Пропускання кешу залежить від кількості ядер. Surprise-surprise !
Новости
Последние статьи и обзоры
Разгон памяти
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
-
Гедоніст
Member
- 6600CL26 1:1 взято. Шо скальп животворящій дєлаєт :D

-
AndP
Member
Гедоніст
без скальпа не брало? Не совсем понятно, при чем здесь скальп
без скальпа не брало? Не совсем понятно, при чем здесь скальп
-
Гедоніст
Member
Температура IOD, бо в ньому знаходиться Unified Memory Controller.. Чим жорсткіший режим, тим жорсткіші вимоги до температури. При температурі приблизно 61 градус при vSOC=1.3v вже починаються помилки.AndP: ↑ 06.06.2026 21:31без скальпа не брало? Не совсем понятно, при чем здесь скальп
По хорошому, температура IOD не має перевищувати 50-52 градуси в самих стресових умовах.
-
vltk
Member
Гедоніст
Т.е. характер (причина) ошибок была чисто температурная? У вас 2х слотовая апекс мать и топ память и из прямо ваших данных HWiNFO видна макс температура IOD ~ 60C (под нагрузкой). А до скальпирования и возможно с немного другими VSOC (меньше) и VDDP (больше) может тоже можно было получить без ошибок (правда VDD для CL26/6600 у вас очень хороший). И если можно увидеть ваши задержки и полосу пропускания в аиде (в карху у вас 322МБ/с), чтобы убедиться, что КП не тротлит. А в целом очень здорово т. к. вполне годится на 24/7.
Т.е. характер (причина) ошибок была чисто температурная? У вас 2х слотовая апекс мать и топ память и из прямо ваших данных HWiNFO видна макс температура IOD ~ 60C (под нагрузкой). А до скальпирования и возможно с немного другими VSOC (меньше) и VDDP (больше) может тоже можно было получить без ошибок (правда VDD для CL26/6600 у вас очень хороший). И если можно увидеть ваши задержки и полосу пропускания в аиде (в карху у вас 322МБ/с), чтобы убедиться, что КП не тротлит. А в целом очень здорово т. к. вполне годится на 24/7.
-
Гедоніст
Member
Саме так. Якщо брати суто пресет 6600CL26, то до скальпа при тих самих напругах він був стабільним тільки поки було холодно і, відповідно, температура IOD була нижчою навіть без скальпу:). А от як тільки потеплішало, то почались бсоди. Вирішив відкотитись на 6400с26 при vSOC 1.18, VDD/VDDQ = 1.48/1.4. Буду кастом збрати, пересаджу проц на дірект-дай водоблок + посаджу памʼять на воду. І от думаю чи скальпувати 9950X3D2 чи повернути. В мене їх два штуки є, але обидва лайно у всіх сенсах. Ну один трошки кращий, але ситуацію це сильно не спасає. Лайно як бін самих CCD, так і IOD. Таке враження що Лізка на 9950X3D2 весь неліквідний хлам відправила.vltk: ↑ 07.06.2026 05:35Т.е. характер (причина) ошибок была чисто температурная?
Стосовно швидкості в карху, там мало бути приблизно 330, я просто трохи намудачив з налаштуваннями Address Hash Bank/CS/Chipselect.
Стосовно VDDP, в мене робочий діапазон 1-1.05 для 6600 і 0.9-0.95 для 6400. Для 8200-8400 треба вже 1.15 і крутити DFE TAP-и і RTT_NOM. Там вже інша головна біль)
- спойлер