У цьому кварталі 75% усіх поставок відеокарт GeForce RTX 50 припадає на три моделі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Kirakishou
Воно?
спойлер
Alcostoper
Junior

Повідомлення

vsx: 01.02.2026 10:57
Alcostoper: 31.01.2026 01:57 Да, она показывает себя лучше спустя 6 лет, чем 580, потому что разница между 580 и 1080 237%, а разница между 2080 и 5080 91%.
Кто тебя проценты считать учил? :lol:
1.png
Если у тебя есть какие-то контраргументы, то будь добр - начинай с них, а не смейся как хохол. Украинцем надо быть
vsx
Member

Повідомлення

Думаю любые аргументы будут бессильны. Продолжай смотреть свои глупые картинки.
Filabatya
Member

Повідомлення

Alcostoper
цей сайт повна фігня, тупо дегенерат складав!
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bukakanga
Bukakanga: 01.02.2026 14:53Вы не могли бы уточнить, во что именно вы играете. Мне не приходит в голову ни одна онлайн-игра, где бы мог быть длсс, но нет, к примеру, фср.
Я казав не про онлайн-ігри, а про ігри-сервіси, які вимагають постійного інтернет-з’єднання. Із тих, що зараз активно і багато граю - Honkai Star Rail та Zenless Zone Zero. Ось ці дві гри для мене зараз в пріоритеті, в обох є DLSS, але немає ніякого FSR. В обох іграх із методів згладжування тільки SMAA або ТАА, якщо у тебе відеокарта без DLSS.
Ще Wuthering Waves, але там є і DLSS4, і FSR4 та FSR3. Решта ігор, в які я граю, не мають ніяких апскейлерів. Хоча в деяких можна просто виставляти якість рендереру у відсотках. Граю в 4К@60.

Геральт
Цю гру майже закинув. Там FSR2 використовується в якості згладжування картинки. Вибір є або FSR2, або ТАА. Раніше ще був SMAA, але його прибрали. В тій грі немає вибору налаштувань FSR, він там працює так, як його налаштували розробники гри.
Alcostoper
Junior

Повідомлення

Filabatya: 01.02.2026 15:36 Alcostoper
цей сайт повна фігня, тупо дегенерат складав!
Полная фигня - это тупорылые люди.
Важен не сам процент, а суть сказанного, где раньше был большой прогресс за шесть лет, а сейчас он меньше. И сравнивать эти временные промежутки было тупостью.
А пану важно то, как именно я считал проценты. Он мнит себя умнее других.
спойлер
1.png
2.png
kairo
Member

Повідомлення

Firebrand: 01.02.2026 12:10Зачем снова эти манипуляции, какие 20-30 игр? Здесь на форуме точится постоянно полторы игры, не киберпанк так сталкер, не сталкер, так еще какие то 2-3 богобагоподобных проекта. По ним же все и меряют мощу видях. Речь же не идет про ведьмак 3 или лару крофт в тени .
В чому маніпуляції? Я вже три з половиною роки граю в 4К і лише в декількох іграх мені треба було вмикати DLSS, щоб отримати 60 ФПС. Хто там по чому міряє, на мій ігровий досвід ніяк не впливає.

Відправлено через 4 хвилини 9 секунд:
Геральт: 01.02.2026 10:01Якщо мова про швидкість, то апскейл - не сильна сторона НВ, бо FSR4 бустить сильніше за DLSS4.
Пан Геральт у своєму репертуарі. То Techpowerup брешуть, бо в нього на середньо-високих вищий ФПС ніж у них на епічних. Тепер FSR дає більшу прибавку до ФПС ніж DLSS. Можна ще FSR Performance порівняти із DLAA, там різниця ще більше буде!
Buldozer.
Member

Повідомлення

Это где там 1080 быстрее 580 на 237%? :lol:

Fire strike 580 -14.500 score
Fire Strike 1080 - 22.000 + -

В играх ситуация такая же. Процентов 40-55 там есть, зависит от игры и разрешения.
Filabatya
Member

Повідомлення

kairo
Перше правило бізнеса: Захищай свої інвестиції))) Православний натив рулить і все :gigi:
erkins007
Member

Повідомлення

S0N1C: 01.02.2026 11:18і без RT/PT
Там чувак категорически против технологий, так что ему лучи тоже не нужны.
Да, да, шортсы и тиктоки это куда более достоверная информация чем тесты. Твою кривую логику уже все поняли.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Kirakishou: 01.02.2026 15:37Раніше ще був SMAA, але його прибрали
Все так же есть

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
kairo: 01.02.2026 18:56Пан Геральт у своєму репертуарі. То Techpowerup брешуть, бо в нього на середньо-високих вищий ФПС ніж у них на епічних. Тепер FSR дає більшу прибавку до ФПС ніж DLSS. Можна ще FSR Performance порівняти із DLAA, там різниця ще більше буде!
Не забудьте ещё что DLSS больше 15% не прибавляет.
Firebrand
Member

Повідомлення

erkins007
.Да, да, шортсы и тиктоки это куда более достоверная информация чем тесты. Твою кривую логику уже все поняли.
Я дал в пример шортс, так сказать ткнул в конкретный пример. А так, полно видео, по 7,10,15 минут. Было бы желание их смотреть. ;)
vsx
Member

Повідомлення

Eternal_SF: 31.01.2026 16:48
По-друге. 128-bit GDDR7 (5060 Ti) vs 256-bit GDDR6 (RX 9070). Так, нас цікавить підсумковий bandwidth: ~448 ГБ/с у 5060 Ti проти ~640 ГБ/с у 9070. На папері 9070 мала б рвати в дребезги цих зелених, але цього не відбувається.
Відбувається. Между 9070 и 5060ti разница в пропасть. И еще 640 это номинальная частота, она легко повышается ползунком в адреналине. В моем случае к примеру это 720Гб/с.
І тут ключовий момент, який багато хто ігнорує: у RDNA (9060/9070) значно вища частота звернень до VRAM через організацію кешів і контролерів памʼяті, по системі хардкоду я не знаю що роблю, але воно працює. В 1080p і часто в 1440p робочий сет невеликий, але GPU AMD частіше ходить у памʼять, тому великий обʼєм VRAM не реалізується - він просто слугує страховкою під ці чисельні повторні звернення. У NVIDIA інша модель роботи з кешем, менше повторних запитів - тому менший, в їх кейсі, але швидший VRAM працює ефективніше, ніж якби вони поставило більше VRAM, але повільнішу.
Это все чушь
А RX 9070 взагалі дивно тут згадувати, коли її прямий конкурент 5070 рве її без дискусій при схожій ціні, включно з 4K.
Где рвет? Ссылки давай
erkins007
Member

Повідомлення

Firebrand: 01.02.2026 20:31дал в пример шортс, так сказать ткнул в конкретный пример. А так, полно видео, по 7,10,15 минут
Меня видео из тиктока слабо интересуют. Есть полные тесты от кучи профильных изданий и там однозначные результаты - 4090 легко даже в нативе показывает 60 кадров в кибере.
Как бывший владелец 1080ти скажу что она не могла достичь 60 кадров в гораздо большем количестве игр в 4к. И тогда не было так ненавистного вам длсс чтобы это исправить
Kirakishou
Member

Повідомлення

erkins007: 01.02.2026 19:17Все так же есть
Так, дійсно. Я переплутав з ТАА. Вони ТАА прибрали, а SMAA залишили. І в Honkai Star Rail не SMAA, а FXAA – що теж мило, та ще й сходинки сильніше видно, ніж на ТАА. Найкращу картинку в плані згладжування в цих іграх дає DLSS.
erkins007
Member

Повідомлення

Kirakishou
Да, но smaa тоже неплохое сглаживание для такого стиля картинки. Ну и не забываем что эти игры жрут просто мизер - можно ставить 1.5 рендер и будет всё ок со сглаживанием.
waylander
Junior

Повідомлення

3 найгірші моделі, ну 5060 на 8 гб ще можу виправдати, а 5060ті 8 гбта 5070 12 гб це чипи задушені пам'ятю
kairo
Member

Повідомлення

waylander: 03.02.2026 11:19 5070 12 гб це чипи задушені пам'ятю
12ГБ, достатня кількість. Коли такого об'єму перестане вистачати, ця карта вже не буде тягнути ігри по чипу.
Відповісти