Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

китайцы до сих пор выпускают поддельные ямахи
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... RlUTd.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 02.09.2023 22:42 китайцы до сих пор выпускают поддельные ямахи
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... RlUTd.html
Навряд виготовляють, просто мають дуже великі запаси + в них розвинена сфера переробкисписаних плат з демонтажом чіпів/мікросхем/контроллерів.
Взяти ті ж хуія няні де майже вся начинка вже паяна 3-4 рази (монтаж-демонтаж-монтаж)
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, є знайомий який їздив у Китай , де є базари на яких всякі чіпи продають з рук як у нас яблука чи соняшникове насіння.
Звуковухи скоріше всього "паль" але сенсу не міняє.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:-/ сьогодні вперше в житті спалив проц на 478 сокеті, хто тут любить захищати плати ASrock, ваш вихід.
Бо спалив саме на платі цього вендора, яка не вимкнулась по термозахисту хоча мала б це зробити.
Накинув зверху радіатор для зайти в БІОС і зрозуміти чи бачить плата SSD чи треба брати іншу. Відбиток пасти перевірив і він на радіаторі був, тобто якийсь контакт радіатора та кришки присутній. Поки розкручував кабель від клавіатури, проц встиг розкалитись, бо коли вимкнув і зняв радіатор трошки попік палця ледь доторкнувшись до кришки. Пірометр показав 76-78° на поверхні пасти... отакі діла, отакі класні плати ASRock і такий процесор в мене був лише один :facepalm:
geka3250
Member

Повідомлення

spoglyadach
Ех, пом'янемо :( Може його погріти феном перед тим, як на брелок пустити? З амд s462 був вдалий експеримент тимчасового повернення до життя.
Раніше пам'ятаю надивившись відео з THG сам почав знімати на ходу радіатор з Р4 s478. І правда: спочатку падає фпс в іграх, а потім комп виключається. А з боксовим радіатором без вентилятора повільні нортвуди трималися декілька хвилин під навантаженням до відключення.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Навряд, після того як вимкнув живлення, там такий з під радіатора звук був характерний "хрусь" то я одразу зрозумів що відбулось.
Я брелків з проців не роблю, просто ставлю відмітку FAILED та й все, треба тепер шукати ранній Northwood йому на заміну. Навіть не встиг його потестувати, пару тижнів тому придбав його з платою Abit на якій висить код AF. Ну і такий думаю, що хоч процесор попався такий що немає в колекції і тут отака біда, прикро :down:

upd: феном можна не гріти, сам по собі проц нагрівається при включенні, тобто його можна залишити ще прокоптитись. Але пост не проходить, пробував підкинути на P4P800 там така сама історія, з іншими процами пост ОК
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, а ви експериментатор " з яйцями" , не побоялися ще P4P800 у кремнієвий рай відправити. :D
А взагалі , ці всі рівні захисту звичайно круто, але ніколи не знаєш коли цей захист не спрацює (був спроектований через ж...).
Та ж сама недавня історія з платами Асус хай енд сегменту та Ряжанками з 3D-V Cache які вони успішно палили при 250°С і завищеній на 25% напрузі по контроллеру пам'яті.
P.S. Не буду називати бренду , аби не пахло рекламою. Але у приклад в наявності БЖ верхнього ешелону (всі рівні захисту) при включенні проблемної "мамки" уходить в захист. І нижнього рівня , який запускає її подаючи всі напруги... А хулі, воно ж всерівно мертве.. :D
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 02.09.2023 23:11 Навряд виготовляють, просто мають дуже великі запаси + в них розвинена сфера переробкисписаних плат з демонтажом чіпів/мікросхем/контроллерів.
Взяти ті ж хуія няні де майже вся начинка вже паяна 3-4 рази (монтаж-демонтаж-монтаж)
Ні, ці карти нові. І чіпи на них теж. Просто це не ямаховські чіпи, а перемарковані чіпи с-медіа. І драйвери на дисках, скоріше за все, від с-медіа та мають змінену ID секцію. Китайці клепали такі підробки ще коли карти типу ямаха 724 були актуальні
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV
Ну так для того ж і існують тестові материнки, та й материнка на якій це сталось не постраждала, а так взагалі ризикована операція як і більшість іншого чим ми тут любимо займатись. Не знаю що там через Ж, в мене таке дуже рідко траплялось, але ж тротлінг працював на тих же Pentium 3, якщо навіть згадати те саме дуже популярне відео від томс хардвер якому вже років 20. Там навіть пеньки з відкритим кристалом вижили, а там за рахунок малої теплоємності самого кремнію та малої площі часовий лаг дуже маленький. Карочє засмутився я вчора, бо по-перше це ранній нортвуд а вони мені рідко трапляються, а по-друге не селерон а пентіум, думав паралельно материнку потестити і проц новенький прогнати. Поганяв бляха, на всі гроші :-/

Щодо БЖ є деякі нюанси, навіть дуже дорогі топові іноді дають фейла, були в мене колись історії, наприклад платиновий блок, перші пару разів не стартонув через КЗ, а в третій раз стартонув і вимкнувся через КЗ, але струм все ж пішов. І це були спроби включення підряд, тому навіть топовий захист має свої тонкощі типу того що потужні блоки мають меншу чутливість того захисту. Однакові блоки з однієї лінійки на 650 та 1200, можуть мати однакову схему але захист краще спрацює на молодшому

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
radical
Хтось реально підробляє такі чіпи, але навіщо? Це ж не якась TDA1541
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
ApostolCV
якщо не тяжко фото або маркування озу, як виявилось вона вкрай погано переносить температури, на тих температурах що я міняв 3-4-5 ддр їй приходить капець, хоча мости гпу й інше абсолютно безболісно переносили тортури.

Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
spoglyadach
е прескот 3.0 мені не потрібен.
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 03.09.2023 08:30 Хтось реально підробляє такі чіпи, але навіщо? Це ж не якась TDA1541
Китайці таким займалися в 2000х. Ямахи з XG/GM просто були дорожче (доларів 15-20 мабуть), ніж копійчані c-meda 8738, які були ще більш високоінтегровані і потребували меньше деталей обв'язки. До речі, у 8738 в чіпі є справжній ямахівський OPL3, теж крадений))

Подивився уважніше на ОЛХ фото. Там є ще чіп кодеку, на смедіях він не потрібен, том що там кодек вбудований в чіп. Схоже, це дійсно може бути чіп ямаха 744. На китайських підробках кодеку, звісно, не було.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Death: 03.09.2023 08:49 spoglyadach
е прескот 3.0 мені не потрібен.
Ну прескот я б точно купив :)

Відправлено через 7 хвилин 29 секунд:
radical post
Мені траплялась новодєльна звукова китайців десь у 2010, замовив з метою зробити якийсь там правильной оптичний вихлоп з компа-аудіоплеєра. Але виявилось що там щось не так як треба у схемотехніці і я вирішив не страждати, купив якесь дорожче рішення та закрив питання. Оце я думаю щось з цієї категорії і було, просто хто тоді знав що китайці таким займаються. Вони масово підробляють і маркують популярні та дорогі напівпровідники, ну там якісь підсилювачі, операційники, польовики. Але чіпи для звукових які потрібні десятку задротів, це вже за межами розуміння :-/
Якось замовляв для потестити операційники для ЦАП з аліка, попсові OPA2134, так в самому ЦАП з таким операційником купленому на Алі, мікросхема не магнітиться до неодіму. А оці що я купив в двох різних продаванів, летять на зустріч магніту наче це якісь сталеві цвяхи.

Відправлено через 11 хвилин 31 секунду:
А не залишилось у когось в архівах та сусєках, ранніх версій програми System Mechanic? Бо я нею користувався багато років, поки вона не перетворилиась на якусь клоунаду, раніше була купа версій а в якийсь момент чистив хард і зніс всі дестрибутиви по дурості. Тепер шукаю і не можу знайти

Відправлено через 24 хвилини 15 секунд:
upd. Знайшов свій холдер енікейщика зразка 2004-2007 років від ASUS з шкіри молодих дермантинів.
А там весь зашорханий фірмовий диск DVD-R від TDK дякувати кремнієвим богам воно з декількох спроб на мінімальних швидкостях все зчиталось і тепер я можу поділитись найкращими версіями System Mechanic :kbd:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Може ще комусь потрібні драйвери з оригінальних дисків до Radeon, маю від 3850 X2 та 4850
Якщо треба пишіть, скину лінку на архіви :up:
radical
Member

Повідомлення

хто там по білим платам фанатіє?

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... FRZnG.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Забрали вже її, я писав пару днів тому продавцю :-/
Хоча я не фанат Альбатрона, але плата дуже симпатична

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Останні пару днів перебирав цілу гору своїх болванок, якщо іноді щось пишете і хочете що б це було надійно. Беріть хлопчики Verbatim та інші оригінальні брендові болванки, усіляка там есперанза просто утіль :down:
radical
Member

Повідомлення

ABIT AN8-V, 939 на нфорсе4, якщо не забрали

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... QrlxX.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Максимально смішне оголошення для любителів добірного крінге
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/komplek ... bserved_ad
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach,випередили !!! :D :D :D
spoglyadach
Member

Повідомлення

Шановне панство, а немає у кого зайвої, непотрібної скоби кріплення на AMD для кулерів Zalman 9500-9700 серій. Можливо навіть не скоба, а маленька частина що в неї вставляється, фото прикладаю. Куплю.
спойлер
Зображення
Зображення
NecroKitchen
Member

Повідомлення

Шановні пані та панове, там на HWBOT зараз йде Team Cup 2023, і там є один "етап", який зветься "Stage 4 - 3DMark2001 SE - Geforce 4 series". Я думаю з назви зрозуміло, які саме відеокарти там потрібні :gigi:

Тому у мене є пропозиція до місцевих колекціонерів, які роками скуповували ці карти на ОЛХ, зробити свій внесок у результати команди overclockers.ua :beer:

Там потрібно три "нормальних" результати, від 3х користувачів. Один є від мене, один буде від mklm, тому потрібен ще як мінімум один. Але чим більше "папуг" ви набрали, та чим більше таких результатів - тим краще. Приєднуйтесь - там ще 10 днів до завершення.
Відповісти