Новини
Останні статті і огляди
Microsoft прискорить запуск ігор на всіх GeForce RTX за допомогою Advanced Shader Delivery
-
big_bang
Member
Пропоную обговорити Microsoft прискорить запуск ігор на всіх GeForce RTX за допомогою Advanced Shader Delivery
неподобство !
я любив компіляцію шейдерів
встанови - запустив і чекаєш ще годину))) насолоджуєшся
і головне драйвер вк не оновлювати, бо знову треба чекати
неподобство !
-
kak_tak
Member
а что если в оффлане играешь, но установил новый драйвер, от куда взяться шейдерам? игра закомпилит их надеюсь?
-
Enjthesilence
Member
годину? це в якій грі ти чекав компіляцію шейдерів годину?big_bang: ↑ 02.10.2026 13:22 Пропоную обговорити Microsoft прискорить запуск ігор на всіх GeForce RTX за допомогою Advanced Shader Delivery
неподобство !
-
Kirakishou
Member
Це для користувачів застосунку Xbox на ПК. У кого ігри зі Steam чи Epic Games Store, ця технологія не буде працювати поки ці майданчики не зроблять свої бази вже скомпільованих шейдерів.
-
Earanak
Member
Enjthesilence, поговаривали что на слабых процессорах в сырой версии Last of Us так было. Ну может не час а пол часа. Я в одном из обсуждений скачивал старючий билд с торрента, самый старый из доступных и у меня это не занимало так много времени, ну, минут 5 на 13900KF, что бы там было пол часа, не представляю что за процессор должен быть. Видимо какой то баг был. Впрочем, 5 минут это и вправду самая длинная компиляция шейдеров что я видел. Обычно это 1-2 минуты на 13900KF/9950X3D.
-
alex_sul
Advanced Member
Enjthesilence
Думаю то добродій так чекав компіляцію шейдерів при найпершому запуску сталкер 2 на 3070 (судячи з профілю)
Я на своїй старій 66XT теж чекав стільки (~40хв).
Уяви моє здивування коли Intel Arc B580 зробила туж операцію за 2хвилини
До речі у інтела є своя технологія яка запустилася одразу ж анонсом - Intel Precompiled Shaders (або повна назва — Intel Precompiled Shaders Distribution Service / Intel Graphics Shader Distribution Service)
Ключова особлисть інтеловскої технології знаєш у чому? Родоначальником є не Microsoft (ASD технологія), а Valve - Steam Shader Pre-Caching. А це ще бородатий 2017 рік. Тож у інтола було вдосталь часу на партнерську угоду і повну імплементацію технології як у софт так і хард
Думаю то добродій так чекав компіляцію шейдерів при найпершому запуску сталкер 2 на 3070 (судячи з профілю)
Я на своїй старій 66XT теж чекав стільки (~40хв).
Уяви моє здивування коли Intel Arc B580 зробила туж операцію за 2хвилини
До речі у інтела є своя технологія яка запустилася одразу ж анонсом - Intel Precompiled Shaders (або повна назва — Intel Precompiled Shaders Distribution Service / Intel Graphics Shader Distribution Service)
Ключова особлисть інтеловскої технології знаєш у чому? Родоначальником є не Microsoft (ASD технологія), а Valve - Steam Shader Pre-Caching. А це ще бородатий 2017 рік. Тож у інтола було вдосталь часу на партнерську угоду і повну імплементацію технології як у софт так і хард
-
1234waltz
Member
На рахунок години не пам'ятаю, але Avowed на релізі щось хвилин 10 компілялась, може більше. Але скоріше за все то було співпадіння фаз луни, драйверів та білду гри.
-
VovaII
Member
big_bang
— Не сумуйте, як я зрозумів, шейдери будуть збиратися під час встановлення? А раз так — то начекаєтесь поки гра встановлюватиметься!встанови - запустив і чекаєш ще годину))) насолоджуєшся
-
AssayMAS
Member
c медленного HDD (макс 80МБ в сек линейного) на SDD у меня 40 минут 20ГБ игру с компонентами ставило с компиляцией шейдеров... с корявым виндовым антивирусом (забыл выключить) игра Pagan: Absent Gods (ранее Pagan Online) пережатая крекерами.Enjthesilence: ↑ 02.10.2026 13:33годину? це в якій грі ти чекав компіляцію шейдерів годину?
-
Earanak
Member
alex_sul, шейдеры компилирует процессор, не видеокарта. Это легко узнать посмотрев на нагрузку во время компиляции.
Ну и недавние проблемы Intel 13-14 поколений "VMinShift", как бы тоже намекает что создает шейдеры, потому что Интелы сыпались во время этого процесса ))
В Актуальной версии Сталкера 2 процесс компиляции значительно ускорился, все таки версию движка сменили а там был вагон оптимизаций по этой части.
Ну и недавние проблемы Intel 13-14 поколений "VMinShift", как бы тоже намекает что создает шейдеры, потому что Интелы сыпались во время этого процесса ))
В Актуальной версии Сталкера 2 процесс компиляции значительно ускорился, все таки версию движка сменили а там был вагон оптимизаций по этой части.
-
big_bang
Member
stalker 2Enjthesilence: ↑ 02.10.2026 13:33 годину? це в якій грі ти чекав компіляцію шейдерів годину?
11400f
ssd 2.5 sata 3
ну, може не годину, але точно не 5-10 хвилин)
-
bombeybox
Member
This. Це тупо найгірше на цю тему в що я особисто гравbig_bang: ↑ 02.10.2026 14:12stalker 2
-
yariksom
Member
Це один раз почекати, а то кожного разу, так поставив встановити і зайнявся іншими справами, а так кожен раз сидиш - тупо чекаєш від хвилини до години.VovaII: ↑ 02.10.2026 14:02— Не сумуйте, як я зрозумів, шейдери будуть збиратися під час встановлення? А раз так — то начекаєтесь поки гра встановлюватиметься!
-
Сidonix
Member
Так, було таке.Earanak: ↑ 02.10.2026 13:39 Enjthesilence, поговаривали что на слабых процессорах в сырой версии Last of Us так было. Ну может не час а пол часа. Я в одном из обсуждений скачивал старючий билд с торрента, самый старый из доступных и у меня это не занимало так много времени, ну, минут 5 на 13900KF, что бы там было пол часа, не представляю что за процессор должен быть. Видимо какой то баг был. Впрочем, 5 минут это и вправду самая длинная компиляция шейдеров что я видел. Обычно это 1-2 минуты на 13900KF/9950X3D.
-
yungmanpro
Member
Отож.. Рішає не тільки проц, а і SSD. Елементарно: на ноуті Intel 11800H + 3060 + KC3000 1TB (який на 4ому поколінні PCIe, та бає більші IOPS, але слот PCIe3) - на ньому швидше компілюється, ніж на компі з 9800X3D + 5060Ti16GB + Samsung 970 EVO Plus 500GB PCIe3. Тому замовив собі Samsung 9100 PRO 1 TB, вже відправили. За ціну, що рік назад можна було взяти версію на 2TBbig_bang: ↑ 02.10.2026 14:12stalker 2Enjthesilence: ↑ 02.10.2026 13:33 годину? це в якій грі ти чекав компіляцію шейдерів годину?
11400f
ssd 2.5 sata 3
ну, може не годину, але точно не 5-10 хвилин)
-
pelia
Member
TlouEnjthesilence: ↑ 02.10.2026 13:33годину? це в якій грі ти чекав компіляцію шейдерів годину?big_bang: ↑ 02.10.2026 13:22 Пропоную обговорити Microsoft прискорить запуск ігор на всіх GeForce RTX за допомогою Advanced Shader Delivery
неподобство !