Nvidia ACE дозволяє інтегрувати динамічних персонажів в ігри

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Nvidia ACE дозволяє інтегрувати динамічних персонажів в ігри
Загалом китайські розробники активно використовують інструменти Nvidia ACE.

Хто б сумнівався. Ці нагоду здешевити виробництво ніколи не пропустять. Традиційно, на шкоду якості.
Artem_M
Member

Повідомлення

Вангую, що незабаром з'являться платні "ally" помічники.
З різними рівнями "розумності" і відповідно вартістю...
Дуже хочу помилятись!
sagifire
Member

Повідомлення

Судячи з того скільки памяті вони вділили у новій лінійці можна зробити висновок що зелені плекають надію ще підсадити народ на свої AI хмари за підписочку, бо локальні ці всі приколюхи на їх огризках працювати не будуть. Знаю що багато "незалежних" розробників вже повним ходом пробують інтеграцію агентських систем в ігрові рушії, думаю десь на протязі пів року-рік вони почнуть вистрілювати. Щиро бажаю "зеленим" обісратись з їх планами.
Robostyle
Member

Повідомлення

Теперь тупость мобов будет зависеть от стоимости видяхи :up:
MqM
Member

Повідомлення

Robostyle: 08.01.2025 18:40 Теперь тупость мобов будет зависеть от стоимости видяхи :up:
Прогрес, який ми заслужили :lol:

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Загалом ідея гарна, тільки якби продуктивніші відяхи мали би для цього дешевшати, а не дорожчати відносно минулих поколінь
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Robostyle: 08.01.2025 18:40 Теперь тупость мобов будет зависеть от стоимости видяхи :up:
Пфф, вибачте, але маркетологом вам не бути. Треба окрім того що карту купити, оформити щомісячну підписку на мобів. Три пакета: бюджет, стандарт і преміум. А ще, як в джифорс нау, використовувати їх можете лише 1-2 години на день
Earanak
Member

Повідомлення

В ABI такая же тема, если я правильно понял...
https://youtu.be/gNZ7fGl5CHc
Alekss
Member

Повідомлення

Artem_M: 08.01.2025 16:31 Вангую, що незабаром з'являться платні "ally" помічники.
Дуже хочу помилятись!
sagifire: 08.01.2025 18:19 Судячи з того скільки памяті вони вділили у новій лінійці можна зробити висновок що зелені плекають надію ще підсадити народ на свої AI хмари за підписочку, бо локальні ці всі приколюхи на їх огризках працювати не будуть. Знаю що багато "незалежних" розробників вже повним ходом пробують інтеграцію агентських систем в ігрові рушії, думаю десь на протязі пів року-рік вони почнуть вистрілювати. Щиро бажаю "зеленим" обісратись з їх планами.
Несколько вариантов расчетов Ai будут работать в облаке, но большинство справится GPU на компьютере.

Вот примерно как это будет работать:

NVIDIA ACE (Autonomous Computing Engine) использует генеративные ИИ модели для создания автономных игровых персонажей, которые могут думать, чувствовать и действовать как люди. Эти агенты работают на основе нескольких ключевых компонентов:

Словарно-грамматическая модель (SLM) - малая языковая модель, работающая локально на GPU для генерации диалогов в реальном времени на основе подсказок от игрока.

Большие языковые модели (LLMs) - более крупные модели, используемые в облаке через API для сложных стратегических расчетов и планирования, требующих больших вычислительных ресурсов.

Audio2Face - технология локального анимирования лицевых экспрессий на основе синхронизации речи и генеративного ИИ.

Процесс взаимодействия может выглядеть следующим образом:

Игрок вводит подсказку (текст, голос).
SLM локально генерирует диалоговый ответ.
Если нужны более глубокие стратегические расчеты или планирование, запрос отправляется в облако к LLM через CoT (Chain-of-Thought).
Облачные LLM выполняют сложные вычисления и отправляют результат обратно на локальный клиент.
Audio2Face анимирует лицевые экспрессии персонажа на основе синхронизированной речи.

Такой подход позволяет создавать автономных NPC с реалистичным поведением, мышлением и разговорами, в то же время обеспечивая приемлемую производительность и локальное рендеринг. Разработчики могут использовать облачные вычисления только для наиболее требующих ресурсов задач, сохраняя другие процессы на локальном GPU.
Inquisitor
Member

Повідомлення

Alekss: 09.01.2025 10:10
Artem_M: 08.01.2025 16:31 Вангую, що незабаром з'являться платні "ally" помічники.
Дуже хочу помилятись!
sagifire: 08.01.2025 18:19 Судячи з того скільки памяті вони вділили у новій лінійці можна зробити висновок що зелені плекають надію ще підсадити народ на свої AI хмари за підписочку, бо локальні ці всі приколюхи на їх огризках працювати не будуть. Знаю що багато "незалежних" розробників вже повним ходом пробують інтеграцію агентських систем в ігрові рушії, думаю десь на протязі пів року-рік вони почнуть вистрілювати. Щиро бажаю "зеленим" обісратись з їх планами.
Несколько вариантов расчетов Ai будут работать в облаке, но большинство справится GPU на компьютере.

Вот примерно как это будет работать:

NVIDIA ACE (Autonomous Computing Engine) использует генеративные ИИ модели для создания автономных игровых персонажей, которые могут думать, чувствовать и действовать как люди. Эти агенты работают на основе нескольких ключевых компонентов:

Словарно-грамматическая модель (SLM) - малая языковая модель, работающая локально на GPU для генерации диалогов в реальном времени на основе подсказок от игрока.

Большие языковые модели (LLMs) - более крупные модели, используемые в облаке через API для сложных стратегических расчетов и планирования, требующих больших вычислительных ресурсов.

Audio2Face - технология локального анимирования лицевых экспрессий на основе синхронизации речи и генеративного ИИ.

Процесс взаимодействия может выглядеть следующим образом:

Игрок вводит подсказку (текст, голос).
SLM локально генерирует диалоговый ответ.
Если нужны более глубокие стратегические расчеты или планирование, запрос отправляется в облако к LLM через CoT (Chain-of-Thought).
Облачные LLM выполняют сложные вычисления и отправляют результат обратно на локальный клиент.
Audio2Face анимирует лицевые экспрессии персонажа на основе синхронизированной речи.

Такой подход позволяет создавать автономных NPC с реалистичным поведением, мышлением и разговорами, в то же время обеспечивая приемлемую производительность и локальное рендеринг. Разработчики могут использовать облачные вычисления только для наиболее требующих ресурсов задач, сохраняя другие процессы на локальном GPU.
ChatGPT/Claude/DeepSeek placeholder LLM detected ;)
Відповісти