Технологія MegaLights здатна серйозно прискорити ігри на Unreal Engine 5.5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Sashkotem: 26.12.2024 14:49Нажаль реальність така шо тепер все буде на анрилі а інді на юніті
Інді покраще теж буде на АЕ.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Nekros: 26.12.2024 21:34Чувак, мені здається що у тебе щось не так або з софтом або з залізом.
Можна почати з того, що для позбавлення від статтерів людина взяла 7950х замість х3д проців.
Nekros
Member

Повідомлення

waryag: 26.12.2024 21:38
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Nekros: 26.12.2024 21:34Чувак, мені здається що у тебе щось не так або з софтом або з залізом.
Можна почати з того, що для позбавлення від статтерів людина взяла 7950х замість х3д проців.
Та вмене 5900х і нема стартерів там де є у нього. Але у мене і HDD нема, 5 років вже онлі ssd
MessiaH
Member

Повідомлення

oversteve: 26.12.2024 21:07п.с. грав з шустрого м2, х з чи воно щось давало, а може то на амд оптимізацію не завезли
я тоже с ссд играю, до ЖОПЫ
daesz: 26.12.2024 21:10Я грав на ліміті 120 кадрів обидва, але в сурвайворі у мене було чуть вище 80 кадрів. Все вправо, без скейлерів, промені в другому вдключив після корусанту, бо тіні виглядали гірше ніж "художні", фреймгену також не було, бо амуде не завіз, а на нвідієвській ВК не грав ще
на каком разрешении 80 кадров без апскейлов???
mgerchik
Member

Повідомлення

Creature4O: 26.12.2024 14:34 frostbite, rage тощо..? Бо більшість геймерів про ці рушії навіть не чула
ну не треба так. може не хейтять ці "маловідомі" рушії, бо з ними нема таких проблем які є у UE ? ;)
MessiaH
Member

Повідомлення

Nekros: 26.12.2024 21:34Чувак, мені здається що у тебе щось не так або з софтом або з залізом. Давно вінду перставляв?
сколько не переставляй, ничего не меняется
Nekros: 26.12.2024 21:34Ще любителі мощних пк полюбляють файл підкачки зкорочювати а потім жалітися на краши та інші зависони
выключил вообще, проверял, толку никакого да и не может быть толк от файла подкачки, процессор с оперативки и в неё пишет/читает данные в десятки раз быстрее, чем с самого быстрого ссд, да и на кой хрен мне файл подкачки если у меня 64гб оперативки?
waryag: 26.12.2024 21:38Можна почати з того, що для позбавлення від статтерів людина взяла 7950х замість х3д проців.
7950х достаточно мощный, разница между ним и 5960х в однопотоке в районе 40%, но толку по статеррам нет совсем, логично же, что даже если предположить что 7950х мало для преодоления статерров, то всё равно их должно было бы стать меньше и ситуация должна была бы улучшиться, но толку нет, уверен что и на х3д будут такие же статерры, в чём причина не знаю
Nekros: 26.12.2024 21:44Та вмене 5900х і нема стартерів там де є у нього. Але у мене і HDD нема, 5 років вже онлі ssd
у меня все эти игры на ссд, толку до ЖОПЫ
Nekros
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.12.2024 22:55
Nekros: 26.12.2024 21:34Чувак, мені здається що у тебе щось не так або з софтом або з залізом. Давно вінду перставляв?
сколько не переставляй, ничего не меняется
Nekros: 26.12.2024 21:34Ще любителі мощних пк полюбляють файл підкачки зкорочювати а потім жалітися на краши та інші зависони
выключил вообще, проверял, толку никакого да и не может быть толк от файла подкачки, процессор с оперативки и в неё пишет/читает данные в десятки раз быстрее, чем с самого быстрого ссд, да и на кой хрен мне файл подкачки если у меня 64гб оперативки?
ну от і зрозуміло. У мене теж 64ггб оперативної пам'яті. Ось тільки якщо файл підкачки зробити менше 16ггб то деякий софт, наприклад, substance painter фризитиме і буде крашитися.
Деякому софту просто необхідний файл підкачки, як і для стабільної роботи самого віндовса. Боюся уявити що ти ще зіпсував щоб ігри статтерили
MessiaH
Member

Повідомлення

Nekros: 26.12.2024 23:06Деякому софту просто необхідний файл підкачки, як і для стабільної роботи самого віндовса. Боюся уявити що ти ще зіпсував щоб ігри статтерили
Я ж тебе написал, что файл подкачки ставил по выбору системы и до сраки, никакой разницы. Да и как отсутствие файла подкачки может вызывать статерры??? Если нет файла подкачки, то всё сразу пишется в оперативку. Файл подкачки нужен только если её в системе мало, твоему софту видимо 64гб мало, поставь больше и отключи его нахрен
Востаннє редагувалось 26.12.2024 23:22 користувачем MessiaH, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.12.2024 22:50
oversteve: 26.12.2024 21:07п.с. грав з шустрого м2, х з чи воно щось давало, а може то на амд оптимізацію не завезли
я тоже с ссд играю, до ЖОПЫ
daesz: 26.12.2024 21:10Я грав на ліміті 120 кадрів обидва, але в сурвайворі у мене було чуть вище 80 кадрів. Все вправо, без скейлерів, промені в другому вдключив після корусанту, бо тіні виглядали гірше ніж "художні", фреймгену також не було, бо амуде не завіз, а на нвідієвській ВК не грав ще
на каком разрешении 80 кадров без апскейлов???
2к, все вправо, без променів. Промені юзав тільки на Корусанті, після того виключив, бо тіні у рослин на Кобо виглядали доволі ублюдсько. Але я б не сказав що вони сильно просажували фпс..
MessiaH
Member

Повідомлення

daesz
Лучи это вообще дичь ненужная, но все на них шизанулись
SoVaR
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.12.2024 17:57Бред сивой кобылы, никоим образом ссд по статеррам ничего не меняет, что на харде, что на ссд статеррит абсолютно одинаково
MessiaH: 26.12.2024 18:38Статеррит одинаково что на харде, что на ссд. Нет разницы никакой.
Та ти шо :lol:
Перекинь той же сталкер на ШДД і потім розкажеш про свої абсолютно однаково.
MessiaH
Member

Повідомлення

SoVaR: 26.12.2024 23:46Перекинь той же сталкер на ШДД і потім розкажеш про свої абсолютно однаково.
Те игры, что у меня статеррят, они это делают одинаково что на харде, что на ссд и никакой разницы нет. Сталкер 2 ставил на ссд сразу и он по оптимизации кусок гомнины, смоченной в ссанине. За такую оптимизацию даже стыдно за страну, позорнейшая и ужаснейшая реализация даунрила 5
DuckRider
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.12.2024 23:23 daesz
На моей памяти, это первый твой коммент, который не далёк от правды. Имитация лучей и отражений лучше самих лучей, которые до сих пор всратые в своей работе. Но если так продолжится, то художники, которые работали на имитацией просто вымрут.
А на счет того почему все сидят на нереальный движок 5: на нём разработчики выходят дешевле, их можно выгнать нафиг в любой момент, ибо их не нужно годами обучать. Капитализм
doc-oc
Member

Повідомлення

FishNumberOne: 26.12.2024 15:11
doc-oc: 26.12.2024 14:07 Движок фуфло, для ленивых и криворуких разрабов. Практически все игры на нём и выглядят ни чем не примечательно и идут максимально убого практически на любом железе. Не такого будущего для игр мы ожидали.
Одновременно и соглашусь с тобой, и не соглашусь.
Как инструмент для разработчиков - UE офигительный и технологичный инструмент, который позволяет создать в довольно сжатые сроки современную и красиво выглядящую игру. При этом этот инструмент постоянно развивается и предлагает все больше нового функционала.
С другой стороны, разрабы при этом настолько расслабляются, что по итогу мы имеет целый ряд минусов: 1. Тестирование игр толком не проводится и на релизе мы в основном получаем сырой продукт 2. Какая либо оптимизация игры со стороны разрабов? Не, не слышали. 3. Дополните сами...

По итогу все выглядит так, что унификация игрового движка - это на самом деле хорошо. Студиям не приходится тратить время на изобретение либо допиливание самого инструмента создания продукта. С другой стороны - все повально забивают и на сам конечный продукт, не доводя его до ума.
Так вот именно! Студии у которых есть свои движки, делают шедевры с шикарной картинкой и при этом с нормальной оптимизацией, а все криворукие берут готовый и универсальный движок и лепят лениво горбатого. Упрощение снижает порог вхождения, а значит кучи кретинов теперь делают на отлюбись и по принципу и так сойдёт. Ну, а Эпики кретины в том, что не требуют какого-то стандарта качества и никак не помогают таким рахитам оптимизировать проекты. Если они видят, что абсолютное большинство геймеров хэйтят их двигло, могли бы сделать защиту от дурака и оптимизировать таким образом движок, чтоб собранные на нём проекты не лагали как мрази.
Nekros
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.12.2024 23:20
Nekros: 26.12.2024 23:06Деякому софту просто необхідний файл підкачки, як і для стабільної роботи самого віндовса. Боюся уявити що ти ще зіпсував щоб ігри статтерили
Я ж тебе написал, что файл подкачки ставил по выбору системы и до сраки, никакой разницы. Да и как отсутствие файла подкачки может вызывать статерры??? Если нет файла подкачки, то всё сразу пишется в оперативку. Файл подкачки нужен только если её в системе мало, твоему софту видимо 64гб мало, поставь больше и отключи его нахрен
"Про отключи нахрен" просто смішно, статтери та проблеми не в мене, а в тебе. То що може ти ввімкнеш?
SP при роботі може і 10ггб не позичати, але файл підкачування мінімум 16ггб йому потрібен. Про це говорять і самі розробники та всі люди, хто ним користується.
І може не тільки SP так реагувати на підкачування, Бог знає який ще софт падатиме.
Пам'ятаю, були такі розмови років 10 тому про відключення підкачки нібито це збільшує продуктивність. Зараз ця тема повністю пережована і доведена, що відключення підкачування веде тільки до проблем, оскільки віндовс без неї нормально не функціонує.
Ось пара моїх скріншотів з RT та без. На годиннику 11ч ночі, тепер подивися уважно де справжня ніч. Перший скрін без RT, другий з RT
Це треба бути сліпим, щоб не бачити різницю.
спойлер
4026454.650000029_Снимок экрана 2023-09-10 200922 copy.jpg
4037417.064999987_Снимок экрана 2023-09-10 200902 copy.jpg
4045592.035000038_Снимок экрана 2023-09-10 201049 copy.jpg
4051826.5900000115_Снимок экрана 2023-09-10 201027 copy.jpg
Я теперь без променiв iгри не сприймаю, одразу видно що тiнi не такi та i взагалi щось не так

Відправлено через 15 хвилин 9 секунд:
DuckRider: 27.12.2024 00:06
На моей памяти, это первый твой коммент, который не далёк от правды. Имитация лучей и отражений лучше самих лучей, которые до сих пор всратые в своей работе. Но если так продолжится, то художники, которые работали на имитацией просто вымрут.
А на счет того почему все сидят на нереальный движок 5: на нём разработчики выходят дешевле, их можно выгнать нафиг в любой момент, ибо их не нужно годами обучать. Капитализм
Це якийсь нещадний бунт проти розвитку.
Я працюю 3д моделлером в геймдеві і я тобі скажу так що деякі речі без RT нереально зробити, хоч як би ти не намагався імітувати, завжди буде гірше за чесне трасування. Нарешті прийшла технологія, яка використовувалася для реалізації фотореалістичної картинки, справжнє SSS, transmissive, каустика, GI, контактні тіні та iн.
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 00:40 Це якийсь нещадний бунт проти розвитку.
Я працюю 3д моделлером в геймдеві і я тобі скажу так що деякі речі без RT нереально зробити, хоч як би ти не намагався імітувати, завжди буде гірше за чесне трасування. Нарешті прийшла технологія, яка використовувалася для реалізації фотореалістичної картинки, справжнє SSS, transmissive, каустика, GI, контактні тіні та iн.
Шум, задержка + мыло, отражения в 240р. Ляяя, реализм, красиво. :facepalm: При этом всём свето-тени на соурс 2 в кс выглядят лучше чем 3д моделлерская™ трассировка в сталкер2
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 01:21
Nekros: 27.12.2024 00:40 Це якийсь нещадний бунт проти розвитку.
Шум, задержка + мыло, отражения в 240р. Ляяя, реализм, красиво. :facepalm:
Ти не розумієш, трасування шляху QMC вже існує 20 років, просто зараз залізо доросло до того, що може це рухати в реал таймі нехай і з костилями у вигляді денойзера.
Це лише початок, пройде 10 років, залізо підтягнут і всі ігри будуть з трасуванням, ігри будуть виглядати фотореалістично.
Якщо не розумієш, то просто погугли що таке path trace GI QMC не в контексті геймдева, а в ключі реалістичного рендеру і диснеївських мультиків, і тепер уяви, що так може виглядати гра.

Свiтло тiнi у CS це не показник. Покажи менi прозору поверхню стекло яке приломляе, поверхню від якої відбивається колір сусіднього об'єкта.
CS це стилізація у картинці абсолютно немає глибини та нема дня та ночi
Я тобi вище скриншоти з вiдьмака прикрепив, зацiни. Щоб зробити тіні від об'єктів на підлозі потрібно було запікати лайтмап і АО під всю локацію, до того цi текстури би жрали вiдеопамьять, при цьому об'єкти вже не можна вже буде переміщати, коли RT вирішує ці проблеми і дає кращий результат, правильний а не фейкові костилi
Востаннє редагувалось 27.12.2024 01:42 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 01:31
DuckRider: 27.12.2024 01:21

Шум, задержка + мыло, отражения в 240р. Ляяя, реализм, красиво. :facepalm:
поверхню від якої відбивається колір сусіднього об'єкта.
Я тобi вище скриншоти з вiдьмака прикрепив, зацiни
спойлер
Зображення
Вот свет сквозь материал задает цвет других объектов. Выглядит лучше чем новые игры на анриал. То, что ты даешь в пример ведьмака, где ртх сломан и был присран шоб було, многое говорит о тебе :laugh:
Востаннє редагувалось 27.12.2024 01:44 користувачем DuckRider, всього редагувалось 1 раз.
Nekros
Member

Повідомлення

DuckRider: 27.12.2024 01:41
Nekros: 27.12.2024 01:31

поверхню від якої відбивається колір сусіднього об'єкта.
Я тобi вище скриншоти з вiдьмака прикрепив, зацiни
спойлер
Зображення
це запечена лайтмап. Ти нічого не можеш переміщати
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 27.12.2024 01:43
це запечена лайтмап. Ти нічого не можеш переміщати
Видимо, до тебя не доходит, что всем плевать. В современных играх всё прибито к полу, никому не нужно чтоб что-то перемещалось, физика давно вымерла как таковая, остались какие-то огрызки от неё
Відповісти