я купив g80sd від самсунг.
Довго сумнівався, адже на реддіті багато нарікань на телевізійні примочки які в нього всунули і дибільні налаштування.
Але ж ціна в 50 тисяч порішала
Хотів спочатку взяти 27 дюймів Gigabyte Aorus FO27Q3 , так як дешевше 32.
Але на 27 менша щільність пікселів, у мене був 27 в 2к, це нормально, але щільність все одно малувата, ну і розмір в 27 малувато для мене після телевізора lg c1 48.
Але на 32 оледи там більше 60 тисяч ціна, а самсунг 50, а Gigabyte Aorus FO27Q3 в нормальному магазині 46 тисяч, ну думаю як платити таку суму за 27, то краще вже взяти 32 з невеликою доплатою.
Довелось добряче погуглити реддіт по налаштуваннях, після невеликих маніпуляцій в меню монітор вмикається як монітор, а не телевізор і по зображенню налаштував чудово.
Окантовки букв не бачу навіть зблизька, чіткість всього і тексту чудова, позапускав з пяток ігор, рух в іграх відчувається дуже чудово, доволі чітко і приємно.
Користуюсь hdma 2.1 кабелем, так як по відгукам з ним найменше проблем, у мене власний хороший від Аудіоквест чи якось так.
Задня частина коло ніжки доволі сильно нагрівається.
Але тут є така версія в інтернеті, раз так нагрівається, значить доволі ефективно ота теплова трубка відводить тепло від пікселів і значить це добре.
Мабуть доля правди в цьому є, бо трогаю рукою екран і він не гарячий, у lg c1 гарячіший був точно.
Але це все нові технології, чи добре все чи ні покаже тільки час і всі хто купує зараз оледи є добровільними тестувальниками за свої немалі кошти
Я поки довольний
Зображення до речі краще ніж на лижі, у лижі як і у панелей woled є з окантовкою тексту свої приколи, важко описати, таке ніби букви двояться трохи, це тяжко описати, треба бачити, мені на очі було більш неприємно ніж у самсунга.
Тут текст чіткий без тіні і сприймається краще і картинка теж приємніша для очей.
Ну це суто моє.
Пробував бігати в Елден Рінг по тих місцях де на лижі мені було неприємно від картинки, там специфічна гама в деяких місцях, на цьому моніторі ті місця виглядають і сприймаються набагато приємніше.
Ну і лижа теж по оглядах має чудовий відгук і низькі затримки, але на цьому моніторі при такій самій кількості кадрів у грі, все набагато приємніше і чіткіше в русі.
Короче, дорого, і досі трохи жаба давить, але думав зразу почекати спаду цін, а потім, хто зна що там до зими з доларом буде, може по 50 буде.
В кращому випадку ціни такі ж і залишаться, чого чекать як життя іде