guest___1: ↑
04.09.2023 14:29
Все железо было тщательно протестировано ДО экспериментов с видяхой (ГТ 710). Прайм, ТМ5, и т.п. Низкие тайминги плохо влияли только на встройку, причем в играх. Потому было принято решение поставить дискретку. 6670 также была давно уже проверена. Она работает стабильно.
Сама по себе ГТ 710 была также проверена на компе №1 и №6. Там проблем не возникло. Сейчас работает на компе №1 в качестве 2-ой видяхи. Причем я даже к ней 2-ой моник подключил. Отвал чипа - тоже не всегда такая уж проблема. У меня несколько видях с отвалом чипа. Одну из них приходится периодически прогревать. Но фен есть - так что не проблема тоже. Остальные и так работаю, причем уже продолжительное время.
У меня также есть комп с квадом на недешевой матери (подарили как-то из-за проблем со слетом биос. У меня есть программатор, а потому не страшно). Но я даже не проверял там, т.к. "маємо те, що маємо" на этом компе. 945Г.
В сток вернуть сложно, т.к. для памяти сток - это 800, а не 667. Но плата 800 не поддерживает. Так само и для проца сток 3.33, а не 2.9. Даунвольтинг проца тут точно не причем. Проблема именно в том, что плата не может стартануть с 1-го раза и автоматом скидывает ФСБ на 266. Даже, если поставлю ФСБ 270, то происходит также.
На 266 в 16х слоте ГТ 710, в целом, работает. Но частота проца уж слишком низкая. Чисто субъективно мне такой производительности несколько не хватает. А так - можно было бы и 266 оставить. Разгон ГТ 710 происходит в винде Афтербернером. Во время поста - она работает В НОМИНАЛЕ.
По-перше, ви трохи не те розумієте під поняттям "сток". Завнатажте дефолтні налаштування біосу, познімайте всі розгони і нестандартні таймінги, даунвольти і так далі. Це базові речі при тестувнні комплектуючих в зборі.
По-друге, наскільки я пам'ятаю, частота FSB з PCI-e не зв'язана, останнє, що мало спільну базову частоту з FSB - це AGP та PCI, не ваш випадок. Тобто, проблема явно в чомусь іншому, що проявляється коли ви втикаєте саме цю карту в саме цей ПК. Може, не вистачає живлення, саме коли саме ця карта включена, може, на платі конденсатори повисихали, може,... що завгодно.
Тут або діагностувати як вказано вище - повернути все в дефолт і відключати/замінити зайве, допоки проблема не буде локалізована, або не морочити задницю. Описана вами ситуація не є типовою, у вас щось несправне і неправильно працює, тому ніхто вам не підкаже в стилі "ой, та там треба просто в біосі одне налаштування змінити і все запрацює".
Я, честно кажучи, за всю практику роботи в СЦ взагалі не пам'ятаю таких проблем з FSB та відяхами, окрім того, коли намагались гнати проци по шині, але там периферія відлітала набагато раніше, ніж AGP