Новини
Останні статті і огляди
Ціни на пам’ять DDR5 у Німеччині впали на 7% — це перше зниження за останні кілька місяців
-
Bukakanga
Member
Пропоную обговорити Ціни на пам’ять DDR5 у Німеччині впали на 7% — це перше зниження за останні кілька місяців
обычная коррекция рынка после резкого скачка цен. Сначала ритейлеры задирают до предела, когда никто не покупает, а потом потихоньку снижают, чтобы выяснить на каком уровне можно реально доить народ.
обычная коррекция рынка после резкого скачка цен. Сначала ритейлеры задирают до предела, когда никто не покупает, а потом потихоньку снижают, чтобы выяснить на каком уровне можно реально доить народ.
-
Unsecond
Member
Так цены в Германии и так на 30% выше, чем в США
поэтому и падают там, а в штатах стабилизировались на уровне 300$ за 2*16/6000
-
Devijack
Member
Впали бо вона нікому нафіг не всралась по таким цінам. Я приблизно і очікую що ніякого дефіциту не трапиться, в магазинах до кінця кризи все залишиться на прилавках.
-
KimRomik
Member
а у нас бариги як завжди будуть знижувати ціни через півроку, або і навіть рік
-
Devijack
Member
Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.KimRomik: ↑ 17.03.2026 15:37ціни через півроку, або і навіть рік
-
Bukakanga
Member
на розетке видеокарты поползли немного вниз через временные скидки на две-три тысячи.KimRomik: ↑ 17.03.2026 15:37 а у нас бариги як завжди будуть знижувати ціни через півроку, або і навіть рік
-
Ararat
Member
Виробники пам'яті вже відреагували зменшеням об'ємів виробництва? 
-
Ektalion
Member
Зразу видно, що ти ніколи не купляв на Ebay, там ціни бувають у декого вище, ніж у насDevijack: ↑ 17.03.2026 15:44 Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.
На будь-які речі.
-
BoKl
Member
Мені минулого літа було потрібно придбати газовий пальник та балон до нього, обійшов пару магазинів і в одному з них ціна була х2, я запитав чому так, і отримав відповідь: "Так, я знаю, що вони зараз коштують дешевше, але я закуповував по іншій ціні". З відеокартами напевно та сама логіка у продавців.Devijack: ↑ 17.03.2026 15:44Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.KimRomik: ↑ 17.03.2026 15:37ціни через півроку, або і навіть рік
-
Devijack
Member
Зразу видно що ти ніколи не купував в Африці речі в обмін на банани. Але до чого тут це?Ektalion: ↑ 17.03.2026 16:06Зразу видно, що ти ніколи не купляв на Ebay, там ціни бувають у декого вище, ніж у нас
-
Ektalion
Member
До того, що усюди є такі продавці.Devijack: ↑ 17.03.2026 16:29 Зразу видно що ти ніколи не купував в Африці речі в обмін на банани. Але до чого тут це?
-
Kullerok
Member
Такая логика везде. Даже в больших компаниях знаю это с личного опыта менеджера оптовика.BoKl: ↑ 17.03.2026 16:27Мені минулого літа було потрібно придбати газовий пальник та балон до нього, обійшов пару магазинів і в одному з них ціна була х2, я запитав чому так, і отримав відповідь: "Так, я знаю, що вони зараз коштують дешевше, але я закуповував по іншій ціні". З відеокартами напевно та сама логіка у продавців.Devijack: ↑ 17.03.2026 15:44
Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.
-
KimRomik
Member
так а як тоді продавати, якщо люди у вас не купують і ви програєте конкуренцію іншому магазину де дешевше? Чи ви продаєте по принципу "знайти немамонта"?Kullerok: ↑ 17.03.2026 17:32Такая логика везде. Даже в больших компаниях знаю это с личного опыта менеджера оптовика.BoKl: ↑ 17.03.2026 16:27
Мені минулого літа було потрібно придбати газовий пальник та балон до нього, обійшов пару магазинів і в одному з них ціна була х2, я запитав чому так, і отримав відповідь: "Так, я знаю, що вони зараз коштують дешевше, але я закуповував по іншій ціні". З відеокартами напевно та сама логіка у продавців.
-
kyon
Member
не надо переводить на украинский видеокарту video card как video map видеомапу, карта и есть карта, игральная карта или визитная карточка, перфокарта, прямоугольный кусок картона, и это точно не мапа.Devijack: ↑ 17.03.2026 15:44Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.KimRomik: ↑ 17.03.2026 15:37ціни через півроку, або і навіть рік
-
yariksom
Member
Тільки цей продавець може програти, бо взагалі нічого не продасть. Або продасть і буде всіх інших продавців "лохами" рахувати.BoKl: ↑ 17.03.2026 16:27Мені минулого літа було потрібно придбати газовий пальник та балон до нього, обійшов пару магазинів і в одному з них ціна була х2, я запитав чому так, і отримав відповідь: "Так, я знаю, що вони зараз коштують дешевше, але я закуповував по іншій ціні". З відеокартами напевно та сама логіка у продавців.Devijack: ↑ 17.03.2026 15:44
Якось бачив в локальному магазині ціни на минуле покоління відеомап вище ніж на сучасні. Деякі продавці відірвані від реальності.
Так чи інакше жадібність - це погано.
-
Yalg
Member
Слежу за комплектами на 48 гиг, ~месяц назад выросла цена с 399 до 425 евро так и стоит. Снижения пока нет, был период с 350 евро, но дней 10 и всё.
https://www.idealo.de/preisvergleich/Pr ... y=minPrice
https://www.idealo.de/preisvergleich/Pr ... y=minPrice
-
Zakarul
Member
как упадут в 3 раза цены, можно будет снова потихоньку покупать. А пока что хрен)
-
Dremjke
Member
Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.
-
dead_rat
Member
Та ладно, ну став комплект 400$, кому треба - купитьDremjke: ↑ 17.03.2026 19:01 Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.
-
Bukakanga
Member
будут покупать те, кому сильно приперло - ну там отдел машинами укомплектовать, старый комплект памяти сдох, компьютер еще Гейтса во главе мелкософта видал и т.п.Dremjke: ↑ 17.03.2026 19:01 Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.