Технологія MegaLights здатна серйозно прискорити ігри на Unreal Engine 5.5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 01:45
Nekros: 27.12.2024 01:43

це запечена лайтмап. Ти нічого не можеш переміщати
Видимо, до тебя не доходит, что всем плевать. В современных играх всё прибито к полу, никому не нужно чтоб что-то перемещалось, физика давно вымерла как таковая, остались какие-то огрызки от неё
Це тобі не доходить. Начхати тільки сліпим. Трасування це майбутнє геймдева, ти можеш писати будь-що, але прогрес ти не зупиниш. Звикай
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 01:47
DuckRider: 27.12.2024 01:45

Видимо, до тебя не доходит, что всем плевать. В современных играх всё прибито к полу, никому не нужно чтоб что-то перемещалось, физика давно вымерла как таковая, остались какие-то огрызки от неё
Це тобі не доходить. Начхати тільки сліпим. Трасування це майбутнє геймдева, ти можеш писати будь-що, але прогрес ти не зупиниш. Звикай
Так слепые - это вы, потому что у вас ТАА уже считается нативом :lol: И всё это ещё и в шумах ужасных. В какой-то момент будете удивляться почему ваши помои будут опускать в рейтинге за эти приколы
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 01:49
Nekros: 27.12.2024 01:47

Так слепые - это вы, потому что у вас ТАА уже считается нативом :lol: И всё это ещё и в шумах ужасных
шуми є сьогодні, але може не буде завтра коли залізо підтягнеться. Воно вже виглядає дуже круто і немає шумів завдяки денойзеру.
Залізо підтягнеться і відбиватиме в 10 разів більше променів, тоді і шумів не буде і денойзер буде не потрібний
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 01:51
DuckRider: 27.12.2024 01:49

Так слепые - это вы, потому что у вас ТАА уже считается нативом :lol: И всё это ещё и в шумах ужасных
шуми є сьогодні, але може не буде завтра коли залізо підтягнеться. Воно вже виглядає дуже круто і немає шумів завдяки денойзеру.
Залізо підтягнеться і відбиватиме в 10 разів більше променів, тоді і шумів не буде і денойзер буде не потрібний

вот когда подтянется, не будет задержки, шума и отражений в 240р, тогда и будем говорить, а пока это мусор
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 01:55
Nekros: 27.12.2024 01:51

вот когда подтянется, не будет задержки, шума и отражений в 240р, тогда и будем говорить, а пока это мусор
ти бачиш шуми від RT але в упор не бачиш артефайкти від скрін спейс рефлект? По мені так краще хай будуть шуми. Пограй в RDR2 і блюванни від відображення ssr на воді.
Це точкові приклади, подивися як веде себе скрін спейс рефлект на великих площадяк такі як озера
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 01:59
DuckRider: 27.12.2024 01:55

ти бачиш шуми від RT але в упор не бачиш артефайкти від скрін спейс рефлект? По мені так краще хай будуть шуми. Пограй в RDR2 і блюванни від відображення ssr на воді
Я играл в дестини 2 и вода меня полностью устраивала от скрин спейс рефлект. Артефакты на воде от ртх не лучше, при этом не понятно на что тратят ресурсы, в играх, где игрок внезапно ДВИГАЕТСЯ. В этом же видео на 3:40 сср и ртх лужи есть. При чем на сср ещё и чётче картинка из-за отсутствия денойзера :laugh: Более того скажу, ртх в той же форзе 5 - это самая бесполезная трата ресурсов из вообще возможных, так как, внезапно, всем плевать что там на машине не правильно отражается или правильно.
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 02:05
Nekros: 27.12.2024 01:59

ти бачиш шуми від RT але в упор не бачиш артефайкти від скрін спейс рефлект? По мені так краще хай будуть шуми. Пограй в RDR2 і блюванни від відображення ssr на воді
Я играл в дестини 2 и вода меня полностью устраивала от скрин спейс рефлект. Артефакты на воде от ртх не лучше, при этом не понятно на что тратят ресурсы, в играх, где игрок внезапно ДВИГАЕТСЯ. Более того скажу, ртх в той же форзе 5 - это самая бесполезная трата ресурсов из вообще возможных, так как, внезапно, всем плевать что там на машине не правильно отражается или правильно.
ти спеціально наводить приклади де відображення куб мап буде добре справляється а саме на машинах, в тій же форза. Різниця буде мінімальною.
Тобі відьмак був прикладом де трасування дає максимальний буст у якості. Якби ще RDR2 був із трасуванням то була б пісня, а так очам боляче
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 02:13
DuckRider: 27.12.2024 02:05

Я играл в дестини 2 и вода меня полностью устраивала от скрин спейс рефлект. Артефакты на воде от ртх не лучше, при этом не понятно на что тратят ресурсы, в играх, где игрок внезапно ДВИГАЕТСЯ. Более того скажу, ртх в той же форзе 5 - это самая бесполезная трата ресурсов из вообще возможных, так как, внезапно, всем плевать что там на машине не правильно отражается или правильно.
ти спеціально наводить приклади де відображення куб мап добре справляється в тій же форса. Різниця буде мінімальною.
Тебе ведьмак был примером где трассировка дает максимальный буст в качетсве.
Пример с ведьмаком вообще смешной. Я уже сказал, что там ртх - шоп було, игра не построена под него, источники света там не под ртх распиханы, а то, что где-то темно как в заднице того единственного самурая из новой игры юбисофт - так это сомнительный плюс. Могу как контр пример привести то, что там теперь где раньше был искуственный свет, в некоторых помещениях (одном из кабаков) нихрена не видно, а по задумке авторов, раставлявших в оригинале свет, должно было быть видно, чтоб мы закрыли тему с этим убогим примером.

Хочешь чтоб небыло глазам больно - запусти батлфронт 2. Наверное одна из последних игр, где не повезло мыло
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 02:16
Nekros: 27.12.2024 02:13

ти спеціально наводить приклади де відображення куб мап добре справляється в тій же форса. Різниця буде мінімальною.
Тебе ведьмак был примером где трассировка дает максимальный буст в качетсве.
Пример с ведьмаком вообще смешной. Я уже сказал, что там ртх - шоп було, игра не построена под него, источники света там не под ртх распиханы, а то, что где-то темно как в заднице того единственного самурая из новой игры юбисофт - так это сомнительный плюс. Могу как контр пример привести то, что там теперь где раньше был искуственный свет, в некоторых помещениях (одном из кабаков) нихрена не видно, а по задумке авторов, раставлявших в оригинале свет, должно было быть видно, чтоб мы закрыли тему с этим убогим примером.
Нема чого там налаштовувати. Поправити джерела і все, може десь кабак і пропустили, як налаштували так і світить. Але в іншому з RT він виглядає чудово особливо у лісі
Earanak
Member

Повідомлення

Так пофиг че там бухтят игруны в игрушки. Для меня UE5 это инструмент на который мы в студии переходим понемногу с CPU-Рендеров так как реалтайм архивиз заказы все чаще идут. А когда заказ на UE5 это чаще х2 зарплата а иногда и х3. А игруны пусть страдают, так им и нужно :gigi: Хотя... Блин я тоже ведь играю в UE5-игры, вот блинство )))
OldBoyUA
Member

Повідомлення

daesz: 26.12.2024 20:05
oversteve: 26.12.2024 20:00
у мене джедаї також без статерів йшли, на 4070с+13600к всюди стабільно було 60+ кадрів в 4к з длсс кволіті (рахуйте 2к натив) і з включеним рт, єдине місце коли починало давитися - коли в кораблі карту планет відкривав
Пройшов і сурвайвора (1 раз поки), і фолен ордер (4 рази со фар) на 7600+7800хт, статери були тільки в 2-3 місцях, і саме цікаве - що це якісь скриптові статери, бо якщо перезапустити сейв - то навіть інколи в катсценах статерить тупо в одному й тому ж місці. По геймплею лінія як у клієнтів моргу :)
При тому що після заміни райзена 2600 на 7600 - статери пропали навіть у заскриптованих місцях де вони на 2600 були.
Є тільки одна проблема Джедаї 1ша частина вийшла в квітні 2019го а проц 7600 і відяха 7800хт це продукти 23го року. через 4 роки залізо вище середнього тягне гру, це не перемога . І як власник обох частин скажу шо на релізі це одні з найнеоптимізованіших ігор в які я грав , особливо 2га частина . Власники середнього заліза типу 5600 або 12400 + 3060 повинні досить гарно погратись в опціях шоб отримати стабільні 60т. :(
daesz
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 27.12.2024 05:02
daesz: 26.12.2024 20:05
Пройшов і сурвайвора (1 раз поки), і фолен ордер (4 рази со фар) на 7600+7800хт, статери були тільки в 2-3 місцях, і саме цікаве - що це якісь скриптові статери, бо якщо перезапустити сейв - то навіть інколи в катсценах статерить тупо в одному й тому ж місці. По геймплею лінія як у клієнтів моргу :)
При тому що після заміни райзена 2600 на 7600 - статери пропали навіть у заскриптованих місцях де вони на 2600 були.
Є тільки одна проблема Джедаї 1ша частина вийшла в квітні 2019го а проц 7600 і відяха 7800хт це продукти 23го року. через 4 роки залізо вище середнього тягне гру, це не перемога . І як власник обох частин скажу шо на релізі це одні з найнеоптимізованіших ігор в які я грав , особливо 2га частина . Власники середнього заліза типу 5600 або 12400 + 3060 повинні досить гарно погратись в опціях шоб отримати стабільні 60т. :(
Я пройшов перших джедаїв на фх8320+1660с, а потім другий раз на райзен2600+2070 і в мене за винятком декільком місць не статерило (одне з тих місць у катсцені на початку коли камера пролітає повз IPD дроїд на початку гри, я це місце особливо запам'ятав, бо коли проходив вдруге на 2600 в мене крешнула гра і все інтро прийшлось перепроходити заново і в одному й тому місце застатерило так добряче - так на 7600 там взагалі все гладко було :) ).
Ну а сурвайвори з 2022 і 7600 (а це ще й початковий проц) з нормально із ним справився :dontknow:

Відправлено через 11 хвилин 15 секунд:
MessiaH: 26.12.2024 23:23 daesz
Лучи это вообще дичь ненужная, но все на них шизанулись
В деяких іграх вони непогано бустять візуал (саме в плані тіней), наприклад, в індіані чи КП77, чи навіть тому ж сталкері, але дзеркала замість тротуарів в тому ж КП77 - то трохи ахтунг, ну й знову ж таки - не всюди, в сурвайворі тіні виглядали суттєво гірші для мене ніж "художні" тіні намальовані девами :dontknow:
kairo
Member

Повідомлення

oversteve: 26.12.2024 20:00
MessiaH: 26.12.2024 18:38 Nekros
Чувак, у меня 4 ссд по 4тб каждый в системе и до сраки. Статеррит одинаково что на харде, что на ссд. Нет разницы никакой. Причём что на старом i7-5960x, что на 7950х статеррит абсолютно одинаково
у мене джедай сурвайвор також без статерів йшов, на 4070с+13600к всюди стабільно було 60+ кадрів в 4к з длсс кволіті (рахуйте 2к натив) і з включеним рт, єдине місце коли починало давитися - коли в кораблі карту планет відкривав
Digital Foundry недавно провели тестування Star Wars: Survivor після останнього патчу. Проблема зі статерами в грі залишилась. На думку оглядача, гру вже ніколи не дороблять, оскільки в ній закладені фундаментальні проблеми. Я зараз граю в дану гру і статери при переході по локаціям та перед сюжетними сценами регулярні.
waryag
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.12.2024 22:557950х достаточно мощный, разница между ним и 5960х в однопотоке в районе 40%, но толку по статеррам нет совсем, логично же, что даже если предположить что 7950х мало для преодоления статерров, то всё равно их должно было бы стать меньше и ситуация должна была бы улучшиться, но толку нет, уверен что и на х3д будут такие же статерры, в чём причина не знаю
Что значит "достаточно мощный", если "толку по статеррам нет совсем"? Тут не помешали бы графики фреймтайма и 1/0,1%.
Кстати, ты пробовал эскпериментировать с отключением СМТ/второго чиплета?

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
kairo: 27.12.2024 08:07гру вже ніколи не дороблять, оскільки в ній закладені фундаментальні проблеми
Її не дороблять, бо й так шикарно продається. Ком'юніті ЗВ не розбещене якісним контентом.
MessiaH
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 00:40"Про отключи нахрен" просто смішно, статтери та проблеми не в мене, а в тебе. То що може ти ввімкнеш?
Повторяю: я включал и отключал файл подкачки, разницы нет. Я не поверю что у тебя нет статерров пока не увижу видос твоего геймплея с показателями мси аб работы железа и графиком фреймтайма, многие люди или не замечают статерры и ли не понимают как они выглядят
Nekros: 27.12.2024 00:40SP при роботі може і 10ггб не позичати, але файл підкачування мінімум 16ггб йому потрібен. Про це говорять і самі розробники та всі люди, хто ним користується.
І може не тільки SP так реагувати на підкачування, Бог знає який ще софт падатиме.
Пам'ятаю, були такі розмови років 10 тому про відключення підкачки нібито це збільшує продуктивність. Зараз ця тема повністю пережована і доведена, що відключення підкачування веде тільки до проблем, оскільки віндовс без неї нормально не функціонує.
ну так это проблема твоей одной глюкавой программы, которая не умеет работать с оперативкой и если бы винде реально нужен бы был файл подкачки, то она не давала бы его отрубить, это же логично
Nekros: 27.12.2024 00:40Ось пара моїх скріншотів з RT та без. На годиннику 11ч ночі, тепер подивися уважно де справжня ніч. Перший скрін без RT, другий з RT
Це треба бути сліпим, щоб не бачити різницю.
извини, но ты на лучах шизанулся, а по твоим скриншотам разница в цветовой гамме просто, зато фпс с этим гумном под названием лучи падает в разы даже на 4090. В ведьмаке 3 оптимизация просто на дх12 сама по себе значительно хуже даже без лучей и оптимизон Ведьмака 3 в целом поломали каким-то патчем напрочь

Востаннє редагувалось 27.12.2024 09:37 користувачем MessiaH, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Nekros: 26.12.2024 21:34 Ще любителі мощних пк полюбляють файл підкачки зкорочювати
Файл підкачки не потрібний при достатній кількості RAM
MessiaH
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 02:05Я играл в дестини 2 и вода меня полностью устраивала от скрин спейс рефлект.
графон в дустане 2 даёт за щеку любым играм с дрессировкой бичей вонючей
waryag: 27.12.2024 08:53Что значит "достаточно мощный", если "толку по статеррам нет совсем"? Тут не помешали бы графики фреймтайма и 1/0,1%.
Кстати, ты пробовал эскпериментировать с отключением СМТ/второго чиплета?
пробовал отключать смт и толку 0, было бы глупо со стороны амд делать такие процы где половину ядер отрубать надо

Отправлено спустя 23 секунды:
Геральт: 27.12.2024 09:10Файл підкачки не потрібний при достатній кількості RAM
от слова совсем

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
kairo: 27.12.2024 08:07Digital Foundry недавно провели тестування Star Wars: Survivor після останнього патчу. Проблема зі статерами в грі залишилась. На думку оглядача, гру вже ніколи не дороблять, оскільки в ній закладені фундаментальні проблеми.
эти фундаментальные проблемы в самом движке и даже в играх где прекомпиляция шейдеров делается, особых изменений нет, всё равно статеррят
Scoffer
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 02:13Тобі відьмак був прикладом де трасування дає максимальний буст у якості.
Я от загалом не проти рейтрейсингу, а місцями навіть за, але відьмак якраз той випадок коли щоб побачити трасування його треба спеціально шукати. Ніякого не те що значного, а просто відчутного бусту картинки в цій грі воно не дало. Поки що краще всього виглядають технодемки від самої нвідії.
AFU_power
Member

Повідомлення

Навіть японці, які пиляли ігри на своїх двіглах йдуть на анріл, теккен8 тому зразок. Поганенько буде, якщо ще резікі чи якась якудза піде теж на анріл
Alexsandr
Member

Повідомлення

SW Lumen приятнее как мне кажется.
Відповісти