Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
afhpwnd
Member

Повідомлення

artko: 21.05.2024 12:19
Clever: 21.05.2024 12:04 802.11ac до 1300 Мбит/с, чому вас дивує 880Мбит/c?
Тести на Samsung S21 Ultra, iphone 14pro max ігноруєте?
вами заявлено, що 880мбіт усюди :)
те що ас "до 1300мбіт" в теорії. знайдіть ще обладання, яке таке вміє.
Clever: 21.05.2024 12:04 В мене єдина мережа на 5Ггц, поруч нікого, тестування проводив з одночасно підключеним лише 1 пристроєм, умови ідентичні з Mercusys MR70X
тоді або все ж не ідентичні, або з асусом щось не те. міряли швидкість у своїй мережі, чи кудись назовні? (оптимально все ж всередині)
Та невже? :)
спойлер
МТ.png
Alvaro
Member

Повідомлення

Я тут столкнулся с ситуацией, когда подключаю к компу геймпад безпроводной, сразу пропадает вайфай на гаджетах рядом. Это только надо какойто новый вайфай брать? Или есть какието решение с текущим старым чтобы это както все вместе без помех работало?
Holdyfolds
Member

Повідомлення

Alvaro: 26.05.2024 16:02 Я тут столкнулся с ситуацией, когда подключаю к компу геймпад безпроводной, сразу пропадает вайфай на гаджетах рядом. Это только надо какойто новый вайфай брать? Или есть какието решение с текущим старым чтобы это както все вместе без помех работало?
Стік геймпада працює на тій самій частоті, що і WiFi 2.4, що і мікрохвильова піч - 2.4 ГГц. Бачу декілька варіантів вирішення проблеми:
- новий роутер з WiFi на частоті 5 ГГц та 6 ГГц (якщо девайси підтримують)
- підключати стік через USB подовжувач та класти його подалі від девайсів.
Alvaro
Member

Повідомлення

Holdyfolds: 26.05.2024 16:36новий роутер з WiFi на частоті 5 ГГц та 6 ГГц (якщо девайси підтримують)
А настроить никак не возможно ?

А эти 5 и 6 гигагерцовые роутеры они тянут раздачу на то же расстояние и препятсвия что и 2.4? Я слышал там какойто радуиус ощутимо меньше. Просто текущий дотягивает спокойно через несколько стен на метров 10, эти на более высоких частотах не страдают дальностью досягаемости?
Holdyfolds: 26.05.2024 16:36підключати стік через USB подовжувач та класти його подалі від девайсів.
Ну это то понятно, я так и подключил когда понял в чем проблема.но хочу использовать по безпроводу его конечно ,это несравнимо удобней просто.
1985god
Member

Повідомлення

Любі друзі ваша думка щодо цієї таблиці
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ue&sd=true
Варто її брати до уваги при виборі чи ні?

Відправлено через 2 хвилини :
cstrike: 21.05.2024 15:07 Всім привіт, що краще взяти Asus TUF Gaming AX6000 чи Keenetic Titan (KN-1811)? або є альтернативи в цій ціновій категорії? дякую
Кінетік російське , щоб там хто не казав

Відправлено через 5 хвилин 56 секунд:
Ortyomko: 21.05.2024 15:21
odessitmws: 21.05.2024 14:46 Holdyfolds
можно взять повербанк со сквозной зарядкой :rotate:
например какой?
https://rozetka.com.ua/ua/xiaomi-bhr6109cn/p362027391/
Або
https://hotline.ua/ua/mobile-universaln ... mah-white/
Обидвоє вміють наскрізь 12 В, а 2-й вміє при цьому ще й 45 Вт заряджатися сам, але не забуваємо про тригери
Розєми https://vi.aliexpress.com/item/10050048 ... pt=glo2vnm
Тригери https://vi.aliexpress.com/item/10050061 ... pt=glo2vnm
Зарядкa 65 Вт https://vi.aliexpress.com/item/10050061 ... ry_from%3A
Шнурочки я думаю знайдете самі

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
odessitmws: 21.05.2024 16:04 Ortyomko
заходим на хотлайн выбираем нужный фильтр смотрим обзор убеждаемся... вроде не сложно
https://hotline.ua/ua/mobile/universaln ... rt=priceUp
Нажаль hotline трошки не точний в цьому плані не точний , під наскрізною зарядкою він розуміє так само 5 Вольт , А для роутера треба 12 на вхід і 12 на вихід, А ще краще 20 В на вхід і 12 на вихід як у Konfulon A25Q 20000mAh 65W

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Ortyomko: 22.05.2024 08:13
odessitmws: 21.05.2024 16:04 Ortyomko
заходим на хотлайн выбираем нужный фильтр смотрим обзор убеждаемся... вроде не сложно
https://hotline.ua/ua/mobile/universaln ... rt=priceUp
было бы несложно, если бы они действительно были такими. А вот по факту большинство паверов, которые я видел в обзорах, в т.ч. дорогих, этого не умеют.
В большинстве случаев они просто отключают протоколы быстрой зарядки, что не даёт возможности пользоватсья триггерами на 9-12В.
В редких случаях когда этого не происходит, ток идёт через батарею павера, что убьёт её за год в лучшем случае.
Щодо виділеного , ну так а що ви хотіли використовуючи пристрій не за призначенням? :shuffle: Я вам дав конкретно 2 модельки які вміють це робити інколи з перезавантаженням інколи без перевіряв щойно, 15 хвилин тому :super:

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Clever: 21.05.2024 08:17
Ekz0rcyst: 20.05.2024 21:15 Clever
Повторюю, все нормально з ASUS-ом! А ви займаєтесь "жабогадюкінгом". Питань до ваших коментарів у мене чимало та найбільше цікавить наступне, - вам дійсно принципово не вистачає ±520Мбіт/сек.? Питання насправді риторичне. :shuffle:
Мені принципиво отримати те, за що я заплатив. Якщо в роутері заявлено AX1800, то я очікую побачити хоча б 200 по 2.4 і біля 800 по 5.
Я купую AX1800, а не отримую навіть AC1200

Знов таки, суббренд туполінка за 30$ може в AX1800, а асус за 57$ не може.
artko: 20.05.2024 22:30 Clever
режим N/AC виставили і бажаєте гігабіт? :) only ax, забудьте про ac, а тим більш про n. (520мбіт - якраз підозріло схожа цифра для 802.11ac 80mhz 2x2)
В мене такого нема, тільки 2 режима:
спойлер
Снимок экрана 2024-05-21 081353.png

P.S. Прошивка остання, вона по суті єдина яка є.
Wi-Fi Не дає жодних гарантій виїдьте в поле за 40 кілометрів від крайнього населеного пункту і там тестуйте швидкість B-) Бажано в хмарний день бо сонце теж впливає :laugh: Які магнітні бурі внаслідок спалахів на сонці. Шнурок наше все :super: Продайте ваш аСус На olx , Та візьміть собі tp link , Та й буде вам щастя, В мене там валяється пару старих типи лінків стандарту N - готовий з вами мінятися, 741 i 8… ще й dlink dir 100 додам :laugh:
Ortyomko
Member

Повідомлення

1985god: 26.05.2024 17:16 Щодо виділеного , ну так а що ви хотіли використовуючи пристрій не за призначенням? :shuffle: Я вам дав конкретно 2 модельки які вміють це робити інколи з п
а я і не хотів. я і вважаю це не дуже розумним - так використовувати павер. Є спеціальні упси, не набагато дорожчі, і без цих проблем.
crumd
Member

Повідомлення

Alvaro: Или есть какието решение с текущим старым чтобы это както все вместе без помех работало?
А какая у геймпада ширина полосы сигнала? Неужели перекрывает все 14 каналов wifi 2.4Ггц?
Попробуйте поменять в роутере канал wifi.
1985god
Member

Повідомлення

Ortyomko: 26.05.2024 18:33
1985god: 26.05.2024 17:16 Щодо виділеного , ну так а що ви хотіли використовуючи пристрій не за призначенням? :shuffle: Я вам дав конкретно 2 модельки які вміють це робити інколи з п
а я і не хотів. я і вважаю це не дуже розумним - так використовувати павер. Є спеціальні упси, не набагато дорожчі, і без цих проблем.
Далеко не факт що вони значно краще :-/ можливо якісь типу Eaton значно дорожче і краще, але там ємкість - кіт наплакав, можна і батарейки міняти виводити дроти і підключати зовнішні :rotate: все на ваш розсуд
Scoffer
Member

Повідомлення

Alvaro
На жаль частота блютусу і вайваю 2.4ГГц повністю співпадають. І найгірше те, що в блютусі псевдовипадкове перелаштування частоти, котре світить з тою чи іншою періодичністю по всьому виділеному спектру, так що розійтись каналами з вафлею неможливо.
Так що у тебе залишається два виходи, або геймпад по проводу, або перевести вайфай на 5ГГц.
PS: а загалом блютус пристрої не мають аж на стільки заважати вафлі, це проблеми конкретних моделей. Ймовірно світить в ефір так що аж крашанки прожарює. Можна модель геймпада щоб ніколи таке не брати?

Відправлено через 6 хвилин 53 секунди:
crumd: 26.05.2024 18:45А какая у геймпада ширина полосы сигнала? Неужели перекрывает все 14 каналов wifi 2.4Ггц?
Там модуляція FHSS, як в військових раціях :laugh: Передача йде по всьому спектру, так. Не знаю чиєю дупою думали розробники блютуса і навіщо, але маємо що маємо. Потужний блютус може увалити і вафлю, і лте 2.5ггц, і все інше в тому ж районі. А от його самого перекрити вже не так просто.
Ortyomko
Member

Повідомлення

1985god: 26.05.2024 18:46
Ortyomko: 26.05.2024 18:33

Далеко не факт що вони значно краще :-/ можливо якісь типу Eaton значно дорожче і краще, але там ємкість - кіт наплакав, можна і батарейки міняти виводити дроти і підключати зовнішні :rotate: все на ваш розсуд
MARSRIVA KP1 Plus.
Tesseract
Member

Повідомлення

1985god: 26.05.2024 17:16 Любі друзі ваша думка щодо цієї таблиці
Автор веде дуже пристойний канал на ютубі. Не знаю як у нього досі язик не відвалився стільки говорити, але технічно він підкований чувак. Інша річ, на скільки вам реально важлива конфігурація антен чи кількість ядер процесора.
DEVES
Member

Повідомлення

1985god: 26.05.2024 17:16 Любі друзі ваша думка щодо цієї таблиці
Сложно найти более разжеванную информацию по современным роутерам.
Если что, у меня есть пара невостребованных роутеров по привлекательной цене (GT-AX6000 и GT-AX11000 Pro)

Xiaomi Mi Power Bank 20000 mAh 22.5W - лучший по соотношению цена/характеристики.
Именно поэтому он так быстро раскупается. Отлично питает роутеры через тригер 12В.
afhpwnd
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.05.2024 19:11 Alvaro
На жаль частота блютусу і вайваю 2.4ГГц повністю співпадають. І найгірше те, що в блютусі псевдовипадкове перелаштування частоти, котре світить з тою чи іншою періодичністю по всьому виділеному спектру, так що розійтись каналами з вафлею неможливо.
Так що у тебе залишається два виходи, або геймпад по проводу, або перевести вайфай на 5ГГц.
PS: а загалом блютус пристрої не мають аж на стільки заважати вафлі, це проблеми конкретних моделей. Ймовірно світить в ефір так що аж крашанки прожарює. Можна модель геймпада щоб ніколи таке не брати?

Відправлено через 6 хвилин 53 секунди:
crumd: 26.05.2024 18:45А какая у геймпада ширина полосы сигнала? Неужели перекрывает все 14 каналов wifi 2.4Ггц?
Там модуляція FHSS, як в військових раціях :laugh: Передача йде по всьому спектру, так. Не знаю чиєю дупою думали розробники блютуса і навіщо, але маємо що маємо. Потужний блютус може увалити і вафлю, і лте 2.5ггц, і все інше в тому ж районі. А от його самого перекрити вже не так просто.
Як варіант - спробувати на 13 каналі вафлю організувати, так як у блютуз скоріше за все буде обмеження 1-11 канал.
Мені колись допомагало подібне рішення. Але це крайнощі і не факт, що так буде краще.
Ortyomko
Member

Повідомлення

DEVES: 27.05.2024 01:08 Xiaomi Mi Power Bank 20000 mAh 22.5W - лучший по соотношению цена/характеристики.
Именно поэтому он так быстро раскупается. Отлично питает роутеры через тригер 12В.
так же отлично, как и любой другой роутер с поддержкой QC / PD ? :)
Например, Romoss 30000mAh psw30 pf примерно в ту же цену, но в полтора раза большим объемом.
0kie
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.05.2024 19:11Потужний блютус може увалити і вафлю, і лте 2.5ггц, і все інше в тому ж районі. А от його самого перекрити вже не так просто.
Спасибо за мысль! А я голову ломаю - почему у меня рядом с компом Водафон в смартфоне нестабилен? Как и где на компе глянуть мощность передатчика блютуза и отрегулировать?
1985god
Member

Повідомлення

Ortyomko: 26.05.2024 23:34
1985god: 26.05.2024 18:46

MARSRIVA KP1 Plus.
я не буду сперечатися, додам лише 1) дефіцит 2) 16000 мА при 3,7 то печально . 3) цікаво розуміти що там в середині подивився невідомі пальчики невідомого бренду :shuffle: і скажу так я не впевнений що воно надійніше за повербанк + зарядка + тригер= нехай зиму переживе , рано ще про надійність говорити.
По автономності тестували без ОНУ сам роутер :spy:

Люди пишуть таке як на скрішоті . Я за Eaton Eaton 3S Mini 36W :super:, але ємкість :weep: тож треба два один на роутер один на ОНУ.
Та йой варіант з повербанком і зарядкою морочніше але дешевше , нехай навіть за рік вклякне то по ціні ітона я два повербанка чи 3 куплю :rotate:
Вкладення
IMG_0560.jpeg
Востаннє редагувалось 27.05.2024 16:11 користувачем 1985god, всього редагувалось 6 разів.
tablestikus
Member

Повідомлення

1985god: 27.05.2024 15:48

MARSRIVA KP1 Plus.
я не юуду сперечатися, додам лише 1) дефіцит 2) 16000 мА для якої напруги вказано якщо для 3,7 то печально , якщо для 12 В то прям пушка
їх треба було брати до березня місяця, зараз все розкуплено. В мене на 10000 мА мікротік живить новим десь на 6 годин.
Ortyomko
Member

Повідомлення

1985god: 27.05.2024 15:48

MARSRIVA KP1 Plus.
я не юуду сперечатися, додам лише 1) дефіцит 2) 16000 мА для якої напруги вказано якщо для 3,7 то печально , якщо для 12 В то прям пушка
для 3,7 звісно.. Тим не менше, вона ненабагато дорожча за павер, має більший ККД та набагато більш зручна.
У мене вона тримає ону+роутер десь 6-8 годин, дивлячись по навантаженню. А вже на більш довгі має сенс резерв (павер з триггером, станція, тощо)
Filabatya
Member

Повідомлення

Ortyomko
до неї взяти кп1 і повісити на онушку її лишити на роутер, а те що все автоматично і не треба бігати з тригерами - це безцінно.
теж взяв її дуже красива коробочка, онушка і роутер разом 6 ват їдять надіюсь не напишу скільки часу протримає )
за 1400 вже брав, тепер хочу ще)))
Востаннє редагувалось 27.05.2024 15:59 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Filabatya: 27.05.2024 15:54 Ortyomko
до неї взяти кп1 і повісити на онушку її лишити на роутер, а те що все автоматично і не треба бігати з тригерами - це безцінно.
теж взяв її дуже красива коробочка, онушка і роутер разом 6 ват їдять надіюсь не напишу скільки часу протримає )
у мене вже їх дві, і на ону і на роутер, докупив, встиг за 1200грн)) То ж буде ще більше, ніж я писав, просто не тестив окремо.
Відповісти