Оце підступний удар в спину Месіїрозробники відмовилися від підтримки HDD
Новини
Останні статті і огляди
The Witcher 3: Wild Hunt із виходом ремастера перестане підтримувати Windows 10 та жорсткі диски
-
l-m
Member
Пропоную обговорити The Witcher 3: Wild Hunt із виходом ремастера перестане підтримувати Windows 10 та жорсткі диски

-
warp37
Member
Ну с Windows 10 возможно перегиб, но жёсткие диски для игр итак давно непригодны, как устаревший вид накопителей.
Хотя я у себя недавно рылся в кладовке - с каким же умилением нашёл жёсткий диск, GeForce 9800 GT, Radeon HD 5450 и даже DVD-привод с IDE. Прям прыжок в древнюю историю.
Хотя я у себя недавно рылся в кладовке - с каким же умилением нашёл жёсткий диск, GeForce 9800 GT, Radeon HD 5450 и даже DVD-привод с IDE. Прям прыжок в древнюю историю.
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:00 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
-
Enjthesilence
Member
-
dead_rat
Member
В ДЛЦ піде під старим відьмаком?
-
Олег963
Member
Що вам хдд то зробив !?
-
dfcz
Member
Самое время, bullseye как говорится. Накопители сто́ят бешеных денег, видеокарты сто́ят бешеных денег, почему бы и не выкатить ремастер который нормально работает только с SSD и на максимальных настройках с активной трассировкой бьёт по почкам 5090.розробники відмовилися від підтримки HDD
Ах да, и ещё не работает у 40~50% аудитории (хотя отказ от Win10 возможно будет не жёстким, а на уровне "запускается и работает, но если вдруг проблемы – решайте сами").
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:03 користувачем dfcz, всього редагувалось 1 раз.
-
warp37
Member
Чего прям такая драматизация? Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
А игры одинаково работают как на PCI-E 5.0, так и на древнем SATA, к слову.
А игры одинаково работают как на PCI-E 5.0, так и на древнем SATA, к слову.
-
KROOM
Member
Там було раніше уточнення, що не "перестануть підтримувати", а не тестуються. Весь парк машин на win11
.
-
erkins007
Member
Эм, игры уже лет 10 как ссд требуют, последние лет 6 в обязательном порядке. Харды штука хорошая, но для фильмов и архивов, а не для игр.dfcz: ↑ 28.08.2026 15:01Самое время, bullseye как говорится. Накопители сто́ят бешеных денег, видеокарты сто́ят бешеных денег, почему бы и не выкатить ремастер который нормально работает только с SSD
Драматизация в том что я брал топовый kc3000 на 2тб за 4700 пару лет назад.warp37: ↑ 28.08.2026 15:02Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
-
yariksom
Member
При клишній ціні в дві.warp37: ↑ 28.08.2026 15:02Чего прям такая драматизация? Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
-
Grava
Member
warp37
Тому що трохи більше 1570грн за мій Kioxia Exceria G2 1TB.
Тому що трохи більше 1570грн за мій Kioxia Exceria G2 1TB.
-
warp37
Member
Ну я брал Samsung 990 Pro 4Tb около года назад бесплатно по нынешним меркам - за 12000 гривен. Сейчас столько стоит однотерабайтный огрызок.erkins007: ↑ 28.08.2026 15:06Эм, игры уже лет 10 как ссд требуют, последние лет 6 в обязательном порядке. Харды штука хорошая, но для фильмов и архивов, а не для игр.dfcz: ↑ 28.08.2026 15:01Самое время, bullseye как говорится. Накопители сто́ят бешеных денег, видеокарты сто́ят бешеных денег, почему бы и не выкатить ремастер который нормально работает только с SSD
Драматизация в том что я брал топовый kc3000 на 2тб за 4700 пару лет назад.warp37: ↑ 28.08.2026 15:02Бюджетный NVMe на один терабайт всего около 7000 гривен стоит.
И тем более, кризис на рынке меньше года длится. Заменить накопитель на современный можно уже было много лет, а не держаться за старый сыпящийся бэдами HDD.
Сейчас во многих конфигурациях уже нет даже SATA, либо места под 3.5/2.5 стандарты. Либо вообще ни того, ни другого (ноутбуки и компактные устройства).
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:14 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
-
Megaclite
Member
Буде працювати на HDD 99%
Cyberpunk нормально працює і цей буде.
Я знаю тільки три нові гри які не працюють адекватно найшвидшому Ultrastar DC це Mafia Old Country, Assasin Creed Shadows і Black Flag 2026
Cyberpunk нормально працює і цей буде.
Я знаю тільки три нові гри які не працюють адекватно найшвидшому Ultrastar DC це Mafia Old Country, Assasin Creed Shadows і Black Flag 2026
Востаннє редагувалось 28.08.2026 15:15 користувачем Megaclite, всього редагувалось 1 раз.
-
Kassatka
Member
Не може ніяка гра в принципі перестати підтримувати жорсткі диски. На непідтримуваній версії Windows гра може взагалі не запускатися або ж працювати з глюками. Що ж до HDD, то гра все одно працюватиме (що Месія мабуть вам і підтвердить), але буде дуже довго вантажитися й можливо часто лагати в процесі гри. Просто тепер наявність SSD стоятиме в мінімальних системних вимогах і компанія як би умиває руки від того, наскільки погано гра працюватиме на жорстких дисках.
Але я от у свій час дуже фривольно обходився з мінімальними системними вимогами. До 2021 року включно у мене була Radeon HD 7750 з 1 Гб відеопам'яті, а на той час основна маса новітніх стратегій зі складним графоном у мінсисвимогах писала 2 Гб VRAM. Але я їх всі запускав і вони у мене всі працювали. Хай часом продуктивність могла падати взагалі до 7-8 фпс, що відчувалося як конкретні такі лаги, низький інпутлаг та неплавний рух. Але все одно ще залишалося хай дискомфортно, але цілком грабельним, тож усі ці стратегії я спокійно опробував. А от коли вийшла Iron Harvest (вересень 2020) з мін. вимогами 4 Гб VRAM, я зрозумів, що це кабзда й не варто навіть пробувати на моєму залізі до апгрейду.
-
KimRomik
Member
а я правда одного не можу зрозуміти нафіга вони пишуть про жорсткі диски? типо програмно будуть визначати тип накопичувача, на який встановлена гра, і якщо він не підходить, то закривати гру? ну от нафіга?? хай за цим вирішує користувач, якщо він отримає лаги і йому комфортно грати при 15 фпс, то це його особиста справа
-
Grava
Member
KimRomik
Щоб коли гра вийде не було крику що воно лагає а нас не попередили.
Щоб коли гра вийде не було крику що воно лагає а нас не попередили.
-
warp37
Member
Тому що краще написали "SSD", щоб потім коли протягом 30 секунд і більше буде таке:KimRomik: ↑ 28.08.2026 15:18 а я правда одного не можу зрозуміти нафіга вони пишуть про жорсткі диски? типо програмно будуть визначати тип накопичувача, на який встановлена гра, і якщо він не підходить, то закривати гру? ну от нафіга?? хай за цим вирішує користувач, якщо він отримає лаги і йому комфортно грати при 15 фпс, то це його особиста справа
- спойлер
-
Afit
Member
Щоб потім не звинувачували розробників в криворукій оптимізації. А так вказано що підтримки немає. Так само як і на він10. Це не означає що працювати не буде. Це означає що за працездатність компанія не відповідаєKimRomik: ↑ 28.08.2026 15:18 а я правда одного не можу зрозуміти нафіга вони пишуть про жорсткі диски? типо програмно будуть визначати тип накопичувача, на який встановлена гра, і якщо він не підходить, то закривати гру? ну от нафіга?? хай за цим вирішує користувач, якщо він отримає лаги і йому комфортно грати при 15 фпс, то це його особиста справа
-
AssayMAS
Member
это лоу енд - сдд что по сути брак в 2+ раза подорожалyariksom: ↑ 28.08.2026 15:07При клишній ціні в дві.
а топ сдд что надо и любимы ИИшечкам подорожали в 4-8раз.
Я свой самсунг на 0,5 брал за 2000-грн, а сча чутка хуже уже 11 000грвн...