Відбувся реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
MadONYX
Member

Повідомлення

l-m: 21.11.2024 14:45
MadONYX: 21.11.2024 14:23 Подивись в інете повно інфи що на різних картах таке саме відбувається.
Так само в інтернетах вже два роки як повно інфи про цю помилкою на Інтелах, тільки спочатку люди не розуміли в чому справа, як-от ви.
Ніщо не заважає вам зменшити частоту процесора та перевірити. Або оновити для початку Біос, якщо раптом не останній.
MadONYX: 21.11.2024 14:23 Ще про деградацію 13700K - гра чітко видае помилку і пише, що не висточає ВІДЕО ПАМ'ЯТІ. А не тупо завісае ПК
:D
Кількість скарг на нестабільну роботу топових процесорів Intel Core 13-/14-го покоління продовжує зростати. Проблема стала настільки поширеною, що на неї відреагувала корпорація Nvidia. Вона рекомендує власникам таких чипів при проблемах зі стабільністю роботи та «вильотах» ігор або помилці «out of video memory» звертатися саме до Intel.
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 12/134525/
Прийду до дому і скину частоти.
Але в мене останній біос котрий вони випустили як раз для рішення цього питання.
Да і андервольтінг стоїть, да і частоту не сильно бустив 5,2 вього.
Короче, спробую різні варікі і подивимось що буде.
Але я подивився в інете така трабла є і на райзенах і на нижчих поколіннях ніж 13 інтел
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

Mixx: 21.11.2024 14:44
Sailor Popeye
Не хочу вас засмучувати...
Та радіти треба. Процесору скоро вже років десять буде але сучасні ігри, як кіберпанк грати спокійно ще можна
Хоча так, про апгрейд треба вже думати, як мінімум встинути до релізу GTA VI

Той же Grey Zone грати можна було, там найбільше вбивав проц переліт гвинтокрилом на точку, потім вони навіть дещо виправили ситуацію
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Prescott: 20.11.2024 23:21FSR поддерживается на всём
:beer: Спасибо тебе, добрый человек, сегодня попробую включить. АТИ делает хорошее дело, не давая Куртке своими проприетарными штуками всех задолбать.
Prescott
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 21.11.2024 16:21Спасибо тебе, добрый человек, сегодня попробую включить. АТИ делает хорошее дело, не давая Куртке своими проприетарными штуками всех задолбать.
Игра только обновлённая должна быть, ФСР в каком-то патче добавили. Кент на 3080 играет с ФСР 90-100 кадров, не жалуется.
FIX* АМД, АТИ уже давно мертва. :(
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

MadONYX: 21.11.2024 00:36 Пипец. Ждал 4 часа что-бы скачать.
Запускаю. На компиляции шейдеров в начале, зависает и пишет. Недостаточно видео памяти и зависает комп :eek: у меня 4090, что за фигня такая.
На 64 гигах ОЗУ ничего не зависает, может карта багованная. Если есть возможность бублик прогнать с полной загрузкой памяти видяхи - лучше прогнать. Если будет уходить в бсоды - идти в сервисный.

Отправлено спустя 38 минут 11 секунд:
Обычный мемори лик, нужно сохраниться и перезапустить игру.
Nekros
Junior

Повідомлення

MadONYX: 21.11.2024 14:28
l-m: 21.11.2024 13:42
По симптомах це в нього 13700K деградував.
Десь було відео-мем, як один дуже впертий чувак 90 разів перезапускав Black Myth: Wukong щоб скопіювати шейдери :)
Та не, то гра такая :) Подивись в інете повно інфи що на різних картах таке саме відбувається.
В інших навантаженнях і стресах все ок. А тут на сталкері деградува, не треба дурацьких висновків :)

Отправлено спустя 4 минуты 8 секунд:
Dilfin: 21.11.2024 13:30

Спочатку спробуй обновити драйвер відеоплати. Якщо встановлено NVIDIA GeForce Experience тоді налаштуй графіку там і спробуй.
NVIDIA GeForce Experience - не дає можливості налаштувати графіку в грі, котру ти ще нормально не запустив.

Отправлено спустя 4 минуты 38 секунд:
Буду дома і зроблю так як хтось вищче рекомендував.
Через RivaTuner зроблю лок ФПС щоб він не взлітав то 1595 фпс і спробую пройти шейдери.

Ще про деградацію 13700K - гра чітко видае помилку і пише, що не висточає ВІДЕО ПАМ'ЯТІ. А не тупо завісае ПК
Таке буває з деяким софтом коли вносили зміни у файл підкачки вінди. Вистави мінімум на 16ггб або на авто
stoned
Member

Повідомлення

MadONYX: 21.11.2024 14:28гра чітко видае помилку і пише, що не висточає ВІДЕО ПАМ'ЯТ
Своп мінімум 32ГБ й не клікай "ОК", закомпілиться, перезапустиш й поїде нормально.
nochnik89
Member

Повідомлення

MadONYX: 21.11.2024 14:59Короче, спробую різні варікі і подивимось що буде.
поставь последние дрова , у меня на 3070 тоже ругалось. На низко-среднячках можно бегать в принципе. Но работы разрабам еще очень много проводить по допилу
bigmonstr666
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2024 10:47
bigmonstr666: 21.11.2024 10:43 Ну що, як і очікували, багів багацько, але гра просто чудова. Бачу, що GSC працювали з любов'ю до всіх елементів гри. Тому всі на полювання, сталкери :beer:
P.s як же всі поклали вчора провайдерів, я такого просто ще не бачив, браво GSC :beer:
Бляха, де ви їх бачите? Можна хоч якийсь приклад для відтворення?
Просадки ФПС , потім вильотів 3 було, плюс в якийсь момент не міг підняти артефакт та використати аптечку. Ну це все виправлять
stoned
Member

Повідомлення

nochnik89: 21.11.2024 17:29Но работы разрабам еще очень много
В першу чергу поправити освітлення для SDR-холопів :gigi:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Dark_Angel3000: 21.11.2024 10:39это фрейм генератор выключить нужно
но сейчас налетит куча хейтеров - что будут пяткой в грудь себя бить - что он не добавляет желе :laugh:
ні - це так працює фрейм генератор - це плата за фейковий фпс
Нет, Анрил 5.х - кривой движок и там для убирания импут лага минимальный фпс должен быть 120 и средний 160 хотя-бы. А если будет стоять 5090 - то в 1080р с длсс баланс можно 240 кадров через RTSS зафиксировать и будет всё вообще отлично. Игра Робокоп отлично показала это - и лютые тормоза и ватность управления и прочее там было и есть.

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
BiggiN: 21.11.2024 10:46 сенсу подымал, не то, чтобы помогло. Вопрос не в медленном повороте ствола, а именно в задержке между нажатием кнопки или перемещения мыши и действием перса на экране. Там буквально миллисекудны, но на контрасте с блэкопсом ощущаются достаточно отчетливо.
В дровах нвидии нужно включить обязательно быструю синхронизацию и уменьшение задержки кадров хай поставить.
st0k
Member

Повідомлення

Поприколу поставив fsr gen on + dlss qua + sharpen+ в nvidia - просто вогонь B-) 120 фпс в 2к і тупо нуль лагів. Кайф
XpertVision
Member

Повідомлення

stoned: 21.11.2024 17:32
nochnik89: 21.11.2024 17:29Но работы разрабам еще очень много
В першу чергу поправити освітлення для SDR-холопів :gigi:
HDR батраки теж не против переналаштувань + обіцяли нормальне освітлення з патчем додати :shuffle:
MadONYX
Member

Повідомлення

Діло пішло. Поставив проц на заводські без будь якого бусту 3.6 ГГц. Зайшов, шейдери прокомпіліровались, без ошибок і викидів. Гра запрацювала.
Потім вийшов. Повернув проц на 5.2, і вольтаж 1.185. Зайшов, польот нормальний. В 2К на всіх єпік налаштуваннях 144 тримає іноді падае на 89.
Завтра буст зроблю на 5.4, глянемо що там з деградацію чіпу.
П.с.
Так і да, щось проц 13 покоління і енжін5 плохо дружать.

Отправлено спустя 23 минуты 35 секунд:
5.4, все ок, х.з. что было
Дядя Діма
Junior

Повідомлення

MqM: 21.11.2024 00:09
Думав цілком свідомий тролінг, як тут деякі люблять. Бо дехто кожен раз в кожній темі порівнює моди з грою. Проте замість знайти відео у ютубі де прямо порівнюються по локаціям моди на тч зі Сталкер 2 приходять писати цю ахінею. Я навіть в одній з тем кидав таке порівняння. Погодьтесь думка має бути конструктивною, а не просто з фантазій складатися, а виглядало це як приниження роботи працівників студії.
Та не проклятий UE, треба просто вміти з ним працювати, он у китайців в Дельта Форс і картинка гарна, і не лагає.
Без сарказму, спасибі за обґрунтовану думку з прикладами. Я б посперечався, оскільки на відео інші моди, а не саме Autumn Aurora, наприклад, але не хочу. Крім того, щоб щось порівнювати, потрібно визначати критерії оцінки. А це довго і нікому не потрібно. Сьогодні була можливість особисто помацати Сталкера 2, і хотілося б відповісти словами Сидоровича з цього приводу по грі: «Я задоволений!» :super:
Думаю, що з часом її ще дошліфують, і буде ще краще.
dmytro
Member

Повідомлення

dmytro: 20.11.2024 22:50 відбувся реліз, як радісно в душі (c)
В Епік в мене "награно" 50 хв 36 сек - а це рівно 3 невдалих завантаження.
3 рази радісно спостерігав як "воно" компілює мені шейдери, зайшов в меню, почав 3 рази нову гру і з них: 2 рази краш ігрового двіжка, і 1 раз просто підвисло все і все. Зато в діспетчері завдань 31 гб озу використано. Дива дивні.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Ultimate
Refunded! :mad:
На зекономлені гроші взяв собі Stalker на XBOX :rotate:
І мушу сказати, працює на відмінно, швидко і поки без лагів. Під'єднав клаву і мишу. Хтось писав про ремап клавіш, але мені стандартна раскладка зайшла.
На олед тв картинка дуже добра, а місцями навіть чудова.
Задоволений! :super:
Геральт
Member

Повідомлення

bigmonstr666: 21.11.2024 17:32 Просадки ФПС , потім вильотів 3 було, плюс в якийсь момент не міг підняти артефакт та використати аптечку. Ну це все виправлять
Таке воно, життя геймера під кінець 2024, з 8GB VRAM для QHD :-/
Барбарис
Member

Повідомлення

Геральт, колись Фол4 на 4Гб грав, через тиждень докупив планку на 8 Гб. То 10 Гб дало шалений профіт - зник лагодрои після півгодинної гри. :lol:
Delfin4ick
Member

Повідомлення

Хотів вже купувати, але звернув увагу, що системні вимоги до проца змінилися для мінімалок з Intel Core i5-7600K на Intel Core i7-7700K, решта без змін. В мене якраз Core i5-7600K, то це вже не запуститься навіть? :(
Геральт
Member

Повідомлення

Барбарис
Пам'яті багато не буває )
До речі, на разі не бачу вильотів і аж таких страшних просадок, може й через багацько пам'яті. Файл підкачки - 1GB для "аби було"
Відповісти