Студія Spiders, яка нещодавно випустила GreedFall: The Dying World, незабаром припинить існування

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dilfin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Студія Spiders, яка нещодавно випустила GreedFall: The Dying World, незабаром припинить існування

От треба більшості голусувати за гру кошельком, коли є цікавий і глибокий сюжет, а не за картинку, тоді і студії не будуть закриватсь.
waryag
Member

Повідомлення

Dilfin: 29.04.2026 15:22 От треба більшості голусувати за гру кошельком, коли є цікавий і глибокий сюжет, а не за картинку, тоді і студії не будуть закриватсь.
Тут проблема не в продажах гри студії, а у материнської компанії видавця.
yariksom
Member

Повідомлення

Спеціалісти все рівно залишаться, і якщо вони робили хороші ігри то без роботи не будуть, GreedFall оригінальний був ще так собі нічо, а The Dying World трохи вже так собі.
waryag
Member

Повідомлення

yariksom: 29.04.2026 15:41Спеціалісти все рівно залишаться, і якщо вони робили хороші ігри то без роботи не будуть
Нещодавно було інтерв'ю, здається, колишнього звукового дизайнера рокстар з жирним портфоліо, що йому важко знайти роботу.
Студії намагаються заміняти класних дорогих спеціалістів на більш дешевих і модний ШІ. Він-то щось знайде, хай з меншою зарплатнею, а менш імениті - не факт...
Dilfin
Member

Повідомлення

waryag: 29.04.2026 16:24
yariksom: 29.04.2026 15:41Спеціалісти все рівно залишаться, і якщо вони робили хороші ігри то без роботи не будуть
Нещодавно було інтерв'ю, здається, колишнього звукового дизайнера рокстар з жирним портфоліо, що йому важко знайти роботу.
Студії намагаються заміняти класних дорогих спеціалістів на більш дешевих і модний ШІ. Він-то щось знайде, хай з меншою зарплатнею, а менш імениті - не факт...
Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
waryag
Member

Повідомлення

Dilfin: 29.04.2026 16:40Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
Не будує, а ліпить імітацію. При цьому він не здатний стабільно її відтворювати чи просто підтримувати. Для швидкого прототипування чи фанатської творчості ОК, і все.

Я вже мовчу про створення чогось нового і цікавого...
Dilfin
Member

Повідомлення

waryag: 29.04.2026 16:48
Dilfin: 29.04.2026 16:40Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
Не будує, а ліпить імітацію. При цьому він не здатний стабільно її відтворювати чи просто підтримувати. Для швидкого прототипування чи фанатської творчості ОК, і все.

Я вже мовчу про створення чогось нового і цікавого...
Повір, це так, як з котами, спочатку було смішно з виляду того, що малював ші, а тепер деколи важко відрізнити де ші, а де реальність, зрозуміти можна тільки з подій, які відбуваються з відео і що означає "ліпить імітацію"? він малюєе відкритий світ в якому можна рухати свого персонажа, потім навчать зєємодіяти зі світом і не відрізниш де амальовано дизайнером, а де намалював ші. Звичайно радості тут мало, бо що намальовано без душі і буде без душі, ефект моторошньої долини.
waryag
Member

Повідомлення

Dilfin: 29.04.2026 17:01Повір, це так, як з котами, спочатку було смішно з виляду того, що малював ші, а тепер деколи важко відрізнити де ші, а де реальність, зрозуміти можна тільки з подій, які відбуваються з відео і що означає "ліпить імітацію"? він малюєе відкритий світ в якому можна рухати свого персонажа, потім навчать зєємодіяти зі світом і не відрізниш де амальовано дизайнером, а де намалював ші. Звичайно радості тут мало, бо що намальовано без душі і буде без душі, ефект моторошньої долини.
У тому-то і справа, що ні. ЛЛМ близькі до своєї стелі, навіть невеликі покращення потребують величезних ресурсів.
він малюєе відкритий світ в якому можна рухати свого персонажа, потім навчать зєємодіяти зі світом і не відрізниш де амальовано дизайнером
Тільки видимість, якщо ти не надто уважний. І вже на відео під півхвилини все починає розвалюватися.
На якусь системність і повторюваність немає навіть натяків.
MqM
Member

Повідомлення

Dilfin: 29.04.2026 16:40
waryag: 29.04.2026 16:24

Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
І що бачив? А ну покажи достойні приклади
Dilfin
Member

Повідомлення

MqM: 30.04.2026 04:54
Dilfin: 29.04.2026 16:40

divinity
Member

Повідомлення

Dilfin: 29.04.2026 16:40 Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
Воно і зараз видно. Один дурень дає ТЗ, інший диктує. А так геймдизайнер не треба, якщо два дурня є і ЛЛМ, то нашо витрачати більше :laugh:
Dilfin
Member

Повідомлення

divinity: 30.04.2026 12:55
Dilfin: 29.04.2026 16:40 Я вже бачив як ші будує цілі світи, коли його достатнь навчать, то геймдизайнери стануть не потрібні, буде сидіти якийсь дурень тай диктувати програмі що де і як намалювати.
Воно і зараз видно. Один дурень дає ТЗ, інший диктує. А так геймдизайнер не треба, якщо два дурня є і ЛЛМ, то нашо витрачати більше :laugh:
Може хоть тепер зроблять акцент на цікаві історії з глибоким сюжетом, може ші їм допоможе.)
MqM
Member

Повідомлення

:gigi:
Dilfin: 30.04.2026 12:50
MqM: 30.04.2026 04:54

Гарно імітує, але навряд знає правила геймдизайну та левелдизайну. Чи буде у це весело саме грати велике питання
zaqik
Member

Повідомлення

цікавий і глибокий сюжет
не знаю как там во второй части, но в первой мне всю динамику сбивали двери: пока дождёшься пока он откроет, войдёт в дверь и закроет её за собой - успевал заснуть
Я вже бачив як ші будує цілі світи
ну а я ещё ни разу не видел чтоб ии с первого раза написал корректный скрипт для mikrotik. как он Вам там целые миры какие-то строит - не понимаю... :dontknow:
Dilfin
Member

Повідомлення

MqM: 30.04.2026 13:50 :gigi:
Гарно імітує, але навряд знає правила геймдизайну та левелдизайну. Чи буде у це весело саме грати велике питання
Так, Ви праві, але вирішать бабки, якщо гру можна буде зробити за 10 мільйонів, а продати за 20, то це вже прибуток... будуть як на мою думку клепати красиві але пусті світи без душі...
Відповісти