Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
radical
Member
китайцы до сих пор выпускают поддельные ямахи
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... RlUTd.html
-
spoglyadach
Member
Навряд виготовляють, просто мають дуже великі запаси + в них розвинена сфера переробкисписаних плат з демонтажом чіпів/мікросхем/контроллерів.radical: ↑ 02.09.2023 22:42 китайцы до сих пор выпускают поддельные ямахи
Взяти ті ж хуія няні де майже вся начинка вже паяна 3-4 рази (монтаж-демонтаж-монтаж)
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, є знайомий який їздив у Китай , де є базари на яких всякі чіпи продають з рук як у нас яблука чи соняшникове насіння.
Звуковухи скоріше всього "паль" але сенсу не міняє.
Звуковухи скоріше всього "паль" але сенсу не міняє.
-
spoglyadach
Member
сьогодні вперше в житті спалив проц на 478 сокеті, хто тут любить захищати плати ASrock, ваш вихід.
Бо спалив саме на платі цього вендора, яка не вимкнулась по термозахисту хоча мала б це зробити.
Накинув зверху радіатор для зайти в БІОС і зрозуміти чи бачить плата SSD чи треба брати іншу. Відбиток пасти перевірив і він на радіаторі був, тобто якийсь контакт радіатора та кришки присутній. Поки розкручував кабель від клавіатури, проц встиг розкалитись, бо коли вимкнув і зняв радіатор трошки попік палця ледь доторкнувшись до кришки. Пірометр показав 76-78° на поверхні пасти... отакі діла, отакі класні плати ASRock і такий процесор в мене був лише один
Бо спалив саме на платі цього вендора, яка не вимкнулась по термозахисту хоча мала б це зробити.
Накинув зверху радіатор для зайти в БІОС і зрозуміти чи бачить плата SSD чи треба брати іншу. Відбиток пасти перевірив і він на радіаторі був, тобто якийсь контакт радіатора та кришки присутній. Поки розкручував кабель від клавіатури, проц встиг розкалитись, бо коли вимкнув і зняв радіатор трошки попік палця ледь доторкнувшись до кришки. Пірометр показав 76-78° на поверхні пасти... отакі діла, отакі класні плати ASRock і такий процесор в мене був лише один
-
geka3250
Member
spoglyadach
Ех, пом'янемо Може його погріти феном перед тим, як на брелок пустити? З амд s462 був вдалий експеримент тимчасового повернення до життя.
Раніше пам'ятаю надивившись відео з THG сам почав знімати на ходу радіатор з Р4 s478. І правда: спочатку падає фпс в іграх, а потім комп виключається. А з боксовим радіатором без вентилятора повільні нортвуди трималися декілька хвилин під навантаженням до відключення.
Ех, пом'янемо Може його погріти феном перед тим, як на брелок пустити? З амд s462 був вдалий експеримент тимчасового повернення до життя.
Раніше пам'ятаю надивившись відео з THG сам почав знімати на ходу радіатор з Р4 s478. І правда: спочатку падає фпс в іграх, а потім комп виключається. А з боксовим радіатором без вентилятора повільні нортвуди трималися декілька хвилин під навантаженням до відключення.
-
spoglyadach
Member
Навряд, після того як вимкнув живлення, там такий з під радіатора звук був характерний "хрусь" то я одразу зрозумів що відбулось.
Я брелків з проців не роблю, просто ставлю відмітку FAILED та й все, треба тепер шукати ранній Northwood йому на заміну. Навіть не встиг його потестувати, пару тижнів тому придбав його з платою Abit на якій висить код AF. Ну і такий думаю, що хоч процесор попався такий що немає в колекції і тут отака біда, прикро
upd: феном можна не гріти, сам по собі проц нагрівається при включенні, тобто його можна залишити ще прокоптитись. Але пост не проходить, пробував підкинути на P4P800 там така сама історія, з іншими процами пост ОК
Я брелків з проців не роблю, просто ставлю відмітку FAILED та й все, треба тепер шукати ранній Northwood йому на заміну. Навіть не встиг його потестувати, пару тижнів тому придбав його з платою Abit на якій висить код AF. Ну і такий думаю, що хоч процесор попався такий що немає в колекції і тут отака біда, прикро
upd: феном можна не гріти, сам по собі проц нагрівається при включенні, тобто його можна залишити ще прокоптитись. Але пост не проходить, пробував підкинути на P4P800 там така сама історія, з іншими процами пост ОК
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, а ви експериментатор " з яйцями" , не побоялися ще P4P800 у кремнієвий рай відправити.
А взагалі , ці всі рівні захисту звичайно круто, але ніколи не знаєш коли цей захист не спрацює (був спроектований через ж...).
Та ж сама недавня історія з платами Асус хай енд сегменту та Ряжанками з 3D-V Cache які вони успішно палили при 250°С і завищеній на 25% напрузі по контроллеру пам'яті.
P.S. Не буду називати бренду , аби не пахло рекламою. Але у приклад в наявності БЖ верхнього ешелону (всі рівні захисту) при включенні проблемної "мамки" уходить в захист. І нижнього рівня , який запускає її подаючи всі напруги... А хулі, воно ж всерівно мертве..
А взагалі , ці всі рівні захисту звичайно круто, але ніколи не знаєш коли цей захист не спрацює (був спроектований через ж...).
Та ж сама недавня історія з платами Асус хай енд сегменту та Ряжанками з 3D-V Cache які вони успішно палили при 250°С і завищеній на 25% напрузі по контроллеру пам'яті.
P.S. Не буду називати бренду , аби не пахло рекламою. Але у приклад в наявності БЖ верхнього ешелону (всі рівні захисту) при включенні проблемної "мамки" уходить в захист. І нижнього рівня , який запускає її подаючи всі напруги... А хулі, воно ж всерівно мертве..
-
radical
Member
Ні, ці карти нові. І чіпи на них теж. Просто це не ямаховські чіпи, а перемарковані чіпи с-медіа. І драйвери на дисках, скоріше за все, від с-медіа та мають змінену ID секцію. Китайці клепали такі підробки ще коли карти типу ямаха 724 були актуальніspoglyadach: ↑ 02.09.2023 23:11 Навряд виготовляють, просто мають дуже великі запаси + в них розвинена сфера переробкисписаних плат з демонтажом чіпів/мікросхем/контроллерів.
Взяти ті ж хуія няні де майже вся начинка вже паяна 3-4 рази (монтаж-демонтаж-монтаж)
-
spoglyadach
Member
ApostolCV
Ну так для того ж і існують тестові материнки, та й материнка на якій це сталось не постраждала, а так взагалі ризикована операція як і більшість іншого чим ми тут любимо займатись. Не знаю що там через Ж, в мене таке дуже рідко траплялось, але ж тротлінг працював на тих же Pentium 3, якщо навіть згадати те саме дуже популярне відео від томс хардвер якому вже років 20. Там навіть пеньки з відкритим кристалом вижили, а там за рахунок малої теплоємності самого кремнію та малої площі часовий лаг дуже маленький. Карочє засмутився я вчора, бо по-перше це ранній нортвуд а вони мені рідко трапляються, а по-друге не селерон а пентіум, думав паралельно материнку потестити і проц новенький прогнати. Поганяв бляха, на всі гроші
Щодо БЖ є деякі нюанси, навіть дуже дорогі топові іноді дають фейла, були в мене колись історії, наприклад платиновий блок, перші пару разів не стартонув через КЗ, а в третій раз стартонув і вимкнувся через КЗ, але струм все ж пішов. І це були спроби включення підряд, тому навіть топовий захист має свої тонкощі типу того що потужні блоки мають меншу чутливість того захисту. Однакові блоки з однієї лінійки на 650 та 1200, можуть мати однакову схему але захист краще спрацює на молодшому
Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
radical
Хтось реально підробляє такі чіпи, але навіщо? Це ж не якась TDA1541
Ну так для того ж і існують тестові материнки, та й материнка на якій це сталось не постраждала, а так взагалі ризикована операція як і більшість іншого чим ми тут любимо займатись. Не знаю що там через Ж, в мене таке дуже рідко траплялось, але ж тротлінг працював на тих же Pentium 3, якщо навіть згадати те саме дуже популярне відео від томс хардвер якому вже років 20. Там навіть пеньки з відкритим кристалом вижили, а там за рахунок малої теплоємності самого кремнію та малої площі часовий лаг дуже маленький. Карочє засмутився я вчора, бо по-перше це ранній нортвуд а вони мені рідко трапляються, а по-друге не селерон а пентіум, думав паралельно материнку потестити і проц новенький прогнати. Поганяв бляха, на всі гроші
Щодо БЖ є деякі нюанси, навіть дуже дорогі топові іноді дають фейла, були в мене колись історії, наприклад платиновий блок, перші пару разів не стартонув через КЗ, а в третій раз стартонув і вимкнувся через КЗ, але струм все ж пішов. І це були спроби включення підряд, тому навіть топовий захист має свої тонкощі типу того що потужні блоки мають меншу чутливість того захисту. Однакові блоки з однієї лінійки на 650 та 1200, можуть мати однакову схему але захист краще спрацює на молодшому
Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
radical
Хтось реально підробляє такі чіпи, але навіщо? Це ж не якась TDA1541
-
Death
Member
spoglyadach
ApostolCV
якщо не тяжко фото або маркування озу, як виявилось вона вкрай погано переносить температури, на тих температурах що я міняв 3-4-5 ддр їй приходить капець, хоча мости гпу й інше абсолютно безболісно переносили тортури.
Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
spoglyadach
е прескот 3.0 мені не потрібен.
ApostolCV
якщо не тяжко фото або маркування озу, як виявилось вона вкрай погано переносить температури, на тих температурах що я міняв 3-4-5 ддр їй приходить капець, хоча мости гпу й інше абсолютно безболісно переносили тортури.
Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
spoglyadach
е прескот 3.0 мені не потрібен.
-
radical
Member
Китайці таким займалися в 2000х. Ямахи з XG/GM просто були дорожче (доларів 15-20 мабуть), ніж копійчані c-meda 8738, які були ще більш високоінтегровані і потребували меньше деталей обв'язки. До речі, у 8738 в чіпі є справжній ямахівський OPL3, теж крадений))spoglyadach: ↑ 03.09.2023 08:30 Хтось реально підробляє такі чіпи, але навіщо? Це ж не якась TDA1541
Подивився уважніше на ОЛХ фото. Там є ще чіп кодеку, на смедіях він не потрібен, том що там кодек вбудований в чіп. Схоже, це дійсно може бути чіп ямаха 744. На китайських підробках кодеку, звісно, не було.
-
spoglyadach
Member
Ну прескот я б точно купив
Відправлено через 7 хвилин 29 секунд:
radical post
Мені траплялась новодєльна звукова китайців десь у 2010, замовив з метою зробити якийсь там правильной оптичний вихлоп з компа-аудіоплеєра. Але виявилось що там щось не так як треба у схемотехніці і я вирішив не страждати, купив якесь дорожче рішення та закрив питання. Оце я думаю щось з цієї категорії і було, просто хто тоді знав що китайці таким займаються. Вони масово підробляють і маркують популярні та дорогі напівпровідники, ну там якісь підсилювачі, операційники, польовики. Але чіпи для звукових які потрібні десятку задротів, це вже за межами розуміння
Якось замовляв для потестити операційники для ЦАП з аліка, попсові OPA2134, так в самому ЦАП з таким операційником купленому на Алі, мікросхема не магнітиться до неодіму. А оці що я купив в двох різних продаванів, летять на зустріч магніту наче це якісь сталеві цвяхи.
Відправлено через 11 хвилин 31 секунду:
А не залишилось у когось в архівах та сусєках, ранніх версій програми System Mechanic? Бо я нею користувався багато років, поки вона не перетворилиась на якусь клоунаду, раніше була купа версій а в якийсь момент чистив хард і зніс всі дестрибутиви по дурості. Тепер шукаю і не можу знайти
Відправлено через 24 хвилини 15 секунд:
upd. Знайшов свій холдер енікейщика зразка 2004-2007 років від ASUS з шкіри молодих дермантинів.
А там весь зашорханий фірмовий диск DVD-R від TDK дякувати кремнієвим богам воно з декількох спроб на мінімальних швидкостях все зчиталось і тепер я можу поділитись найкращими версіями System Mechanic
-
spoglyadach
Member
Може ще комусь потрібні драйвери з оригінальних дисків до Radeon, маю від 3850 X2 та 4850
Якщо треба пишіть, скину лінку на архіви
Якщо треба пишіть, скину лінку на архіви
-
radical
Member
-
spoglyadach
Member
Забрали вже її, я писав пару днів тому продавцю
Хоча я не фанат Альбатрона, але плата дуже симпатична
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Останні пару днів перебирав цілу гору своїх болванок, якщо іноді щось пишете і хочете що б це було надійно. Беріть хлопчики Verbatim та інші оригінальні брендові болванки, усіляка там есперанза просто утіль
Хоча я не фанат Альбатрона, але плата дуже симпатична
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Останні пару днів перебирав цілу гору своїх болванок, якщо іноді щось пишете і хочете що б це було надійно. Беріть хлопчики Verbatim та інші оригінальні брендові болванки, усіляка там есперанза просто утіль
-
radical
Member
-
spoglyadach
Member
Максимально смішне оголошення для любителів добірного крінге
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/komplek ... bserved_ad
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/komplek ... bserved_ad
-
ApostolCV
Member
spoglyadach,випередили !!!
-
spoglyadach
Member
Шановне панство, а немає у кого зайвої, непотрібної скоби кріплення на AMD для кулерів Zalman 9500-9700 серій. Можливо навіть не скоба, а маленька частина що в неї вставляється, фото прикладаю. Куплю.
- спойлер
-
NecroKitchen
Member
Шановні пані та панове, там на HWBOT зараз йде Team Cup 2023, і там є один "етап", який зветься "Stage 4 - 3DMark2001 SE - Geforce 4 series". Я думаю з назви зрозуміло, які саме відеокарти там потрібні
Тому у мене є пропозиція до місцевих колекціонерів, які роками скуповували ці карти на ОЛХ, зробити свій внесок у результати команди overclockers.ua
Там потрібно три "нормальних" результати, від 3х користувачів. Один є від мене, один буде від mklm, тому потрібен ще як мінімум один. Але чим більше "папуг" ви набрали, та чим більше таких результатів - тим краще. Приєднуйтесь - там ще 10 днів до завершення.
Тому у мене є пропозиція до місцевих колекціонерів, які роками скуповували ці карти на ОЛХ, зробити свій внесок у результати команди overclockers.ua
Там потрібно три "нормальних" результати, від 3х користувачів. Один є від мене, один буде від mklm, тому потрібен ще як мінімум один. Але чим більше "папуг" ви набрали, та чим більше таких результатів - тим краще. Приєднуйтесь - там ще 10 днів до завершення.