Я спробував вчора оновити біос до пропатченого інтелом серпневого оновлення для проців 13-14ген...в асуса це 38/08..це тіпа той,що всі чекали,який повинен виправити всі трабли пов'язані зі скандалом навколо цієї теми..Інтел там писав,що все виправив..всі вильоти,та ребути с зависаннями пофікшені..
Що можу сказати.Не знаю хто там в них що курить але..
На мойому старому біосі за замовчуванням,по дефолту мп завжди подавала 1.23в максимально..середньо те що в біосі відображається 1.163в..для 5.1ггц
З новим біосом стало 1.43в
Для ай5 та частоти 5.1ггц.
Просто нема слів..
Хм..на якій напрузі швидше сдохне проц.?
![think :think:](./images/smilies/think.gif)
На 1.2,чи на 1.43на постоянку....треба подумати..
Адаптів мод з офсетом -0.100в картину не змінює..під нагрузкою вольтаж може й падає,не втикав..але максимально зафіксоване все одно 1.43в.
В сінебенчі за пару секунд одразу 84градуси..в мене таких температур не було і при 5.8ггц на старому біосі.
В осст одразу 100град напевно за хвилину набрало би..
І це і5 у стоці...дибіли.
Пробував гратися лоад лайн калібрешн,щоб не так накидувало..ніфіга.
Пункт для встановлення фіксованих частот All cores ,або любий інший..не працюють.Пишеизверніться на сторінку Інтел.
Тобто розгін за замовчуванням вони заблокували.Накинули кінського вольтажу,як для і9..щоб стабільно було мабуть..
А ну і паверліміти поставили в 180вт,замість 4096...
Короче повернув свій старий біос за вересень минулого року.
Виставив вручну паверліміти в 181вт..
Все стало на свої місця.
Нормальні напруги,нормальні температури.
Дякую Інтел..
Тільки не дуже зрозуміло..а нафіга тоді купувати К проти,якщо розгін тепер поза законом?
Це пипець..нема слів.
![banghead :banghead:](./images/smilies/banghead.gif)