На підході лінійка високошвидкісних NVMe-накопичувачів SK hynix Platinum P51

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
zalizo_org
Member

Повідомлення

Polaris: 14.12.2024 11:38 Швидкості нових nvme вже вище чим в старої оперативки
Ну відносно. Можуть скласти конкуренцію лише в нерозривному записі, тобто коли пишемо одним кавалком. А в реальних умовах при роботі треба читати карликові файли.

От приклад мого "накопичувача"
Зображення

А от їхній супердупер
Зображення
Сidonix
Member

Повідомлення

Cirax: 14.12.2024 13:21
shnok: 14.12.2024 12:13

из разряда из соседней темы меньше 5090 брать смысла нет
У меня 5ТБ в общем.
Ну по m.2 pci-e 4.0 у меня 6 в сумме. 2 и 4.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Как будто в 2020 попал. Ладно я понимаю 2тб, но зачем нужны 512-1тб и где 4-8 Тб модели? Ну и 90 мб-сек на 4к блоки - это сильно, Самсунг 990 про мой с 100+ смотрит с недоумением.
pushpop
Junior

Повідомлення

Знов шалені швидкості для великих файлів і знов покладений болт на маленькі файли...

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
zalizo_org: 14.12.2024 22:46
Polaris: 14.12.2024 11:38 Швидкості нових nvme вже вище чим в старої оперативки
Ну відносно. Можуть скласти конкуренцію лише в нерозривному записі, тобто коли пишемо одним кавалком. А в реальних умовах при роботі треба читати карликові файли.

От приклад мого "накопичувача"
Зображення

А от їхній супердупер
Зображення
Навіщо порівнювати RAM disk з NVMe?
vltk
Member

Повідомлення

Это могут быть два псй-э 5 диска в рейде 0, криво установленные (сужу из разницы скоростей между последовательной записью и чтением) на платформе амд (здесь определяю по скорости 4К с глубиной/очередью запросов в 32). Но точно хвастаться нечем.
Echo_Night
Junior

Повідомлення

mrigi: 14.12.2024 13:05 Колись швидкість дисків була самим слабким місцем. А зараз вже якось пофіг шо 3ГБ/с шо 14ГБ/с.
:dontknow:
Сidonix: 14.12.2024 11:58менше 4 ТБ брати сенсу не дуже бачу.
Окремий системний диск на терабайт. Більше і не треба. Ось тобі і сенс.
Недавно купил себе 4тб самсунг 990 и я безумно рад ибо 250 под систему с софтом и 500 под игры и проекты аудиокниг это капец мало, особенно когда игры уже весят +/-100Гб. Я не держу всю игротеку на винте. только пару что играю в данный момент, но при весе проекта книги в 40Гб место улетало моментом. А ещё гугл диск который не умеет создавать папку вне диска С и где я храню рабочие файлы на +/- 150Гб. Зато теперь с 4Гб разбил на 500 под систему и остальное для игр и проектов. Ещё туда всю музыку в хайрезе скинул. Для торрентов и хлама, который редко трогаю, есть хард, но он, гад, самый шумный элемент в пк ночью, даже помпу не слышно за ним, а бп от Биквайет вообще бесшумный. Хотел второй м.2 на 4гб у китайцев для торрентов взять на распродаже, но хорошие разгребли именно в этом объёме моментально.
taras_cs
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 14.12.2024 13:06Наступного разу буду брати просто щоб найбільший об'єм на гривню. Найпростіший qlc, можна і pcie 3.0, але 4тб + щоб був якнайбільший об'єм.
Скільки ви зекономите, у порівнянні з Kingston KC3000 4GB?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

taras_cs
Минулого року можна було взяти Silicon Power UD90 4 TB pcie 4.0, Crucial P3 4 TB pcie 3.0, TEAMGROUP MP34 4 TB pcie 3.0 всі по 150-160 доларів. Я не купував, думав ціна і далі падатиме, але сталось навпаки :-/
Сата 4тб були по 135-140$
Відповісти