейтами ОС
2. циклами батареї
3. циклами незмінного NAND
Допустимо що на макміні немає батареї, і навіть хтось скаже що там ССД не впаяний, а рішення не від епл і не за всі гроші? як довго воно буде підтримуватися? Епл відома тим що знімає з підтримки макбуки по власному бажанню на яких ще можна було встановити завжди Він10 чи Лінукс.
М4 - це просто приклад успішного АРМ
дешевшого ноута ніж макбук, який би був кращий у всьому - не існує!
а зараз вже навіть просто не існує проца з вищою одно-потоковою швидкодією, можна ще додати - при роботі від батареї

і до речі закритість МакОС - на віндовс все сильно гірше
а МакОС хоч до Лінукса ближча ніж лайно Він 11

і на х86 ноутах - вже теж часто все розпаяно, і нічого іншого не поставиш

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
tornadox: 28.03.2025 17:39
yuriy_dd: 28.03.2025 17:37 в яких тестах програє? але перед тим переконайтесь що вони достатньо оптимізовані під АРМ, а то знову буде що 20 років оптимізовували під х86 і воно під АРМ не тягне :lol:
самоіронія це добре :gigi:
я памятаю ті часи, коли тест х86 запущений в емуляції Він 11 на макбук - працював краще ніж в рідній Він 11

ну що, тести будуть?
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 17:44ну що, тести будуть?
повторю
1234waltz: 28.03.2025 16:34Якби ви трошки розбирались в темі з технічної точки зору
то ви би не писали все те що написали вище, адже видно що ви осліплені від епл і думаєте що всім це до вподоби.
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44і до речі закритість МакОС - на віндовс все сильно гірше
а МакОС хоч до Лінукса ближча ніж лайно Він 11
коли я бачу такі порівняння одразу зрозуміло що бракує знань :)
вбудований в віндовс WSL став вибором дуже великої кількості розробників. А порівняють МакОС з лінуксом ті що взагалі не тямлять в філософію лінукс та опенсорс :shuffle:
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44М4 - це просто приклад успішного АРМ
всі процесори успішні в своїй ніші, чим поганий квальком снепдрегон еліт в моєму смартфоні?
де мені його купити і материнську плату під нього? Може є від Гігабіт, Асус, Азрок чи МСІ?
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44дешевшого ноута ніж макбук, який би був кращий у всьому - не існує!
це дуже суб'єктивна оцінка, як мінімум ОС та планшетна композиція(все впаяно) робить його дуже обмеженим.
Я з маками +10 років, він чудовий для роботи коли його видає компанія під певні робочі задачі.
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44і на х86 ноутах - вже теж часто все розпаяно, і нічого іншого не поставиш
мова часто йде про ультрабуки, і то навіть там часто можна змінити оперативку пам'ять, а ССД міняється мабуть в 95% ноутів, навіть в сучасних хромбуках зйомний ссд.
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44о, це для конкуренції смерть. Тим більше сумніваюсь у долі х86
ок, тримай нас в курсі :laugh:
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44це інший позов. І те що його можна подати - це критерій що все демократично у світі АРМ
на відміну від х86
тому що Інтел не ліцензує на даний момент свої ядра новим гравцям. А АРМ ніколи не випускала процесорів. Ринок зараз дивиться в сторону RISC-V через всі ці проблеми з АРМ.
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44я памятаю ті часи, коли тест х86 запущений в емуляції Він 11 на макбук - працював краще ніж в рідній Він 11
тест битих пікселів?

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
я тобі нічого не збираюся доказувати М4 ніякий не конкурент х86, просто нішевий SOC в нішевому дорогому комп'ютері який не підлягає ремонту чи модернізації з дуже обмеженим життєвим циклом.
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 28.03.2025 18:12
1234waltz: 28.03.2025 16:34Якби ви трошки розбирались в темі з технічної точки зору
то ви би не писали все те що написали вище, адже видно що ви осліплені від епл і думаєте що всім це до вподоби.
у мене нема макбука, але я визнаю що М4 - вже недосяжний для х86
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44М4 - це просто приклад успішного АРМ
всі процесори успішні в своїй ніші, чим поганий квальком снепдрегон еліт в моєму смартфоні?
де мені його купити і материнську плату під нього? Може є від Гігабіт, Асус, Азрок чи МСІ?
а де ви можете купити материнку для ноута чи проц для нуота? ніде у вільному доступі. Але це вам не заважає користуватись ноутбуками і не нарікати
tornadox: 28.03.2025 18:12 Ринок зараз дивиться в сторону RISC-V через всі ці проблеми з АРМ.
нема проблем з АРМ
може хтось і дивиться в сторону RISC-V - але там поле не пахане - архітектура безкоштовна, але реалізації нема.
В той час як АРМ - вам дає все й відразу.
я тобі нічого не збираюся доказувати М4 ніякий не конкурент х86, просто нішевий SOC в нішевому дорогому комп'ютері який не підлягає ремонту чи модернізації з дуже обмеженим життєвим циклом.
та я так і зрозумів. Зі мною важко сперечатись, і щось довести, легше здатись відразу
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 18:22 а де ви можете купити материнку для ноута чи проц для нуота? ніде у вільному доступі. Але це вам не заважає користуватись ноутбуками і не нарікати
https://www.aliexpress.com/item/1005006160538503.html
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22у мене нема макбука, але я визнаю що М4 - вже недосяжний для х86
Віра в M4 без MacBook – це як поклоніння богу, якого ніколи не бачив.
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22В той час як АРМ - вам дає все й відразу.
тим не менше чомусь всі виробники стараються зробити власний дизайн щоб втриматися на ринку
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22та я так і зрозумів. Зі мною важко сперечатись, і щось довести, легше здатись відразу
Класика фанатизму: сперечатись марно, бо істина вже відкрита й записана в святому мануалі Apple. :lol:
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 28.03.2025 18:34
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22 а де ви можете купити материнку для ноута чи проц для нуота? ніде у вільному доступі. Але це вам не заважає користуватись ноутбуками і не нарікати
https://www.aliexpress.com/item/1005006160538503.html
це не вільний доступ. До макбука ви так точно можете купити.
Вільний доступ - це як купит материнку, проц і самому з мінімумом знань зібрати дома.
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22у мене нема макбука, але я визнаю що М4 - вже недосяжний для х86
Віра в M4 без MacBook – це як поклоніння богу, якого ніколи не бачив.
ви пробуєте мене образити, але на мене таке не діє
yuriy_dd: 28.03.2025 18:22та я так і зрозумів. Зі мною важко сперечатись, і щось довести, легше здатись відразу
Класика фанатизму: сперечатись марно, бо істина вже відкрита й записана в святому мануалі Apple. :lol:
але чомусь ви - пробуєте образити. В той час як спокійно можете назвати тести, і ми проаналізуємо що і чому
але ви, так не робите
alexeygalas
Member

Повідомлення

Так, так, не досяжний. Слався, о великий Апель!
Що вам там, екосистемщикам, ще на слайдах намалювали. Графіка мабуть вже 5080 доганяє.
mobcpu2025.jpg
https://www.cpubenchmark.net/compare/63 ... ra-9-275HX

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
https://www.cpubenchmark.net/laptop.html

На сьоггодні в мобільних цп топ очолює флагман мобільного ароу лейк

Відправлено через 8 хвилин 23 секунди:
А коли сабж в cpubenchmark проженуть - так як тут 32 потоки то можливо він вилізе на перше місце
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

alexeygalas: 28.03.2025 19:12
Так, так, не досяжний. Слався, о великий Апель!
Що вам там, екосистемщикам, ще на слайдах намалювали. Графіка мабуть вже 5080 доганяє.
mobcpu2025.jpg
https://www.cpubenchmark.net/compare/63 ... ra-9-275HX
якщо трішечке проаналізувати, то можна побачити що в цьому бенчі М4 програє М3 в одно-потоці, хоча у всіх інших подібних бенчах таке не спостерігається

https://www.cpubenchmark.net/compare/63 ... -M3-8-Core

чи наводить це вас на якісь думки?
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ось ці супер прогнози
спойлер
Зображення
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
yuriy_dd: 28.03.2025 19:22чи наводить це вас на якісь думки?
що тестували в різних умовах. Це і так очевидно. Навіть якщо вивізьмете більший результат як референс - різниця мінімальна.

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
yuriy_dd

Ось вам два лептопи
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/co ... e=11248548

Дуже недосяжна різниця?
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 18:46це не вільний доступ
ти конкретно спитав "а де ви можете купити материнку для ноута чи проц для нуота? ніде у вільному доступі." я тобі кинув лінк де можна купити ноутбучний процесор Інтел відносно недавнього покоління який адаптований під звичайну десктопну материнську плату, всі драйвери в доступі є, сумісність гарантована на аналогічногому рівні.
Ось ще приклад, цілий магазин готових материнських плат з ноутбучними процесорами, навіть 13 і 14 покоління. https://www.aliexpress.us/w/wholesale-e ... 35d9i3ZYR8
yuriy_dd: 28.03.2025 18:46Вільний доступ - це як купит материнку, проц і самому з мінімумом знань зібрати дома.
Тобто я конкретно і по ділу відповів на ваше питання. У вільному доступі, на вільному ринку, бери і замовляй, хочеш вставляй 32, 64 чи 96гб оперативки, хочеш 2тб, а може 8тб пам'яті - без проблем.
yuriy_dd: 28.03.2025 18:46До макбука ви так точно можете купити.
Тепер чекаю лінк на процесор м4 на сокеті і лінк на материнську плату + драйвера де скачати. Не буде лінка з таким же комплектом з М4 - значить можна закривати спір і вважати що ти несеш речі в яких не розумієшся.
yuriy_dd: 28.03.2025 18:46ви пробуєте мене образити, але на мене таке не діє
Та я вас і не ображаю, ви самі чудово справляєтесь із цим, коли починаєте говорити про те, в чому не розбираєтесь.
yuriy_dd: 28.03.2025 18:46але чомусь ви - пробуєте образити. В той час як спокійно можете назвати тести, і ми проаналізуємо що і чому
але ви, так не робите
Та я ж не пробую образити, просто ви самі створюєте такий ефект своїми коментарями. А щодо тестів – ну ви ж уже все вирішили, навіщо псувати віру цифрами??

Відправлено через 10 хвилин 7 секунд:
alexeygalas: 28.03.2025 19:30Ось ці супер прогнози
Ух, я пригадую всі ці суперпрогнози про швидкодію на рівні Х090 ще з часів першого M1.
Пригадую, що як тільки почали з'являтися перші незалежні бенчмарки, то зразу стало зрозуміло, що ніякого чуда не буде. А Apple швиденько сказала, що мова йшла не про перевагу в швидкодії, а про перевагу в швидкодії на ват. :lol:

Це як порівнювати витрати пального якоїсь бюджетної малолітражки, яка їздить на 5 л/100 км, і Mazda RX-7 з роторним двигуном Ванкеля, яка жерла 20+ л/100 км, але давала емоції та потужність, якій та малолітражка й близько не снилися. :super:
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 28.03.2025 19:31
yuriy_dd: 28.03.2025 18:46це не вільний доступ
ти конкретно спитав "а де ви можете купити материнку для ноута чи проц для нуота? ніде у вільному доступі." я тобі кинув лінк де можна купити ноутбучний процесор Інтел відносно недавнього покоління який адаптований під звичайну десктопну материнську плату, всі драйвери в доступі є, сумісність гарантована на аналогічногому рівні.
Ось ще приклад, цілий магазин готових материнських плат з ноутбучними процесорами, навіть 13 і 14 покоління. https://www.aliexpress.us/w/wholesale-e ... 35d9i3ZYR8
yuriy_dd: 28.03.2025 18:46Вільний доступ - це як купит материнку, проц і самому з мінімумом знань зібрати дома.
Тобто я конкретно і по ділу відповів на ваше питання. У вільному доступі, на вільному ринку, бери і замовляй, хочеш вставляй 32, 64 чи 96гб оперативки, хочеш 2тб, а може 8тб пам'яті - без проблем.
вільний доступ - магазин в Україні, де можна зайти, подивитись на товар до того як платити, і купити
отримати чек, і гарантію
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 19:42вільний доступ - магазин в Україні, де можна зайти, подивитись на товар до того як платити, і купити
отримати чек, і гарантію
Весь товар що я кинув можна замовити в Україну з доставкою в руки, і за 2 тижні ви зможете подивитися, і у вас є місяць на перевірку і гарантія. А якщо не сподобається, можете відправити назад в Китай і вам все компенсують.

Тобто, вільний доступ – це коли товар уже завезли з Китаю і поклали на полицю в магазині? :lol: Чудова логіка.
Може, ще скажете, що iPhone теж у нас виробляють, бо його можна купити в магазині?

І так, сперечатись із вами справді важко – особливо, коли ви самі себе виставляєте на посміховисько такими аргументами.
yuriy_dd
Junior

Повідомлення

tornadox: 28.03.2025 19:50
yuriy_dd: 28.03.2025 19:42вільний доступ - магазин в Україні, де можна зайти, подивитись на товар до того як платити, і купити
отримати чек, і гарантію
Весь товар що я кинув можна замовити в Україну з доставкою в руки, і за 2 тижні ви зможете подивитися, і у вас є місяць на перевірку і гарантія. А якщо не сподобається, можете відправити назад в Китай і вам все компенсують.
ви комплектуючі до ПК - теж замовляєте з Алі, потім до 3 місяців чекати, потім молитись щоб працювало
в Китай мені довелось відправляти, кошти за відправку - не компенсували
Гарантії по факту нема.
Якщо купувати в Україні - на багато що гарантія до 3 років

таки складно мені таке лайно з Алі продати
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Не можу сказати що в мене негативний досвід покупок за останні пару років. Останнім часом дуже рідко попадається проблемний товар, але в мене і досвід покупок ще з часів DealExtreme. Зараз Аліекспрес дуже сильно карає продавців, тому якщо ви свідомо не допускаєте грубих помилок(наприклад не читаєте опис і не купляєте товар за 10% від вартості в інших продавців) то загалом все добре і дякуючи прямим покупкам я зекономив мабуть декілька тисяч доларів.
Стосовно чекати 3 місяці - таке було років 10 назад.
Всі посилки за 2024-2025 в мене доходять за 9-15 днів з моменту відправки. Сьогодні отримав навушники які замовив 18 березня.
спойлер
Screenshot_2025-03-29-00-53-38-421_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
Відправлено через 18 хвилин 59 секунд:
Звісно купляти корпус чи важкий блок живлення в Китаї сенсу немає, але урвати процесор чи ссд за 50% вартості, де тут злочин? В мене лише один раз було що я купив колись пам'ять ддр2, а вона виявилися несумісною. Виставив на олкс, людина забрала на наступний день і написала що в неї все добре. Всі ссд ще досі живі, навіть ті що були куплені в 2015му.

Гарантія це добре, в мене так карта на 512гб вмерла за 3 місяці. А ще колись згоріла відеокарта рівно через 2 роки і 10 місяців. На ютубі навіть є відео останнії годин її роботи :weep:
Вернули гроші, без питань.

А от диски в моєму NAS з США тобто без гарантії, і всі вже пережили свій гарантійний період. В нас ціна була 2-3х на той момент.
Відповісти