Тестування NVIDIA DLSS 4.5 показало сильне падіння продуктивності на старих GeForce RTX

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
bombeybox
Member

Повідомлення

AR_De: 13.01.2026 17:15від твого потоку фанатської маячні!
Взагалі мимо. Я майже нічого від себе тут не написав. Лише офіційні дані з офіційних джерел.

Хочеш фанатів пошукати - вони відписувались в цій темі і не раз, це ті дурні, які не іронічно ділять юзерів на зелених, червоних та синіх і таке інше (на себе можеш подивитись, як ти з людьми спілкуєшся).

Я ж обговорював сабж в рамках сабжу, поки до мене не почались особисті образи.
Востаннє редагувалось 13.01.2026 17:30 користувачем bombeybox, всього редагувалось 1 раз.
erkins007
Member

Повідомлення

bombeybox: 13.01.2026 15:02Був би я власником RTX20\30 - я б сам нізащо не вмикав DLSS далі моделі CNN, тому що дуже велика просадка по фпс при мінімальній різниці в якості
Если бы у бабки был хрен она была бы дедкой.
4.0 трансформер по сравнению с CNN дает просадку в несколько процентов и несравнимо лучшее качество.
bombeybox: 13.01.2026 15:02Ні про яких розробників мова не йде, ніхто з "400 саппортет тайтлс" і не думає в старих іграх вручну оновлювати свої бібліотеки і підбирати моделі, всі забили болт, бо ж є нвідіа апп для цього.
А вот это более справедливое утверждение. По умолчанию нвидиа ставит М модель 4.5.
Но, это все таки бета версия.
fantomrulezz: 13.01.2026 15:07Це не є "автомат" взагалі і ніяк.
Це повністю ручний костиль.
Не совсем. До текущего момента большинство ставили "Последняя" в замене длсс и не лезли в названия моделей и их различия.
vsx: 13.01.2026 16:05АМД оставила возможность использовать фср 3.1 для всех старых карт. Да он не такой качественный но это лучше чем ничего.
Ух ты, вот это щедрость. В то время как конкурент выкатывает новые технологии для поза-поза прошлого поколения АМД оставила возможность использовать старые на прошлом. Компания добра, однозначно все для пользователей. Ну в принципе могла бы и отобрать, я бы даже не удивился.
vsx: 13.01.2026 16:05Для сравнения когда вышел DLSS, владельцы GTX коих на тот момент было большинство получили именно что ничего
Во времена выхода первого длсс в 2018 году апскейлера были не нужны и были в единичных проектах, говорю как человек у которого тогда была 1080ти. Спустя 7 лет они в каждой игре.
Выкатить новую технологию только на новое железо это нормально. Внедрять семилетнюю технологию только на новое железо это дичь.
П.С. кстати для гтх нвидиа NIS выпускала, но он был никому не нужен.
vsx: 13.01.2026 16:05до версии 2.0 ДЛСС мог работать на шейдерах
До версии 2.0 длсс был дичайшим мылом. Апскейлер на шейдерах это тупиковый путь. Нвидиа поняла это сразу, АМД это доходило 7 лет.
bombeybox
Member

Повідомлення

erkins007: 13.01.2026 17:304.0 трансформер по сравнению с CNN дает просадку в несколько процентов и несравнимо лучшее качество
Немає там неймовірно кращої картинки, так хіба маркетологи говорять.

Я вже комусь писав - висновок DF був такий: трансформер 1 - тільки на один тір краще за снн, тобто якісно, снн якість = трансформер баланс, НЕ трансформер перформанс, тобто там де людині не вистачало cnn перформанс - їй нафіг не впав трансформер перформанс, який ще й на 5-10% гірше по ФПС, бо він ще важче для її відеокарти, якій і так важко! і це як раз реальний юзкейс старих відеокарт rtx в нових важких іграх.
erkins007
Member

Повідомлення

bombeybox: 13.01.2026 17:37Немає там неймовірно кращої картинки
Есть, это признают все от обзорщиков и блогеров, до пользователей.
Зачем спорить неясно. Трансформер1 куда лучше CNN и жрет не сильно больше.
Вторая версия уже дискуссионная.
kairo
Member

Повідомлення

Хотів написати, але зрозумів що немає сенсу :-/
AR_De
Member

Повідомлення

bombeybox
е ні! ти обговорював хайповий заголовок в рамках хайпу. а на ділі юзер 30хх\20хх може тепер обирати.
і порівнняння кваліті К проти перфоманс М не просто так виникли. 30xx/20xx втрачають швидкодію в рамках одного режиму, але перехід з кваліті\баланс до перфоманс\ультра перфоманс само по собі дає буст швидкодії. і тут вже власник сам собі шукає баланс. і це круто навіть у такому вигляді :super:
man1242
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.01.2026 19:26 Геральт
Геральт: 12.01.2026 11:007800XT не вивозить ту гру в нативі? :eek:
В 4К на ультра не вивозить, треба або міняти роздільну здатність, або знижувати якість графіки. Але ця відеокарта купувалася для інших ігор, які вона в 4К на ультра вивозить, тому поки що мене влаштовує. Та й зараз я більше граю від екофлоу, тому іноді знижую якість графіки, щоб його на довше вистачало. Але коли матиму гроші, візьму якусь більш економну відеокарту, бо найбільший мінус 7800 ХТ це навіть не відсутність фрс4, а її споживання в простої і під час перегляду відео.

man1242
man1242: 12.01.2026 14:38Ну це з длсс 4.5 на якості у 2к :shuffle:
Гарно. До речі, у мене на тих скріншотах балансед. Мені б і фср4 вистачило, якби амд додали його для моєї відеокарти і якби розробники ігор, в які я граю, додали його в свої ігри. Бо поки що тільки кілька ігор із ти, в які я граю, мають підтримку фср загалом, навіть не фср4.
Длсс перфоманс 4.5, особисто у грі по відчуттям візуально дуже схоже з пресет К кваліті(4.0)
спойлер
Зображення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 13.01.2026 17:08 FPS кап дає кращу картинку, ніж апскейлер
ахах, а це яким чином працює? як кап фпс покращує якість зображення? :popcorn: фпс кап, може лише вирівняти фреймтайм і зменшити навантаження, якщо з цим є проблеми і все. але ніхто не забороняє вмикати длсс4\фср4 та локнути фпс і отримати краще зображення ніж просто кап фпс, взагалі раз вже душніти, чим більший фпс - тим кращий моушн кларіті в динаміці, блюр стає меншим, це фізичні властивості моніторів, всіх.
Filabatya
Member

Повідомлення

свого роду андервольт :D
Vpupkin
Member

Повідомлення

Кому яке діло як працює новий dlss на старих картах, хай на старих картах юзають старий під який їх купляли. Треба дивитися у перед, а не назад, нічого з тим старим залізом маятися.
man1242
Member

Повідомлення

Vpupkin: 13.01.2026 20:35 Кому яке діло як працює новий dlss на старих картах, хай на старих картах юзають старий під який їх купляли. Треба дивитися у перед, а не назад, нічого з тим старим залізом маятися.
Баланс 4.5 як 4.0 якість, навіть стабільніша ніж стара модель то виходить шило на мило
Vpupkin
Member

Повідомлення

man1242: 13.01.2026 21:01Баланс 4.5 як 4.0 якість, навіть стабільніша ніж стара модель то виходить шило на мило
А до чого тут 2080супер?
man1242
Member

Повідомлення

Vpupkin: 13.01.2026 21:06
man1242: 13.01.2026 21:01Баланс 4.5 як 4.0 якість, навіть стабільніша ніж стара модель то виходить шило на мило
А до чого тут 2080супер?
в тебе падіння фпс буде компенсація пресетом длсс, не думаю що старі моделі зможуть зрівнятися за якістю
Vpupkin
Member

Повідомлення

man1242: 13.01.2026 21:29в тебе падіння фпс буде компенсація пресетом длсс, не думаю що старі моделі зможуть зрівнятися за якістю
Так нові технологію роблять для нового заліза, а не старого, для старого вже зробили, користуйтеся.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Vpupkin
Все так, але є така річ як підтримка. І якщо "нова" технолоджа, для повноцінної реалізації вимагає апаратної підтримки то це одна річ і тут питання взагалі не стоїть. Але ж коли "залізяка" можна але реалізація не повна це вже інше питання.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 13.01.2026 21:51Все так, але є така річ як підтримка. І якщо "нова" технолоджа, для повноцінної реалізації вимагає апаратної підтримки то це одна річ і тут питання взагалі не стоїть. Але ж коли "залізяка" можна але реалізація не повна це вже інше питання.
Власникам 2080ті завезли dlss 1-4 де проблема?
vsx
Member

Повідомлення

man1242: 13.01.2026 21:01
Баланс 4.5 як 4.0 якість, навіть стабільніша ніж стара модель то виходить шило на мило
А по фпс как?
man1242
Member

Повідомлення

vsx: 13.01.2026 22:01
man1242: 13.01.2026 21:01
А по фпс как?

У стелар блейд пресет L перфоманс на рівні з перестом К на якості
vsx
Member

Повідомлення

Я про баланс спрашивал...
В общем перенесли релиз 4.5, видимо поняли что что-то не то
man1242
Member

Повідомлення

vsx: 14.01.2026 00:45 Я про баланс спрашивал...
В общем перенесли релиз 4.5, видимо поняли что что-то не то

А вони тільки з помпою релізнули фср редстоун :rotate:
Відповісти