Останні статті і огляди
Новини
Фантазії на тему кастомного корпусу на дві системи
-
mini7days
Member
Нереально крутой проект
Интересна конечная стоимость когда проект будет готов.
-
nazar-pc
Member
Вартість точно оцінити важко, але якщо врахувати вартість матеріалів, послуг сторонніх осіб з їх факапами та не враховувати власний час і начинку, тобто суто корпус, то сумарно вийде десь як рекомендована вартість RTX 2080 Ti.mini7days:Нереально крутой проект
Також сюди не враховуються інструменти які довелось по ходу діла купувати бо в мене їх ще не було.
-
nazar-pc
Member
Прийшло скло, не без танців з бубном (допуски в 2мм заявлялись на виробництві не випадково, все гуляє в різні сторони і навіть кути не на 100% прямі), але стало на своє місце:
- спойлер
-
nazar-pc
Member
Від корпусу мало толку без портів та кнопок керування, тому пару вечорів паяв.
Трохи тяжко припаяти 18 проводів різної товщини на п'ятачку площею менше за 1см квадратний, але наче виходить.
Так виглядає ззовні та під капотом:
Філпорти приїхали перефарбовані, цього разу значно краще виглядають, але тепер вони не закручуються через шар фарби. Буду нарізати поверх різьбу щоб знести зайву фарбу.
Не купуйте дешеві філпорти - дорожче буде
Трохи тяжко припаяти 18 проводів різної товщини на п'ятачку площею менше за 1см квадратний, але наче виходить.
Так виглядає ззовні та під капотом:
- спойлер
- спойлер
Філпорти приїхали перефарбовані, цього разу значно краще виглядають, але тепер вони не закручуються через шар фарби. Буду нарізати поверх різьбу щоб знести зайву фарбу.
Не купуйте дешеві філпорти - дорожче буде
-
nazar-pc
Member
Після кількох вечорів пайки закінчився провід. На USB Type-C конектори і один здвоєний USB 3.0 Type A не вистачило.
У зв'язку з цим вирішив зайнятись трохи підготовкою контуру системи охолодження.
Епопея з філпортами закінчилася більш-менш успішно. На додачу до плашок і мітчиків 6-32 та М3 в мене тепер є набір М18*1 для філпортів та мітчик 1/4'' (так, зафейлив замовлення і замість G 1/4 замовив 1/4'', що, як виявилось, зовсім різні речі, тому замість нарізання внутрішньої різьби в філпортах зішкрябував гострим мітчиком фарбу ; G 1/4 перезамовив, сподіваюсь що колись він в мене буде).
Коли з філпортами стало зрозуміло перейшов до безпосередньо прикидання на папірці що куди піде та вкручування у відповідних місцях адаптерів та фітингів.
Цього разу я навскидку замовив купу всяких адаптерів та подовжувачів і думав що це буде перший раз, коли в мене буде більше всього ніж потрібно, майже жалкував що стільки замовив. Ха-ха, давно я так не помилявся!:
Також одягнув пару відяшок у водоблоки. Спочатку взяв EK Supremacy VGA, потім, зрозумівши що на RX 460 воно ніяк не стане, замовив пару простих Freezemod в китайців. А коли RX 462 та RX 464 несподівано перетворилися в RX 474 та RX 478 то виявилося що Supremacy VGA все-таки можна поставити. В результаті стоять різні водоблоки і Freezemod ще один в коробці валяється. Треба буде якось знайти ще один Supremacy VGA, а ті два збути десь. Хоча конструкція в Freezemod дуже адекватна за свою ціну: 4 порти, є канали в підошві, все як має бути.
У зв'язку з цим вирішив зайнятись трохи підготовкою контуру системи охолодження.
Епопея з філпортами закінчилася більш-менш успішно. На додачу до плашок і мітчиків 6-32 та М3 в мене тепер є набір М18*1 для філпортів та мітчик 1/4'' (так, зафейлив замовлення і замість G 1/4 замовив 1/4'', що, як виявилось, зовсім різні речі, тому замість нарізання внутрішньої різьби в філпортах зішкрябував гострим мітчиком фарбу ; G 1/4 перезамовив, сподіваюсь що колись він в мене буде).
Коли з філпортами стало зрозуміло перейшов до безпосередньо прикидання на папірці що куди піде та вкручування у відповідних місцях адаптерів та фітингів.
Цього разу я навскидку замовив купу всяких адаптерів та подовжувачів і думав що це буде перший раз, коли в мене буде більше всього ніж потрібно, майже жалкував що стільки замовив. Ха-ха, давно я так не помилявся!:
- спойлер
Також одягнув пару відяшок у водоблоки. Спочатку взяв EK Supremacy VGA, потім, зрозумівши що на RX 460 воно ніяк не стане, замовив пару простих Freezemod в китайців. А коли RX 462 та RX 464 несподівано перетворилися в RX 474 та RX 478 то виявилося що Supremacy VGA все-таки можна поставити. В результаті стоять різні водоблоки і Freezemod ще один в коробці валяється. Треба буде якось знайти ще один Supremacy VGA, а ті два збути десь. Хоча конструкція в Freezemod дуже адекватна за свою ціну: 4 порти, є канали в підошві, все як має бути.
- спойлер
-
Hotspur
Member
nazar-pc адский труд. ей богу было бы дешевле с США притащить кейслабс
-
Hotspur
Member
в продаже найти можноБарбарис:Hotspur, он же в августе 18 года загнулся.
-
Барбарис
Member
Hotspur, на оф. сайте распродают остатки, давно до новости о закритии ограничения были. Главное их достоинство в кастомизации под себя, а в готовых, кем то купленых, корпусах такой возможности нет.
-
nazar-pc
Member
Так питання давно вже не в ціні. Це проект кастомного корпусу з тими фічами і в тому вигляді як я їх собі уявляю. Тому брати той же Case Labs в конфігурації що доступна десь на Ebay і допилювати самому теж так собі задоволення. А тут повна свобода і маючи креслення завжди можна переробити будь-яку частину з потрібними кастомізаціями чи додати новий елемент.Hotspur:nazar-pc адский труд. ей богу было бы дешевле с США притащить кейслабс
-
nazar-pc
Member
Поки доїжджають помпи (Dual D5, вирішив що SysCooling SC-P60A хоча й непогана, тим більше за свою ціну, але від запланованого в неї пупок розв'яжеться) та кілька десятків різних адаптерів з піднебесної, допаював що лишилось.
По-перше експериментував з підсвіткою. В результаті отримав найскладніший з можливих варіантів підсвітки білого кольору.
Стрічка ARGB, тому треба контролер. Контролер на базі вже другої Arduino в корпусі (перша контролюватиме вентилятори, помпи і можливо реагуватиме на температуру), і спочатку все виглядало так:
В результаті експериментів щось пішло не так, проводи стали теплими, а світлодіоди на одному з участків почали з бульканням розплавляти силіконову герметичну ізоляцію. Виявилось що переплутав полярність. В результаті 4 світлодіоди не витримали лихої долі, один перестав світитись очікуваним білим кольором, а ще один просто трошки образився на мене і вирішив що від сьогодні світитиме трошки слабше ніж інші:
Нових фото корпусу поки не робив, доведеться почекати наступного оновлення
По-перше експериментував з підсвіткою. В результаті отримав найскладніший з можливих варіантів підсвітки білого кольору.
Стрічка ARGB, тому треба контролер. Контролер на базі вже другої Arduino в корпусі (перша контролюватиме вентилятори, помпи і можливо реагуватиме на температуру), і спочатку все виглядало так:
- спойлер
В результаті експериментів щось пішло не так, проводи стали теплими, а світлодіоди на одному з участків почали з бульканням розплавляти силіконову герметичну ізоляцію. Виявилось що переплутав полярність. В результаті 4 світлодіоди не витримали лихої долі, один перестав світитись очікуваним білим кольором, а ще один просто трошки образився на мене і вирішив що від сьогодні світитиме трошки слабше ніж інші:
- спойлер
- спойлер
- спойлер
Нових фото корпусу поки не робив, доведеться почекати наступного оновлення
-
Grinnie Jax
Member
А если не секрет - зачем двойная помпа? Чисто интересно, что там такое прокачиваться будет, что одной уже не достаточно?nazar-pc:Поки доїжджають помпи (Dual D5
Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
Всё, прочитал первый пост - понял, извиняюсь да, тут колоссальный проект намечается, подписался, так сказать)
-
nazar-pc
Member
ОК, пройшло вже багато часу і прогрес не стоїть на місці.
Вийшло організувати магнітні фільтри скрізь де є вентилятори, вийшло досить непогано:
Фронтальна панель так і не зібрана бо Meest Express з 19 числа минулого місяця виконує переадресацію посилки яку вони доставили спочатку не туди. В посилці Type-E конектори що треба на іншому кінці Type-C конекторів фронтальної панелі
SimAnt на третій тиждень доставив топ з помпами які були на сайті "в наявності" , також приїхало ще дві посилки з піднебесної з адаптерами і приступив я до збірки.
Збірка контуру тривала три вечори: 7 годин + 5 годин + 3 години до запуску контуру. Яке було моє розчарування коли почув що одна з помп тарахкотить як трактор. Поки не знаю чи в топі чи в помпі проблема, сподіваюсь що в помпі, інакше треба буде цілу купу всього розбирати, і це буде дуже довго та тяжко.
Помпи з топом та два резервуари утворюють монолітну конструкцію яка з'єднується лише одним специфічним способом в правильному порядку і ніяк інакше та встановлюється як один модуль, виглядає так:
P.S. Пишу з системи в новому корпусі
Вийшло організувати магнітні фільтри скрізь де є вентилятори, вийшло досить непогано:
- спойлер
Фронтальна панель так і не зібрана бо Meest Express з 19 числа минулого місяця виконує переадресацію посилки яку вони доставили спочатку не туди. В посилці Type-E конектори що треба на іншому кінці Type-C конекторів фронтальної панелі
SimAnt на третій тиждень доставив топ з помпами які були на сайті "в наявності" , також приїхало ще дві посилки з піднебесної з адаптерами і приступив я до збірки.
Збірка контуру тривала три вечори: 7 годин + 5 годин + 3 години до запуску контуру. Яке було моє розчарування коли почув що одна з помп тарахкотить як трактор. Поки не знаю чи в топі чи в помпі проблема, сподіваюсь що в помпі, інакше треба буде цілу купу всього розбирати, і це буде дуже довго та тяжко.
Помпи з топом та два резервуари утворюють монолітну конструкцію яка з'єднується лише одним специфічним способом в правильному порядку і ніяк інакше та встановлюється як один модуль, виглядає так:
- спойлер
- спойлер
-
nukeproof
Member
если готов платить то привезут и за сутки вопрос только в ценеnazar-pc:Замовлення чогось в місцевих компаній постійно виливається в тижні очікування
-
Deadpool
Member
nazar-pc давно вже слідкую за розвитком проекту. Дуже радий за вихід на фінальну пряму!
-
nukeproof
Member
Вот это достроишь его и забьешь - будет в чулане пылиться через какое то время с высокой вероятностью.nazar-pc:Так питання давно вже не в ціні. Це проект кастомного корпусу з тими фічами і в тому вигляді як я їх собі уявляю. Тому брати той же Case Labs в конфігурації що доступна десь на Ebay і допилювати самому теж так собі задоволення. А тут повна свобода і маючи креслення завжди можна переробити будь-яку частину з потрібними кастомізаціями чи додати новий елемент.
Я сам когда то построил "комп мечты" по цене б.у. иномарки и забил потом вообще на апгрейды и прочее, и даже играть перестал.
Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Что за магнитные фильтры?nazar-pc:Вийшло організувати магнітні фільтри
-
Барбарис
Member
nukeproof, сетка с магнитной полосой по контуру. На форуме делают(выглядит не хуже заводских и в любой размер может).
-
nazar-pc
Member
Пилитись буде в ролі основного системного блоку і мене це влаштовує:)nukeproof:Вот это достроишь его и забьешь - будет в чулане пылиться через какое то время с высокой вероятностью.nazar-pc:Так питання давно вже не в ціні. Це проект кастомного корпусу з тими фічами і в тому вигляді як я їх собі уявляю. Тому брати той же Case Labs в конфігурації що доступна десь на Ebay і допилювати самому теж так собі задоволення. А тут повна свобода і маючи креслення завжди можна переробити будь-яку частину з потрібними кастомізаціями чи додати новий елемент.
Я сам когда то построил "комп мечты" по цене б.у. иномарки и забил потом вообще на апгрейды и прочее, и даже играть перестал.
Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:Что за магнитные фильтры?nazar-pc:Вийшло організувати магнітні фільтри
Фільтри Alex_Lviv допомагав робити, в нього тема є на форумі.
Отправлено спустя 1 час 10 минут 42 секунды:
Звичайно, але тоді вартість корпусу буде не як топова відяха, а як б/в Teslanukeproof:если готов платить то привезут и за сутки вопрос только в ценеnazar-pc:Замовлення чогось в місцевих компаній постійно виливається в тижні очікування
-
nazar-pc
Member
До честі SimAnt без проблем сьогодні ж поміняли помпу на нормальну. Тому переставив і все поїхало далі. Забрав обидві системи, але другорядну ще не вмикав.
Несподівано зручно було вкладати кабелі, особливо враховуючи обставини:
Несподівано зручно було вкладати кабелі, особливо враховуючи обставини:
- спойлер
-
Alex_Lviv
Junior
А я гадав куди Ви пропали, все збирався позвонити, та щось відволікало як завждиnazar-pc:ОК, пройшло вже багато часу і прогрес не стоїть на місці.
Пишу з системи в новому корпусі - мої вітання із завершенням проекту (ну майже готовий...)
Вийшло, не те що непогано, а судячи по фото - вийшло дуже добре , і я забираю всі свої сумніви щодо занадто тонкої магнітки назад (від початку думав що верхній великий фільтр і цей що на дверці не будуть добре триматись на тонкому магніті, сітка - специфічний матеріал +рулонний, а широка, груба сітка - ще більше мороки..., початково скручена і ще й з високою пружністю..., на товстій магнітній стрічці проблем немає, а тут до останнього сумнівався , але Назар молодець! все вийшло чудово в нього, і я радий цьому )
- можна в мою тему глянути, там і фотогалерея єnukeproof:Что за магнитные фильтры?