Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

Lamobot: 28.12.2024 23:12 По трьом причинам: 1) обійти вірогідний лохотрон і взяти на сайті виробника (хіба що хто порадить конкретного перевіреного продавця); 2) додаткові сервіси у посередників типу фотки товару, додаткового пакування; 3) скільки містом возив літаком - завжди все ціле і відносно безпроблемно, тому подумав, що треба в тут якогось посередника.
1. Багато виробників клав мають власні магазин на Алі.
3. На Алі вибір посередника не завжди доступний, але той же Міст може через партнерів (уп або нп доставити).
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 29.12.2024 15:05 1. Багато виробників клав мають власні магазин на Алі.
Власне. Найголовніше забув :D

Відправлено через 1 годину 42 хвилини 11 секунд:
Тим часом я за декілька годин лише почистив ніксі від заводського мастила. Це срака. Десь стільки ж часу скільки L+F сухого сету блеків зайняла лише чистка ніксі. Але я дуже ретельно це зробив)
спойлер
Зображення
Що ж, вже завтра, сподіваюсь, змащу-зафілмлю і нарешті на власні вуха порівняю блеки Vs ніксі, давно цікаво, як саме вони відрізняються.
Lamobot
Member

Повідомлення

leif
Барбарис
Дякую за відповіді.
Я правильно зрозумів, що дефолтні свічі у Rainy 75 - HMX Violet Switch будуть ду-у-уже мʼякими?
спойлер
Зображення
А у Wobkey нема свого магазину на алі? Не бачу.

І може хтось таки підкаже про гравіювання.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Lamobot: 29.12.2024 23:17 Я правильно зрозумів, що дефолтні свічі у Rainy 75 - HMX Violet Switch будуть ду-у-уже мʼякими?
спойлер
Зображення
Ні, це абсолютно стандартні перемикачі. Від ваги пальців вони натискатись не будуть, але якщо ви полюбляєте кнопки поважче, то можуть не зайти.
Але
Lamobot: 28.12.2024 17:29якмога тихіша
жоден варіант стокових світчів у Rainy не є тихим. Тихі потрібно купувати окремо.
01-07.01 на Алі буле розпродаж Choice, будуть деякі знижки, купони, встановіть додаток та зберіть трохи монет. На зекономлені кошти можна буде купити silent-перемикачі :)
Lamobot: 29.12.2024 23:17 І може хтось таки підкаже про гравіювання.
На pbt-кейкапах у 99,9% з гравіюванням не буде ніяких проблем (приклад), в тому числі і на темних. На abs може бути всяке, треба перевіряти. В любому випадку попросіть спочатку зробити лише на одній кнопці, щоб оцінити результат. Мені здається це вже настільки стардартна опція, що її мають без проблем робити в будь-якій конторі, що займається лазерним гравіюванням. Ну про всяк випадок запитайте, наскільки у них є досвід роботи з клавіатурами. По часу 5 хвилин, 200-300 грн.
leif
Member

Повідомлення

Lamobot: 29.12.2024 23:17 leif
Барбарис
Дякую за відповіді.
Я правильно зрозумів, що дефолтні свічі у Rainy 75 - HMX Violet Switch будуть ду-у-уже мʼякими?
спойлер
Зображення
А у Wobkey нема свого магазину на алі? Не бачу.

І може хтось таки підкаже про гравіювання.
На графіку 40г до актуації, по моїх мірках це легкий світч, я б на такі пальці не клав :)

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
В будь-якому випадку, там же хотсвап, а значить замінити можна швидко й просто. Hmx cпробувати варто, а там вже подивитись що робити далі, може вам і вони цілком зайдуть.
leif
Member

Повідомлення

Що ви зараз бачите перед собою? Це — скарб :pray:
спойлер
Зображення
поки ви там різали олів'єху, я майже весь вільний час за три останні три дні витратив на ці дві коробочки по 90 світчів в кожній, але хотілось зробити все максимально правильно і отримати потужну консистентність.

для тих хто не в темі. найбільша складність при змащенні світчів -- це те, наскільки вдається зробити всю пачку однаковою, адже змащування відбувається мікроскопічними кількостями мастила (бо оверлубнуті світчі це треш і завжди краще недомазати ніж перемазати). тому, якщо робити на совість, ретельно відміряти кількість мастила на пензлику протягом всього процесу, то часу на це йде дофіга.

про всяк випадок опишу свій спосіб змащення черрі світчів. раптом комусь знадобиться.
дисклеймер!
однією з унікальних особливостей світчів черрі є їхнє фірмове шурхотіння-шарудіння. як в звуці, так по відчуттях. є люди, яким воно категорично не подобається (їх абсолютна більшість). якщо ці люди все ж таки ніяк не можуть прожити саме без класичного черівського CLACK'у для них придумали вінтажні черрі або процедуру брейк-іну, що дозволяє позбутись шурхотіння-шорсткості при натисканні, але значною мірою зберегти звук. існують також юзери на кшталт мене, яким доставляє саме те, що вищезгаданою групою вважається недоліком. я користувався сетом черрі, які пройшли 2млн натискань в процесі брейкіну (під різними кутами, все як годиться), у мене є сет браунів, брейкнутий на 1 млн, я тестував блеки, які пройшли 50, 100 та 150тис натискань в процесі брейк-іну. жодні варіанти мені не подобаються так, як стокові пісочащі черрі, але, безумовно L+F+SS. от такий я збочинець, як кажуть америкоси -- sue me :laugh:
власне рецепт змащення:

- стокові пружини викидаємо, на заміну беремо щось пристойне. я рекомендую ТХ, ну а довжину і вагу -- на свій смак. пружини добротно змащуємо 105м мастилом.
- світчі змащуємо 3204, щоб отримати менш в'язке відчуття, яке дає 205 навіть при використанні його в наймінімальнішій кількості, і трохи яскравіший звук від світча. змащуємо невеликою кількістю мастила, це дуже важливо.
- що змащуємо. в боттом хаузінгу -- бокові рейли та бугорки на ліфі. отвір посередині, в який входить pole - не змащуємо взагалі. на стемі змащуємо ріжкі (які заходять в ліф), бокові грані (які заходять в рейли боттому) і трошечки спинку. ніжку стему а.к.а. pole не змащуємо взагалі.
- філми Deskeys обов'язково!

готово. ставимо в клавіатуру на ваш вибір і насолоджуємось трушним світче-хайендом, перевіреним роками (перша версія черрі блек з'явилась 1984 року).

з.і.

звичайно, якщо ви користуєтесь клавітурами з фоамами, цікавитесь гамінг-клавітурами в першу чергу, кайфуєте від сайлент збірок або thoccy-creamy тональності і тд і тп. вам це все нафіг не потрібно. наразі не звертайте увагу на черрі світчі і цей пост. за бажанням можна лише занотувати десь для себе, що явище використання саме черрі блеків як стандарту в преміальному і навколопреміальному клавіатурному сегменті існує, і, можливо, колись повернутись до цього повідомлення, якщо ваше заглиблення в хоббі продовжуватиметься ;)
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 30.12.2024 20:25жодні варіанти мені не подобаються так, як стокові пісочащі черрі
Підтримую. Обожнював брауни, були найулюбленішими світчами, до переходу на silent only.
leif: 30.12.2024 20:25- філми Deskeys обов'язково!
Чому саме ці? Чим відрізняються від якихось аліекспресівських за $2,5?
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 30.12.2024 22:13Підтримую.
Ah, I see you're a man of culture as well :beer:
Kosdnepr: 30.12.2024 22:13Чому саме ці? Чим відрізняються від якихось аліекспресівських за $2,5?
якісний товстий poron філм. товщина аж 0.3мм, але спокійно ущільнюються до 0.125, добре підходять до світчів черрі. не знаю, що продають на алі за $2.5, але, скоріше за все, це PC філми, як мінімум різниця в матеріалі та товщині. poron філми також є від geon та WS, але я їх не тестив. якщо і полікарб філми особисто я б брав ті ж WS, дюрок або ТХ.

Відправлено через 2 години 36 хвилин 24 секунди:
тим часом протестив щойнозроблені блеки в Bias'і. це клавіатура, яка дизайнером створювалась саме під цей світч, тому очікування мої були на досить високому рівні, але мамадарагая, результат їх перевершив. наскільки ж добре світч і бербоун пасують один до одного, нема слів.

фул алю плейт, фоамлес, гмк капи -- БОЖЕСТВЕНHО :pray: :pray: :pray: мед для моїх вух і приємний тайпінг навіть на алю завдяки оригінальному маунту.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Зрозуміло, ось головна різниця. Я використовував плівки.
Треба спробувати.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 31.12.2024 20:15Зрозуміло, ось головна різниця. Я використовував плівки.
з цими всіма матеріалами ще особливість в тому, що у різних виробників один і той самий полікарбонат, POM або PP можуть означати різний пластик (наприклад, якщо мова йде про плейти або матеріали світчів), цілком ймовірно, що і з філмами така історія, тому лише по самому матеріалу особисто я не дивлюсь, скоріше виробник/бренд/конкретний продукт. геонівські poron філми мають іншу товщину, можуть мати якісь інші складові і на виході це буде трохи інша історія ніж дескейс, аналогічно з полікарб філмами.
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 31.12.2024 22:04
Kosdnepr: 31.12.2024 20:15Зрозуміло, ось головна різниця. Я використовував плівки.
з цими всіма матеріалами ще особливість в тому, що різних виробників один і той самий полікарбонат, POM або PP можуть означати різний пластик (наприклад, якщо мова йде про плейти або матеріали світчів), цілком ймовірно, що і з філмами така історія, тому лише по самому матеріалу особисто я не дивлюсь, скоріше виробник/бренд/конкретний продукт. геонівські poron філми мають іншу товщину, можуть мати якісь інші складові і на виході це буде трохи інша історія ніж дескейс, аналогічно з полікарб фоамами.
Согласен, бо у каждого производителя может быть отличающийся от других рецепт (состав) того или иного пластика или любого другого материала и его технология производства, поэтому и их свойства могут отличаться от совсем немного до существенно.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Зображення
VovaII
Member

Повідомлення

Шановні а порадьте клавіатуру, щоб клавіші як на ноутбуках? М'які і тихі.
Дякую.
Барбарис
Member

Повідомлення

VovaII, https://hard.rozetka.com.ua/ua/keyboard ... ognichnie/

Bender911, як в ноутбуках, то це ножиці, зазвичай, а зараз і механіка часто.
AFU_power
Member

Повідомлення

Де можна взяти ОЕМ капи на Keychron K8 на ряд F-ок з медіаклавішами, зараз в мене просто чорні капи від хатора з українською розкладкою, на рідних не було медіаклавіш
VovaII
Member

Повідомлення

Bender911
Дякую!

Не дивуйтесь що періодично задаю питання, просто це я досі клавіатуру обираю. Просто хочеться дуже гарного за недорого. А як почав занурюватись у питання, то тут і повилазило...
Наприклад таке питання:
Передмова: на днях побачив клавіатуру, де клавіша пробілу — ПОДВІЙНА! — Спочатку подумав, що то китайці придумали як продати поломані клавіші пробілу. А потом згадав як погано плигати(через пробіл) коли великий палець не дотягується до середини клавіші пробілу, і виходить отаке: пальцем відчуваєш що клавіші торкнувся, натискаєш, а воно(той ГГ на екрані) вчасно не підскакує, бо клавіша нахилилась замість натиснутись. — А от коли клавіша пробілу розділена на дві частини(не обов'язково однакової довжини) то частинки коротші і не нахиляються а натискаються. — Я так собі уявив.
Питання: Чи є такі клавіатури, бо то десь так мелькнуло, що не впевнений що те я побачив? Може то на якихось брендах таке, типу Аппле, і її окремо неможливо використовувати?

Дякую ще раз.

Відправлено через 4 хвилини 59 секунд:
Барбарис: 02.01.2025 06:13 як в ноутбуках, то це ножиці, зазвичай, а зараз і механіка часто.
Не обов'язково низенькі клавіші. Головне щоб легко натискались і були тихими(в ідеалі геть безшумними. — Мені не потрібно клацання клавіш для розуміння того що я її натиснув, мені вистачає торкання до клавіші). Бо, з моїх міркувань, чим більша клавіша, тим вона гучніша, бо важча, і механізм для її роботи жорсткіший і відповідно гучніший.
— Я так собі міркую, що у механічних клавіатур, геть беззвучних не буває?
Єдина механічна, що у мене була, це клавіатура від 286 IBM PC. Там всередині такі сталеві пружинки були. Але це було так давно, що не пригадаю особливостей її роботи, з т.з. комфорту і т.п.
Дякую.
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 02.01.2025 10:02на днях побачив клавіатуру, де клавіша пробілу — ПОДВІЙНА! — Спочатку подумав, що то китайці придумали як продати поломані клавіші пробілу. А потом згадав як погано плигати(через пробіл) коли великий палець не дотягується до середини клавіші пробілу, і виходить отаке: пальцем відчуваєш що клавіші торкнувся, натискаєш, а воно(той ГГ на екрані) вчасно не підскакує, бо клавіша нахилилась замість натиснутись. — А от коли клавіша пробілу розділена на дві частини(не обов'язково однакової довжини) то частинки коротші і не нахиляються а натискаються. — Я так собі уявив.
це називається split spacebar або розділений пробіл, якщо українською. так, є така штука, як в відносно дешевих так і в дорожчих клавіатурах. але, якщо нормально налаштувати стаб то і 7u і навіть 10u (так, є і такі і при цьому існують навіть з посадочними місцями під 7u стаб) пробіл натискається без проблем в будь-якому місці клавіші, і не видає при цьому жодних неприємних звуків.
VovaII: 02.01.2025 10:02 Я так собі міркую, що у механічних клавіатур, геть беззвучних не буває?
бувають дуже тихі клавіатури, наберіть в ютубі відповідний пошуковий запит і переконайтесь. ось вам для затравочки.
спойлер
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 02.01.2025 11:30ось вам для затравочки.
6000 грн.? А щось разів у 20 дешевше?
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 02.01.2025 12:05А щось разів у 20 дешевше?
:laugh: :up:
Відповісти