Що ви зараз бачите перед собою? Це — скарб
- спойлер
поки ви там різали олів'єху, я майже весь вільний час за три останні три дні витратив на ці дві коробочки по 90 світчів в кожній, але хотілось зробити все максимально правильно і отримати потужну консистентність.
для тих хто не в темі. найбільша складність при змащенні світчів -- це те, наскільки вдається зробити всю пачку однаковою, адже змащування відбувається мікроскопічними кількостями мастила
(бо оверлубнуті світчі це треш і завжди краще недомазати ніж перемазати). тому, якщо робити на совість, ретельно відміряти кількість мастила на пензлику протягом всього процесу, то часу на це йде дофіга.
про всяк випадок опишу свій спосіб змащення черрі світчів. раптом комусь знадобиться.
- дисклеймер!
- однією з унікальних особливостей світчів черрі є їхнє фірмове шурхотіння-шарудіння. як в звуці, так по відчуттях. є люди, яким воно категорично не подобається (їх абсолютна більшість). якщо ці люди все ж таки ніяк не можуть прожити саме без класичного черівського CLACK'у для них придумали вінтажні черрі або процедуру брейк-іну, що дозволяє позбутись шурхотіння-шорсткості при натисканні, але значною мірою зберегти звук. існують також юзери на кшталт мене, яким доставляє саме те, що вищезгаданою групою вважається недоліком. я користувався сетом черрі, які пройшли 2млн натискань в процесі брейкіну (під різними кутами, все як годиться), у мене є сет браунів, брейкнутий на 1 млн, я тестував блеки, які пройшли 50, 100 та 150тис натискань в процесі брейк-іну. жодні варіанти мені не подобаються так, як стокові пісочащі черрі, але, безумовно L+F+SS. от такий я збочинець, як кажуть америкоси -- sue me
власне рецепт змащення:
- стокові пружини викидаємо, на заміну беремо щось пристойне. я рекомендую ТХ, ну а довжину і вагу -- на свій смак. пружини добротно змащуємо 105м мастилом.
- світчі змащуємо 3204, щоб отримати менш в'язке відчуття, яке дає 205 навіть при використанні його в наймінімальнішій кількості, і трохи яскравіший звук від світча. змащуємо
невеликою кількістю мастила, це дуже важливо.
- що змащуємо. в боттом хаузінгу -- бокові рейли та бугорки на ліфі. отвір посередині, в який входить pole - не змащуємо взагалі. на стемі змащуємо ріжкі (які заходять в ліф), бокові грані (які заходять в рейли боттому) і трошечки спинку. ніжку стему а.к.а. pole не змащуємо взагалі.
- філми Deskeys обов'язково!
готово. ставимо в клавіатуру на ваш вибір і насолоджуємось трушним світче-хайендом, перевіреним роками (перша версія черрі блек з'явилась 1984 року).
з.і.
звичайно, якщо ви користуєтесь клавітурами з фоамами, цікавитесь гамінг-клавітурами в першу чергу, кайфуєте від сайлент збірок або thoccy-creamy тональності і тд і тп. вам це все нафіг не потрібно. наразі не звертайте увагу на черрі світчі і цей пост. за бажанням можна лише занотувати десь для себе, що явище використання саме черрі блеків як стандарту в преміальному і навколопреміальному клавіатурному сегменті існує, і, можливо, колись повернутись до цього повідомлення, якщо ваше заглиблення в хоббі продовжуватиметься