Огляд та тестування процесора AMD Ryzen 5 7600. Вхідний квиток до платформи AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Romko888
Member

Повідомлення

Vlaad13: 12.10.2023 21:14
manbearboar: 12.10.2023 20:25
3D при этом недорогой и нетребовательный, с учётом цены обвязки для 13600K, так они в одной лиге.

A620M DS3H или A620M-HDV/M.2+ это 4к, а Z платы D5 стартуют от 8к.

Без разгона 13600K овощ овощной, в тестах из обзора он 2 раза проиграл 7500F OC и в третьей игрушке выступил на уровне 7600X.
Мне до сих пор непонятно откуда у него столько фанов, ну разве что его с самого релиза форсили как могли.
человек в каком то своём мире живет и ему норм :lol:
Ці тести повна брехня. От бачив у них раніше тест зрівняння старих і нових драйверів Нвідіа, де получалось що нові дрова гірші. Виявилосб що це фейк. Якщо раз збрехали то не бачу смислу таким вірити. Фпс просто намальовані.

і перевірка. в той час навіть сам перевіряв бо мав 1060

kawalot
Member

Повідомлення

Romko888: 13.10.2023 01:48 Ці тести повна брехня. От бачив у них раніше тест зрівняння старих і нових драйверів Нвідіа, де получалось що нові дрова гірші. Виявилосб що це фейк. Якщо раз збрехали то не бачу смислу таким вірити. Фпс просто намальовані.
Так людині головне, що результати в огляді її влаштовують. А те, що цей огляд це фейк на фейкі, що фейком фейк поганяє, то справа десята.

І потім фанбої тягнуть ці фейкові огляди усюди в якості "доказів", як істину останньої інстанції :facepalm:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

erazel: 12.10.2023 17:11 Пропоную обговорити Огляд та тестування процесора AMD Ryzen 5 7600. Вхідний квиток до платформи AM5
Ну якщо не дивитися на енергоспоживання(а отже й тепловіддачу) то досить цікавий варіант під майбутній апгрейд. А він таки мусить бути бо вже з серпня-вересня наступила епоха 8/16-поточних ігор. БалдурсГейт3 і КіберПанк 2077 2,0 не дадуть збрехати.
Та де, граю спокійно собі на шестиядернику в КП2077 2.01 і щось не бачу де б грі став в нагоді 8 ядерник, все й на 6 ядрах крутиться непогано. Тож ще трохи почекайте ;)
Grava
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 13.10.2023 07:16щось не бачу де б грі став в нагоді 8 ядерник
Натовп на макс та поганяти десь по центру де багато людей. 5600 максимальний натовп вже не тягне :) ну як не тягне, приблизно 70 фпс та вк не завантажена на 100%, на середніх вже 90+ фпс.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Grava
70 фпс це непогано. В мене ринок кабукі дропає фпс, але то вже 1080ті не тягне.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

подібно на те що Ryzen 7500f/7600 має якусь дуже низьку затримку від ядер до відеокарти, що дозволяє при аналогічній продуктивності ядер нагрузити відяху на 20-25% сильніше. Звичайно, це проявляється лише при низькій настройці графіки, коли час генерації задачі процом дуже короткий і стає відчутною затримка доступу до відяхи. Інтел, напевно, не заморочувалась з цим, адже ніхто в 500+ fps не іграє, крім тестів в лоу режимі, і тому приорітет кільцевої шини, очевидно, прописала під більш важливі речі ніж доступ у PCIe, наприклад 300 fps хватить всім і т.п.
Це, напевно, результати боротьби з безпекою обробки в кешах, відома як Specter і подібні, що заставило Інтел повністю шифрувати на льоту всі дані, а це, в свою чергу, збільшило затримку доступу службових кешів і падіння IOPS в рази. І хоча 12/13 покоління мають апаратні рішення для цього все одно є певна межа яку враховують при розробці проца щоб занадто не ускладнювати всю систему буферів і шин.
Ще може впливати тонка настройка PCIe - я колись читав наукову статтю, де за рахунок правильного підбору параметрів роботи шини PCIe вдавалось збільшити ефективність шини в рази. Все тому що PCIe передає крім корисних даних ще службові, і їх невірне співвідношення сильно все портить, але свої 200-400 fps воно забезпечує, а вище вже можуть бути проблеми, в т.ч. буквально впиратись в 100% загрузки одного ядра, адже драйвер PCie теж використовує проц при роботі з пристроями
manbearboar
Member

Повідомлення

ronemun: 13.10.2023 09:357500f/7600 має якусь дуже низьку затримку від ядер до відеокарти, що дозволяє при аналогічній продуктивності ядер нагрузити відяху на 20-25% сильніше
Где она аналогичная, когда Zen4 в сингл заметно быстрее i5 non K?
7600 6/12 в мульти выдаёт те же 15к что десятиядерный 13400 или 8 ядерный 5700Х

Плюс у него большой и быстрый L3 на 32мб

Тут нет никаких чудес, всё закономерно.
Востаннє редагувалось 13.10.2023 09:53 користувачем manbearboar, всього редагувалось 3 разів.
Artem_K
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
А ще краще поїздити на швидкості по центру при великій кількості машин. За таких умов в мене 8-ми ядерник завантажується до 74%. Ну то таке, а ось дивився тести Phantom Liberty - там 5600Х доходив до 93%.
kolio
Member

Повідомлення

manbearboar: 12.10.2023 19:44 Я даже не поленился спрятать "шумы" с диаграмм
13400 так сражается с 7500F, что не может обойти настроенный 5600, а иногда даже 12400 :lol:
а я типу щось інше написав? я ж написав що 7600 кращий в іграх. Нагадайте мені про що ми сперечаємось? про те що 13400 дешевший та трохи слабіший в іграх за 7600? так давайте посперечаємось, але є одне зауваження - ми з вами на одній стороні поля.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Artem_K
якщо це вже Догтаун то там так, підвантажується процесор добре але нічого критичного. Знову ж таки в мене система в КП2077 більше впирається в 1080ті аніж в р5 5500. Але можливо що із більш потужною картою його вже буде замало.
zaqik
Member

Повідомлення

item2: 12.10.2023 17:38 Плюс-мінус ціни як на LGA-1700, але трохи менший вибір.
Ну, может из-за меньшего выбора мне мерещатся цены +2к грн. Если смотреть в одном магазине, то 12700f+матерь (12к+6к) будет почти как 7600+матерь (9к+8к) :dontknow:
manbearboar
Member

Повідомлення

zaqik
Зачем под 7600 матерь за 8к?
Они идут по 4к
taras_cs
Member

Повідомлення

FastBullet: 12.10.2023 22:54
taras_cs: 12.10.2023 22:28
В мене нестандартна ситуація - одночасний апгрейд 2-х компів з DDR3 на DDR5.
Купити один комплект на перші кілька місяців - непогана перспектива зекономити
Переходьте на ДДР4 і купите одразу 2 комплекти)))
Тільки тоді це вже не буде апгрейд на DDR5 :D
А залишитись на DDR3 - взагалі безкоштовно!
alexeygalas
Member

Повідомлення

Romko888: 13.10.2023 01:48Ці тести повна брехня
А нічого що в тестах RTX 4090? )) А не 1060. От шо шо а фанбої - дійсно такі фанбої. Всюду бачать заговор

Плюс зверніть увагу на енергоспоживання проца в кожному тесті. Усюди 13600K споживає менше навіть там, де кадрів видає більше. Але звичайно ж інтоли погані а ryzen божественно оптимізовані
taras_cs
Member

Повідомлення

alexeygalas: 13.10.2023 11:19Усюди 13600K споживає менше навіть там, де кадрів видає більше.
Що? Я не бачу скільки споживають проци в кожній грі в цій статті. Покажете?

Але я бачу ось це:
Зображення
alexeygalas
Member

Повідомлення

taras_cs

Ви не можете відео продивитись і звернути увагу на C.Power?
eilef
Member

Повідомлення

Так в итоге что лучше брать? R5 7500f или чуть доплатить за R5 7600?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

eilef
7600 має вбудоване відео. Актуально якщо взимку треба зменшити споживання, бо можна користуватись без відеокарти.
manbearboar
Member

Повідомлення

eilef
Если это для вас "чуть", то доплатите.
Mixx
Member

Повідомлення

eilef
7500f и дешевую b650 плату с радиатором, достаточно просто получите частоты близкие к 7600х, либо чуть ниже но с хорошей отрицательной курвой, аналогично 5600 и 5700х в предыдущем поколении, когда частоты старших 5600х и 5800х достигаются в 2 клика.
Відповісти