Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
яскраво не те слово:
На них щас скидка на НК

Відправлено через 46 секунд:
Думал для себя, но в цвет не ложатся. :D а сет вообще очень красивый.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 22.08.2026 08:33На них щас скидка на НК
на них як раз немає, на деякі інші сети є

https://novelkeys.com/collections/gmk/p ... 5299224743
leif
Member

Повідомлення

leif: 08.05.2026 21:48коли я їх познімав, під ними були ще давніші наскельні малюнки написи кирилічних літер олівцем
вчора нарешті дійшли руки до цієї дошки. відмічу, що вона відрізняється від раніше мною впольованої ESA-3000-HASRO, яка на кілька років молодша і зроблена вже в об'єднаній німеччині. 1000-HAD має якісніший пластик корпусу, кращу збірку з гвинтами і щільнішими зачіпками, пцбшка приклеєна до верхньої рамки adhesive-стрічками, сидить на додаткових направляючих і тд. тобто HASRO здешевили де могли саме по корпусу, але сама пцбшка відрізняється мінімально, світчі-стаби, відповідно також ті самі ~40 річні вінтаж блеки. як писав раніше, батч трапився максимально вдалий в обох клавіатурах черрі, на відміну від чотирьох WYSE'ів (за якими я їздив в Київ), де частина світчів були такі як в черрі, а частина з тих notorious пісочних вінтажів, яким не пощастило зробитись на необслужених молдах тощо :horror:
трошечки пилу всередині
Зображення
на відмивання кейкапів пішло години 3. спочатку 2 рази закинув по 2 таблетки протефіксу і потримав по 30хв помішуючи, а потім вручну зубною щіткою і милом п****асив кожен кейкап окремо, потім промив під проточкою і двічі в дистиляті. і в фіналі пройшовся по одному капу ізопропілом, там де нічого з попередніх процедур не допомогло (спирт допоміг):
відучора сохнуть
Зображення
сьогодні планую з ними білд, хоч АБС пластик, звичайно, за 40 років неслабо пожовтів, але мені норм. ретро B-)

як вже писав, може руки дійдуть до ретробрайту, але це не точно.

Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:
leif: 08.05.2026 21:48кирилічних літер олівцем
p.s.

а ну і так, це був не олівець, звісно, а якась ручка чи щось подібне, яка за кілька десятиліть в'їлась дай Боже. відтиралось воно непросто :banghead: але без спирту
leif
Member

Повідомлення

зібрав вчора отакий білд:
три фото
Зображення
Зображення
Зображення
і все було б класно, якби десь раніше я не збив smd діод на зворотній стороні пцб:
макро
Зображення
в процесі пайки я цього, на превеликий жаль, не помітив і виявив вже під час тайпінг тесту :-/

треба сказати, що ці старі абс капи видались важчими за сучасніші (не знайшов поки свої маленькі ваги, то ж не можу сказати чи не глюкнуло мене і наскільки саме важчі, якщо це так), звучать дещо інакше (очікувано адже пластики 40 років тому були інші), а от молди таке враження, що взагалі не змінились ні на долю міліметра.

в цілому все мені сподобалось з цим білдом, але цей діод. ееех.

ну нічо. тепер план такий: якщо вже перепаювати, то взяти спробувати цем3. для цього доведеться витягнути пцб з глейра (лише на ній є вирізи потрібні для плейтлес збірки в ф2, тому що вона від hiney з тих часів), і затестити цей же білд але з іншим матеріалом пцб. а в глейр навпаки поки поставити фр4, адже я тоді одразу запаяв HASRO блеки на цем3 з халф алю без спроби в фр4.

у мене декілька запасних h87 пцбшок є, в сукупності штук 12, якщо рахувати з двома 1.2мм. але все одно ремонтувати пацієнта на фото вище буду обов'язково :yes:

Відправлено через 1 годину 26 хвилин 31 секунду:
Так ну шо, діодів 20шт замовив потрібних (по маркуванню принаймні), сплав Розе замовив, мідна оплітка у мене є. Поекспериментую з заміною :shuffle:

Єдине що чи точно це потрібний BAV70, бо вони трохи різні є ніби. але спробую
FarCry
Member

Повідомлення

Народ, допоможіть знайти гідного спадкоємця для моєї Asus Echelon Mech клавіатури. (Cherry MX Black)
спойлер
Зображення
Купував її 11 років тому на розеткі. Це й досі для мене майже ідеальна клавіатура. Єдине що "софт тач" перетворився на лайно, та час від часу проскакують подвійні / потрійні натискання. Використовую її для іграшок та написання текстів.

Вимоги:
- Кабель. Ніяких акумуляторів та бездротових технологій.
- TKL. На цей раз без NUM-блоку, але стандартного формату. Стрілочки повинні бути окремо від інших клавіш.
Приблизний приклад
Зображення
- Американський ANSI layout, але з українськими або кацапськими шрифтами.
- Підсвічування. Достатньо одного кольору... але скоріше всього таких вже й немає. Повсюди RGB.
- Лінійні світчі або Topre.

:kbd:
destructX
Member

Повідомлення

FarCry: 25.08.2026 15:21 Народ, допоможіть знайти гідного спадкоємця для моєї Asus Echelon Mech клавіатури. (Cherry MX Black)
кнопкам треба просвічуватись?
безпровідні клавіатури прекрасно працюють по кабелю так само, якщо б в них не було акумулятору :gigi:
підсвітка майже всюди (окрім самих дешевих варіантів) регулюєма - хоч ргб, хоч статично, хоч зонально як придумаєш, хоч вимкнено, все в софті спокійно регулюється
бюджет?
Vincent66
Member

Повідомлення

Доброго дня, допоможіть з вибором клавіатури механіки,до цього ніколи не було, зупинився на цих варіантах ціна/якість.
HATOR Gravity TKL клавіатура скелетон, виглядає прикольно наче буде простіше чистити.
Hator Rockfall 3 Mecha TKL по ціні така ж як і попередня але свіжіша і не має регулювання гучності.
Hator Skyfall 80/pro найбільш свіжий варіант і прохи дешевша якщо брати варіант не про. але не сильно подобається що це не повноцінна 80-ка а тут не має-home, end, scroll lock, pause/break.

Клавіатура для домашнього пк, не впевнений що буду користуватися по безпроводу. адже прийдеться заряджати її кожні 2-3 дні.
destructX
Member

Повідомлення

Vincent66: 25.08.2026 18:11 Доброго дня, допоможіть з вибором клавіатури механіки,до цього ніколи не було, зупинився на цих варіантах ціна/якість.
HATOR Gravity TKL клавіатура скелетон, виглядає прикольно наче буде простіше чистити.
Hator Rockfall 3 Mecha TKL по ціні така ж як і попередня але свіжіша і не має регулювання гучності.
Hator Skyfall 80/pro найбільш свіжий варіант і прохи дешевша якщо брати варіант не про. але не сильно подобається що це не повноцінна 80-ка а тут не має-home, end, scroll lock, pause/break.

Клавіатура для домашнього пк, не впевнений що буду користуватися по безпроводу. адже прийдеться заряджати її кожні 2-3 дні.
у Хатор з клав тільки остання лінійка Skyfall нормальні, сам маю фуллсайз 100 прошку. Плюсом є wired версії на кожну, наче, модель.
На всі інші можна почитати всюди відгуки, думаю стане зрозуміло :eek:

Якщо прям дешево і сердито, офіційно, шоб ткл та була наша розкладка/просвічуюча підсвітка - зараз Lorgar 514TKL по 1.5к в магазинах, я б почав би з неї ;)
Якщо з сліпою печаттю проблем нема, AULA F87 буде майже відміннім ткл ціна/якість
Vincent66
Member

Повідомлення

destructX: 25.08.2026 18:26
Vincent66: 25.08.2026 18:11 Доброго дня, допоможіть з вибором клавіатури механіки,до цього ніколи не було, зупинився на цих варіантах ціна/якість.

у Хатор з клав тільки остання лінійка Skyfall нормальні, сам маю фуллсайз 100 прошку. Плюсом є wired версії на кожну, наче, модель.

Якщо прям дешево і сердито, офіційно, шоб ткл та була наша розкладка/просвічуюча підсвітка - зараз Lorgar 514TKL по 1.5к в магазинах, я б почав би з неї ;)
Якщо з сліпою печаттю проблем нема, AULA F87 буде майже відміннім ткл ціна/якість
Дійсно почитав відгуки про Hator Rockfall 3 то багато проблем, хоча так розхвалюють блогери українські,може звісно занесли...але це прикро..
Про Lorgar тех часто рекламу бачив, в тому числі розглядав 514 але вона не так подобається як той же rockfall 3 чи gravity, да і на Хатор так все гарно намальовано шумка,кейкапи і т.п.
Ще сподобалась Lorgar KBP70TKLW але ціна кусається да і дуже не звичіно там символи стоять да і підсвітка тільки анл. розкладки таке собі..

З приводу сліпого друку наче і не має проблем але принципового не розглядаю такі варіанти де немає нормальної локалізації в ідеале щоб і українська підсвічувалась, як в тому самому хатор
destructX
Member

Повідомлення

Vincent66: 25.08.2026 19:26
destructX: 25.08.2026 18:26

Дійсно почитав відгуки про Hator Rockfall 3 то багато проблем, хоча так розхвалюють блогери українські,може звісно занесли...але це прикро..
Про Lorgar тех часто рекламу бачив, в тому числі розглядав 514 але вона не так подобається як той же rockfall 3 чи gravity, да і на Хатор так все гарно намальовано шумка,кейкапи і т.п.
Ще сподобалась Lorgar KBP70TKLW але ціна кусається да і дуже не звичіно там символи стоять да і підсвітка тільки анл. розкладки таке собі..

З приводу сліпого друку наче і не має проблем але принципового не розглядаю такі варіанти де немає нормальної локалізації в ідеале щоб і українська підсвічувалась, як в тому самому хатор
Ну в Skyfall нема повноцінного ТКЛ зі всіма клавішами, а інші я б не брав.
Ще з "нашого" є цікавий варіант Proove Gaming Everfrost, як раз ТКЛ, локалізація, нормальна підсвітка + є хотсвап, що дозволить замінити комплекті ред світчі на шось цікаве
FarCry
Member

Повідомлення

destructX: 25.08.2026 16:20 кнопкам треба просвічуватись?
безпровідні клавіатури прекрасно працюють по кабелю так само, якщо б в них не було акумулятору :gigi:
підсвітка майже всюди (окрім самих дешевих варіантів) регулюєма - хоч ргб, хоч статично, хоч зонально як придумаєш, хоч вимкнено, все в софті спокійно регулюється
бюджет?
Мені треба в цілому тільки щоб шрифти підсвічувались. Навколо кнопок воно мені не всралось. :)
Бюджет? А фіг його знає... 150-200$. Дивився на Wooting 80HE, але там TKL не справжній ... та й локалізації немає. На Розеткі якось сумно, тільки китайщина або "не має в наявності".
feniks_tm
Member

Повідомлення

FarCry: 25.08.2026 20:53 Бюджет? А фіг його знає... 150-200$.
Тащіть EVO80 і свапайте кейкапи :rotate: Ну або Weikav STARS80, але до нас там доставка занадто довга. PMO Aurora 80 теж непоганий варіант.
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm
Тащіть EVO80
Их к сожалению нет даже на оф сайте. Может где то по ретейлерам микроостатки залежались. Хотя… я знаю где они есть у нас в Укр 🤩

Відправлено через 30 секунд:
На Сакредкей.
leif
Member

Повідомлення

evo80 на мілктус залишились в потужних кольорах :D ну, що сказати, я писав в топіку, коли були гарні кольори по 129, але їх доволі швидко розкупили (іншого я і не очікував)
спойлер
Зображення
Crush 80 Reboot Pro можна глянути як альтернативу
Відповісти