Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
yuriy_dd
Member
LVladislavchik
до речі а у вас темна тема чи світла? бо я включив темну, а зараз перейшов на світлу - то яскравість довелось суттєво зменшити
до речі а у вас темна тема чи світла? бо я включив темну, а зараз перейшов на світлу - то яскравість довелось суттєво зменшити
-
tornadox
Member
підозрюю що не так і багато.yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 21:31в мене є / було багато НР - всі остані хочуть 20В
вирішив глянути яке в нього споживання, це з підсвіткою клавіатури та дисплею
насправді ніколи не дивився на це, бо саме довше що доводилося працювати без живлення, це 6 години
до речі тачпад в цього лептопа такий великий як в маку, клікається 95% поверхні
- спойлер

-
dext
Member
мобільний 1360p не може бути розігнаним, навіть теоретично, бо воно залочене на рівні мікрокодуyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 14:48 може бути, може розігнаний чи ще щось, ну і споживання там відповідне
по факту - мої фактичні, неодноразові, повторювані результати/пруфи взувають ваш "емейзінг"він по ваших словах - на рівні, по факту швидший, і споживає суттєво менше. То таки перемога.
маячня, бо HT коштує 5% транзисторного бюджету і дає +30% продуктивності, тож порівняти 5% з 30% зможете?а якщо є 2 потоки - то буде швидше їх поставити на 2х різних ядрах, чи на одному ядрі - на 2х потоках з НТ?
пс: мені здається ви все одно не розумієте
є давно оптимізований під ARM CyberPunk-2077 (де критично важливий однопотік), де яблуко зливає всюди, тому цей аргумент нікчемний, вже рокамив неоптимізованому Cinebench R23 і від розетки?
бо Intel ніколи не хотіла влазити в одноразові телефони? нагадайте мені, коли яблуко випустить ЦП для серверів/hpc, якщо доживетеа чому СЕО Інтел сказав рівнятись і догнати М1?
"емейзінг" "економія" та "ергономіка"черех перехідник. Хоча до студії - можна напряму
не дивно як для відбитих фанатів, які живуть виключно рекламними слайдами яблука, - погуглітьцікаво, ніби не бачив тестів просто зіп
-
yuriy_dd
Member
і яка автономність? і що за ноут? (якщо що вказуйте завжди - бо я не маю памятати, і вас багато а я одинtornadox: ↑ 07.05.2026 22:57 вирішив глянути яке в нього споживання, це з підсвіткою клавіатури та дисплею
це ви собі так думаєтеdext: ↑ 07.05.2026 23:06по факту - мої фактичні, неодноразові, повторювані результати/пруфи взувають ваш "емейзінг"
а тепер давайти оновлення вашого проца і М4/М5?
знаєте як ОС навантаження по ядрам розкидає? зможете зробити історію по логічним ядрам та проаналізувати коли проц загружений скажімо на 20%?dext: ↑ 07.05.2026 23:06 а якщо є 2 потоки - то буде швидше їх поставити на 2х різних ядрах, чи на одному ядрі - на 2х потоках з НТ?
пс: мені здається ви все одно не розумієте
маячня, бо HT коштує 5% транзисторного бюджету і дає +30% продуктивності, тож порівняти 5% з 30% зможете?
так, в іграї дуже погано, але мені все одно, я це вже багато разів сказав. А макбуки продовжують купувати і бавитись на консоляхdext: ↑ 07.05.2026 23:06є давно оптимізований під ARM CyberPunk-2077 (де критично важливий однопотік)
тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?dext: ↑ 07.05.2026 23:06бо Intel ніколи не хотіла влазити в одноразові телефони? нагадайте мені, коли яблуко випустить ЦП для серверів/hpc, якщо доживете
-
yuriy_dd
Member
Делл ХПС - той що багато годин - скільки в нього USB-A портів? чому ви про це мовчите?tornadox: ↑ 07.05.2026 22:57 черех перехідник. Хоча до студії - можна напряму
"емейзінг" "економія" та "ергономіка"
-
orange_deer
Member
yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:28 калібрований пристроєм за 300 євро?
але й пригоріло в Юрія бачу
вже стільки днів про той мультиметр чи розмову про калібрацію забути не може
-
yuriy_dd
Member
тестив мак міні М4 - за 2 доби набігло 37 Вт - споживання було від 0.8 до 7.5
підозрюю що це вентилятор крутився і майже все він взяв
-
AntonyKandaurov
Member
Це той що в idle 4 ватт бере, а тут 37 ватт за 2 доби. Кричущий випадок брехні.
-
AntonyKandaurov
Member
А якщо в мак міні вимкнути вентилятор він почне в розетку виробляти електроенергію?
-
LVladislavchik
Member
Як папугаyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21І ККЛ БЖ
То ти покористуйся, приємно здивуєшсяyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21не користувався ніколи сурфейсами
Нащо мені ходити і кляцати те що мені даж не цікаво? Я для початку гуглю що відповідає моїм критеріям, далі дивлюся огляди на це і після цього шукаю де покляцати конкретний ноутyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21просто зайдіть самі і пошукайте
І що досі око не муляє той колхоз?yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21це було в 2010, зробив я сам особисто. Заодно пошукайте ціну на ту нову машину скільки тоді коштувала. Ну і скажіть чи ви у свої 30 років заробили стільки на машину.
Ти справді думаєш що цих доказів достатньо щоб тобі повірили?yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21новий, активований сьогодні. Гарантія на рік Епл сайт пише
MacBook Air (15-inch, M4, 2025)
Purchased May 7, 2026
Limited Warranty
Expires May 6, 2027
Your device is covered for:
Hardware Service
Chat & Phone Support
батарея 3 цикли показує
Так а я що щось не так написав? 8/256, базовий ейр м1yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21в мене базовий на 256 Гб
Це б/у на олхyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:21я щось таких цін навіть і не бачив, це ви нові чи бу?
То ж купив вже ейр 15, тестуй тамyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:28ну мак міні я від батареї не потестую
Там набагато менші втрати чим з 220 змінного в 20 постійного струмуyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:28і що 20В заходили відразу на проц? без перетворень?
Нащо мені калібрувати екофло мультиметром? Що коїться в твої дурній голові? Ємність 2048вт, по тайп-ц та 12в можна практично всю її отримати з мінімальними втратами і мені цього достатньо, як і більшості користувачівyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:28калібрований пристроєм за 300 євро?
Можливо я не правильно зрозумів, давай уточнимо, ти купив ейр 15 м4 16/512? Яка вартість в гривнях? Скільки коштував ейр 15 м5 16/512 на момент покупки?yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:28я думаю що ви погано шукаєте
можете абсолютні цифри сказати. Бо я порівнював з М5 / 512 - базовий
В мене завжди біла тема, якби я користувався чорними темами то як не крути яскравість, а я завжди як в дзеркало дивився бyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 22:48до речі а у вас темна тема чи світла? бо я включив темну, а зараз перейшов на світлу - то яскравість довелось суттєво зменшити
-
LVladislavchik
Member
А для чого, якщо людину все влаштовує? Ти ж дружині м4 купив тільки коли м1 розбився, не апгрейдився щороку, а іншим пропонуєш купити, наркоман
Сказав юра і відкрив андроід емулятор з кацапською грою на новому макбуціyuriy_dd: ↑ 07.05.2026 23:25так, в іграї дуже погано, але мені все одно
Поясни чого в тебе в особистому використанні купа х86 і тільки 2 арм пристрої (при цьому ейр 15 м4 ще під питанням)?yuriy_dd: ↑ 07.05.2026 23:25тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?
Ти ж за точність? 2 доби це 48 годин, 0,8*48 виходить 38,4вт, або це було менше як 2 доби, або він спав для економії щоб потім підняти максимальне споживання до 7,5вт, ти б відкалібрував свій годинник отим мультиметром за 300+ євро, а то в тебе 48 годин йдуть швидше як в інших людейyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 00:41тестив мак міні М4 - за 2 доби набігло 37 Вт - споживання було від 0.8 до 7.5
По ходу ось секрет, юра просто зі всієї сили дмухав в вентилятор щоб він працював як генераторAntonyKandaurov: ↑ 08.05.2026 00:48А якщо в мак міні вимкнути вентилятор він почне в розетку виробляти електроенергію?
-
LVladislavchik
Member
Там вже неконтрольовані детонації та спроби хоча б на чомусь виїхатиorange_deer: ↑ 07.05.2026 23:48але й пригоріло в Юрія бачу
вже стільки днів про той мультиметр чи розмову про калібрацію забути не може
-
LVladislavchik
Member
Ну до речі, yuriy_dd з якого дива ми маємо захоплюватися морально застарілим смартфоном?orange_deer: ↑ 07.05.2026 22:20denon312: ↑ 07 травня 2026 20:54
Їжачку не цікаво як було колись з MagSafe, але всі спостерігачі цього клоуна мають цікавитися як було зроблення охолодження на бюджетному пластиковому китайфоні.
yuriy_dd: ↑ 07 травня 2026 20:26
мене не дуже хвилює що було колись, я кажу про зараз
yuriy_dd: ↑ 20 лютого 2026 23:00
а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
Його боротьба, чи то біполярка?
так одне другому не заважає
-
yuriy_dd
Member
але ж нікому не заборонено особисто перевіритиLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 10:55Саме через ккд бж тобі ніхто не повірить що твій мак міні 1вт споживає в простої
які там у них продажі? адже якщо хороший то люди би купували?LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 10:55 не користувався ніколи сурфейсами
То ти покористуйся, приємно здивуєшся
щоб переконатись що для звичайних користувачів що купують в магазині - продається виключно з поганими тачпадамиLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 10:55Нащо мені ходити і кляцати те що мені даж не цікаво?
ну на брехні ще не зловили, хоч тут місцеві брешуть в одному повідомлені по багато разів
як завжди готовий посперечатись за гроші, ви у Львові - вам буде легше перевірити, навіть без третьої особи. Ви готові відповідати за свої слова? хоча би $100, я приношу ноут, зареєестрований на мене вчора - перевіряємо по серійному на сайті епл.
я шукав лише щоб продаж у Львові (не на пошті), нове, і щоб була можливість перевірки. Мені зайняло перевірити десь до 45хвLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 10:55 я щось таких цін навіть і не бачив, це ви нові чи бу?
Це б/у на олх
ви перевіряли? ви використали калібровані пристрої для перевірки?LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 10:55Нащо мені калібрувати екофло мультиметром? Що коїться в твої дурній голові? Ємність 2048вт, по тайп-ц та 12в можна практично всю її отримати з мінімальними втратами і мені цього достатньо, як і більшості користувачів
у мене базовий ейр М4 15" 16/256. Я порівнював з цінами на базовий М5 15" 16/512LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 10:55Можливо я не правильно зрозумів, давай уточнимо, ти купив ейр 15 м4 16/512? Яка вартість в гривнях?
її влаштовувало. Собі купив мак міні М4LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 11:05А для чого, якщо людину все влаштовує? Ти ж дружині м4 купив тільки коли м1 розбився
насправді у мене багато АРМ простроїв. Смартів, планшети, носимі пристрої і тд. До речі у вас і у інших - тежLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 11:05 Поясни чого в тебе в особистому використанні купа х86 і тільки 2 арм пристрої (при цьому ейр 15 м4 ще під питанням)?![]()
0.8 - показує з заокругленням. 37/48 = 0.77, все сходитьсяLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 11:05Ти ж за точність? 2 доби це 48 годин, 0,8*48 виходить 38,4вт, або це було менше як 2 доби, або він спав для економії щоб потім підняти максимальне споживання до 7,5вт
пікові споживання були - не знаю, може система, але явно вони були на короткі проміжки часу і на середнє не вплинули
я зробив тест, будь хто може повторити. Але лінь, брак знань не дають
не знаю чому знову про це вилізло - але смарт і досі чудово паше, в мене на ньому і досі стоять деякі програми які не просто перенести бо привязаніLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 11:17 Ну до речі, yuriy_dd з якого дива ми маємо захоплюватися морально застарілим смартфоном?
Последний раз редактировалось yuriy_dd 08.05.2026 12:20, всего редактировалось 1 раз.
-
orange_deer
Member
тут мені здається непорозуміннячко вийшло. бо тему з мультиметром за 300+ євро вніс я, коли подивився уважніше на те звідки notebookcheck дають свої результати середнього споживання для ноутбуків в idle та під навантаженням:LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 11:15 Там вже неконтрольовані детонації та спроби хоча б на чомусь виїхатиНапевно він зараз переміщується виключно на власній реактивній тязі та сильно економить на пальному
А взагалі я здивований що юрі дали на користування мультиметр за 300+ євро, просто вартість девайсу натякає на його точність, яку юра міг легко зіпсувати, та й купуються такі пристрої для серйозних задач і зазвичай вони працюють, а не просто лежать і очікують коли юра захоче відкалібрувати копійчаний ватметр з алі
![]()
просто коли я на тому ж сайті знайшов х86 ноутбуки що споживають в 2-3 рази менше за макбук ейр у idle, то Юрій в цих результатах почав сумніватись (не дивноorange_deer: ↑ 03.05.2026 19:47 не знаю чи ви помічали, але у параметрах споживання notebookcheck завжди є курсивом ось таке: Metrahit Energy
ось здається найдешевший пристрій цієї марки: https://www.conrad.com/en/p/gossen-metr ... T3j3is6AJ9
порівняйте його зі своїм побутовим ватметром і подумайте де будуть коректніші показники споживання.
але в результатах побутового ватметра який сумнівів у нього немає, йому він схоже довіряє без питань
тому я і навів приклад мультиметра який має сертифікат калібрації, гарантовану точність і все інше що коштує нормальних грошей, і підходить для професійних замірів, тим більше що той самий сайт на який він неодноразово посилається схоже використовує такі прилади для своїх тестів
p.s. і от по останньому повідомленню все ще видно як у нього горить, тепер постійно про калібровані пристрої для перевірки питає
-
orange_deer
Member
мені от цікаво, ваш побутовий ватметр може записувати дані потужності щосекунди у якусь сторонню програму? є можливість під'єднати його до комп'ютера і записати логи?yuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15 0.8 - показує з заокругленням. 37/48 = 0.77, все сходиться
пікові споживання були - не знаю, може система, але явно вони були на короткі проміжки часу і на середнє не вплинули
бо поки єдиний реалістичний сценарій 38Вт за 2 доби це якщо мак міні не просто у Idle був, а практично у standby (мін споживання у Idle according to notebookcheck 2.6W), тобто про якусь корисну роботу і такий рівень споживання тут явно не йде мова. і моя підозра це те що ватметр надто часто заокруглює результати вниз + пропускає більшість піків споживання
- спойлер
-
kabostebeztak
Member
може оффтоп, може ні, але на макбук про ретіна 15 дюймів 2015 з макос секвоя через оклп я теж бачу таку поведінку, цифри до 95% відсотків тримаються довше ніж цифри менше 60 наприкладLVladislavchik: ↑ 06.05.2026 22:05Ще раз, для тупих, це можна перевірити мультиметром в звичайних платах, на ноутах можна перевірити споживання в ватах, глянути ємність батерейки в ватах і з допомогою легкої арифметики впевнитися що все сходиться, так само я перевіряв споживання мініпк, який через PD тригер від тайп-ц живив, все сходиться, а отаких ватметрів як в тебе я штук 10 вже купував, основна задача окрім побутових грубих замірів були заміри ккд безперебійників та зарядних станцій, там погрішність така, що якщо той що найбільше в мінус рахує ставити перед безперебійником, а той що найбільше в плюс рахує після безперебійника, то ккд безперебійника міг бути близьким до 100%, от тобі і точність копійчаних ватметрівyuriy_dd: ↑ 06.05.2026 21:20це все одно нічого не гарантує
Тобі б на залізниці працювати, так вміло стрілки переводиш, ти ж сам спригнув що не віриш hwinfo64, а тут вже бажання треба, я так само можу сказати що оце що тобі дружина ноут не дає так надовго то це твої відмазки бо нема бажання тестуватиyuriy_dd: ↑ 06.05.2026 21:20має бути бажання щось хотіти тестувати, а щоб нічого не робити - то завжди можна придумати причину
За ейр м4 точно казочки розказуєш, ніби в linux tech tips було відео і там був нелінійний графік розряду, можливо помиляюся і це було в якогось іншого блогера, я точно пам'ятаю що там в відео був ейр та була прошка і в ейрі було нелінійно, а в прошці лінійно, також на цих вихідних серіал дивився поки їхав блакаром, починав з 50% заряду батерейки і десь по 10% в годину розряджалося, але десь після 20% розрядка прискорилася, при тому що вже вечоріло і я по трошки знижував яскравість, з 20% до 6% він сів десь трішки більше як за годину, от тобі і хвалена оптимізаціяyuriy_dd: ↑ 06.05.2026 21:20тільки з самого початку. Але всюди де я тестував - і на смартах, і на макбуку - лінія розряду - пряма
ви робили подібні тести?зате якщо до 100 зарядити то він може хвилин 20 ютуб крутити поки до 99% розрядиться
![]()
Конкретно не міряв, але за відчуттями саме так.
-
LVladislavchik
Member
Тобі також не заборонено особисто перевірити автономність xps 9320 plus, коли перевіриш?yuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15але ж нікому не заборонено особисто перевірити
Ну відкрий хотлайн і подивися що зараз актуального, ти якийсь безтолковий та безпомічнийyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15які там у них продажі? адже якщо хороший то люди би купували?
Відкрию секрет, в магазах впарюють якісь дно конфігурації за оверпрайс і там купують в основному батьки дітям "ігрові" ноути, аргументують це тим що гта 5 тягне значить ігровийyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15щоб переконатись що для звичайних користувачів що купують в магазині - продається виключно з поганими тачпадами
Ну окей, в тебе базовий 16/256 ейр 15 м4, на хотлайні мінімалка 52к, різниця між ним та ейром 15 м5 16/512 зараз 200$ по міркам хотлайну, якщо не секрет, за скільки ти все ж купив свій ейр 15 м4 16/256? Чи дай контакти, треба ж верифікувати твою покупку, бо поки мало в це віритьсяyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15у мене базовий ейр М4 15" 16/256. Я порівнював з цінами на базовий М5 15" 16/512
Я буваю у Львові, а не проживаю, ну і купити макбук це взагалі не недосяжне щось, тут більше питання твоїх замірів типу 15% за 6 годин роботи і в мене теж є макбук ідентичний як в твоєї дружини, я знаю яка там автономність, є notebook-check як незалежне джерело тестів автономності і в тебе виходять сильно кращі показники, це підозріло, я їх можу перевірити на своєму макбуці, але треба час, в тебе ж часу вагони судячи по активності на українських та кацапських форумахyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15ну на брехні ще не зловили, хоч тут місцеві брешуть в одному повідомлені по багато разів
як завжди готовий посперечатись за гроші, ви у Львові - вам буде легше перевірити, навіть без третьої особи. Ви готові відповідати за свої слова? хоча би $100, я приношу ноут, зареєестрований на мене вчора - перевіряємо по серійному на сайті епл.
От що ти лепечеш? Я знаю ємність екофло та знаю ємність акумулятора в ноуті з врахуванням його зносу, заряджаю виключно від тайп-ц екофло і дивлюся на яку кількість зарядок вистачило, для чого в даному випадку калібрувати щось? Тут більше питання до тебе що в тебе результати сильно кращі чим в авторитетних оглядачів, ти ж кажеш що перевіряв свій ватметр мультиметром за 300+ євро і що типу до твоїх результатів не повинно бути питань, але якраз це й викликає питання, чому один ти рижий?yuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15ви перевіряли? ви використали калібровані пристрої для перевірки?
Я за пк та ноути, коли позбудешся усіх х86 тоді й будеш казати що арм переміг, а поки ти просто несеш маячнюyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:15насправді у мене багато АРМ простроїв. Смартів, планшети, носимі пристрої і тд. До речі у вас і у інших - теж
Дивись, проблема не в браку знань і навіть не в лініyuriy_dd: ↑ 08.05.2026 12:150.8 - показує з заокругленням. 37/48 = 0.77, все сходиться
-
yuriy_dd
Member
та ви що, звичайно що не може. Воно тупе.orange_deer: ↑ 08.05.2026 12:34мені от цікаво, ваш побутовий ватметр може записувати дані потужності щосекунди у якусь сторонню програму? є можливість під'єднати його до комп'ютера і записати логи?
до речі ви бачили відео яке доводить що вірити показникам Епл не можна, і що вони брешуть і дуже сильно?
що скажете? будете ще просити покази з внутрішніх давачів?
мак не спить, він слухає всі мережеві запити, ping працює, по htop завантаження порядку 1 - тобто щось він там робитьorange_deer: ↑ 08.05.2026 12:34а практично у standby (мін споживання у Idle according to notebookcheck 2.6W), тобто про якусь корисну роботу і такий рівень споживання тут явно не йде мова
я вам повірю - якщо ви дасте умови тестування та графіки розряду - ну не гірше ніж даю яLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41 Тобі також не заборонено особисто перевірити автономність xps 9320 plus, коли перевіриш?![]()
я не дуже вірю, бо коли я купував макбук ейр М1 за 1250, вони продавали сурфейс з 4 Гб РАМ за 900LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41Ну відкрий хотлайн і подивися що зараз актуального, ти якийсь безтолковий та безпомічний
там купують звичайні люди, і більшість там купуєLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41Відкрию секрет, в магазах впарюють якісь дно конфігурації за оверпрайс і там купують в основному батьки дітям "ігрові" ноути, аргументують це тим що гта 5 тягне значить ігровий
я свій купив за 46к, М5 бачив за 64 - локально щоб бувLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41Ну окей, в тебе базовий 16/256 ейр 15 м4, на хотлайні мінімалка 52к, різниця між ним та ейром 15 м5 16/512 зараз 200$ по міркам хотлайну, якщо не секрет, за скільки ти все ж купив свій ейр 15 м4 16/256?
і подумав що стільки переплачувати за М5 - не розумно. Плюс є потреба. Може навіть і ще куплю.
я теж буваю і не часто.LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41Я буваю у Львові, а не проживаю, ну і купити макбук це взагалі не недосяжне щось
а щоб був активований вчорашнім днем по сайту Епл?LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41ну і купити макбук це взагалі не недосяжне щось
то що готові сперечатись на гроші, чи як завжди зливаєтесь відповідати за слова?
може я просто щось роблю правильно, а ви помиляєтесьLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41тут більше питання твоїх замірів типу 15% за 6 годин роботи і в мене теж є макбук ідентичний як в твоєї дружини, я знаю яка там автономність, є notebook-check як незалежне джерело тестів автономності і в тебе виходять сильно кращі показники
я ще давніше показував як в мене планшет розряджається - я впевнений що ніхто з вас і близько таких цифр не покаже.
добре - який екофло, скільки разів зарядили і з якого % до якого? більше кількісної інформаціїLVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41Я знаю ємність екофло та знаю ємність акумулятора в ноуті з врахуванням його зносу, заряджаю виключно від тайп-ц екофло і дивлюся на яку кількість зарядок вистачило, для чого в даному випадку калібрувати щось?
де я таке казав? знову на мене брешете і будете вибачатись?LVladislavchik: ↑ 08.05.2026 13:41ти ж кажеш що перевіряв свій ватметр мультиметром за 300+ євро
-
orange_deer
Member
тоді практично неможливо перевірити чи той ватметр взагалі помічав стрибки споживання при навантаженнях. те що воно там порахувало за кілька годин чи навіть 2 доби це дуже грубо округлений результат. без логу неможливо побачити чи є кореляція підвищення навантаження на процесор з підвищенням показів споживання на вашому ватметрі.yuriy_dd: ↑ 08.05.2026 14:30та ви що, звичайно що не може. Воно тупе.orange_deer: ↑ 08.05.2026 12:34мені от цікаво, ваш побутовий ватметр може записувати дані потужності щосекунди у якусь сторонню програму? є можливість під'єднати його до комп'ютера і записати логи?
таблицю калібрування пристрою ви так і не надали, тому довіряти йому у мене немає причин
якби ви уважно дивились те відео та наступне відео в тому каналі по темі , то зрозуміли б що powermetrics у apple в занижували реальне споживання (бо не враховували всіх компонент - БЖ, вентиляторів, периферії) або показували лише параметри споживання ALU. ось тут автор відео робить висновок що емейзінг енергоефективність Apple треба оцінювати ще з точки зору що powermetrics не все показує і розрив у performance per watt з х86 чи дискретними ГПУ насправді менший якраз таки через занижені показники споживання у Apple. крім того там мова йде про екстремальні навантаження у 250+Вт - коли компоненти сильно розігріваються і загалом їх точність падає. зможете довести що показники powermetrics будуть неточними у звичайних робочих навантаженнях, де процесор на 10-15% завантажений?yuriy_dd: ↑ 08.05.2026 14:30 до речі ви бачили відео яке доводить що вірити показникам Епл не можна, і що вони брешуть і дуже сильно?
що скажете? будете ще просити покази з внутрішніх давачів?
- спойлер
як то кажуть:
yuriy_dd: ↑ 03.05.2026 22:00 що би придумати, аби нічого не робити