Ціни на пам’ять DDR5 у Німеччині впали на 7% — це перше зниження за останні кілька місяців

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Bukakanga
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Ціни на пам’ять DDR5 у Німеччині впали на 7% — це перше зниження за останні кілька місяців

обычная коррекция рынка после резкого скачка цен. Сначала ритейлеры задирают до предела, когда никто не покупает, а потом потихоньку снижают, чтобы выяснить на каком уровне можно реально доить народ.
Unsecond
Member

Повідомлення

Так цены в Германии и так на 30% выше, чем в США :-/ поэтому и падают там, а в штатах стабилизировались на уровне 300$ за 2*16/6000
Devijack
Member

Повідомлення

Впали бо вона нікому нафіг не всралась по таким цінам. Я приблизно і очікую що ніякого дефіциту не трапиться, в магазинах до кінця кризи все залишиться на прилавках.
KimRomik
Member

Повідомлення

а у нас бариги як завжди будуть знижувати ціни через півроку, або і навіть рік
Devijack
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.03.2026 15:37ціни через півроку, або і навіть рік
Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.
Bukakanga
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.03.2026 15:37 а у нас бариги як завжди будуть знижувати ціни через півроку, або і навіть рік
на розетке видеокарты поползли немного вниз через временные скидки на две-три тысячи.
Ararat
Member

Повідомлення

Виробники пам'яті вже відреагували зменшеням об'ємів виробництва? :lol:
Ektalion
Member

Повідомлення

Devijack: 17.03.2026 15:44 Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.
Зразу видно, що ти ніколи не купляв на Ebay, там ціни бувають у декого вище, ніж у нас :laugh:

На будь-які речі.
BoKl
Member

Повідомлення

Devijack: 17.03.2026 15:44
Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.
Мені минулого літа було потрібно придбати газовий пальник та балон до нього, обійшов пару магазинів і в одному з них ціна була х2, я запитав чому так, і отримав відповідь: "Так, я знаю, що вони зараз коштують дешевше, але я закуповував по іншій ціні". З відеокартами напевно та сама логіка у продавців.
Devijack
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.03.2026 16:06Зразу видно, що ти ніколи не купляв на Ebay, там ціни бувають у декого вище, ніж у нас :laugh:
Зразу видно що ти ніколи не купував в Африці речі в обмін на банани. Але до чого тут це?
Ektalion
Member

Повідомлення

Devijack: 17.03.2026 16:29 Зразу видно що ти ніколи не купував в Африці речі в обмін на банани. Але до чого тут це?
До того, що усюди є такі продавці.
Kullerok
Member

Повідомлення

BoKl: 17.03.2026 16:27
Мені минулого літа було потрібно придбати газовий пальник та балон до нього, обійшов пару магазинів і в одному з них ціна була х2, я запитав чому так, і отримав відповідь: "Так, я знаю, що вони зараз коштують дешевше, але я закуповував по іншій ціні". З відеокартами напевно та сама логіка у продавців.
Такая логика везде. Даже в больших компаниях знаю это с личного опыта менеджера оптовика.
KimRomik
Member

Повідомлення

Kullerok: 17.03.2026 17:32
Такая логика везде. Даже в больших компаниях знаю это с личного опыта менеджера оптовика.
так а як тоді продавати, якщо люди у вас не купують і ви програєте конкуренцію іншому магазину де дешевше? Чи ви продаєте по принципу "знайти немамонта"?
kyon
Member

Повідомлення

не надо переводить на украинский видеокарту video card как video map видеомапу, карта и есть карта, игральная карта или визитная карточка, перфокарта, прямоугольный кусок картона, и это точно не мапа.
yariksom
Member

Повідомлення

Тільки цей продавець може програти, бо взагалі нічого не продасть. Або продасть і буде всіх інших продавців "лохами" рахувати.
Так чи інакше жадібність - це погано.
Yalg
Member

Повідомлення

Слежу за комплектами на 48 гиг, ~месяц назад выросла цена с 399 до 425 евро так и стоит. Снижения пока нет, был период с 350 евро, но дней 10 и всё.
https://www.idealo.de/preisvergleich/Pr ... y=minPrice
Zakarul
Member

Повідомлення

как упадут в 3 раза цены, можно будет снова потихоньку покупать. А пока что хрен)
Dremjke
Member

Повідомлення

Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.
dead_rat
Member

Повідомлення

Dremjke: 17.03.2026 19:01 Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.
Та ладно, ну став комплект 400$, кому треба - купить
Bukakanga
Member

Повідомлення

Dremjke: 17.03.2026 19:01 Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.
будут покупать те, кому сильно приперло - ну там отдел машинами укомплектовать, старый комплект памяти сдох, компьютер еще Гейтса во главе мелкософта видал и т.п.
Відповісти