сервери вже давно працюють на АРМ. Наприклад на AWS більше половини нових - йдуть саме на АРМ процахalexeygalas: ↑ 27.03.2025 22:37Кінець буде, коли сервери перейдутьyuriy_dd: ↑ 27.03.2025 21:52це вже кінець історії для х86 ..
Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
проблеми з софтом і сумісністю є. Так само як і раніше у вас були проблеми з райзеном та лінуксом. Але їх вирішили.rjavyi_pastor: ↑ 27.03.2025 23:06 угу, кінець. онбордив людину, локально так і не підняли проект бо в мене проблем нуль на лінуксі і райзені, в людини мак і косяк на косяку. і нашо мені ці проблеми?
поряд стоїть мак міні на м2+16 для іншого проекту: незручні шорткати, робота з вікнами незручна, інтерфейс в цілому - ну його, від браузеру та вскоду він вже тупить переодично. В цілому ВАУ від маку не розумію, працює і ладно.За свої гроші я б не купив і якби можна було працювати на лінуксі то мак би і не використовував.
а зробити швидкість одно-потоку як у М4 - цю проблему не вирішити як би не старались
Відправлено через 5 хвилин 4 секунди:
я вам рекомендую ознайомитись з тестами: https://www.phoronix.com/review/apple-m ... md-linux/5ronemun: ↑ 28.03.2025 00:44 як не дивно, в АМД х86 по ефективності/Вт вже перескочив ARM - це видно і по ноутах, і по серверах
там є графіки енергоефективності, будете вражені, і більше ніколи не напишете маячню по х86
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
М4 - це приклад для індустрії що може АРМtornadox: ↑ 28.03.2025 11:46 M4 – це не про гнучкість і продуктивність у всіх сценаріях, а про контрольовану оптимізацію під конкретні задачі macOS
індустрія повірила
і зараз к-ть компаній які розробляють під АРМ - приголомшлива, включно з Майкрософт, Нвідіа, Гугл, Амазон, всі виробники ноутів
прогрес не зупинити
х86 - це тупик, де нема конкуренції
Відправлено через 8 хвилин 48 секунд:
до речі навіть АМД по чуткам розробляє під АРМ - можна пошукати в новинах