SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Artem_K
Member

Повідомлення

Ostin
Зайві 23Гб начебто й дрібниці, а приємно ) А якщо добавити вартість, швидкість та те, що це фактично SK Hynix Platinum P41 з прошивкою від Інтел, то диск досить оптимальний.
lewerlin
Member

Повідомлення

erazel: 01.11.2023 09:01Але дивно що 970 ево куди рівніше поводиться. У нього або нема того "SLC-кеш" режиму, або ж у нього MLC память, а у того ОЕМника QLC, тому дуже різні зміни швидкостей від заповнення.
Самсунг довше інших практикує статичний SLC-кеш. Тобто там тупо окремий шматок нанд чисто під кешування.
Andreyka
Member

Повідомлення

Доброго вечора.
Маю пару SSD 500 Gb Samsung 870 EVO. Вони нові, ще запаковані.
1) 870 EVO MZ-77E500BW Китай дата 21.01.2021
2) 870 EVO MZ-77E500BW Китай дата 12.04.2021
Накопичувачі з перших партій, зі старою прошивкою.
Хочу одразу оновити на нову прошивку.
Підкажіть, хтось має досвід роботи з цими дисками, після оновлення нормально працюють, без помилок?
ck_ua
Member

Повідомлення

erazel: 01.11.2023 09:01 або нема того "SLC-кеш" режиму
Є.
erazel: 01.11.2023 09:01або ж у нього MLC память
Ні.
erazel: 01.11.2023 09:01а у того ОЕМника QLC
Також ні.
erazel: 01.11.2023 09:01дуже різні зміни швидкостей від заповнення.
Різні ССД, різного класу.
Artem_K: 01.11.2023 13:25у деяких все по честному 1Тб = 1024 Гб
До чого тут чесність? Не плутайте терабайт і тебібайт.
Andreyka: 01.11.2023 20:56після оновлення нормально працюють, без помилок?
По ідеї так.
Artem_K
Member

Повідомлення

ck_ua: 01.11.2023 22:22 До чого тут чесність? Не плутайте терабайт і тебібайт.
Як до чого.
Тебібайт Міжнародне скорочення TiB.
Тераба́йт. Міжнародне скорочення TB.
Тому питання, якого розміру диск мені продають на малюнку?
спойлер
самсунг.jpg
ck_ua
Member

Повідомлення

Artem_K: 01.11.2023 22:34 якого розміру диск мені продають на малюнку?
1 трильйон байт :)
Artem_K
Member

Повідомлення

ck_ua: 01.11.2023 23:16 1 трильйон байт :)
Тими трактовками або ступені 10-ки або ступені 2-ки, намагаються торгувати на свою користь. Якщо стартуємо з 10*12 то й далі маємо йти ступенями 10-ки, а не переходити на 2-ку та мати 931 у результаті :)
Востаннє редагувалось 01.11.2023 23:25 користувачем Artem_K, всього редагувалось 2 разів.
Melofon
Member

Повідомлення

Andreyka

С чего вдруг они будут работать хуже из-за обновления прошивки? :facepalm:
Andreyka
Member

Повідомлення

Melofon
Я не вірно поставив питання.
Всі знають, що з дисками 870 EVO були проблеми, вони через деякий час мали bad блоки. Особливо ті, що з датою виготовлення 2021 р.
Потім samsung випустив нову прошивку.
Ось я і питаю, проблема вирішується прошивкою, чи це аппаратна проблема?
Artem_K
Member

Повідомлення

ck_ua
А потім і маємо, щл 2 диска по 1 трильйон байт кожний, згідно офіційних сайтів виробників у гігабайтах не сходяться.
спойлер
4343434343.jpg
І якщо рахувати, що закладує Інтел, то там щось більше десятиічного ТБ, але це ще не двоічний ТіБ, який би дав 1024.

За властивостями диску там 953,85 Гб. Якщо йти обратним шляхлм то там закладено 1 024 188 638 822 байт. :)
Alexiy
Member

Повідомлення

Melofon: 01.11.2023 23:21 Andreyka

С чего вдруг они будут работать хуже из-за обновления прошивки? :facepalm:
У вас ничего никогда не переставало работать после обновления прошивки? Счастливчик :)
Melofon
Member

Повідомлення

Alexiy

SSD никогда, мы же тут вроде за них говорим? :rolleyes:

Andreyka

Обновляйте на последнюю, там точно всё норм.
Alexiy
Member

Повідомлення

SSD нет, а другие embedded устройства от топовых производителей - да. Просто вопрос времени, когда QA прошляпит баг.
Entar
Member

Повідомлення

Запрос мой весьма простой - не так давно у меня полетел 3TB винт. Продолбавшись часов 15+ над попытками его восстановления, я понял что оно по затратам времени того не стоит, прослужил 10 лет регулярно будучи нагружен торрентами и молодец, нужно смириться с потерей.
Проанализировав рынок/почитав отзывы, я понял, что ДЕШЕВО надежный HDDшник я не куплю. Могу ошибаться, но ощущение, что hdd сейчас либо из разряда "не факт что 3 года прослужит", либо стоит неадекватно. Кроме того, мне понравилась скорость запуска ПК без hdd, и уменьшение шума от его раскручивания.

Тогда я взял 500ГБ ssd, вдобавок к имеющимся 500+240 но сейчас понимаю что любое скачивание новой игры (а они 120+ ГБ стали порой) требует от меня затрат времени на поиски что удалить, а дальше будет хуже.

В общем, хотелось бы решить вопрос радикально, и взять ssd на 2-3 TB, "под файлопомойку" взамен HDD. Нужен баланс между ценой и надежностью, скорости особого значения не имеют (честно, я не заметил разницы при переходе работы системы/игр на m2 samsung evo со старенького intel sata 3.
Вопрос №1 - имеет ли смысл с моим запросом рассматривать QLC?

А так, выбираю между:
1. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... mx500ssd1/
2. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 220s2tb25/
3. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 210s2tb25/
4. https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... bx500ssd1/

Вариант 3. - самый дешевый. PATRIOT P210 2 TB - он чем-то плох?
P.S. Почитал отзывы на 3,4 - ругают видно, 4-й так вообще, что износ сильный. Получается, лучше заплатить на 1000 больше и взять mx500 ?
P.P.S. Черт. Там пишут что уже и на mx500 что-то поменяли и теперь они с меньшим сроком службы и прошивкой хуже.(
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Entar: 02.11.2023 13:45 PATRIOT P210 2 TB - он чем-то плох?
Пару днів тому "ремонтував" такий, стояв в ноуті DreamMachines, яким користувалися десь півтора роки. Комп жорстко завис під час роботи в клієнта, після перезагрузки циклічно падав у синій екран. При загрузці з флешки показало, що диск перейшов у режим "тільки читання". З двох розділів (200Гб + все решта) успішно прочитався лише другий, а системний при спробі копіювання на новий носій постійно підвисав на рандомних файлах, а після кількох невдалих спроб просто щезав з системи аж до вимкнення ноута і передьоргування батареї. На момент блокування запису контролером, диск С був забитий на 96%
Entar
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 02.11.2023 14:25 Пару днів тому "ремонтував" такий, стояв в ноуті DreamMachines, яким користувалися десь півтора роки. Комп жорстко завис під час роботи в клієнта, після перезагрузки циклічно падав у синій екран. При загрузці з флешки показало, що диск перейшов у режим "тільки читання". З двох розділів (200Гб + все решта) успішно прочитався лише другий, а системний при спробі копіювання на новий носій постійно підвисав на рандомних файлах, а після кількох невдалих спроб просто щезав з системи аж до вимкнення ноута і передьоргування батареї. На момент блокування запису контролером, диск С був забитий на 96%
Дякую за інформацію.
Почитавши все, схиляюсь все-таки до mx500, але трохи бентежать відгуки що там прошивку чи контролер змінили і тепер все теж не ідеально.
erazel
Member

Повідомлення

Entar: 02.11.2023 13:45 В общем, хотелось бы решить вопрос радикально, и взять ssd на 2-3 TB,
Ціни як на топові терабайтники на НВМЕ. Мені там он вище радили "бувший інтел". він на розетці 3000. Але де хороший нвме а де середньокласовий сата в два рази більшого розміру. Я б брав терабайтник НВМЕ. Чисто через питання надійності.
Востаннє редагувалось 02.11.2023 14:39 користувачем erazel, всього редагувалось 3 разів.
IvanCh
Member

Повідомлення

маю Rog flow x16 GV601RE
порадьте якомога місткіший ccд. прям топ не треба, я все одно шифрую диск і тому топові швидкостя все одно не побачу.
надійне і середнє по ціні.
Entar
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 14:36 Ціни як на топові терабайтники на НВМЕ. Мені там он вище радили "бувший інтел". він на розетці 3000. Але де хороший нвме а де середньокласовий сата в два рази більшого розміру. Я б брав терабайтник НВМЕ. Чисто через питання надійності.
В мене вже є непоганий (самсунг 970) 500ГБ ssd в м2, інших слотів м2 на мат. платі немає.
Хотілося б мати не "топовий" (по швидкостям) а просто НОРМАЛЬНИЙ сата ссд на 2ТБ.

У мене в користуванні в сумі 6 ссд. Перший був придбаний в 2012 році. 2 від інтел, 2 від кінгстон, 1 самсунг і 1 mx500. І ні у одного із них не було ні "синіх екранів", ні відвалів чогось, ніяких проблем, взагалі. При тому що майже кожен з них був "під систему" і все що вінда/браузер/ігри постійно пишуть - на них писалось.
Просто хочеться придбати ссд на 2 ТБ, і щоб він служив без проблем.
erazel
Member

Повідомлення

Entar: 02.11.2023 14:44 В мене вже є непоганий (самсунг 970) 500ГБ ssd в м2, інших слотів м2 на мат. платі немає.
Хотілося б мати не "топовий" (по швидкостям) а просто НОРМАЛЬНИЙ сата ссд на 2ТБ.
Зрозуміло. Ну я сам 11 років сидів на Cruicial M4(ну він і зараз трудиться, але той ПК вже не основний), також в системнику прижились Патріот та Гудрам. нізким з них не було проблем, але все таки то моделі давніх років. як воно зараз невідомо, тому нічого радити чи стверджувати не берусь.
також роками трудяться 2ТБ і 3ТБ тошиби(вони ж хітачі) ХДД. Ніяких зауважень до них.
А питання надійності важливих даних я вирішив тупо тримаючи NAS в шафі і з допомогою Nextcloud синхронізуючи файли на нього. Це дозволяє не паритися над убернадійністю накопичувача, всеодно десь копія даних залишиться, або на ПК або на NAS
Відповісти