GSC Game World пообіцяла оновити ПК-версії класичних шутерів S.T.A.L.K.E.R.

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.12.2024 13:48
Artempo100: 21.12.2024 11:32Я не знаю шо ви там всі хейтите,пройшов гру ще на патчі 1.03 , зміг пройти всю сюжетку.Не розумію звідки скільки дотошності і прискіпливості саме до сталкеру
там бувають моменти коли ламається основний квест і далі не пройти ніяк
Пройти то можно. Нужно прост скачать там какой то UETools, загуглить (найти) нужные Quest ID, и в консоли вводить конкретные стадии квеста что бы игра перезапускала квест или продвигала принудительно его стадию. Например в Skyrim так же делали, когда квесты ломались.
спойлер
Kib
Member

Повідомлення

Сталкер 2 хороша гра в базі, я б не награв би в неї 50+ годин дійшовши тільки до квесту захисту Залісся, якби вона була поганою. З продуктивністю, звісно хотілося б краще коли багато нпс в кадрі, але продуктивність прийнятна на моєму залізі, + я довго не вмикав генерацію бо думав буде великий імпут лаг, але увімкнувши не сказав би що відчув погіршення, навпаки стало живіше.
Але... Гра недороблена, і тому підтвердження заява розробників про дорожню мапу, це ознака що гру будуть буквально доробляти. Була б вона доробленою, були б фікси багів продуктивності і все.
Тому гру закинув до кращих часів, бо псувати собі враження не хочеться. :-/
Guest003
Member

Повідомлення

У мене були два баги з двума побічними квестами. Але це ніяк на ігровий процес не вплинуло і на отримання задоволення теж. Статерів теж немає. Гра бімба!
deserteagle777
Member

Повідомлення

Геральт: 21.12.2024 11:51
MessiaH: 21.12.2024 11:25 Выпустили какой-то кусок кривого статеррящего кода
Жахливі статери :weep:
спойлер
Зображення
підписуюсь , профільна система майже ідентична , такий самий досвід :up: :beer:
deviconte
Member

Повідомлення

Devijack: 21.12.2024 13:24
deviconte: 21.12.2024 12:49Или когда она убили к примеру крыс, и 15 человек стоит просто на месте и ещё несколько сидят бесконечно в засаде? Или стреляют с аимом в темноте со 100 метров?
Не зустрічав. Гадаю це як було у кіберпанку, наприклад коли не вивозив процессор у деяких людей машини провалювались в асфальт чи чіпляли текстури які не підвантажились вчасно. Це пояснює те що одні жаліються а іншим все подобається. Десь залізо невивозить і з'являється глюк.
Ryzen 7900x + 4090 не вывозят?)
У меня 130фпс в 4к на открытой местности

Мне в целом более или менее все устраивало, кроме спавна нпц. Сейчас стало ХУЖЕ чем было до патча 1.1. И это не только мое мнение
Enjthesilence
Member

Повідомлення

anti4hiter: 21.12.2024 12:23 Что-то вечно. Хейтить любую, даже самую хорошую игру - ннайс!
При том что разрабы пофиксили львиную долю всего, при том что наконец-то зона приведена к реальности (как человек который в Чернобыле провел много лет я могу такое заявлять), мир наконец-то бесшовный, оружие проработано лучше чем в таркове, дали ответы (даже местами очень красиво) на вопросы по персонажам, вложили кучу пасхалок, сделали игру, которую играют не только в постсовке, но и на западе.
ИМХО - Тот Самый Сталкер. Кто бы что не говорил про всякие моды и фанатские проекты - сталкер 2 на порядок превосходит их по целостности и проработке. Игра комплексная, да с упрощениями, да многое не доделали, но это все та же хардкорная, красивая, приятная игра.
После последнего обновления на 1070+р5 3600 - 40-50 стабильных кадров на минималках с фср в ультравайд 2к (21:9). Если раньше было 15-30, и на патче 1.0 я прошел игру, видно было что сломано многое, то сейчас заметно что починили очень много. И, да, можете хейтить что играю на калькуляторе.
"Зброя краще ніж в таркові" - маячня, в якому місці вона краще і що там пропрацьованіше? Оптимізація - буде поганою, допоки 5800х3д буде душитись 55-60 фпс без фреймгена.
До рівня глобальних модів геймплейно і функціонально не дотягує, війни угруповань нема. системи репутації нема. А-лайф почали потрошки повертати до стану першої частини, бачив вже тести, поки це дуже в початковому вигляді, моби все ще спавняться навколо ГГ, це все ще дуже далеко від обіцянок розробників про А-лайф 2. Стелс все ще не працює, бінокль і пнб відсутні.
З плюсів: дуже гарний відкритий світ, погодні ефекти та аудидизайн круті, хоча озвучка місцями сильно віддає театральщиною. Ганфайт - норм, не найкращий, але на рівні. Норм прайс на гру, це також плюс. Роботи, ще багато і тіщить швидкість виходу патчів, але закривати очі на конкретні проблеми і трохи брехні від розробника неможна, це не допомагає грі. Мій софтлок все ще залишився, як я зрозумів, через те що я поліз в локацію раніше, ніж туди відправляє мене гра, але це не мої проблеми, а геймдизайнерів і "відкритого світу" тепер лише починати нову гру, лазити в дебаг меню і перезапускати через консоль квести, дякую я не за це платив гроші, та людям з софтлоками, краще зачекати ще декілька місяців, тому що з такими великими патчами, старі сейви можуть працювати неадекватно.
vsx
Member

Повідомлення

Devijack: 21.12.2024 12:36 А шо не так з грою? Там все чудово геймплейно та візуально, можна грати з задоволенням.
Devijack: 21.12.2024 13:58 Едине що мене переслідує це рандомне падіння до 10 фпс і картинка по краях наче двоїться, але перезавантаження гри проблему вирішує на декілько годин чи взагалі.
Eduard1980
Member

Повідомлення

Devijack: 21.12.2024 13:58 Не думаю що це показник, бо в мене проц в андервольті, карта у розгоні та андервольті, пам'ять у розгоні та за 48 годи поки вильотів не було
Звісно це не показник, але ж людина пише, що це тільки в недосталкері)) Тобто сталкер винуватий, шо в нього руки із дупи))
Fen1xz
Member

Повідомлення

anti4hiter: 21.12.2024 12:23 После последнего обновления на 1070+р5 3600 - 40-50 стабильных кадров на минималках с фср в ультравайд 2к (21:9). Если раньше было 15-30, и на патче 1.0 я прошел игру, видно было что сломано многое, то сейчас заметно что починили очень много. И, да, можете хейтить что играю на калькуляторе.
Ох уж эти фанаты-сказочники которые всю игру в 15-30 фпсах проходят и никаких проблем не видят. Что в киберпанке были, что теперь в сталкере. Счастливые люди. Да и сильно сомневаюсь в стабильных 40-50 кадрах в 2к на 1070 и р5 3600, в открытых пространствах может быть, но я более чем уверен в Залесье, Припяти и тд, там никакими 40 стабильными не то что не пахнет, а даже близко не ароматизирует. :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

Nekros: 21.12.2024 13:59 Ти що знову гру на HDD поставив та скиглиш на статтери? :gigi:
Може знову шмат VRAM загубився :)
starik_0
Member

Повідомлення

не знаю какой смысл в этом если есть куча модов которые лучше оригинала, разве что не хватает модам это перерисовать модельки людей и окружения, авто. Добавить новые, потому что глаз сильно цепляется за набившие оскомину и нарисованные еще году в 2005 одни и теже модели нивы, запор, зилы и камазы, хотя бы кразов уралов и лазов добавить уже повеселее. ну и чтобы пиксели не размером с кулак
почему то с освещением работают в модах, а вот модельки унылые
MrThree
Member

Повідомлення

Отличная новость, особенно хотелось бы поддержку геймпада для ПК версии и самое главное регулировку размера шрифта!
7_s_7
Member

Повідомлення

Хотят на волне хейта срубить бабла выпустив "некст-ген" :gigi:
Ну так уже давно модеры бесплатно сделали все это!
qziua
Junior

Повідомлення

А цю гру коли починять? Награв близько 50 годин з релізу до патчу. Після патчу не проходить комп шейдерів. Видалив конфіг файли - запустилася. Прилетів хотфікс - не проходить компіляцію. Вчора знову 3тє оновлення - починили компіляцію, гра запустилася. Сьогодні - stuck on shader compilation... Прописав в engine.ini пропускати компіляцію - запустилася... Що це за продукт такий? Що я роблю не так? Залізо винувате? Розгін? Віндовс? Почистити порох? Поміняти термопасту? :mad:

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
І за це я віддав 1400грн, тіпа наша гра, атмосфера, ностальгія і т.п...
MAKKACIN
Member

Повідомлення

qziua
Дитячі проблеми якісь) Видно в нові ігрі під час релізу інших не грали) Шось фіксиця, шось ламається. Розробник не може врахувати шо ще якісь софт чи ігри встановлені в користувача. Може ше антивірус аваст який все блоче а ви гонете на гру? Тим більше і всі знають що гра з купою багів і проблем "І за це я віддав 1400грн, тіпа наша гра, атмосфера, ностальгія і т.п..." - якщо гра працює нормально - це дійсно гра топ за останні 10 років, просто шось пішло не так :lol:

Накидаю небилиць всяких... :shuffle:
спойлер
Вийшла онова:
1. Перевіряємо цілісність.
2. Скидаємо шейдери нвідіа/амд (нвідіа в панелі керування де глобальні налаштування зняти галочку на кешування шейдерів , примінити а потім поставити назад за замовчуванням)
3. Виключаємо весь шлак з автозагрузки/планувальника зі всіма авастами, впн, яндекс браузерами і прочу чепуху шо не стосується ОС і драйверів
4. Оновлюємо драйвера на відік) Да, останні драйвера буває не тільки ламають а і покращують екіспіріанс :gigi:
5. Запускаємо від адміністратора
6. Якщо нічо не робе граємо іншу гру і пишиму на форумах яка гра Г толком не погравши :super:
Pohrenizator
Junior

Повідомлення

ну если на трилогию сделают реальную 64 битность и многозадачность, то можно будет и еще раз пройти. Когда модеры под расширенное использование ОЗУ и потоков запилят моды на графоний :)
qziua
Junior

Повідомлення

MAKKACIN: 21.12.2024 17:04 qziua
Дитячі проблеми якісь) Видно в нові ігрі під час релізу інших не грали) Шось фіксиця, шось ламається. Розробник не може врахувати шо ще якісь софт чи ігри встановлені в користувача. Може ше антивірус аваст який все блоче а ви гонете на гру? Тим більше і всі знають що гра з купою багів і проблем "І за це я віддав 1400грн, тіпа наша гра, атмосфера, ностальгія і т.п..." - якщо гра працює нормально - це дійсно гра топ за останні 10 років, просто шось пішло не так :lol:

Накидаю небилиць всяких... :shuffle:
спойлер
Вийшла онова:
1. Перевіряємо цілісність.
2. Скидаємо шейдери нвідіа/амд (нвідіа в панелі керування де глобальні налаштування зняти галочку на кешування шейдерів , примінити а потім поставити назад за замовчуванням)
3. Виключаємо весь шлак з автозагрузки/планувальника зі всіма авастами, впн, яндекс браузерами і прочу чепуху шо не стосується ОС і драйверів
4. Оновлюємо драйвера на відік) Да, останні драйвера буває не тільки ламають а і покращують екіспіріанс :gigi:
5. Запускаємо від адміністратора
6. Якщо нічо не робе граємо іншу гру і пишиму на форумах яка гра Г толком не погравши :super:
Я ж казав, що будуть пропонувати почистити автозапуск, кеш, оновити віндовс, перевстановити дрова, зняти розгін/андевольт, почистити порох і поміняти термопасту...може щось забув...

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Я не казав що гра не топ, я хочу щоб вона запускалася як до покращення.
starik_0
Member

Повідомлення

Pohrenizator: 21.12.2024 17:09 ну если на трилогию сделают реальную 64 битность и многозадачность, то можно будет и еще раз пройти. Когда модеры под расширенное использование ОЗУ и потоков запилят моды на графоний :)
вообще то модеры уже все сделали 64бит движок называется Monolith Engine
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

MessiaH
Ублюдський уе4/5, не могло ж воно якось інакше на аномальному комп'ютері гратися :laugh:
MessiaH
Member

Повідомлення

Dremjke
Статеррит ещё и как на любом железе и линия фреймтайма как собака сутулая

Отправлено спустя 3 минуты 40 секунд:
deviconte: 21.12.2024 14:22Ryzen 7900x + 4090 не вывозят?)
У меня 130фпс в 4к на открытой местности
Переведи длсс в длаа режим, зашквар на 4090 апскейл юзать вообще. С фреймгеном будет 90 фпс, но не 130 и посмотри на фреймтайм

Отправлено спустя 20 секунд:
AntonyKandaurov
Конечно движок ублюдочный
Відповісти