SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
lewerlin
Member

Повідомлення

Alex+: 30.06.2023 16:57коли наприклад завершився рівень в грі, вона почала робити сейви, а одночасно завантажувати новий рівень, то хоча іопсів у нвме достатньо, слабий контролер може не впоратись з одночасним читанням та записом та просісти в швидкостях.
Там і близько не такі об'єми аби навіть 4-канальний реалтек здивувати якось. Справа в тому, що я стикався по роботі з навантаженнями, які поставили раком десятий рейд на сата ссд. Іграм до тих задачок, як до Місяця.
Donate
Member

Повідомлення

lewerlin: 30.06.2023 16:35На даний момент, поки ДіректСторейдж ніде особливо не використовується, реально використовувана іграми швидкість читання - до 450мб/с. Це те, що я бачу в себе по моніторингу - максимальна зафіксована швидкість читання завжди в діапазоні 300-450. Коли починаєш ганяти файли між НВМЕ дисками, там можна до 2гб/с побачити. Більше ніде. Для ігор, чисто швидкості вистачило би і з сата, але там вузьке місце уже сам протокол АНСІ. Ну і коштують вони тупо дорожче(такі реалії).
На НВМЕ, якщо диск нормальної якості, різниці в іграх між умовною Кіоксією з 2100 читання і яким не-будь улюлюпер PCI-E 5.0 з 12000 читання ви взагалі не побачите. Їй ніде там братися. ігри для НВМЕ чи не найлегший сценарій використання.
TLOU Remake едина гра по моєї памяті яка більше 4 гігабайт в секунду показувала по моніторингу під час завантажень :)
0trog0
Member

Повідомлення

До речі, які ссд зараз вважаються найекономнішими\найхолоднішими з НВМе сегменту? Ну типу потім його в ноутбук щоб поставити можна було.
Бажано із нашого роздрібу, бо віддаю перевагу гарантійним виробам.
7mindfields
Member

Повідомлення

0trog0: 30.06.2023 17:29 До речі, які ссд зараз вважаються найекономнішими\найхолоднішими з НВМе сегменту? Ну типу потім його в ноутбук щоб поставити можна було.
Бажано із нашого роздрібу, бо віддаю перевагу гарантійним виробам.
Для ноутів абсолютним переможцем в плані нагріву є Hynix p31 gold
Alex+
Member

Повідомлення

0trog0
З закордону - Hynix gold 31.
З місцевого - WD 570, Lexar NM620
7mindfields
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 30.06.2023 16:40 0trog0
На QLC только не брать
Під його запит підійде навіть qlc, як я зрозумів більшу частину часу буде переважати саме зчитування
Tiimoxaa
Junior

Повідомлення

Всем доброго дня.

Подскажите как можно проверить какой сдд поддерживается метеринкой через что и куда смотреть ( глазами то понятно :spy: ) ? Чтобы не покупать сильно крутой...
Комп старый , на борту Phenom II X6 1045T. Вроди камень еще норм для офисных задач браузера и т.д. Нада както ссд подобрать

Спасибо
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Tiimoxaa
SATA у вас. Скорее всего даже без SATA3. Но тут не суть. viewtopic.php?p=3597775#p3597775 из этого списка смотреть на 2.5. А то уже исходить из своего кошелька.
heidfeld
Member

Повідомлення

Tiimoxaa: 30.06.2023 18:05 Всем доброго дня.

Подскажите как можно проверить какой сдд поддерживается метеринкой через что и куда смотреть ( глазами то понятно :spy: ) ? Чтобы не покупать сильно крутой...
Комп старый , на борту Phenom II X6 1045T. Вроди камень еще норм для офисных задач браузера и т.д. Нада както ссд подобрать

Спасибо
https://hotline.ua/computer-diski-ssd/k ... 10z480gg8/
0trog0
Member

Повідомлення

Alex+: 30.06.2023 17:31З місцевого - WD 570, Lexar NM620
Між ними є принципова різниця? Навіть якщо доплатити 100грн за WD, то є сенс чи моделі в загальному +\- рівнозначні будуть?
Alex+
Member

Повідомлення

0trog0
WD більш перевірений часом варіант. Лексар - поки що диковина в наших краях, проте показує себе непогано, швидше ніж 570, особливо якшо придбаєте версію 23 року. Але зараз він по ціні не цікавий (трохи раніше він коштував 3200). Зараз он Адата 8200 про за свою ціну виглядає класно, але у вас було бажання холодно та економічно, а це не про нього
0trog0
Member

Повідомлення

А підкажіть ще гарну 500-ку для декстопу, яка буде під усе. Тобто ОС, графічні редактори, всілякі офісні штуки (робочий інструмент дружини). Ігр напевно не буде.
З наявного у нас в продажу. Я дивився, що 970 зараз по ціні не сильно вище інших, але якісь були з ним приколи...
Що порадите, 970 чи щось інше? По ціні від 1000 до ціни самсунга, а це 1600 +\-.
P.S. Радіатори купувати не буду. В наявності немає. Тому це врахувати.
lewerlin
Member

Повідомлення

Alex+: 30.06.2023 20:24Зараз он Адата 8200 про за свою ціну виглядає класно, але у вас було бажання холодно та економічно, а це не про нього
Не знаю, не знаю... Можливо нові ревізії того, але в профільному я навіть радіатор не ставив, лишив рідну наліпку. І воно холодне.
ck_ua
Member

Повідомлення

0trog0: 01.07.2023 11:00але якісь були з ним приколи.
Які?
0trog0: 01.07.2023 11:00Що порадите, 970 чи щось інше?
То вже як захочете.
0trog0: 01.07.2023 11:00По ціні від 1000 до ціни самсунга
Крім Трансценда 220 та ВД 570 я нічого цікавого там не бачу.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

0trog0
970 брать, если цена устраивает.
Alex+
Member

Повідомлення

lewerlin
А якого він року у вас?

0trog0
500 такий розмір невдобний. Для системи та пару програм - забагато, а як заміна повноцінному файловому сховищу - для ігор, фільмів тощо - замало.

Роздивіться ще як варіант той же Лексар 620 https://comtrading.ua/prod-nakopichuvac ... 20-564079/
Він дешевший ніж 570, проте швидший і не гарячий, 5 років гарантія.
І також можна кіохію першої ітерації роздивитись, вона не така гаряча, що обов'язково потребує радіатора
https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... rc10z500g/
lewerlin
Member

Повідомлення

Alex+: 01.07.2023 12:34А якого він року у вас?
Січень 20го. Оригінальна начинка - SM2262EN+Micron 64L. Пізніше, наскільки я знаю, там пішла лотерея - різні варіації SM і TLC всіх видів.
heidfeld
Member

Повідомлення

0trog0: 01.07.2023 11:00 А підкажіть ще гарну 500-ку для декстопу, яка буде під усе. Тобто ОС, графічні редактори, всілякі офісні штуки (робочий інструмент дружини). Ігр напевно не буде.
З наявного у нас в продажу. Я дивився, що 970 зараз по ціні не сильно вище інших, але якісь були з ним приколи...
Що порадите, 970 чи щось інше? По ціні від 1000 до ціни самсунга, а це 1600 +\-.
P.S. Радіатори купувати не буду. В наявності немає. Тому це врахувати.
топчик https://comtrading.ua/prod-tverdotlnij- ... a--545616/
Alex+
Member

Повідомлення

lewerlin: 01.07.2023 12:37SM2262EN+Micron 64L
Це ще "стара" версія. Нова може бути на трохи повільнішому 2262ENG, та і флеш там вже інший.
Проте дійсно він по сучасним міркам не особливо то і гарячий. Це в в ті роки дивились на 80С на накопичувачу, і волосся дибки ставало від таких цифр.
А зараз, 80С на ссд, та якщо тротлінгу нема - то це він вже в розряді холодних :)
Melofon
Member

Повідомлення

heidfeld

Естественно :lol: что ты ещё мог посоветовать кроме каоксии :facepalm: но это не топчик :learn:

Отправлено спустя 6 минут 1 секунду:
Я вот думаю взять Samsung 970 EVO Plus 2 TB или на будущий апгрейд (пока что проц без pci-e 4.0, но будет потом 5800х3d) уже сразу ADATA LEGEND 960 MAX 2 TB, у него лучше чем у самсунга скорость записи на на протяжении всего объёма
спойлер
, даже удивительно на сколько она там хорошая, SLC-буфер кончается где-то в конце объёма, но он выйдет на 1200 грн дороже чем самсунг. Оба примерно одинаково горяченькие но радиатор на мамке с ними справиться, хотя у адата есть родной.
Відповісти