The Witcher 3: Wild Hunt із виходом ремастера перестане підтримувати Windows 10 та жорсткі диски

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити The Witcher 3: Wild Hunt із виходом ремастера перестане підтримувати Windows 10 та жорсткі диски
розробники відмовилися від підтримки HDD
Оце підступний удар в спину Месії :gigi:
warp37
Member

Повідомлення

Ну с Windows 10 возможно перегиб, но жёсткие диски для игр итак давно непригодны, как устаревший вид накопителей.

Хотя я у себя недавно рылся в кладовке - с каким же умилением нашёл жёсткий диск, GeForce 9800 GT, Radeon HD 5450 и даже DVD-привод с IDE. Прям прыжок в древнюю историю. :rotate:
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:00 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

:super:
Вкладення
IMG_5695.jpeg
dead_rat
Member

Повідомлення

В ДЛЦ піде під старим відьмаком?
S0N1C
Member

Повідомлення

з такими цінами на SSD та HDD, плюс розміри ігр, то доведеться відроджувати SSHD :lol:
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:00 користувачем S0N1C, всього редагувалось 1 раз.
Олег963
Member

Повідомлення

Що вам хдд то зробив !?
dfcz
Member

Повідомлення

розробники відмовилися від підтримки HDD
Самое время, bullseye как говорится. Накопители сто́ят бешеных денег, видеокарты сто́ят бешеных денег, почему бы и не выкатить ремастер который нормально работает только с SSD и на максимальных настройках с активной трассировкой бьёт по почкам 5090.

Зображення

Ах да, и ещё не работает у 40~50% аудитории (хотя отказ от Win10 возможно будет не жёстким, а на уровне "запускается и работает, но если вдруг проблемы – решайте сами").
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:03 користувачем dfcz, всього редагувалось 1 раз.
warp37
Member

Повідомлення

Чего прям такая драматизация? Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.

А игры одинаково работают как на PCI-E 5.0, так и на древнем SATA, к слову.
KROOM
Member

Повідомлення

Там було раніше уточнення, що не "перестануть підтримувати", а не тестуються. Весь парк машин на win11🤷🏻.
erkins007
Member

Повідомлення

dfcz: 28.08.2026 15:01Самое время, bullseye как говорится. Накопители сто́ят бешеных денег, видеокарты сто́ят бешеных денег, почему бы и не выкатить ремастер который нормально работает только с SSD
Эм, игры уже лет 10 как ссд требуют, последние лет 6 в обязательном порядке. Харды штука хорошая, но для фильмов и архивов, а не для игр.

warp37: 28.08.2026 15:02Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
Драматизация в том что я брал топовый kc3000 на 2тб за 4700 пару лет назад.
yariksom
Member

Повідомлення

warp37: 28.08.2026 15:02Чего прям такая драматизация? Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
При клишній ціні в дві.
Grava
Member

Повідомлення

warp37
Тому що трохи більше 1570грн за мій Kioxia Exceria G2 1TB.
warp37
Member

Повідомлення

erkins007: 28.08.2026 15:06
dfcz: 28.08.2026 15:01Самое время, bullseye как говорится. Накопители сто́ят бешеных денег, видеокарты сто́ят бешеных денег, почему бы и не выкатить ремастер который нормально работает только с SSD
Эм, игры уже лет 10 как ссд требуют, последние лет 6 в обязательном порядке. Харды штука хорошая, но для фильмов и архивов, а не для игр.

warp37: 28.08.2026 15:02Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
Драматизация в том что я брал топовый kc3000 на 2тб за 4700 пару лет назад.
Ну я брал Samsung 990 Pro 4Tb около года назад бесплатно по нынешним меркам - за 12000 гривен. Сейчас столько стоит однотерабайтный огрызок.

И тем более, кризис на рынке меньше года длится. Заменить накопитель на современный можно уже было много лет, а не держаться за старый сыпящийся бэдами HDD.

Сейчас во многих конфигурациях уже нет даже SATA, либо места под 3.5/2.5 стандарты. Либо вообще ни того, ни другого (ноутбуки и компактные устройства).
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:14 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
Megaclite
Member

Повідомлення

Буде працювати на HDD 99%
Cyberpunk нормально працює і цей буде.

Я знаю тільки три нові гри які не працюють адекватно найшвидшому Ultrastar DC це Mafia Old Country, Assasin Creed Shadows і Black Flag 2026
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:15 користувачем Megaclite, всього редагувалось 1 раз.
Kassatka
Member

Повідомлення

l-m: 28.08.2026 14:55Оце підступний удар в спину Месії :gigi:
Не може ніяка гра в принципі перестати підтримувати жорсткі диски. На непідтримуваній версії Windows гра може взагалі не запускатися або ж працювати з глюками. Що ж до HDD, то гра все одно працюватиме (що Месія мабуть вам і підтвердить), але буде дуже довго вантажитися й можливо часто лагати в процесі гри. Просто тепер наявність SSD стоятиме в мінімальних системних вимогах і компанія як би умиває руки від того, наскільки погано гра працюватиме на жорстких дисках.
Але я от у свій час дуже фривольно обходився з мінімальними системними вимогами. До 2021 року включно у мене була Radeon HD 7750 з 1 Гб відеопам'яті, а на той час основна маса новітніх стратегій зі складним графоном у мінсисвимогах писала 2 Гб VRAM. Але я їх всі запускав і вони у мене всі працювали. Хай часом продуктивність могла падати взагалі до 7-8 фпс, що відчувалося як конкретні такі лаги, низький інпутлаг та неплавний рух. Але все одно ще залишалося хай дискомфортно, але цілком грабельним, тож усі ці стратегії я спокійно опробував. А от коли вийшла Iron Harvest (вересень 2020) з мін. вимогами 4 Гб VRAM, я зрозумів, що це кабзда й не варто навіть пробувати на моєму залізі до апгрейду.
KimRomik
Member

Повідомлення

а я правда одного не можу зрозуміти нафіга вони пишуть про жорсткі диски? типо програмно будуть визначати тип накопичувача, на який встановлена гра, і якщо він не підходить, то закривати гру? ну от нафіга?? хай за цим вирішує користувач, якщо він отримає лаги і йому комфортно грати при 15 фпс, то це його особиста справа
Grava
Member

Повідомлення

KimRomik
Щоб коли гра вийде не було крику що воно лагає а нас не попередили.
warp37
Member

Повідомлення

KimRomik: 28.08.2026 15:18 а я правда одного не можу зрозуміти нафіга вони пишуть про жорсткі диски? типо програмно будуть визначати тип накопичувача, на який встановлена гра, і якщо він не підходить, то закривати гру? ну от нафіга?? хай за цим вирішує користувач, якщо він отримає лаги і йому комфортно грати при 15 фпс, то це його особиста справа
Тому що краще написали "SSD", щоб потім коли протягом 30 секунд і більше буде таке:
спойлер
Зображення
Проблему шукали не у "поганій оптимізації", а у швидкості свого накопичувача.
Afit
Member

Повідомлення

KimRomik: 28.08.2026 15:18 а я правда одного не можу зрозуміти нафіга вони пишуть про жорсткі диски? типо програмно будуть визначати тип накопичувача, на який встановлена гра, і якщо він не підходить, то закривати гру? ну от нафіга?? хай за цим вирішує користувач, якщо він отримає лаги і йому комфортно грати при 15 фпс, то це його особиста справа
Щоб потім не звинувачували розробників в криворукій оптимізації. А так вказано що підтримки немає. Так само як і на він10. Це не означає що працювати не буде. Це означає що за працездатність компанія не відповідає
AssayMAS
Member

Повідомлення

yariksom: 28.08.2026 15:07При клишній ціні в дві.
это лоу енд - сдд что по сути брак в 2+ раза подорожал
а топ сдд что надо и любимы ИИшечкам подорожали в 4-8раз.
Я свой самсунг на 0,5 брал за 2000-грн, а сча чутка хуже уже 11 000грвн...
Відповісти