Новини
Останні статті і огляди
Студія Spiders, яка нещодавно випустила GreedFall: The Dying World, незабаром припинить існування
-
Dilfin
Member
Пропоную обговорити Студія Spiders, яка нещодавно випустила GreedFall: The Dying World, незабаром припинить існування
От треба більшості голусувати за гру кошельком, коли є цікавий і глибокий сюжет, а не за картинку, тоді і студії не будуть закриватсь.
От треба більшості голусувати за гру кошельком, коли є цікавий і глибокий сюжет, а не за картинку, тоді і студії не будуть закриватсь.
-
waryag
Member
Тут проблема не в продажах гри студії, а у материнської компанії видавця.Dilfin: ↑ 29.04.2026 15:22 От треба більшості голусувати за гру кошельком, коли є цікавий і глибокий сюжет, а не за картинку, тоді і студії не будуть закриватсь.
-
yariksom
Member
Спеціалісти все рівно залишаться, і якщо вони робили хороші ігри то без роботи не будуть, GreedFall оригінальний був ще так собі нічо, а The Dying World трохи вже так собі.
-
waryag
Member
Нещодавно було інтерв'ю, здається, колишнього звукового дизайнера рокстар з жирним портфоліо, що йому важко знайти роботу.yariksom: ↑ 29.04.2026 15:41Спеціалісти все рівно залишаться, і якщо вони робили хороші ігри то без роботи не будуть
Студії намагаються заміняти класних дорогих спеціалістів на більш дешевих і модний ШІ. Він-то щось знайде, хай з меншою зарплатнею, а менш імениті - не факт...
-
Dilfin
Member
Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.waryag: ↑ 29.04.2026 16:24Нещодавно було інтерв'ю, здається, колишнього звукового дизайнера рокстар з жирним портфоліо, що йому важко знайти роботу.yariksom: ↑ 29.04.2026 15:41Спеціалісти все рівно залишаться, і якщо вони робили хороші ігри то без роботи не будуть
Студії намагаються заміняти класних дорогих спеціалістів на більш дешевих і модний ШІ. Він-то щось знайде, хай з меншою зарплатнею, а менш імениті - не факт...
-
waryag
Member
Не будує, а ліпить імітацію. При цьому він не здатний стабільно її відтворювати чи просто підтримувати. Для швидкого прототипування чи фанатської творчості ОК, і все.Dilfin: ↑ 29.04.2026 16:40Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
Я вже мовчу про створення чогось нового і цікавого...
-
Dilfin
Member
Повір, це так, як з котами, спочатку було смішно з виляду того, що малював ші, а тепер деколи важко відрізнити де ші, а де реальність, зрозуміти можна тільки з подій, які відбуваються з відео і що означає "ліпить імітацію"? він малюєе відкритий світ в якому можна рухати свого персонажа, потім навчать зєємодіяти зі світом і не відрізниш де амальовано дизайнером, а де намалював ші. Звичайно радості тут мало, бо що намальовано без душі і буде без душі, ефект моторошньої долини.waryag: ↑ 29.04.2026 16:48Не будує, а ліпить імітацію. При цьому він не здатний стабільно її відтворювати чи просто підтримувати. Для швидкого прототипування чи фанатської творчості ОК, і все.Dilfin: ↑ 29.04.2026 16:40Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
Я вже мовчу про створення чогось нового і цікавого...
-
waryag
Member
У тому-то і справа, що ні. ЛЛМ близькі до своєї стелі, навіть невеликі покращення потребують величезних ресурсів.Dilfin: ↑ 29.04.2026 17:01Повір, це так, як з котами, спочатку було смішно з виляду того, що малював ші, а тепер деколи важко відрізнити де ші, а де реальність, зрозуміти можна тільки з подій, які відбуваються з відео і що означає "ліпить імітацію"? він малюєе відкритий світ в якому можна рухати свого персонажа, потім навчать зєємодіяти зі світом і не відрізниш де амальовано дизайнером, а де намалював ші. Звичайно радості тут мало, бо що намальовано без душі і буде без душі, ефект моторошньої долини.
Тільки видимість, якщо ти не надто уважний. І вже на відео під півхвилини все починає розвалюватися.він малюєе відкритий світ в якому можна рухати свого персонажа, потім навчать зєємодіяти зі світом і не відрізниш де амальовано дизайнером
На якусь системність і повторюваність немає навіть натяків.
-
MqM
Member
І що бачив? А ну покажи достойні прикладиDilfin: ↑ 29.04.2026 16:40Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.waryag: ↑ 29.04.2026 16:24
Нещодавно було інтерв'ю, здається, колишнього звукового дизайнера рокстар з жирним портфоліо, що йому важко знайти роботу.
-
Dilfin
Member
MqM: ↑ 30.04.2026 04:54І що бачив? А ну покажи достойні прикладиDilfin: ↑ 29.04.2026 16:40
Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
-
divinity
Member
Воно і зараз видно. Один дурень дає ТЗ, інший диктує. А так геймдизайнер не треба, якщо два дурня є і ЛЛМ, то нашо витрачати більшеDilfin: ↑ 29.04.2026 16:40 Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
-
Dilfin
Member
Може хоть тепер зроблять акцент на цікаві історії з глибоким сюжетом, може ші їм допоможе.)divinity: ↑ 30.04.2026 12:55Воно і зараз видно. Один дурень дає ТЗ, інший диктує. А так геймдизайнер не треба, якщо два дурня є і ЛЛМ, то нашо витрачати більшеDilfin: ↑ 29.04.2026 16:40 Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.![]()
-
MqM
Member
Гарно імітує, але навряд знає правила геймдизайну та левелдизайну. Чи буде у це весело саме грати велике питання
-
zaqik
Member
не знаю как там во второй части, но в первой мне всю динамику сбивали двери: пока дождёшься пока он откроет, войдёт в дверь и закроет её за собой - успевал заснутьцікавий і глибокий сюжет
ну а я ещё ни разу не видел чтоб ии с первого раза написал корректный скрипт для mikrotik. как он Вам там целые миры какие-то строит - не понимаю...Я вже бачив як ші будує цілі світи
-
Dilfin
Member
Так, Ви праві, але вирішать бабки, якщо гру можна буде зробити за 10 мільйонів, а продати за 20, то це вже прибуток... будуть як на мою думку клепати красиві але пусті світи без душі...MqM: ↑ 30.04.2026 13:50
Гарно імітує, але навряд знає правила геймдизайну та левелдизайну. Чи буде у це весело саме грати велике питання