Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Artem_K
Member
chik1812
256 також не має сенсу брати через характерисчтики - 256, 512, 1+ мають різну компоновку та канали, за рахунок чого відрізняються. Показники (іноді досить відчутно) нарастають від 256 до 1Тб й далі витримуються.
Наприклад під спойлером порівняння 512 та 1 Тб на прикладі Solidigm P44 Pro.
256 також не має сенсу брати через характерисчтики - 256, 512, 1+ мають різну компоновку та канали, за рахунок чого відрізняються. Показники (іноді досить відчутно) нарастають від 256 до 1Тб й далі витримуються.
- спойлер
-
chik1812
Member
Та на жаль я вибагливий користувач . Ні, справа в принципі не в ціні , а скоріше в доцільності , для SSD на систему на однакову ціну буде більш-менш однакова швидкодія ...На терабайтник для всього іншого (ігри, робота з відео ) де лінійне читання, та кількість черг головне мабуть , трошки мабуть буде інакше сприняття .Artem_K: ↑ 31.10.2023 12:51 256 зараз брати хіба що як окремий диск під систему для невибагливого користувача, знову ж таки на перспективу немає сенсу через дуже малий об’єм.
Так, ще можна розглянути кінгстон, але на Hynix були донедавна дуже солодкі ціни…
Тоді кращим аргументом буде ціна, такий https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... ab=reviews новий інколи коштує 1200грн, або шукати його на вторинному ринку за 900-1000грн в стані нового
Якщо така ситуація то вже вибирати буду між новими 512 гб .
Отправлено спустя 16 минут 15 секунд:
Так розумію...Але для системного диску , різниця на таких швидкостях мабуть не буде відчутна , там більше випадковий запис та читання. Звичайно ,схемотехніка та канальність в більших по ємності ссд будуть кращі . Єдине чим можна забити 512-атку , в моему користуванні де і 256 Гб було багато ....Це залишити більшу не розмічену частину для вирівнювання ))Artem_K: ↑ 31.10.2023 12:51 chik1812
- спойлер
- 2222.jpg
Востаннє редагувалось 31.10.2023 13:19 користувачем chik1812, всього редагувалось 1 раз.
-
Grant
Member
erazel
перегреваются они сильно, нужен хороший охлад
нет смысла брать ссд 256, т.к скорость записи будет около 250.... чем больше, тем быстрее , лучше брать 1 или 2 тб сразу
нет смысла брать ссд 256, т.к скорость записи будет около 250.... чем больше, тем быстрее , лучше брать 1 или 2 тб сразу
-
chik1812
Member
Та практически на все быстрые ссд которые в рекомендациях нужен неплохой радиатор...Единственный вариант ставить их в PCI-e 3.0 ))Grant: ↑ 31.10.2023 13:18 erazel
ПО поводу один ссд на 2 раздела , идея не плохая , -раздумья были...Но не знаю как будет работать очередность обращений , или когда будут обращения и к диску С и к диску Д...Подумалось что два отдельных ссд , каждый с нормальной компоновкой исключат фризы при запуске чего то с диска Д и фоновых работ системных задач и программ на диске С
-
ck_ua
Member
Дай вгадаю, PM991? Вони для системи призначені, а не для рекордів в тестах.erazel: ↑ 31.10.2023 12:46Доречі про оем самсунги
chik1812: ↑ 31.10.2023 12:01 суто для системи
Яке відношення мають лінійні швидкості до системи?chik1812: ↑ 31.10.2023 12:01від 1500 Мб/с , на запис та читання..
Яких?chik1812: ↑ 31.10.2023 12:01без зниження характеристик
-
chik1812
Member
Це мінімальні характеристики ,для розуміння периметру вибору , так як зазвичай в роздрібних магазинах рідко вказають швидкості випадкогового запису та читання 4к кластером або інші тестові характеристики ...А в повідомленнях вище я саме вказував що і як мене цікавить в швидкодії системного диску.ck_ua: ↑ 31.10.2023 13:35chik1812: ↑ 31.10.2023 12:01 суто для системиЯке відношення мають лінійні швидкості до системи?chik1812: ↑ 31.10.2023 12:01від 1500 Мб/с , на запис та читання..Яких?chik1812: ↑ 31.10.2023 12:01без зниження характеристик
На рахунок зниження характеристик...Наприклад таких
- спойлер
Востаннє редагувалось 31.10.2023 14:11 користувачем chik1812, всього редагувалось 1 раз.
-
erazel
Member
Ага, SAMSUNG MZVLQ1T0HBLB-00B00, на рендерах вказано PM 991a. Ніби для системи не треба швидкостей. Чи вони типу проектувались з ідеологією "ось вам швидкий запис для невеличких файлів. А хочете нормально ганяти дані то купуйте щось нормальне, не самсунг" . Коротше самсунг в своєму стилі. Зробив імя на 970 серії і знову в своєму стилі ...ck_ua: ↑ 31.10.2023 13:35 Дай вгадаю, PM991? Вони для системи призначені, а не для рекордів в тестах.
-
lewerlin
Member
Ці "зниженні" характеристики на порядки перекривають потреби звичайного ПК. Якщо у вас немає під рукою важелезної БД, чи інших ентерпрайзних "іграшок", ви ту стелю по іопсах у НВМЕ шукатимете до другого пришестя(у саташників ще можна, якщо прямо упоротися). Дешевий китай ще матиме проблеми, пов'язані з прошивками/контроллерами/компоновкою, але на те воно і дешевий китай.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46На рахунок зниження характеристик...Наприклад таких
Берете террабайтну Кіоксію і забиваєте болт. Ви її по іопсах і на одну десяту не здивуєте, як не старайтесь.
-
ck_ua
Member
Для цього треба читати тести.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46зазвичай в роздрібних магазинах рідко вказують швидкості випадкового запису та читання 4к
А я вище запитав яке відношення мають лінійні швидкості до системи? Система копіюванням зазвичай не займається.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46вище я саме вказував що і як мене цікавить в швидкодії системного диску.
Ви в чемпіонаті по бенчмаркам виступати зібралися? Тоді дійсно не треба купляти дешеві ОЕМ-ні ССД.chik1812: ↑ 31.10.2023 13:46На рахунок зниження характеристик...Наприклад таких
Вони проектувались з ідеологією "подешевше, не гірше за САТА".erazel: ↑ 31.10.2023 14:01вони типу проектувались з ідеологією "ось вам швидкий запис для невеличких файлів.
Це ОЕМ-ні моделі, для роздрібного продажу не призначені. За вас вибирає виробник комп`ютера.erazel: ↑ 31.10.2023 14:01хочете нормально ганяти дані то купуйте щось нормальне,
Мабуть ніщо не заважало вам купити PM9A1 замість PM991erazel: ↑ 31.10.2023 14:01не самсунг
-
Melofon
Member
erazel
Для системы и не нужны высокие линейные скорости, поэтому да он скорее всего таким и задумывался чтобы его оемщики для сборок брали, хаять самсунг за то что вы купили оем и не получили от него скоростей которых он по ходу и не должен был давать это конечно можно, но поэтому обычно оем самсунг и стоил дешевле, это не самсунг в своём стиле а те кто от него ожидал того что он не должен был давать, или где-то было написано что он должен быть точно таким по скоростям как его розничный родственник? тем более как если он даже построен на другой платформе.
Для системы и не нужны высокие линейные скорости, поэтому да он скорее всего таким и задумывался чтобы его оемщики для сборок брали, хаять самсунг за то что вы купили оем и не получили от него скоростей которых он по ходу и не должен был давать это конечно можно, но поэтому обычно оем самсунг и стоил дешевле, это не самсунг в своём стиле а те кто от него ожидал того что он не должен был давать, или где-то было написано что он должен быть точно таким по скоростям как его розничный родственник? тем более как если он даже построен на другой платформе.
-
erazel
Member
Та то друг продавав з апгрейду свого ноута. взяв рік назад за 2500 десь. Стояв в перехіднику в профільному компі. Загалом впиралось в швидкість РСІ-е, було пофіг. Зараз оновив систему, всунув цей ССД як додатковий. І ніби по тестах терпиммі швидкості видавав, але зацікавився питанням охолодження, вирішив заміряти температуру під час копіювання файлів. Вирішив покопіювати кілька гіг і побачив таку каку .ck_ua: ↑ 31.10.2023 19:27 Мабуть ніщо не заважало вам купити PM9A1 замість PM991
Хоча я ітак планував цей ССД комусь з друзів віддати, а собі купити щось нормальне з РСІ-Е 4,0.
Коротше коли я його купував то я в тих НВМЕ мало шарив, та й зараз мало шарю. По тестах був ніби норм, то й взяв "аби було" під медіафайли.
Відправлено через 20 хвилин 46 секунд:
Ну типу я очікува що він буде давати ті шкидкості котрі у нього по тестах і котрі на початку копіювання. а не провал швидкості запису в 4-5 рази.Melofon: ↑ 31.10.2023 19:44 те кто от него ожидал того что он не должен был давать, или где-то было написано что он должен быть точно таким по скоростям как его розничный родственник? тем более как если он даже построен на другой платформе.
- ну я це інакше як гадством не назву :)
-
Melofon
Member
Для недорогих нвме это как раз ещё более-менее норм, считай скорость сата, у донных нвме и похуже бывает, ниже сотки падаетerazel: ↑ 31.10.2023 20:05але от провал до 350-450 мб/с то це вже зашкваррррррр для nvme
-
ck_ua
Member
Це називається SLC-кешування. Воно є у більшості ССД. В серверних немає.erazel: ↑ 31.10.2023 20:05типу я очікува що він буде давати ті швидкості котрі у нього по тестах і котрі на початку копіювання. а не провал швидкості запису в 4-5 рази
-
erazel
Member
Так, я щось теж дійшов до такого висновку. бо раніше було 50 гіг вільного то завал по швидкостях йшов ну куди швидше. Звільнив ще 100 гіг, то швидкості завалює відчутно пізніше. Співставивши ці два факти щось теж подумав про SLC режим поки є вільне місце. Але дивно що 970 ево куди рівніше поводиться. У нього або нема того "SLC-кеш" режиму, або ж у нього MLC память, а у того ОЕМника QLC, тому дуже різні зміни швидкостей від заповнення. Треба буде почитати обзори 970 ево. Це вже нічого не змінить, він ітак у мене є , але хоч буду знати як він працює.
-
Artem_K
Member
erazel
Єдине, що якщо модель 970 EVO Plus, то їх існує вже три (різні контролери та слої пам'яті, відрізнити можно по першій цифрі прошивки. В них подекуди різна швидкість на певних запросах та поведінка по закінченні кешу. Тому шукайте так, щоби обзор був під ваш різновид.
Єдине, що якщо модель 970 EVO Plus, то їх існує вже три (різні контролери та слої пам'яті, відрізнити можно по першій цифрі прошивки. В них подекуди різна швидкість на певних запросах та поведінка по закінченні кешу. Тому шукайте так, щоби обзор був під ваш різновид.
-
erazel
Member
ні, у мене старенький ЕВО. Так що з тим простіше
Але зараз ще треба буде почитати про PCI-E 4.0 пристрої(негоже тримати суто 3.0 ССД коли мамка може 4.0 ), хочу один 4.0 терабайтник докупити. З яких моделей порадити почати гугління? Я так зрозумів є кілька бестбаїв по швидкодія/ціна
-
Artem_K
Member
erazel
На мою думку з 4.0 бестбай зараз Solidigm P44 Pro (це Intel, який викупила SK Hynix). Якщо брати на форумі (що я і зробив), то 1Тб можно знайти за 2700-2750. А ще там честний 1Тб (тобто 954 Гб, а не 931 Гб як у більшості).
Під спойлером швидкості на драйвері івд Майкрософт та рідному з сайту. Той випадок, коли просто драйвером можна додати 1,5 рази у мілкоблоку.
На мою думку з 4.0 бестбай зараз Solidigm P44 Pro (це Intel, який викупила SK Hynix). Якщо брати на форумі (що я і зробив), то 1Тб можно знайти за 2700-2750. А ще там честний 1Тб (тобто 954 Гб, а не 931 Гб як у більшості).
Під спойлером швидкості на драйвері івд Майкрософт та рідному з сайту. Той випадок, коли просто драйвером можна додати 1,5 рази у мілкоблоку.
- спойлер
-
Ostin
Member
Artem_K
Якщо 1 000 000 000 розділити на 1024 \ 1024 \ 1024, то отримаємо 931Гб. Завжди так ділю ще починаючи з HDD. Звідки 954?
Якщо 1 000 000 000 розділити на 1024 \ 1024 \ 1024, то отримаємо 931Гб. Завжди так ділю ще починаючи з HDD. Звідки 954?
-
Artem_K
Member
Ostin
Тому що у більшості виробників в свою користь 1Тб = 1000Гб, а у деяких все по честному 1Тб = 1024 Гб
Звідки й отримаэмо 1 024 000 000 розділити на 1024 \ 1024 \ 1024 = 954
Тому що у більшості виробників в свою користь 1Тб = 1000Гб, а у деяких все по честному 1Тб = 1024 Гб
Звідки й отримаэмо 1 024 000 000 розділити на 1024 \ 1024 \ 1024 = 954
-
Ostin
Member
Artem_K
Ну тобто вони вирішили, що Тб - це 1024 Гб, а спуститись нижче до мегабайтів совісті не вистачило вже?)
На тому теж спасибі, звісно
Ну тобто вони вирішили, що Тб - це 1024 Гб, а спуститись нижче до мегабайтів совісті не вистачило вже?)
На тому теж спасибі, звісно