Используем свой компьютер на все 100. Или цифровой аудио транспорт Hi класса на базе РС

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
YuGo
Member

Повідомлення

Феном Феномыч
Есть такой фанат звука китаец, он еще на 2 форумах тусуется. Не сделал закладку, где он хвалится, шо 3090 купил. нашел вот по быстрому.
https://community.roonlabs.com/t/which- ... /6061/2208
https://community.roonlabs.com/t/which- ... /6061/2213

Звук не многоканал, самое обычное стерео :D
daniilphotos
Junior

Повідомлення

YuGo: 07.02.2022 09:45 daniilphotos
Я знаком с продукцией TEAC, у меня был на тестировании Teac UD-505, и собираюсь коснуться его особенностей дальше в теме.
Спасибо что откликнулись. Я написал вам личное сообщение. А можно еще вопрос забегая вперед? Особенности 505-го ТИКа исключительно положительные?
YuGo
Member

Повідомлення

daniilphotos
ответил в личку
AleksGrin
Junior

Повідомлення

YuGo Можно поинтересоваться тема будет продолжена или Вы уже достигли максимума и интерес пропал. :super:
пирожок с малиной
Member

Повідомлення

на сколько понял можно взять систему с дохлым встроенным звуком и с помощью софта выводить аудио по юсб при чем в очень хорошем качестве. идея хорошая только меньше бы текста, смотришь на эти полотна и сразу желание читать пропадает, вот я захожу и мне просто уже интересно куда нажать чтобы было хорошо со скринами и прочим ну если куда надо уже пришли
er[socrates]
Member

Повідомлення

У меня Creative Sound BlasterX G1. Норм свисток?
DriverFirst
Member

Повідомлення

AleksGrin: 04.09.2022 22:04 YuGo Можно поинтересоваться тема будет продолжена или Вы уже достигли максимума и интерес пропал. :super:
Коли у твою будівлю летять рашистські снаряди, то "интерес" трохи пропадає. Подивіться уважно яке місто вказано у автора у профілі.
infinitykappa
Junior

Повідомлення

alexander-magnus: 03.06.2021 12:25 Так и есть. Разница ощутимая. На LTSC более глубокий бас, объём лучше чувствуется и середина не прёт. Вывод звука через ASIO что там, что там.
Я ставил сборку Windows 10 Enterprise LTSC 2019 v1809 by LeX 6000. Более того, стоит поставить магазин или обновить звук становится как на Windows 10 Pro
Подтверждаю! Я забрел на этот форум именно в поисках решения проблемы плохого звука на Windows 10 Pro. У меня нормальный звук появлялся лишь иногда(очень редко в последнее время), и мог поломаться не только от обновления системы, но и после выхода из спящего режима, например. Создавал темку тут на форуме, но её загадили.

В общем я поставил вашу LTSC 2019 v1809 by LeX 6000, установил только драйвер на звуковую карту и HQPlayer, и сразу получил тот самый правильный звук :beer:

Потом я снёс LTSC 2019 v1809 by LeX 6000, и для эксперимента установил сборку Atlas 20H2. Это обрубок от Windows 10 Pro, который занимет всего 7,58 Гб места на диске и кушет 900 Мб оперативки. Звук мне не понравился.

Снёс Atlas, поставил Windows 10 LTSC 21H2. Я использовал официальный образ, скачанный с сайта Майкрософт, и получил точно такой же убогий звук, какой был на 10 Pro в самом начале поста.

Мне тоже не хочется постоянно использовать г*вносборку by LeX 6000, но можно под неё купить Intel NUC или что-то похожее, и пусть стоит себе без клавиатуры, без мыши, и без монитора. Воткнуть туда звуковую карту, сетевой кабель, и наладить управление с основного компа через Roon либо ещё как-то(тогда возникает вопрос о целесообразности использования Винды). Видимо по-другому хороший звук от Винды не получить, а ждать решения проблемы от Майкрософт не приходится, потому что им вообще наплевать
infinitykappa
Junior

Повідомлення

Скачал какую-то минисборку Windows 7 pro SP1, на ней тоже нормальный звук, такой как у LeX 6000

Відправлено через 1 годину 41 хвилину 5 секунд:
Update: поставил на эту 7 только драйвер на звуковуху, плеер, браузер, utorrent, OpenVPN, несколько перезагрузок сделал, и качаю LTSB 1607 LeX 6000. Решил проверить как там звук, а он уже сломался :(
Ostin
Member

Повідомлення

А чи не простіше просто купити якийсь транспорт та й усе? Якщо такі вуха чутливі. Завести собі куточок аудіофіла, де слухати музику. Шлях до універсальності завжди додає компромісів. Я особисто обрав універсальність, в мене вуха не страждають. Якби мучився - то вирішення ж відносно просте. А якщо транспорт не хочеться, то просто аудіоплеєр з цап вбудованим. Та й підключай собі хоч навушники, хоч акустику.
Звідки оцей потяг шукати аудіофільство в пк? Це ж робочий інструмент для всього. Перебір збірок - якесь шаманство. Бо навіть ніхто не розуміє, що сталось, чому звук змінився і що потрібно. Чиста містика.
shatun
Member

Повідомлення

infinitykappa: 10.12.2022 03:29 Я забрел на этот форум именно в поисках решения проблемы плохого звука на Windows 10 Pro... ...Создавал темку тут на форуме, но её загадили.
В общем я поставил вашу LTSC 2019 v1809 by LeX 6000, установил только драйвер на звуковую карту и HQPlayer, и сразу получил тот самый правильный звук :beer:
Прикольно - там тобі, в тому числі, радили перевстановити оф. вінду без обнов (і 10-ку, і 7-ку) чи яку-небудь робочу сбірку, але ти написав, що ніколи, бо типу ПК у роботі. viewtopic.php?p=3477253#p3477253
Тепер ти стверджуєш, що хтось там гадив, але ти, не дивлячись на всі труднощі, героїчно вирішив проблему зробивши саме так, як тобі радили. :lol:
Без образ - просто це виглядає як наклеп...
:dontknow:
infinitykappa
Junior

Повідомлення

Ostin: 10.12.2022 16:32 А чи не простіше просто купити якийсь транспорт та й усе? Якщо такі вуха чутливі. Завести собі куточок аудіофіла, де слухати музику.
Наверное проще, но там такие ценники, что можно уже и о проигрывателе винила подумать
Ostin: 10.12.2022 16:32 Звідки оцей потяг шукати аудіофільство в пк? Це ж робочий інструмент для всього. Перебір збірок - якесь шаманство. Бо навіть ніхто не розуміє, що сталось, чому звук змінився і що потрібно. Чиста містика.
Совсем не получаю удовольствия от прослушивания на Винде с поломанным звуком. Но послушать-то хочется, пришлось покопаться.
shatun: 10.12.2022 16:51 Прикольно - там тобі, в тому числі, радили перевстановити оф. вінду без обнов (і 10-ку, і 7-ку) чи яку-небудь робочу сбірку, але ти написав, що ніколи, бо типу ПК у роботі.
Да там писали бредни про аудифилию, а советовали первое что в голову придёт, и я должен был всё это делать? Проверить уши у врача, заменить блок питания в компе, купить еще одну звуковую карту, скачать Винду не понятно какой версии, обмотать кабели фольгой и свалить на другой форум, где обсуждают звук а не компы? В этой теме человек написал, что у него кривой звук на такой-то Винде, который лечится установкой такой-то конкретной сборки. Разницу чувствуешь? Пытаться исправить Винду просто методом тыка я могу и без чужих советов, я сюда пришел в поисках готового решения.

В общем продолжаю эксперименты со сборками.
Отпилил для опытов 70 гигов от HDDшного RAID-массива, установил туда LTSB 1607 LeX 6000. Это самая старая версия с рутрекера. HQPlayer у меня там вылетает из-за какой-то ошибки, так что его послушать не удалось. foobar установился тоже с какими-то ошибками, и интерфейс UI там не ставится, но звук есть, и наверное самый лучший среди всех опробованных сборок.
В качестве основной системы на SSD я установил официальную актуальную версию 10 Home, скачанную через Media Creation Tool, и как ни странно, звук тут нормальный, хотя это может быть только до тех пор, пока не накатишь кучу своих приложений
dmytro kyrychenko
Junior

Повідомлення

Ґероям слава.
Потикавши у віндосв решив змінити ОС.
Поки що на віртуальній машині підняв ROON Core (перед новим роком була акція 2 уе на 3 міс) підключів ЮСБ навушники (імітую DAC). Впринціпі під керуванням ROON звук можно спрямувати на ці навушники і якось воно грає.

Схиляюсь до ПК типу NUC на Celeron (до 6000 грн) + DAC від (DacMaster 8000 грн)
я як зрозумів ROON перетворить програмно до 24/192 з MQA чі з 16/44 і мені будень досіть 24/192 .
бо придбати і9 і гнать DSD - 1024 мабуть то вже хвороба.
Radio Bay
Member

Повідомлення

dmytro kyrychenko: 26.01.2023 10:22бо придбати і9 і гнать DSD - 1024 мабуть то вже хвороба
Пытался проникнуться DSD, какой-то японский биг-бэнд скачал, их же ремастер, а японы хорошо ремастерят. Вообще не зацепило, какой-то тощий сухой звук. То же в 44 норм, жирно, драйвово, размашисто. Махнул рукой на эти затеи с DSD маньячеством, но некоторым на моём Musician Pegasus нравится.

Цапы у Дакмастера хорошие, волочёт в теме, у меня у приятеля в Киеве его топовый, в восторге и это не первый девайс у него. Сам не слушал, но его вкусу доверяю + он сам в схемотехнике шарит, реализация понравилась
sskom
Junior

Повідомлення

YuGo
Шановний пане! Як ви? Хотів вам подякувати за ваші пости стосовно HQPlayer. Краще джерела інформації я для себе не знайшов. Цікаво та зрозуміло. Продовжуйте, будь ласка, якщо маєте можливість
_Moriarty_
Member

Повідомлення

У мене Creative Sound Blaster X AE-5 Plus то мені можливо це все не читати я вірно розумію?
Ostin
Member

Повідомлення

Було натхнення перечитати тему спочатку. Що ж, автор як міг відхрещувався від аудіофілії та намагався щось довести, але публіка не оцінила та назвала авдіофілом)
Коротке резюме написаного таке:
- приймаємо за аксіому, що нативний вивід DSD на ЦАП грає краще. Автор заміряв це осцилографом і щось там бачив. Інші відгуки в мережі часто погоджуються з тим, що сучасна дельтасигма відчутно краще опрацьовує однобітовий потік, а насиченість потоку (не 64, а 256-512-1024) наближає кінцевий результат до так званого "аналогового звуку", адже в реальному житті звук хоч по своїй суті і дискретний, але щільність звукового потоку дуже висока.
- HQ Player гарно конвертує формат PCM в DSD, що дає можливість "підготувати" цифровий потік ще до потрапляння на ЦАП, куди він вже попаде в форматі DSD. Причому робити це можна "на льоту", а кінцевий варіант DSD буде залежати виключно від потужності ПК, який робить цю обробку.
- ЦАП повинен вміти в нативний DSD і це єдине, що від нього треба. Просто гарно обробити вхідний однобітовий DSD потік і видати аналоговий (умовно, бо кінцеве перетворення за навушниками чи АС) звуковий сигнал на виході.
- кабель USB при високих значеннях DSD має значення.
спойлер
Особисто мої спостереження свідчать, що DSD (особливо 256) грає трохи краще на тому ж ЦАПі, який вміє і в PCM, і в DSD. Маю на увазі одну і ту ж пісню. Тут, звісно, закладена можливість похибки самого цифрового запису (бо якщо запис один, то один із варіантів конвертований, якщо ж записи різні, то теоретично можуть бути записані в різних умовах). Але це я перевіряв не один раз, тому схильний погодитись щодо переваги DSD.

Що стосується перетворення всього музичного контенту в DSD "на льоту", то, на мій погляд, це занадто ресурсозатратно з огляду на те, що результат буде відрізнятись аж ніяк не в рази. Хоча, можливо, і відчутно в кращу сторону. Але мати DSD записи деякої музики я вважаю доцільним, що і практикую.

Про кабель не можу нічого сказати, бо не тестував. В сусідній темі вже були невеликі дебати з цього приводу і думки, як завжди, розділились :rotate:
Схильний думати, що нормальний кабель з нормальним екрануванням буде видавати достатній (і співставний) результат, незважаючи на те, що не є аудіокабелем. Тут, на мою думку, одна із золотих жил виробників, які продають вироби без обгрунтування тех. показників, бо вимірювані показники ідентичні. А в такий підхід я особисто не дуже вірю. Хоча допускаю, що в деяких випадках кабелі можуть вплинути на результат. З огляду на акустичні кабелі для тих же навушників, я мав змогу спостерігати незначні відмінності щодо впливу на звук навушників самого кабелю. І це для мене беззаперечний факт. Хоч мова і не йде про "краще-гірше".
P.S. Сподіваюсь, що у автора все добре...
SERGBILL
Member

Повідомлення

Ostin: 18.09.2024 10:45 бо якщо запис один, то один із варіантів конвертований, якщо ж записи різні, то теоретично можуть бути записані в різних умовах
бо якщо записи різні, то їх нєфіг і порівнювати, звичайно ж один з варіантів буде конвертований. цікаво, на студіях працюють з DSD?, бо інакше навіть офіційний DSD - конвертований з PCM :laugh:
XBB
Junior

Повідомлення

Добра.
Підкажіть будь ласка, чи є тема про правильне налагодження foobar2000 x64 для цапа (iFi Nano iDSD)?
Щось по цьому http://audiophilesoft.ru/publ/my/sacd_dsd/11-1-0-276 не виходить.
Дякую.
Відповісти