pushpop: ↑
15.12.2024 23:34
Знов шалені швидкості для великих файлів і знов покладений болт на маленькі файли...
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
zalizo_org: ↑
14.12.2024 22:46
Ну відносно. Можуть скласти конкуренцію лише в нерозривному записі, тобто коли пишемо одним кавалком. А в реальних умовах при роботі треба читати карликові файли.
От приклад мого "накопичувача"
А от їхній супердупер
Навіщо порівнювати RAM disk з NVMe?
Тому, що в мене є вибір - юзати RAM диск, чи юзати М.2 NVMe. Під мої задачі останній годиться тільки під збереження результатів роботи, а RAM диск - для всіх решта робочих операцій. Тому підняття швидкості М.2 NVMe не має особливого сенсу, бо воно ультра повільне на мілких файлах. Якщо бути точним то подекуди в 20-25 разів. А ультра швидкість лінійного запису який сенс має? Ну допустимо переносите якийсь архів з гігантськими файлами. Ну скільки на практиці часу воно буде переноситися? Допустимо обєм диска 2ТВ - при теоретичній швидкості 14ГБ/с це 130 секунд приблизно. От перенесли і далі що? Все. Отримали вигоду нехай 5 хвилин за 1 раз. І сткільки таких разів буде на практиці? Підозрюю що в кразому разі разів 10 на рік. Тобто зекономите аж раптом 50хв запису, який можна ввімкнути і піти на обід наприклад. Тому воно не економить нічого. Генерувати такий потік на РС який може впиратися в диск - ну я не хзнаю таких задач які можуть на побутових РС створювати потік даних, для яких необхідно мати можливість збереження зі швидкістю 13-14ГБ/с. Так саме смішне що воно не зможе в результаті цю швидкість підтримувати постійно. В якийсь момент вона впаде в рази. Отже всі ці штучки зі швидкісними дисками нагадують бодібілдера імпотента який хизується м'язами але нічого не може в іншій сфері.
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
testerd2modd: ↑
16.12.2024 19:00
Не вірю що у 990 і тимпаче у 970 швидкість RND4K може бути 2 гіга в секунду, що за монстр у тебе? Рейд на серваках амазона?) Щиро цікаво
Це мій DDR5 RAM-диск (Я тому і взяв в лапки слово
накопичувач в оригінальному пості).
Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
mrigi: ↑
16.12.2024 19:08
Ви не почули що я написав. Люди беруть ОКРЕМИЙ терабайтний диск під систему нічого не разбиваючи. Бо так завжди краще. І це не багато дивлячись на те скільки зараз важить додатковий софт. А що там беруть під данні та ігри, це окрема тема.
Абсолютно точно, купив під систему Samsung Evo Plus 2TB. А під все важливе - Samsung 980 Pro 2TB з синхронізацією на клауд.