Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

mult: 26.11.2024 09:58Як мене кумарить ця тенденція до мінімалізму.
яка така тенденція? клавіатур вистачає у всіх лейаутах, а те, що 75% найбільш популярний формат, так це риночєк порєшал. просто тому, що його найбільше купують. в більшості 75% клавіатур, які мені доводилось бачити вживу і в інтернетах, клавіша delete, до слова, присутня. не знаю, що це нюфі в голову стукнуло, щоб її прибрати.
mult: 26.11.2024 09:58Доречі воно нагружатиме систему так же як і мишка у 8000 чи клавіатура так не грузить пк?
якщо частота опитування 8000гц, то, як і з мишами, такі клавіатури додатково навантажують проц, при чому доволі помітно.
mult: 26.11.2024 09:58Ось наприклад як альтернативу розглядаю ще Keychron Q5 Max і NuPhy Halo96 v2, якщо вірити rtings у них відгук по проводу в районі 3.2 мс, що думаю теж достатньо буде для любого геймера.
2-3мс абсолютно норм, якщо завзято не угорати у швидкий мультиплеєр на якомусь змагальному рівні, мати 600гц монітор і дуже швидкі рефлекси.
mult: 26.11.2024 09:58Цікаво механіки є ще швидші за 3 мс може хтось чув?
може і є, он я нещодавно скидав посилання на пцб під HE cвітчі від геона з заявленою латенсі 0.16мс, але точно така потрібна?
mult: 26.11.2024 09:58Можна і спробувати ту магнітну, вроді відгуки нормальні і якщо я там delete якось знайд
та якось він там працює, думаю. через фн, або ще якось.
murzik
Member

Повідомлення

що там, знижи на нормальне не гейське є?

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
https://vi.aliexpress.com/item/10050059 ... ry_from%3A

норм? берем?
black switch - хя?
bluе?
в описі написано що ліпше РЕД брати а їх нема
mult
Member

Повідомлення

leif
Я короче замовив wooting 80he :)
Правда чекати більше місяця треба, 12000 коштує.
Nuphy доволі якісні і хороші, але вичитав на реддіті що підтримка у них ніяка, ну типу випустили клавіатуру і буквально за рік-два забули за неї що в програмній підтримці що фізично.
У wooting вроді з цим краще.
Дел у тій клаві вроді є, тільки він не підписаний а там риски якісь намальовані.
Замовив магнітні, бо в иене доволі непогана вроді як механіка зараз є, міняти шило на мило таке собі.
Цікаво ті нові технології спробувати.
По 8000 частоту я не буду її використовувавти якщо воно сильно впливатиме, надіюсь там можна буде перемкнути на 1000-2000.
Думаю буде в самий раз така частота :)
По поводу отих усих фішечок магнітної клави, я в змагальні ігри не граю, воно мені не потрібне, використовувати не буду.
Хіба що емулятор геймпаду згодиться в євро трак симулятор поїздити, чи інших гонках, щоб було плавне натискання.
А так потрібна просто швидка клавіатура з низтким інпут лагом, воно в любій грі нормально, не тільки змагальні.
Як писали тут вище, це мабуть нам в голову вбили ці циферки, щоб ми за ними ганялись і я реально за цим слідкую, маю мишку з оптичними мікріками і низькою затримкою :)
Маю швидкий монітор і він дійсно швидкий це відчувається :)
Ще клавіатуру купити таку і все :)
Ну не зайде то куплю швидку механіку і вже не буду морочити собі голову, бо воно муляє :)
Kosdnepr
Member

Повідомлення

murzik
Ну таке...
Краще цю: https://www.amazon.com/dp/B0BN1HDZBR
$32 з купоном
Rhizone
Member

Повідомлення

Увірвусь в тему зі своєю свіжепридбаною Bloody S87. З урахуванням всіх характеристик і особливостей це для мене як космічний корабель :gigi:
До цього була A4Tech KV-300H, а перед нею Bloody B540. Раніше були тільки повнорозмірні клавіатури і розумію, що потрібен деякий час для звикання. Проте цей формат дуже подобається наявністю додаткового місця для мишки. Також подобається те з якою легкістю натискаються клавіши. Ну і в білому виконанні вона виглядає просто шикардос :)
destructX
Member

Повідомлення

Rhizone: 26.11.2024 20:23 Увірвусь в тему зі своєю свіжепридбаною Bloody S87. З урахуванням всіх характеристик і особливостей це для мене як космічний корабель :gigi:
До цього була A4Tech KV-300H, а перед нею Bloody B540. Раніше були тільки повнорозмірні клавіатури і розумію, що потрібен деякий час для звикання. Проте цей формат дуже подобається наявністю додаткового місця для мишки. Також подобається те з якою легкістю натискаються клавіши. Ну і в білому виконанні вона виглядає просто шикардос :)
Цікаво наскільки довговічні Бладі клави, враховуючі, шо мишки живуть роками
Rhizone
Member

Повідомлення

destructX
Так, цікаве запитання. До речі, в комплекті ще й 12 запасних світчів є :)
leif
Member

Повідомлення

murzik: 26.11.2024 18:50норм? берем?
так так так, шо тут у нас.
багато кнопок ✅
підвічування ✅
народна ціна ✅

ну шо тут думати? треба брати, офк.
mult: 26.11.2024 19:46Я короче замовив wooting 80he
Правда чекати більше місяця треба, 12000 коштує.
це в металевому корпусі? ну той що цинк. а там з фарбою баг пофіксили?
mult: 26.11.2024 19:46Nuphy доволі якісні і хороші, але вичитав на реддіті що підтримка у них ніяка, ну типу випустили клавіатуру і буквально за рік-два забули за неї що в програмній підтримці що фізично.
а навіщо клавіатурі програмна підтримка? і що таке підтримка фізична у випадку клавіатури? :)
mult: 26.11.2024 19:46Дел у тій клаві вроді є, тільки він не підписаний а там риски якісь намальовані.
була у мене така підозра.
mult: 26.11.2024 19:46По поводу отих усих фішечок магнітної клави, я в змагальні ігри не граю, воно мені не потрібне, використовувати не буду.
Хіба що емулятор геймпаду згодиться в євро трак симулятор поїздити, чи інших гонках, щоб було плавне натискання.
А так потрібна просто швидка клавіатура з низтким інпут лагом, воно в любій грі нормально, не тільки змагальні.
та нормально і на механічних світчах, я порівнював різне. у мене не було саме на магнітних світчах, але пару тижній юзав оптичні, що, в принципі, ті ж яйця тільки в профіль: "аналогове" натискання, зміна точки актуації від 0.1мм, рапід трігер, снептап і так далі, для користувача це те ж саме. прикольно, але не більше. ту клаву я повернув і з того часу жодної на магнітних світчах не купив. видно, це просто не для мене. а так всі люди різні, вам, сподіваюсь зайде.

а мені завтра теж приїде +одна клавіатура. не гамінг і без знижки зовсім, але шо поробиш :) на такі клавіатури знижок не буває, і так ціна гарна. хіба якусь халяву на мехмаркеті чекати, але там охочих вистачає, та і купити там зовсім непросто. коротше, якщо є нагода треба брати, подумав я, і вирішив, що далі зволікати не можна.
artko
Member

Повідомлення

destructX: 26.11.2024 20:37
Rhizone: 26.11.2024 20:23 Увірвусь в тему зі своєю свіжепридбаною Bloody S87. З урахуванням всіх характеристик і особливостей це для мене як космічний корабель :gigi:
Цікаво наскільки довговічні Бладі клави, враховуючі, шо мишки живуть роками
повинна бути досить витривалою. в мене є теж така бладі, син на ній грається вже скоро рік як, колотить цілими днями. поки ніяких нарікань. там ще і хотсвап є, і базова шумка і гаскет в виконані блади.
ПЗ непогане. скоріш за все вона набридне набагато скоріше, ніж зламається.

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
leif: 26.11.2024 20:48 а навіщо клавіатурі програмна підтримка? і що таке підтримка фізична у випадку клавіатури? :)
хех. от тут можу сказати - а навіщо підбирати клавіатурі різні приємні для слуху "клац" та бум :)
Кожному своє. Ви підбираєте клавіатуру по звучанню та зовнішньому виду, я шукаю за можливостями ПЗ..
leif
Member

Повідомлення

artko
Ок, але що там оновлювати в ПЗ?) Ну випустили клаву, ну є софт для неї який косплеїть віа чи сам віа. Що ще треба додати через рік або два? Наприклад.
artko
Member

Повідомлення

leif
ну той же snap tap ще нещодавно не було ніде, а зараз модна фіча. робиться тільки на рівні ПЗ клавіатури...
мій старий хатор - не мав нормальної обробки медіаклавіш (так і не отримав, хоча це примитивна функція, але ... )

хтозна, що через рік винайдуть.. а тут оп - оновлення є :)
leif
Member

Повідомлення

Ну і можливості ПЗ мені теж цікаві, просто у мене всі клавіатури з підтримкою віа, і всі клавіатури що я планую придбати, коли вони вийдуть чи коли з'явиться пропозиція на вторинному ринку, теж будуть з підтримкою віа. Тому цей чинник трохи йде на другий план, бо у всіх воно однакове, а via/vial — топчік.
artko
Member

Повідомлення

leif

я коли собі спліт паяв та шив - стикнувся з тим, що не усі фічі вдається налаштувати за допомогою via. (vial трохи краще, але це вще окрема прошивка). тому частину фіч налаштовував саме в прошивці, перекомпіляцією. може вже додали в via/vial вже за останні півроку.. (експериментував з home row mod зокрема)
тому зараз знов у пошуках - хочеться магнітну клаву та з повною підтримкою qmk/vial (тобто до похідних кодів та можливості перекомпіляції).
бо зараз он лежить магнітна - наче и а-ля via софт, але ну... так, десь неподалік лежало. не те.
leif
Member

Повідомлення

artko: 26.11.2024 21:02ну той же snap tap ще нещодавно не було ніде, а зараз модна фіча. робиться тільки на рівні ПЗ клавіатури
Так, але тільки для магнітних світчів і у більшості актуальних клавіатур воно вже присутнє, наскільки я розумію, а якщо і не присутнє то є сторонній софт для того, щоб додати цей функціонал. зараз ще пів-року/рік ця іновація стандартизується і буде навіть у підвального китаю з коробки. далі що будуть додавати? це одна фішка за фіг знає скільки років з'явилась, а на механічних світчах таких фішок не з'являється взагалі.

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
artko: 26.11.2024 21:05я коли собі спліт паяв та шив - стикнувся з тим, що не усі фічі вдається налаштувати за допомогою via.
цікаво. і яка тоді альтернатива, якщо віа не вистачає? що робили ви? що роблять люди в подібних ситуаціях?
artko
Member

Повідомлення

leif
ні, в тому і сенс. qmk додае snap tap для звичайною механіки. перекомпілювали, перешили - вуаля.
спойлер
https://github.com/qmk/qmk_firmware/pull/24000
https://gist.github.com/grafov/c5833c9c ... 08c5fca76c
може і стандартізується за півроку, а що робити тим, хто купив клавіатуру зараз - міняти знов? так вона працює :)
що додадуть ще? не знаю, поживемо, побачимо :)
тому можливість оновлення ПЗ все ж важлива річ, імхо.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
leif: 26.11.2024 21:11
artko: 26.11.2024 21:05я коли собі спліт паяв та шив - стикнувся з тим, що не усі фічі вдається налаштувати за допомогою via.
цікаво. і яка тоді альтернатива, якщо віа не вистачає? що робили ви? що роблять люди в подібних ситуаціях?
ну так перезбирав прошивку зі змінами напряму у коді контролера клавіатури. зміна логіки обробки клавіш такого типу - ніяк за допомогою інтерфейса via не налаштовується, бо усе не передбачити.
leif
Member

Повідомлення

artko: 26.11.2024 21:14ні, в тому і сенс. qmk додае snap tap для звичайною механіки. перекомпілювали, перешили - вуаля.
прикольно, я і не знав) а там в іграшках ніби вже банити почали за це, бачили? мабуть же ж і сабжевий фінт буде розпізнаватись античітом. тут взагалі невідомо, що швидше станеться: почнуть всіх банити чи стандартизується фіча :laugh: а сінглплеєрі це і нафіг не потрібно.

тому на це можна по різному дивитись і підходити. кому принципові такі речі, то так, дійсно треба брати щось типу вутінга, де софт оновлюється регулярно і має великий функціонал. особисто мені достатньо просто підтримки віа і його базового функціоналу.
artko: 26.11.2024 21:14а що робити тим, хто купив клавіатуру зараз - міняти знов? так вона працює
клавіатури без підтримки віа або такі у яких не оновлюється пропрієтарний софт зазвичай зовсім недорогі/не орієнтовані на іграшки, тому тут резонно просто одразу при покупці розуміти, що потрібно а що ні і на що можна розраховувати в майбутньому. ну от реально, покупці нюфі будуть страждати, що їм не завезли снап тап в новій версії пропрієтарного софту? на нюфі турніри по мультиплеєру ганяють? мені здавалось, що це такі собі клавіатури під офісну роботу тощо і у них весь функціонал софту достатній вже одразу і оновлень не потребує.

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
хоча оця нова їхня клавіатура на магнітних світчах це вже спроба в щось ігрове, але там і підтримка "іноваційних" фіч є з коробки.
artko
Member

Повідомлення

leif: 26.11.2024 21:33 прикольно, я і не знав) а там в іграшках ніби вже банити почали за це, бачили? мабуть же ж і сабжевий фінт буде розпізнаватись античітом. тут взагалі невідомо, що швидше станеться: почнуть всіх банити чи стандартизується фіча :laugh: а сінглплеєрі це і нафіг не потрібно.
стара битва снаряду та броні :) хто кого

leif: 26.11.2024 21:33 клавіатури без підтримки віа або такі у яких не оновлюється пропрієтарний софт зазвичай зовсім недорогі/не орієнтовані на іграшки, тому тут резонно просто одразу при покупці розуміти, що потрібно а що ні і на що можна розраховувати в майбутньому.
або вони просто наче і не нові, але працюють безвідмовно. але оновлень нема, а проблеми ПЗ є :)

leif: 26.11.2024 21:33 хоча оця нова їхня клавіатура на магнітних світчах це вже спроба в щось ігрове, але там і підтримка "іноваційних" фіч є з коробки.
знов таки - ось лежить в мене "геймерська клавіатура" на магнітних свічах, всі іноваціоні фічи наче і є, але... чому я не можу переставити функционал на "системних" клавішах? мені не потрібне керування підсвіткою з клавіатури та ще на прибитих гвіздками кнопках, наприклад. Чому не можу декілька слоїв функциональних клавіш налаштувати? І це софт вже декілька разів оновлювався.
От так і чекай, поки вендор оновить та зробить як треба. Дякую, краще шукати клавіатуру з повною підтримкою qmk :) а ці діячи ще и онлайн ПЗ розмістили на сайті qmk.top :) (але там не qmk, або захована)
mult
Member

Повідомлення

leif
Матеріал корпусу замовив таку собі версію Module до якої йде ексклюзивний білий напів прозорий кейс з пластику і свічі Lekker L45.
Я читав про косяки з їх металевим корпусом тому замовив пластик, може вже і пофіксили я не питав у продавця.
Звісно метал мабуть краще по всьому, навіть не знаю, треба додатково проконсультуватись ще з продавцем, може замовлю його.
Ще додатково замовив кейкапи Double shot PBT з Cherry профілем, повинні бути кращі за оригінальні і профіль кейкапів у виробника OEM, профіль Cherry вроді як для ігор зручніше.
Я не перевіряв, бо в мене зараз клавіатура перша поки що і кейкапи схожі на OEM, скошені з обох боків до центру.
Інші не пробував, але порадили Чері, ну думаю треба спробувати :)

Відправлено через 45 хвилин 50 секунд:
leif
Проконсультувався я по металевому корпусу.
Там той корпус коштує 110 доларів, якось забагато вже, хай мабуть буде пластик :)
Тим більше кажуть що вже все замовили на сайті виробника і міняти щось буде проблематично.
Там на сайті wooting бачу купити просто так не можна, є замовлення найблище на кінець грудня, а мені сказали що і довше може трохи.
leif
Member

Повідомлення

mult: 26.11.2024 22:53Матеріал корпусу замовив таку собі версію Module до якої йде ексклюзивний білий напів прозорий кейс з пластику і свічі Lekker L45.
спойлер
Зображення
а чому самому через форвардерів не замовити? щось продаван накручує собі некисло.

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
mult: 26.11.2024 22:53Ще додатково замовив кейкапи Double shot PBT з Cherry профілем
які саме кейкапи? від вутінг? може вартує подивитись щось від стороннього виробника, якщо маєте бюджет на це? nicepbt, скажімо. або WS. останні взагалі класні. мабуть, мої улюблені пбт кейкапи.
mult
Member

Повідомлення

leif
Ну 12000 це ще по божескі :)
В інших від 15.
Я сам ніколи і нічого не замовляв із-за кордону.
Тим більше на оф сайті написано не відправляють в Україну.
Розбиратись з оцим закордонним замовленням, там щеж розтаможка мабуть може прилетіти.
Я в цьому ніфіга не шарю.
Мені простіше переплатити деяку суму

Відправлено через 52 секунди:
Кейкапи від стороннього виробника, не вутінг, якісні
Відповісти