Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Grant
Member
lewerlin
да они почти уравнялись в цене так что можно смело брать PCI-E 4 и мелкоблочка все равно будет быстрееА можна і просто нормальний PCI-E 3. Вдвічі більшого об'єму . От об'єм вже точно буде відчуватись на практиці.
-
LiquidStorm
Member
Якщо це буде Samsung 990 Pro, то навіть дуже помітите, особливо на операціях із мілкими блоками. Також, якщо візьмете трохи дешевший Kingston KC3000, то і на ньому побачите, він з "бюджетних" досить непоганий. А от якщо візьмете простий накопичувач, із поміткою рсіе 4.0, типу Kingston SNV2S, то сильно здивуєтеся, шо він ще то "гальмо".observer: ↑ 02.11.2023 19:40 Чи дасть купівля сучасного pci-4.0 диску якійсь приріст хоча б у перспективі
Просто уважно обирайте, і буде вам швидкість та спокій. І, не в останню чергу, якщо на мамці нема в коплекті радіатора на M.2, то краще взяти якийсь добротний, типу Thermalright HR-09 чи M.2-THREE.
І ще момент, на платформі Інтел накопичувачі показують себе краще, тобто та сама модель M.2 NVMe на АМД та Інтел буде мати +10..25% до швидкодії на користь Інтел.
-
lewerlin
Member
Пруф? І не з бородатих часів, будь-ласка.LiquidStorm: ↑ 02.11.2023 20:37І ще момент, на платформі Інтел накопичувачі показують себе краще, тобто та сама модель M.2 NVMe на АМД та Інтел буде мати +10..25% до швидкодії на користь Інтел.
-
chik1812
Member
1. Ви мабуть самі з собою спілкуєтеся Я ж Вам пояснював чому я вказав лінійні швидкості, аби користувачі які мають більше досвіду в користуванні ссд могли зорієнтувати , на яких моделях кращі характеристики , при не менших умовах швидкості , випадкового читання та запису. А тести я читаю на ті речі які порадили...Тестів багато , всіх не перечитати, а звичайно є користувачі які більше в темі а не періодично як я , і я ціную їхні поради і економлю час... То ж так ніби працює допомога?) Тобі радять а ти економиш час та гроші )ck_ua: ↑ 31.10.2023 19:27Для цього треба читати тести.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46зазвичай в роздрібних магазинах рідко вказують швидкості випадкового запису та читання 4кА я вище запитав яке відношення мають лінійні швидкості до системи? Система копіюванням зазвичай не займається.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46вище я саме вказував що і як мене цікавить в швидкодії системного диску.Ви в чемпіонаті по бенчмаркам виступати зібралися? Тоді дійсно не треба купляти дешеві ОЕМ-ні ССД.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46На рахунок зниження характеристик...Наприклад таких
2. То Вам ліньки перечитати моє повідомлення ...А мені не має бути ліньки на нього відповідати?
3. З Вами важко спілкуватися Ваша єдина порада не несе взагалі ніякої практичної інформації ...Мабуть пости набиваете Чи Ви просто так реалізовуєтеся тут ...Мені вже порадили , я вже сам розібрався та виставив пріорітети- до речі ,дякую всім за поради) ...а Ви всерівно щось запитуєте та вказуєте та випитуєте...То ви хочете домогти мені , чи просто попереписуватися та поцитувати
-
Artem_K
Member
На цьому каналі товарищ тестує паралельно на обох платформах різні диски.lewerlin: ↑ 02.11.2023 21:10 Пруф? І не з бородатих часів, будь-ласка.
https://www.youtube.com/@prossd
АМ5 часто програє 1700.
-
ck_ua
Member
Форум не служба підтримки, він для спілкування. На жаль наперед не знаєш хто твій співрозмовник.chik1812: ↑ 02.11.2023 21:10ви хочете домогти мені
-
Melofon
Member
https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... bmp600pnh/ тут и советовать больше нечего из максимального объёмаIvanCh: ↑ 02.11.2023 14:36порадьте якомога місткіший ccд
Отправлено спустя 9 минут 32 секунды:
PCI-E 3 стоят не на столько дешевле четвёртой версии чтобы получилось купить в два раза большего объёма, нормальный PCI-E 3 стоит немного дешевле нормального PCI-E 4 но никак не в два раза.lewerlin: ↑ 02.11.2023 20:08А можна і просто нормальний PCI-E 3. Вдвічі більшого об'єму
-
chik1812
Member
Бачите як з Вами важко Ви відповідаєте за всіх хто є на форумі і транслюєте свою думку на рахунок допомоги як єдину ...А є шанс що може хтось один думає інакше і не сприймає таке спілкування як зверненя до служби підтримки? Так- в спілкуванні люди знаходять потрібні відповіді...Це і є допомога , а про службу підтримки Ви могли б сказати мені, якби я ставив комусь якісь претензії по обслуговуванню чи вибору продукта, а фактично є лише рекомендації у спілкуванні. Тому Ваше порівняння , як на мою думку недоцільне і не співпадає з ситуацією. В мене є відчуття вдячності людям які мені допомагають . Так само я допомагаю іншим, і мені не важко ділитится тим в чому є досвід і ніколи не виникало відчуття що люди переходять межу і щось від мене вимагають обовязкового , як від служби підтримки. Можливо Ваша реакція на форум, що це не служба підтримки, вона уособлює лише Ваше відношення до спілкування , і до допомоги яку ви надаєте колегам по форуму.ck_ua: ↑ 02.11.2023 21:36Форум не служба підтримки, він для спілкування. На жаль наперед не знаєш хто твій співрозмовник.chik1812: ↑ 02.11.2023 21:10ви хочете домогти мені
Вибачаюся за оффтоп. Якщо щось, то вже краще тоді в особисті.
-
lewerlin
Member
Топовий(річ якраз про них йшла) 4.0 1ТБ приблизно 3-3,3к. Вже можна взяти адекватний 3.0 2тб.Melofon: ↑ 02.11.2023 21:59PCI-E 4 но никак не в два раза.
Посоромилися б кидати цю помийку .Artem_K: ↑ 02.11.2023 21:18На цьому каналі товарищ тестує паралельно на обох платформах різні диски.
https://www.youtube.com/@prossd
-
chik1812
Member
А можна поцікавитися що це за двох терабайтна модель ?lewerlin: ↑ 02.11.2023 22:50 Топовий(річ якраз про них йшла) 4.0 1ТБ приблизно 3-3,3к. Вже можна взяти адекватний 3.0 2тб.
-
Artem_K
Member
lewerlin
Не питання. Запропонуйте щось аналогічне.
Не питання. Запропонуйте щось аналогічне.
-
lewerlin
Member
Дивіться вище.chik1812: ↑ 02.11.2023 22:58А можна поцікавитися що це за двох терабайтна модель ?
Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:
Розважальний контент для "запоребрика"? Чи акуратну напарку яндекс маркету?Artem_K: ↑ 02.11.2023 23:05 Запропонуйте щось аналогічне.
-
Artem_K
Member
Вибачте. Вважав вас нормальним. Помилився.lewerlin: ↑ 02.11.2023 23:13 Розважальний контент для "запоребрика"? Чи акуратну напарку яндекс маркету?
-
LiquidStorm
Member
Так, аби довго не шукати, відносно свіжі тести Kingston NV2 на 1 ТБ. Вибачають за рузький у другому огляді, але, сподіваюсь, авторитетність ресурса питань не викликатиме.lewerlin: ↑ 02.11.2023 21:10Пруф? І не з бородатих часів, будь-ласка.LiquidStorm: ↑ 02.11.2023 20:37І ще момент, на платформі Інтел накопичувачі показують себе краще, тобто та сама модель M.2 NVMe на АМД та Інтел буде мати +10..25% до швидкодії на користь Інтел.
Тест на AMD X570 (R7 5800X, листопад 2022) - https://www.overclockers.ua/ua/storage/ ... nv2-1tb/2/
Тест на Intel Z590 (i9-11900К, березень 2023) - https://www.ixbt.com/data/kingston-nv2- ... ew.html#n2
Швидкість лінійного запису носія (Aida64):
Скрін АМД - https://www.overclockers.ua/storage/kin ... v2-1tb.png
Скрін Інтел - https://www.ixbt.com/img/r30/00/02/59/04/diskbench.png
Початок запису чистого носія - 2806 (амд), 2854 (інтел)
Після SLC кешу (15% ємності) - 375 (амд), 720 (інтел)
Наприкінці носія (80%+ ємності) - 173 (амд), 198 (інтел)
Мінімальна швидкість запису - 139,5 (амд), 194,2 (інтел)
Як бачим, контролер в Інтел краще порається із задачєю.
-
Melofon
Member
Так то да но обычно люди смотрят на одинаковый уровень и дешёвый 3.0 стоит почти так же как и дешёвый 4.0, а нормальный 4.0 не ного дороже нормального 3.0 и конечно я говорю за одинаковый объем например 2ТБ, адекватный (значит уже нормальный а не дно рынка) 3.0 2ТБ стоит дороже чем 3-3,3к, примерно 4к, а за 3-3,3к можно взять только безбуферное барахло с не самыми высокими скоростями которые ещё и после окончания кэша будет падать ниже плинтуса, конечно если мы говорим про наши цены, вот и получается у вас такой выбор - за деньги 1ТБ топового 4.0 можно взять 2 ТБ донного 3.0, так уже не очень сладко звучит не так ли? но если у вас адекватный = дно рынка то ладно, ведь у нас 3-3,3к это и есть дно рынка.lewerlin: ↑ 02.11.2023 22:50Топовий(річ якраз про них йшла) 4.0 1ТБ приблизно 3-3,3к. Вже можна взяти адекватний 3.0 2тб.
-
lewerlin
Member
Адекватний, той, що можна порадити звичайній людині, щоб поставити і забути, що там стоїть, до його моральної старості. Звичайні люди не ганяють на них бенчі, не кидають туди сюди папки стіму і гвалтують накопичувач, як ми наприклад.Melofon: ↑ 03.11.2023 04:26адекватный = дно рынка
Патріки, тіми і т.п. фізони, бо воно чиста лотерея. Нинішні Лексари, не зважаючи на іх китайське походження - уже ні, їх цілком можна радити при хорошій ціні.
Адата8200 - взагалі один із топів 3.0. "дуже донна моделька"
Питання навіть не в рузькому, а типі каналу. Вище людина кидала чувака, котрий явно працює не на авторитет каналу, а на схвалення певної аудиторії, яке конвертує в трафік яндекс-маркету. Відповідно і подача, і зміст матеріалу - не те, на що можна посилатись.LiquidStorm: ↑ 03.11.2023 03:25Вибачають за рузький
Це не релевантне порівняння взагалі. Елементарно різні версії прошивок в накопичувачах(в нашому тесті - старіша, видно по скріншотах). Це не кажучи про різні умови/тестові конфігурації, не враховуючи платформи.LiquidStorm: ↑ 03.11.2023 03:25Так, аби довго не шукати, відносно свіжі тести Kingston NV2 на 1 ТБ. Вибачають за рузький у другому огляді, але, сподіваюсь, авторитетність ресурса питань не викликатиме.
Тест на AMD X570 (R7 5800X, листопад 2022) - https://www.overclockers.ua/ua/storage/ ... nv2-1tb/2/
Тест на Intel Z590 (i9-11900К, березень 2023) - https://www.ixbt.com/data/kingston-nv2- ... ew.html#n2
Швидкість лінійного запису носія (Aida64):
Скрін АМД - https://www.overclockers.ua/storage/kin ... v2-1tb.png
Скрін Інтел - https://www.ixbt.com/img/r30/00/02/59/04/diskbench.png
Початок запису чистого носія - 2806 (амд), 2854 (інтел)
Після SLC кешу (15% ємності) - 375 (амд), 720 (інтел)
Наприкінці носія (80%+ ємності) - 173 (амд), 198 (інтел)
Мінімальна швидкість запису - 139,5 (амд), 194,2 (інтел)
Як бачим, контролер в Інтел краще порається із задачєю.
Я не заперечую можливість наявності серйозної різниці між різними платформами, проте за весь час я бачив лише один подібний адекватний огляд з 970про в ролі піддослідного. Там різниця була на користь інтелу лише в чипсетному м2 і то відсотків 5.
Для 4.0 тестів нормальних мені не траплялось.
-
LiquidStorm
Member
Нажаль, ідеальні умови, типу два однакових носія і самі сучасні платформи АМД/Інтел, а також тести М.2 з процесорного та чіпсетного РСІе контролерів, та щоб проведені авторитетними людьми чи ресурсами - не зустрічав. Але з того, що траплялося інтернетом та ютубом, Інтел таки дає більшу швидкодію (іноді лише на мілких блоках), а в АМД - краща сумісність.lewerlin: ↑ 03.11.2023 05:38 різні умови/тестові конфігурації, не враховуючи платформи.
-
erazel
Member
Щось не зовсім розумію як платформа впливає на швидкість запису в ссд? то хіба упор не в фізичну швидкість комірок памяті? Тим більше Кінгстон, кінгстон, трясця, котрий міняє начинку кожен тиждень і та сама назва приховує під собою кардинально іншу модель. Тестувати платформи на кінстоні це те саме що трактор з помідором порівнювати. Так що порівняння на двох різних ресурсах взагалі не порівняння.LiquidStorm: ↑ 03.11.2023 03:25 Як бачим, контролер в Інтел краще порається із задачєю.
Відправлено через 1 годину 7 хвилин 44 секунди:
Окей, запоребрик. А з технічною стороною що не то? Варто критикувати не мову інформації а саму технічну інформацію. Ще б був лінк на конкретне відео , щоб можна було предметно говорити.lewerlin: ↑ 02.11.2023 23:13 Розважальний контент для "запоребрика"?
Востаннє редагувалось 03.11.2023 11:56 користувачем erazel, всього редагувалось 1 раз.
-
Grant
Member
LiquidStorm
скорость разная потому что в накопителях разная флеш , нужно сравнивать один и тот-же накопитель на разных платформах
скорость разная потому что в накопителях разная флеш , нужно сравнивать один и тот-же накопитель на разных платформах
-
Melofon
Member
Grant
Так есть уже куча таких сравнений одного и того же накопителя на разных платформах и интел действительно показывает большие скорости и баллы в бенчмарках, а вот в реальном копировании разницы нет поэтому можно не обращать внимания на то что интел занесла больше чемоданов
Так есть уже куча таких сравнений одного и того же накопителя на разных платформах и интел действительно показывает большие скорости и баллы в бенчмарках, а вот в реальном копировании разницы нет поэтому можно не обращать внимания на то что интел занесла больше чемоданов