Японські геймери відмовляються від купівлі AMD Radeon RX 9000 після підвищення цін

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
doc-oc
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Японські геймери відмовляються від купівлі AMD Radeon RX 9000 після підвищення цін
Так 5090 и до подорожания только сумашедшие покупали :laugh:
Поэтому ничего и не изменилось :super:
Адекватные люди не хотят кормить дармоедов :laugh: Вечно у них, то пестик короткий, то рубаха длинная, но цены растут :lol:
Ostin
Member

Повідомлення

Та вони самі дурні (с)
Проти риночку не попруть (с)
Все одно все "будєт даражать" (с)
Там їм і треба, ждунам. Скоро купуватимуть вдвічі дорожче! (с)
З нового року закупи пішли дорожче, так що беріть, поки ціна норм (с)
Бос "підставити морду" прогнозує, що скоро кінець світу і "всьо будєт даражать" (с)
:rotate:
Востаннє редагувалось 19.02.2026 14:14 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Скоріше за все попит не зник а просто перейшов на інші моделі, скоріше за все іншого виробника. Японія це не найбідніша країна де буде проблема з грошима велика. Коли десь зменшується то в іншому місці має додатися.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Вихід DLSS 4.5 повністю відбив в мене будь який інтерес до 9000 лінійки Radeon. І це при тому, що мені взагалі по-барабану до брендів - AMD/nVidia/Intel.
Devijack
Member

Повідомлення

Коли ціни були норм, я міняв відеомапи через одне покоління (а інколи і наступне), просто шоб не замислюватись що десь будуть просадки по фпс. Зараз мені шкода викидати гроші, буду сидіти включно до "низьких" налаштувальн графіки. Тож що з цього мають виграти виробники, не розумію. По наявним цінам ну точно через покоління абгрейду не буде. Думаю не я один хто пропускає абгрейди. Ну куплю я відеомапу за 1000$ і потім років 7 купувати не буду, в чому їм вигода? Сучасний маркетинг це очікуівання прибутку за відсутності продажів.
EvhenS
Member

Повідомлення

Alexx-wisa: 19.02.2026 14:14 Скоріше за все попит не зник а просто перейшов на інші моделі, скоріше за все іншого виробника. Японія це не найбідніша країна де буде проблема з грошима велика. Коли десь зменшується то в іншому місці має додатися.
Будь-яка людина хоч в Японії, хоч в Зімбабве може перенести купівлю нового комп'ютера або апгрейд на рік-два і нічого з нею не трапиться. Це ж не ін'єкційні наркотики. Тут попит може зменшитись скрізь і ніде не додатися.
taras_cs
Member

Повідомлення

Але її пікова ціна була понад 130 тисяч єн ($840).
Мої ви лапусіки! Мені довелося її вчора за $1000 купувати (Хоча, там $100 - лише за те, що це Red Devil, у порівнянні із звичайними).
При цьому RTX 5070 Ti здорожчали сильніше (на 25% проти 15% за 9070 XT) - MSI Вантус 5070 Ti коштує $1171, Asus Tuf 5070 Ti - $1400
KimRomik
Member

Повідомлення

окей, тоді замість вас їх куплять інші, а ви залишитесь ні з чим
item2
Member

Повідомлення

Мда, прочитав статтю на японському сайті і переклав графік. Там написано зовсім інше. Через зниження запасів відях NVidia в кінці-початку року значно зріс попит на карти AMD. Це знизило запаси і призвело до тимчасового стрибка цін. Зараз запаси зелених відновлюються, тому попит і ціни на червоні повзуть вниз. І жодного там слова, що червоних не купують через прайс :insane:

P.S. Краще вже зробити новину, що Medusa Point матимуть FSR 4, чи про плату-вбивцю двох x3d процесорів.
doc-oc
Member

Повідомлення

Devijack: 19.02.2026 14:33 Коли ціни були норм, я міняв відеомапи через одне покоління (а інколи і наступне), просто шоб не замислюватись що десь будуть просадки по фпс. Зараз мені шкода викидати гроші, буду сидіти включно до "низьких" налаштувальн графіки. Тож що з цього мають виграти виробники, не розумію. По наявним цінам ну точно через покоління абгрейду не буде. Думаю не я один хто пропускає абгрейди. Ну куплю я відеомапу за 1000$ і потім років 7 купувати не буду, в чому їм вигода? Сучасний маркетинг це очікуівання прибутку за відсутності продажів.
Вот ровно то же самое! Когда цены были адекватные, менял просто потому, что захотелось/было интересно новую железку в руках покрутить, а по оверпрайсу оно на фиг не надо :super:

Маркетолохи решили, что лучше условные 100 единиц товара продавать по лютому оверпрайсу, чем 10к, которые с руками будут отрывать с небольшой наценкой :laugh:
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Прохання до пана Overclocker і інших авторів на сайті ніколи не посилатися на Wccftech у статтях.
Вони просто постять дурниці щоб побільше підігріти інтерес і загрити людей. Достатньо глянути в секцію коментарів щоб зрозуміти що то за ресурс, і яке ком'юніті вони створили. А якщо йдеться про переклад з іншомовних джерел, то вони їх перекручують в 10 випадків з 10, щоб заголовок вийшов більш сенсаційним.
Earanak
Member

Повідомлення

Тяжело Радеонщикам, ох тяжело, уже 3-4 новость за последнее время с ударом ниже пояса. В комментариях Демедж-Контроль на максималках :gigi:
taras_cs
Member

Повідомлення

Earanak: 19.02.2026 15:35 Тяжело Радеонщикам, ох тяжело, уже 3-4 новость за последнее время с ударом ниже пояса. В комментариях Демедж-Контроль на максималках :gigi:
Конкретно в цій новині зради немає, бо переклали не з того джерела.
А те, що FSR 4 не може побити TAA в сліпому тестуванні - то справжня зрада.
Devijack
Member

Повідомлення

taras_cs: 19.02.2026 15:56А те, що FSR 4 не може побити TAA в сліпому тестуванні - то справжня зрада.
Та судячи зі "сліпого тестування" натів теж не може побити DLSS. Отке
Mozdev
Member

Повідомлення

От в мене є зайві 150 баксів яку відеокарту на них купити, ніяку :rotate:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Не думаю, що це сильно вплине на прибутки AMD на японському ринку. В Японії домінує мобільний геймінг. На другому місці в Японії Nintendo Switch. ПК геймінг довгий час був нішевим, на ПК грали в основному в MMO, візуальні новели та ероге. Зараз ПК в Японії набирають популярності завдяки Steam та розвитку кіберспорту, але все одно це не той рівень популярності, як в Європі. Деяку роль у цьому відіграла Sony. Після перенесення у 2016 році штаб-квартири Sony Interactive Entertainment до США вона почала цензурити японські ігри, орієнтовані на японський же ринок, що викликало критику японських гравців і японських розробників ігор. На японських форумах Sony називають Kusoni, від слова kuso, що означає лайно. В той час як Nintendo не цензурила ці ігри, що теж відіграло роль у популяризації цієї консолі. Але навіть Nintendo далеко до прибутків від мобільних ігор, не кажучи вже про ПК.
Rolexandr
Member

Повідомлення

Mozdev: 19.02.2026 16:57 От в мене є зайві 150 баксів яку відеокарту на них купити, ніяку :rotate:
За 150$ ви ніколи б нічого нормального з відеокарт не купили б. Колись ціна середняка була від 200$, а зараз мінімум 500-600$ треба мати
erkins007
Member

Повідомлення

zalizo_org: 19.02.2026 14:25Вихід DLSS 4.5 повністю відбив в мене будь який інтерес до 9000 лінійки Radeon
Интерес к Радеона у людей убила сама АМД, после того как сначала кинула старых владельцев на новые технологии, а потом и вовсе попыталась им дрова отключить. Брать карты с такой поддержкой желающих мало
taras_cs
Member

Повідомлення

erkins007: 19.02.2026 18:04
zalizo_org: 19.02.2026 14:25Вихід DLSS 4.5 повністю відбив в мене будь який інтерес до 9000 лінійки Radeon
Интерес к Радеона у людей убила сама АМД, после того как сначала кинула старых владельцев на новые технологии, а потом и вовсе попыталась им дрова отключить. Брать карты с такой поддержкой желающих мало
Не можу вас не потролити

Зображення
erkins007
Member

Повідомлення

taras_cs: 19.02.2026 18:17Не можу вас не потролити
Как тот факт что 5070ти на 30% мощнее 9070хт меня может потролить?
Відповісти